Ve fotogalerií Vám ukážu jak má vypadat raut. Fotky rautů mám od své kamarádky Lenky.
ž01.jpg
ž16.jpg
ž1.jpg
ž2.jpg
ž02.jpg
ž3.jpg
ž8.jpg
ž04.jpg
ž9.jpg
ž13.jpg
ž10.jpg
ž14.jpg
ž11.jpg
ž15.jpg
ž7.jpg
ž17.jpg
ž4.jpg
ž5.jpg
ž6.jpg
Ve fotogalerií Vám ukážu jak májí vypadat obložené mísy. Fotky obložených mís mám od své kamarádky Lenky.
37.jpg
1.JPG
2.jpg
4.jpg
6.jpg
7.jpg
8.JPG
10.JPG
12.JPG
13.JPG
15.JPG
16.jpg
18.jpg
19.jpg
22.jpg
23.jpg
25.jpg
26.jpg
30.jpg
31.jpg
32.jpg
33.JPG
34.jpg
35.jpg
36.jpg
14.JPG
3.jpg
5.jpg
9.JPG
11.JPG
17.jpg
20.JPG
27.jpg
29.jpg
28.jpg
24.jpg
Pizza caprese

Pizza caprese

Pizza vegetaria

Pizza vegetaria

Pizza cardinale

Pizza cardinale

Pizza 4stagioni

Pizza 4stagioni

Pizza provencia

Pizza provencia

Pizza Italiana

Pizza Italiana

Pizza Mexicana

Pizza Mexicana

Pizza Barroccia

Pizza Barroccia

Pizza Valentina

Pizza Valentina

Baby Pizza

Baby Pizza

Pizza Hawaii

Pizza Hawaii

Pizza Contadino

Pizza Contadino

Pizza Palermo

Pizza Palermo

Pizza Bufalina

Pizza Bufalina

 Pizza al tonno

Pizza al tonno

Braccio di Ferr

Braccio di Ferr

Pizza alla Kall

Pizza alla Kall

Pizza Golosa

Pizza Golosa

Pizza Feuerwerk

Pizza Feuerwerk

Pizza Viennese

Pizza Viennese

Pizza Primavera

Pizza Primavera

Pizza Reale

Pizza Reale

Frutti Di Mare.

Frutti Di Mare.

Barrocciaia

Barrocciaia

Pepperoni Speci

Pepperoni Speci

Pizza Frutti di

Pizza Frutti di

PROSCIUTTO DE F

PROSCIUTTO DE F

Záhlaví stránek

V dobrůtkách najdete více než 3500 receptů..
Na těchto stránkách se pracuje..
žž.jpg
------------------------------------------------------------
Chutná žabí stehýnka.
""""""""""""""""""""""""""""""
24 žabích stehýnek, suché bílé víno, trochu mouky, 8 lžic (100g ) másla, sůl a pepř.
2 hnědé šalotky, nebo lahůtkové cibulky, ne jemno nakrájené, 1 stroužek česneku, na jemno nakrájený,
1 lžíce petrželky, posekaná, 1/4 lahve suchého bílého vína, 1/2 hrnku (8 lžic) creme fraiche z Labužníka nebo neušlehané šlehačky, 1 žloutek, sůl a pepř, špetka nastrouhaného, muškátového oříšku, trocha posekané petrželky, nebo jiné bylinky.
Koupit očištěná žabí stehýnka a marinovat je po 2 hodiny v bílém víně, které je musí pokrývat.
Osušit je a poprášit moukou. Otřepat všechnu přebytečnou mouku. Rozehřát máslo na pánvi a smažit stehýnka na mírném ohni. Nenechat je zhnědnout. Když jsou měkká a slabě narůžovělá, tak je osolit a opepřit. Vyjmout je a udržovat v teple. Ve stejném másle osmažit šalotky a česnek do zlatova. Přidat petrželku a bílé víno a zredukovat tekutinu na středně vysokém ohni po 20min. Našlehat žloutek s creme fraiche a zamícht do omáčky, která je sejmutá s ohně. Položit pánev znovu na pomalý oheň a míchat omáčku do zhoustnutí. Ochutit ji solí, pepřem a oříškem. Nalít tuto sametovou, nádherně vonící omáčku na stehýnka, posypat vše petrželkou, nebo jinou bylinkou a podávat.
----------------------------------------------------

Obalovaná žabí stehýnka.
"""""""""""""""""""""""""""""""
16 párů žabí stehýnka, 2 dl olej, 1 ks citron, 20 g sůl, 3 g mletý pepř, 2 svazky petrželka, 80 g mouka, 2 vejce, 200 g strouhanka
Očištěná žabí stehýnka řádně omýt. Připravit marinádu z 1/2 dl oleje, citrónové šťávy, soli, mletého pepře a jemně pokrájené petrželky. Žabí stehýnka naložit do marinády 1 hodinu před smažením. Po vyjmutí z marinády osušit. Lehce osolit, pak obalit v mouce, vejci a strouhance. Smažit po obou stranách ve větším množství oleje, až jsou stehýnka křupavá. Pak osmažit 1/2 – 1 minutu omytou a osušenou petrželku. Servírovat žabí stehýnka a osmaženou petrželku.
--------------------------------------------------------

Žabí stehýnka.
"""""""""""""""""""""
Červená paprika 1/2ks, pancetta, parmezán nebo Valmont, pórek, sůl, pepř, sušené mléko, žabí stehýnka 2ks, olivový olej, máslo
Papriku pokapeme olivovým olejem a položenou řeznou plochou na plech dáme upéct do trouby předehřáté na 200oC asi 10 min. List pórku zblanšírujeme ve vařící vodě. Žabí stehýnka osolíme a obalíme v sušeném mléce. Na pánvi orestujeme pancettu, vyjmeme, do pánve přidáme olivový olej a máslo a opečeme na ní připravená žabí stehýnka asi 4 min. Opečenou pancettu dáme do ogrilované a osolené papriky a přidáme parmezán. Navrch položíme opečená žabí stehýnka svázaný připraveným pórkem. Zdobíme snítkou čerstvé bylinky.
-----------------------------------------------

Žabí stehýnka po zámuřsku.
""""""""""""""""""""""""""""""""""
60 žabích stehýnek, 150 g tuku, 250 g cibule, 3 dl kysané smetany, lžička červené papriky, petrželka, sůl. Žabí stehýnka očistíme a pořádně omyjeme. Cibuli a petržel nakrájíme. Stehýnka opečeme na tuku, přidáme opraženou cibuli, posypeme je petrželkou a paprikou a přelijeme kysanou smetanou. Osolíme, přikryjeme pokličkou a dusíme tak dlouho, dokud stehýnka nezměknou. Potom je vyjmeme z pánve, uložíme do mísy a přelijeme omáčkou. Pokud je omáčka řídká, necháme ji ještě chvíli vařit, aby zhoustla.
--------------------------------------------------

Klasická žabí stehýnka.
"""""""""""""""""""""""""""""""
12 párů žabích stehýnek, mouka, 30g másla, 1 lžíce oleje, 4 česneky utřené, 2 dl suchého bílého vína, 2 lžičky citronové štávy, sůl a bíly pepř podle chuti, 2 lžíce nasekané petrželky, petrželka a citron na podávání.
Očistit stehýnka a odblanit je. Lehce obalit v mouce. Rozehřát máslo a olej na pánvi, přidat česnek a stehýnka a smažit je na mírném ohni, až jsou měkká. Vyjmout a uschovat v teple. Přidat víno a štávu do pánve, přivéct do varu a snížit teplotu. Míchat na mírném ohni bez varu, až omáčka trochu zhoustne. Zamíchat dovnitř petrželku a vrátit stehýnka na krátkou dobu, než se prohřejou.
--------------------------------------------------

Žabí stehýnka vydáno.
""""""""""""""""""""""""""""""
žabí stehýnka, máslo, česnek, rajčata, sůl, pepř, zelená petrželka.
Žabí stehýnka osolíme a opepříme. Česnek oloupeme a nasekáme na drobno. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme (můžeme také použít už koupená oloupaná a nakrájená). Nejdříve si na másle osmahneme ze všech stran žabí stehýnka, pak k nim přidáme nakrájená rajčata a nasekaný česnek. Vše posypeme zelenou petrželkou, případně dochutíme, promícháme a společně podusíme.
-------------------------------------------------

Žabí stehýnka.
"""""""""""""""""""""""""
20 stehýnek, sádlo, máslo, strouhanka, 2 stroužky česneku, petrželka, mletý pepř a sůl.
Vypraná stehýnka osušíme, osolíme, opepříme a na sádle prudce opečeme. Ochutíme rozdrceným česnekem. Při podávání je posypeme drobně rozsekanou petrželkou a polijeme rozehřátým máslem se strouhankou.
----------------------------------------------------

Žabí stehýnka smažená
"""""""""""""""""""""""""""""""
16 párů žabích stehýnek, 2 dl oleje, 1 citron, 20 g soli, špetka pepře, 2 svazky petrželky, 80 g mouky, 2 vejce, 200 g strouhanky Očištěná žabí stehýnka řádně omajte. Připravte marinádu z 1/2 dl oleje, citronové šťávy, soli, mletého pepře a jemně pokrájené petrželky. Žabí stehýnka naložte do marinády 1 hodinu před smažením. Po vyjmutí z marinády je osušte. Lehce osolte, pak obalte v mouce, vejci a strouhance. Smažte po obou stranách ve větším množství oleje, až jsou stehýnka křupavá. Pak osmažte pod dobu 1 minuty omytou a osušenou petrželku. Dušenou rýži naaranžujte do středu talíře, na ní položte žabí stehýnka a osmaženou petrželku. Podáveje s tatarskou
------------------------------------------------------------

Žabí stehýnka v rajské omáčce.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
36 ks párů čerstvých žabích stehýnek, 1/8 l bílého vína, 3/10 l rajské omáčky, citrónová šťáva, mletý bílý pepř, zelená petržel a sůl.
Stažená a dobře omytá žabí stehýnka slabě opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a postavíme na 30 minut do chladu. Potom je osolíme a v trošce bílého vína asi 8 minut podusíme. Rajskou omáčku nalijeme do kastrolu, přivedeme do varu, pak do ní vložíme podušená žabí stehýnka, přilijeme procezené a do poloviny vyvařené víno, v němž se žabí stehýnka dusila, a doměkka je uvaříme. Hotový pokrm servírujeme a povrch posypeme na jemno nasekanou zelenou petrželí.
-----------------------------------------------------

Žabí stehýnka restovaná.
""""""""""""""""""""""""""""""""
36 ks párů čerstvých žabích stehýnek, 120 g másla, mletý bílý pepř, hladká mouka, trochu citrónové šťávy,
zelená petrželka a sůl.
Stažená a dobře omytá žabí stehýnka osušíme, osolíme, slabě opepříme, obalíme v hladké mouce a v rozpáleném másle po obou stranách rychle orestujeme. Orestovaná stehýnka z másla vyndáme a dáme na mísu. Máslo, ve kterém se stehýnka pekla, zakapeme citrónovou šťávou, zamícháme do něho nadrobno nasekanou zelenou petržel a přelijeme jím orestovaná žabí stehýnka, upravená na míse.
------------------------------------------------------

Žabí stehýnka zadělávaná
""""""""""""""""""""""""""""""""""""
36 ks párů čerstvých žabích stehýnek, 1 ks žloutku, 1 ks bobkového listu, 40 g cibule, 40 g másla, 1/4 l vývaru z hovězího masa, 1/4 l bílého vína, 1/8 l smetany, citrónová šťáva, zelená petrželka, trochu tymiánu,
sůl, 30 g hladké mouky, 30 g másla.
V hrnci rozpustíme máslo, zpěníme v něm nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme bobkový list, tymián. Vše podlijeme vínem a vývarem, vložíme do něho omytá a osolená žabí stehýnka a dusíme je doměkka (to trvá asi 10–15 minut). Potom si připravíme světlou jíšku, podlijeme procezeným vývarem z dušených stehýnek, osolíme a dobře povaříme. Do takto připravené omáčky vložíme udušená žabí stehýnka, zakapeme citrónovou šťávou, krátce povaříme, pak odstavíme. Pokrm zjemníme žloutkem rozkvedlaným ve smetaně a ochutíme zelenou petrželí.
-----------------------------------------------------------------

Žabí stehýnka na žampiónech
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
36 ks párů žabích stehýnek, 120 g žampiónů, 80 g másla, 20 g rajčatového protlaku, 5 cl koňaku, 1/8 l bílého vína, 1/16 l hnědé silné omáčky ze šťávy, zelená petrželka, mletý bílý pepř a sůl.
V hrnci rozpustíme máslo, vložíme do něho očištěná, omytá, osolená žabí stehýnka a rychle je na obou stranách trochu opečeme. Pak k nim přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampióny. Vše polijeme koňakem, zalijeme vínem, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni stehýnka dusíme doměkka. Pak ke šťávě přidáme hnědou omáčku, rajčatový protlak a krátce zavaříme. Hotový pokrm upravíme do timbálové misky a povrch posypeme na jemno nasekanou zelenou petrželí.

-----------------------------------------------------

Žabí stehýnka s rýží na víně.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
16-20 zmrazených párů žabích stehýnek | 1 cibule | 100 g másla | 1 mrkev | 200 ml bílého vína | sůl | pepř | 300 g vařené rýže | petrželka | strouhaný sýr.
Stehýnka necháme rozmrazit na dně lednice. Drobně krájenou cibuli osmažíme dozlatova na másle, přidáme osušená žabí stehýnka, krátce opečeme. Přidáme nudličky mrkve, víno, sůl, pepř a vše dusíme asi 15 minut. Měkká stehýnka vyjmeme a vykostíme, do šťávy přidáme rýži a sekanou petrželku a vše necháme přejít varem. K rýži vložíme stehýnka, vše prohřejeme, rozdělíme na talíře posypeme strouhaným sýrem a podáváme.
---------------------------------------------------

Žabí stehýnka smažená s dušeným špenátem.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
36-48 žabích stehýnek (na osobu počítáme 6-8 žabích stehýnek), stehýnka musí být stažená z kůže, sůl,
citrónová šťáva, mouka na obalení, 2-3 vejce, zelená petrželka, jemná strouhaná houska, máslo na osmažení.
Stehýnka opereme ve vodě, jedno stehýnko propíchneme a druhé prostrčíme touto dírkou. Lehce je posolíme, pokropíme citronovou šťávou a necháme na míse aspoň hodinu v chladu odležeti. Stehýnka otřeme utěrkou, obalíme v mouce, v rozšlehaném vajíčku, do kterého jsme přidaly lžičku jemně sekané zelené petrželky a pak je obalíme ve strouhané housce. Osmažíme je prudce v rozpáleném másle po všech stranách do zlatova. Osmažené složíme doprostřed na podávací mísu, proložíme je snítkami zelené petrželky, kolečky citrónu a podáváme k nim udušený špenát a nové brambory, pomaštěné vařícím máslem.
----------------------------------------------------

Žabí polévka.
"""""""""""""""""""
6 vaječných žloutků, 150 g rýže, 30 g másla, 1 l vývaru - jakýkoliv, 25 párů žabích nožiček, sůl, 30 g másla,
3 krajíce chleba, trochu polévkového koření.
V potřebném množství vody vaříme opranou a očištěnou rýži s máslem tak dlouho, až získáme hustou kaši. Místo vody můžeme použít jakékoli polévky. Mezitím ve slané vodě namáčíme žabí stehýnka (tj. páry žabích stehýnek). Vodu slijeme, dáme vodu novou a dobře 25 minut stehýnka vaříme. Stehýnka po mírném vychlazení obereme od kostí a část obraného masa v míse dobře utlučeme se žloutky uvařenými natvrdo, přidáme i rýži a v tlučení pokračujeme. Všechnu směs z mísy dáme do kastrolu, postavíme opět na plotnu, zalijeme potřebným množstvím vývaru nebo vody, přidáme máslo a dobře vše povaříme, dochutíme solí.
Polévku podáváme na talíři, kam před tím vložíme opražený a na kostky nakrájený chleba a část odloženého žabího masíčka. Pro výraznější chuť můžeme přidat pár kapek polévkového koření. Polévku podáváme horkou.
-------------------------------------------------

Křupavá žabí stehýnka.
"""""""""""""""""""""""""""""""
1.5 kg žabích stehýnek připravených k vaření, 8 lžic citronové šťávy, drcený led, 180 ml mléka, 4 vejce,
1 1/2 lžic olivového oleje, sůl a bílý pepř podle chuti, 100 g mouky, rostlinný olej na smažení,
Pořádně oprat stehýnka. Vložit je do velkého kastrolu, pokapat je citronem a zakrýt je ledem. Nechat je 1 - 3 hodiny odpočinout v chladničce. Našlehat mléko, žloutky, olivový olej a trochu soli. Našlehat bílky do tuhých kopečků a lehce je vložit do mléka se žloutky. Stehýnka osolit a opepřit. Obalit je v mouce a oklepat její přebytek. Stehýnka postupně namáčet do těstíčka a smažit v hlubokém rozehřátém oleji na 190°C. Usmažit je do zlatova a vyndat drátěnou naběračkou na papírový ubrousek.
----------------------------------------------------------

Labužnické žabičky s bylinkovým přelivem.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
16 očištěných stehýnek, sůl, citronová šťáva, česnek, máslo, 2 lžíce na jemno posekané šalotky, 1 lžíce posekané petrželky, 1 lžíce posekané pažitky, 1 lžíce utřeného česneku, 1/2 lžičky posekaného kebrlíku,
1/2 litru suchého bílého vína,
Stehýnka omyjeme, osolíme, okořeníme rozetřeným česnekem a citronovou šťávou a necháme hodinu odležet. Osušíme je, opečeme na másle a dáme stranou. Na zbytku tuku opražíme šalotku, česnek, přidáme petrželku, pažitku a kebrlík. Zalijeme vínem, necháme přejít var a nalijeme na stehýnka.
----------------------------------------------------------

Lahodná žabí stehýnka pro pana lesního.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
450 g žabích stehýnek připravených k vaření, 90 g másla, 2 lžíce rajské pasty, 1 lžičku cukru, 2 velké hrsti na plátky nakrájených lesních hub, vrchovatou lžíci posekané petrželky, 1 stroužek na jemno posekaného česneku, kuřecí vývar, asi 80 ml plnotučné smetany, mouka, oleje na smažení,
Na pánvi rozpustit máslo, přidat rajskou pastu, cukr, houby, petrželku, česnek a vše nepřikryté podusit asi 10 minut. Míchat a je-li nutné přilít trochu kuřecího vývaru tak, aby vznikla omáčka.
Osušená stehýnka namočit do smetany a potom je obalit v mouce. Nechat je 10 minut odpočinout. Osmažit je asi 10 minut na pánvi na rozehřátém oleji, nebo do té doby, než pěkně zhnědnou.
--------------------------------------------------------

ŽABÍ STEHÝNKA.
""""""""""""""""""""""""
Stehýnka necháme rozmrznout v lednici nebo je zmrzlá vložíme do směsi vody a mléka.
Po rozmrznutí je propláchneme pod tekoucí vodou a osušíme kuchyňským papírem. Lehce je poprášíme moukou a vložíme do rozpáleného přepuštěného másla. Osolíme, opepříme a na mírném ohni osmahneme dozlatova, otočíme a opékáme ještě asi 2 minuty. Zasypeme sekaným česnekem, petrželkou, promícháme a minutku dopečeme, tak aby se česnek nepřipálil. Můžeme zastříknout bílým vínem nebo přidat lžíci creme fraiche. Na osobu počítáme asi 12 kusů.
------------------------------------------------------------
ž.jpg
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png

Líbí se Vám tyto stránky?

Ano, líbí (342 | 87%)
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png
Obrázky na profil, obrázky na lide.cz
Zápatí stránek
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one