Ve fotogalerií Vám ukážu jak má vypadat raut. Fotky rautů mám od své kamarádky Lenky.
ž01.jpg
ž16.jpg
ž1.jpg
ž2.jpg
ž02.jpg
ž3.jpg
ž8.jpg
ž04.jpg
ž9.jpg
ž13.jpg
ž10.jpg
ž14.jpg
ž11.jpg
ž15.jpg
ž7.jpg
ž17.jpg
ž4.jpg
ž5.jpg
ž6.jpg
Ve fotogalerií Vám ukážu jak májí vypadat obložené mísy. Fotky obložených mís mám od své kamarádky Lenky.
37.jpg
1.JPG
2.jpg
4.jpg
6.jpg
7.jpg
8.JPG
10.JPG
12.JPG
13.JPG
15.JPG
16.jpg
18.jpg
19.jpg
22.jpg
23.jpg
25.jpg
26.jpg
30.jpg
31.jpg
32.jpg
33.JPG
34.jpg
35.jpg
36.jpg
14.JPG
3.jpg
5.jpg
9.JPG
11.JPG
17.jpg
20.JPG
27.jpg
29.jpg
28.jpg
24.jpg
Pizza caprese

Pizza caprese

Pizza vegetaria

Pizza vegetaria

Pizza cardinale

Pizza cardinale

Pizza 4stagioni

Pizza 4stagioni

Pizza provencia

Pizza provencia

Pizza Italiana

Pizza Italiana

Pizza Mexicana

Pizza Mexicana

Pizza Barroccia

Pizza Barroccia

Pizza Valentina

Pizza Valentina

Baby Pizza

Baby Pizza

Pizza Hawaii

Pizza Hawaii

Pizza Contadino

Pizza Contadino

Pizza Palermo

Pizza Palermo

Pizza Bufalina

Pizza Bufalina

 Pizza al tonno

Pizza al tonno

Braccio di Ferr

Braccio di Ferr

Pizza alla Kall

Pizza alla Kall

Pizza Golosa

Pizza Golosa

Pizza Feuerwerk

Pizza Feuerwerk

Pizza Viennese

Pizza Viennese

Pizza Primavera

Pizza Primavera

Pizza Reale

Pizza Reale

Frutti Di Mare.

Frutti Di Mare.

Barrocciaia

Barrocciaia

Pepperoni Speci

Pepperoni Speci

Pizza Frutti di

Pizza Frutti di

PROSCIUTTO DE F

PROSCIUTTO DE F

Záhlaví stránek

V dobrůtkách najdete více než 3500 receptů..
Na těchto stránkách se pracuje..
žž.jpg
1. Šneci v těstíčku.
"""""""""""""""""""""""
48 šneků (konzerva, nebo zmražení), sůl, kayenský pepř, česnek, máslo, tuk na smažení,
Těstíčko:
120 g mouky, asi 1/8 bílého vína, sůl, 2 žloutky, pažitka, 1 lžíce oleje, bílek.
Mouku, víno, žloutky, olej a jemně pokrájenou pažitku smícháme na hladké těstíčko. Z bílku ušleháme sníh a vložíme do těstíčka.
Připravené šneky dáme marinovat solí, pepřem, kayenským pepřem a česnekem. Zlehka je opečeme na másle, dáme vychladnout, namáčíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném tuku do zlatova. Osušit na ubrousku.

2. Šneci ze Štýrska.
""""""""""""""""""""""""
24 čerstvých, nebo konzervovaných šneků, 30 g másla, 50 g selské slaniny, 50 g cibule, petrželka,
1 žemle, 3/8 l štýrského světlečerveného vína Klaret, nebo podobného, sůl a bílý pepř,
1 stroužek česneku utřeného, čerstvý tymián, kebrlík,
Čerstvé uvařené škneky, nebo šneky z konzervy dáme okapat. Na kastrolku rozehřejeme máslo, rozškvaříme na něm na kostičky nakrájenou slaninu, zpěníme jemně nasekanou petrželku a cibuli a přidáme strouhanku ze starší okrájené žemle. Do směsi vložíme šneky a dobře je osmažíme. Pak je podlijeme vínem, osolíme, okořeníme pepřem, česnekem, kebrlíkem, tymiánem a dobře povaříme.

3. Šnečci s těstovinami .
"""""""""""""""""""""""""""
500 g jedlých zavíčkovaných šneků, nejlépe z Kréty, 200 ml pokud možno řeckého extra panenského olivového oleje, rozdrcené 2 stroužky česneku, 1 svazek plocholisté petrželky (nebo mladá kudrnka),
1 kg rajčat, oloupané a posekané na kostičky, 1/2 lžičky skořice, 500 g malých těstovin (mušličky a podobné), sůl a černý pepř podle chuti,
Večer před vařením vložit šneky do misky s vodou a tu přikrýt talířkem.
Druhý den šneky propláchnout, ostrým nožíkem odstranit víčko a vyhodit mrtvé šneky (jejich víčko bude vsáklé v ulitě). Vložit je do hrnce s vařící vodou a vařit je asi 10 minut. Vyjmout šneky pomocí děrované naberačky a do každé ulity udělat dírku pomocí ostrého špičatého nožíku. Znovu je pořádně proprat a nechat je okapat. Na pánvi rozehřát olej a na něm osmažit šneky, petrželku a česnek. Potom přidat rajčata a ochutit vše skořicí, solí a pepřem. Na pomalém ohni nechat probublávat asi 20 minut. V hrnci přivéct vodu do varu, osolit ji a vložit tam těstoviny. Uvařit je do al dente a zcezené rozdělit na talíře. Na nudle rozdělit šnečky i s obsahem pánve a ihned podávat.

4. Šneci po provensálsku.
"""""""""""""""""""""""""""""
1 kg dušených šneků, 200 g šunky, strouhanka, párátka,olej na osmažení.
na těstíčko: 3 vejce, 100 ml mléka, 2 dcl vína, cca 400 g hl. mouky, 200 g tvrdého sýra, petržel, pažitka,
bílý pepřa sůl.
Podušené šneky (postup přípravy naleznete u receptu na gratinované šneky) obalíme v proužku šunky, propíchneme párátkem a namočíme v těstíčku, které vymícháme z rozšlehaných vajec, mléka, vína, špetky soli a pepře, nasekané pažitky a petrželky, hladké mouky a nastrouhaného sýra. Na závěr šneky obalíme v nahrubo mleté strouhance a necháme je v chladu. Smažíme až těsně před podáváním, aby byli krásně křupaví. Servírujeme po šesti kusech a doplníme listovými saláty, pečivem a případně dozdobíme petrželkou.

5. Šneci po Burgundsku.
"""""""""""""""""""""""""""
Suroviny: šneci vaření 6 ks, máslo 100 g, šalotka bílá 1/2 ks, česnek 1 stroužek, sůl, bílý pepř, nasekaná petrželka, pastis 1 kávová lžička, strouhanka 1 polévková lžíce
Postup: Do změklého másla přidáme nasekanou petrželku, šalotku, sůl, bílý pepř a utřený česnek. Vše důkladně promícháme, přilijeme pastis a opět smícháme. Do připravených ulit dáme dochucené máslo(na dno), na které dáme šneky, a přikryjeme dochuceným máslem. Ulity položíme do zapékací misky na šneky, posypeme opečenou strouhankou a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 200?C na cca 7 - 8 minut.

6. Šneci po francouzsku.
""""""""""""""""""""""""""""
Šnek vařený 6 ks, máslo 60 g, šalotka 1/4 ks, pastis 2 cl, špetka kari, sůl, pepř, estragon, petržel, sojová omáčka, worčestr, česnek, strouhanka
Do změklého másla vmícháme drcený česnek, nasekanou šalotku, nasekané bylinky, pastis, kari, sůl, pepř a worčestrovou a sojovou omáčku. Vše důkladně promícháme. Ulity naplníme vařenými šneky a uzavřeme připraveným máslem. Uzavřené ulity posypeme jemnou strouhankou. Pečeme v předehřáté troubě na 180?C asi 7 min. Servírujeme v hlubokém talíři na hrubé mořské soli.

7. Gratinovaní šneci s bylinkovou nádivkou.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""" 1 kg vyloupaných šneků, 200 ml olivového oleje (1/3 virgin, 2/3 normal), 200 g šalotky, 2 chilli papričky, 4 stroužky česneku, 0,3 l bílého vína, provensálské bylinky, sůl, pepř, pažitka, petrželka,
tymián, 6 lžic másla, 2 vejce, 3 housky, 4 lžíce smetany, 100 g anglické slaniny, 2 lžíce nasekaných bylinek (petrželka, pažitka, tymián), 2 stroužky česneku, bílý pepřa sůl.
Před přípravou pokrmu si šneky nejdříve podusíme:
Šalotku orestujeme na rozpáleném oleji do růžova a přidáme nakrájené chilli papričky. Potom prolisovaný česnek a až zesklovatí, přisypeme vyloupané a horkou vodou spařené šneky, které podlijeme vínem, lehce osolíme, opepříme a přidáme sušené provensálské bylinky. Všechno důkladně promícháme a pod pokličkou dusíme až tři hodiny, dokud šneci nezměknou. Na závěr přidáme čerstvou nasekanou petrželku, pažitku a tymián, posledních pár minut podusíme, necháme zchladnout. Přípravíme nádivku: Povolené máslo vyšleháme se žloutky, trochou soli a bílého pepře. Přidáme čerstvé nasekané bylinky, prolisovaný česnek, opražené kostičky housek, navlhčené smetanou, nadrobno nakrájenou slaninu, promícháme a na závěr opatrně spojíme se sněhem z bílků. Do čistých ulit vložíme jednoho až dva dušené šneky a doplníme hotovou nádivkou. Na plech, vysypaný vrstvou soli, vyskládáme naplněné ulity nádivkou nahoru, a 5 až 10 minut zapékáme v troubě na 180 stupňů do zlatova. Gratinované šneky podáváme po šesti kusech na speciálních talířcích, a chceme-li být skutečně styloví, zakusujeme je křupavou francouzskou bagetou.
-------------------------------------------------------------------
8. Hlemýždi na víně s bylinkami
."""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
60 ks hlemýžďů | 100 g másla | 100 g cibule | 15 g soli | 1 g bílého pepře | 30 g bylinek | 150 g bílého vína.
V kastrolu na másle zlehka zpěníme jemně nakrájenou cibuli spolu s nasekanými bylinkami, solí a pepřem. Poté přidáme hlemýždě, zalijeme vínem a krátce podusíme.
Hlemýždi na víně s bylinkami se podávají s malou porcí brambor nebo bílým pečivem.
--------------------------------------------------------------------
9. Šneci na provensálském koření a tymiánu.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
2 snítky čerstvého tymiánu | 2 kostky zeleninového bujónu | 10 - 16 ks šneků | 10 - 16 ks syrových oliv | 1 l cabernet sauvignon | 2 l vody | 2 dl olivového oleje | provensálské koření.
Šneky dáme do velikého hrnce, přikryjeme bavlněnou utěrkou, na okrajích kolem utěrky zavážeme provázkem. Necháme v mírném chladu 24 hodin. Nejlépe ve vinném sklípku. Přivedeme vodu do varu, přidáme kostky bujonu, vhodíme šneky a vaříme 40 minut. Pak šneky vyndáme, svalové části šneků vyjmeme jehlicí. Stačí spínací jehlice na španělské ptáčky. Svalovinu uložíme v teple. Do poloviny vody vložíme olivy a provaříme. Zbytek vody můžeme vylít. Provensálské koření smícháme s olivovým olejem a šneky. Na kvalitní pánvi s rastrovaným dnem šneky rychle orestujeme. Pak pečení zmírníme na minimum a přidáme tymián. Po zavonění vydatně zalijeme červeným vínem, zakryjeme a asi 30 minut dusíme. Ochutnáme. Že jsou šneci hotoví poznáme podle toho, že mají stejnou tuhost jako hovězí v klasickém českém guláši. Víno doléváme podle potřeby a rychlosti odpařování při dušení. Když jsou olivy polotuhé, rozkrojíme je podélně a pecky odstraníme. Zbytek nakrájíme na malé měsíčky.
---------------------------------------------------------
10. Opilé šnečí ragú.
"""""""""""""""""""""""""""""
400 g mražených nebo konzervovaných šneků | 150 g řapíkatého celeru | 150 g červené a zelené papriky | 0,5 l červeného vína | 4 žampióny | 2 lžíce dijonské hořčice | 3 lžíce rajského protlaku | 3 lžíce olivového oleje | sůl, mletý bílý pepř.
Na olivovém oleji zpěníme nasekanou nať z celeru, přidáme šneky a podusíme. Když se nám tekutina odpaří zarestujeme dijonskou hořčici, přidáme na větší kostky nakrájené papriky, celer (asi na dvoucentimetrové kousky) a půlky žampiónů. Vše opět zarestujeme, přidáme protlak, osolíme, opepříme, zalijeme částí vína a dusíme. Při dušení doléváme zbytek červeného vína. Před dohotovením dbáme na to, aby se odpařila čast tekutiny a ragú mělo zahoustlou konzistenci. Dosolíme a podáváme posypané sekanou kudrnkou.
------------------------------------------------------
11. Vaření hlemýždi.
"""""""""""""""""""""""""""
3 bobkové listy | 2 kg hlemýžďů | 0,5 dl oliv. oleje | sůl.
Očistíme hlemýždě. Ještě před vařením je propereme ve vodě, kterou několikrát vyměníme. Následně je vhodíme do vařící osolené vody a společně s bobkovým listem vaříme nejméně jednu hodinu. Po uvaření hlemýždě scedíme, vidličkou nebo nožem vyjmeme maso z ulity a odstraníme vnitřnosti. Maso musíme ještě důkladně očistit solí a octem. Nakonec hlemýždě opláchneme a necháme okapat.
Takto připravené maso můžeme dále upravovat. Připravujeme z něho saláty, smažíme, nebo děláme omáčky.
-------------------------------------------------
12. Starovídeňské šnečí ragú.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 konzerva velkých šneků | 50 g cibule | 30 g másla | 1 lžíce petrželky | 50 g žampiónů | 3/8 l hovězího vývaru | 20 g mouky | 1 lžíce smetany | 4 brambory upečené v alobalu | 20 g eidamu.
Na kastrolku zpěníme máslo. Přidáme jemně posekanou cibuli, jemně posekané žampiony, a petrželku. Vše osmažíme a zapřášíme moukou. Zalijeme vývarem a uvedeme do varu. Vaříme 5 minut a přidáme šneky, osolíme, opepříme a zahustíme smetanou.
Upečené brambory rozpůlíme, trochu je vydlabeme, rozdělíme na ně šnečí ragú. Posypeme sýrem a v předehřáté horké troubě zapečeme.
---------------------------------------------
13. Hlemýždi v omáčce.
""""""""""""""""""""""""""""""
200 ks hlemýžďů | 1 rajský protlak | angl. slanina | petrželka | česnek | šalvěj | rozmarýn | cibule | oliv. olej.
Hlemýždě necháme tři dny v nádobě s dřevěnými pilinami.
Necháme odmočit šneky ve vodě a hrubou stranou houbičky pořádně očistime ulity. Několikrát propláchneme ve vodě a naposledy proplachujeme v octové vodě se solí. Potom ještě dvakrát propláchneme vodou a necháme odkapat v sítku.
Šneci začnou vylézat z ulit. Připravíme si na jemno nasekanou petrželku, česnek, cibuli, šalvěj a rozmarýn. Zvlášť na prkýnku si na kostičky nakrájíme slaninu. Bylinky dáme na pánev s olivovým olejem a zlehka smažíme. Když olej začne smažit přidáváme vylezlé šneky. Pokládáme je do oleje ulitou vždy dolů aby se nám nezatáhli zpět. Když je dno hrnce plné, přikryjeme na pár minut pokličkou a pak pokračujeme se zbylými šneky stále ulitou dolů a vše znovu přikryjeme pokličkou na pár minut a stáhneme oheň na minimum.
Přidáme slaninu a dobře promícháme. Vše zalejeme horkou vodou až po povrch, mírně osolíme a pod pokličkou necháme zlehka probublávat hodinu a půl. Po hodině a půl vaření přidáme protlak na zabarvení a zlehka vaříme další hodinu. Po dvou a půl hodinách vaření odkryjeme pokličku a necháme vypařit všechnu vodu a můžeme podávat.
-------------------------------------------------
14. Šnekový špíz v sherry.
""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 plechovka šneků | 2 lžíce olivového oleje | 2 lžíce sherry | pár kapek tabasca | sůl | pepř | jemně sekaná petrželka | 1/2 chilli papričky.
Z olivového oleje, sherry, tabasca, soli, pepře a jemně sekané petrželky s chilli papričkou vyšlehejte marinádu, do které alespoň na dvě hodiny naložte šneky. Po odležení šneky napíchněte na malé jehly a opečte na pánvi. Jako přílohu podávejte rýžové nudle s jemně nakrájenou limetou.
------------------------------------------------------
15. Nadívaní šneci podle M. D. Rettigové.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 kopa šneků | slaná voda | hovězí (rybí) vývar | 1/2 libry másla | 1/2 libry a čistě přemytých sardelů | drobně krájenou kůrku z 1/2 citonu | trochu květu | 3 stroužky solí dobře utřeného česneku | majoránka | strouhané žemle | sůl.
Kopu šneků zavři do prázdné místnosti – nejlépe dlážděné, kde je ponecháš o hladu několik dní, aby se dobře vyčistili. Uvař šneky v slané vodě, pak je vyndej z domků, uřež ocásky, přemej je v soli, očisti je patřičně a nech je buď v rybí, aneb je-li to v den masitý, v hovězí polévce ještě vařit, aby lépe změkli – domky vymyj v soli a nech je vysáknout. Pak dělej nádivku: na kopu šneků utři půl libry másla a půl libry rozetřených a čistě přemytých sardelů, dej k tomu z půl citrónu drobně krájenou kůrku, trochu květu, asi 2 neb 3 stroužky se solí dobře utřeného česneku, trochu majoránky a strouhané žemličky tolik, co za dobré uznáš, aby patřičná nádivka byla. Pak dej do domků vespod vždy kousek nádivky a jednoho šneka a vyplň zase domek nádivkou tak, až jsou tak jako prve doplněné. Tak do nich nalij té polévky, co se v ní šneci vařili, a podlij je tím: nech je asi čtvrt hodiny v troubě trochu opéct a dej je na stůl. Taktéž se můžou i na rošt, na takový, již k tomu cíli s důlkami zaopatřený, plech dát a na uhlíčku opéci nechat; lépe jest ale, když trochu omáčky pod nimi.
---------------------------------------------------------------
16. Hlemýždí hašé.
""""""""""""""""""""""""""""
24 ks uvařených hlemýžďů | 15 g máslá | 30 g strouhanky | 6 ks sardelí | 3 ks vařených žloutků | půl stroužku česneku | trocha citrónové kůry | sůl | máslo | strouhanka.
Uvařené hlemýždě jemně rozsekáme. V misce utřeme změklé máslo do pěny a za stálého míchání k němu postupně přidáváme prolisované žloutky, prolisované sardele, česnek utřený se solí, trochu nastrouhané citrónové kůry, strouhanku a rozsekané hlemýždí maso. Ohnivzdornou misku vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, naplníme připraveným hašé a ve středně teplé troubě pečeme asi 20 minut. Podáváme jako teplý předkrm, jako mezichod nebo jako lahůdku.
-----------------------------------------
17. Plněný šnek.
"""""""""""""""""""""""""
200 g Hera | 2 hrnečky mouka pšeničná hladká | 1/2 lžičky sůl | 1/2 hrníčku do těsta + 1 lžíce do náplně Rama Cremefine zakysaný krém | 100 g šunka - nebo pečené maso (umleté) | 300 g eidam 30 % | 1 ks vejce.
Heru nakrájíme na malé kousky a smísíme s moukou, Ramou Cremefine zakysaný krém a solí a dobře propracujeme. Necháme uležet v lednici alespoň hodinu, přípravu je ale možné ponechat na další den.
Náplň připravíme spojením mleté šunky, 3/4 množství strouhaného sýra, Ramy Cremefine zakysaný krém a vejce. Vychlazené těsto vyválíme na pomoučeném válu do tvaru obdélníku 20x30 cm asi půl centimetru vysoké. Potřeme náplní a pevně stočíme jako závin. Nakrájíme na 0,5 cm silné pláty, které poklademe na Herou vymazaný plech. Posypeme zbylým strouhaným sýrem a pečeme v předehřáté troubě při 220 °C asi 10 – 15 minut.
-------------------------------------------
18. Hlemýždi smažení v těstíčku parisien.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
60 ks hlemýždi | 75 g mouka polohrubá | 45 g mouka hladká | 2 ks vejce | 200 g olej | 15 g sůl | 50 g olej | 300 g kečup | 20 g worcester.
Hlemýždě osolíme a obalíme v hladké mouce. Poté do mléka dáme vejce, sůl, polohrubou mouku a zbytek hladké mouky, několik kapek oleje a připravíme si těstíčko, ve kterém hlemýždě namočíme a usmažíme v horkém oleji dozlatova. Do oleje vlijeme kečup, ochutíme worchesterem a zlehka
nahřejeme.
--------------------------------------------
19. Hlemýždi na francouzský způsob.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
60 ks hlemýždi | 100 g žampiony | 50 g cibule | 1 ks žloutek | 15 g česnek | 10 g sůl | 1 g pepř bílý | 20 g sardelová pasta.
Uvedenou dávku hlemýžďů nasekáme nahrubo a vložíme do mísy. Přidáme nasekané žampiony, jemně nakrájenou cibuli, česnek, sardelovou pastu, žloutek, sůl, koření, jemně nasekanou petrželku a strouhanku, vše zpracujeme v nádivku. Jednotlivé ulity naplníme několika kapkami vína. Poté naplníme nádivkou, kterou
pokapeme máslem a dáme do trouby na 10 - 12 minut zapéci.
-----------------------------------------------
20. Hlemýždi na kaparech.
""""""""""""""""""""""""""""""""""
60 ks hlemýždi | 50 g máslo | 50 g cibule | 25 g mouka hladká | 100 g smetana | 50 g kapari | 15 g sůl | 1 g pepř bílý | 25 g citronová šťáva.
V kastrole na másle zpěníme cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Přidáme posekané kapari, smetanu, citronovou štávu, bílý pepř. Ke konci přidáme hlemýždí maso, které je už připravené a už jenom prohřejeme. Nejlépe, když jídlo servírujeme v nádobí pro hlemýždě určeném.
--------------------------------------------------
21. Hlemýždi.
"""""""""""""""""""""""""
20 ks hlemýžďů uvařených ve skořápce | 2 lžíce másla | 3 sardele | 1 stroužek česneku | 1 žemle | trochu mléka | 2 žloutky | hovězí vývar | citron | petrželová nať
Oprané hlemýždě vhodíme do vařící vody a vaříme asi 8 minut. Tělíčka vytáhneme ze skořápek, vymneme je v soli a dobře vypereme v teplé vodě. V míse utřeme máslo, sardele, žloutky, namočenou a vymačkanou žemli a přidáme koření. Uvařené hlemýždě scedíme. Do každé ulity, kterou jsme vyvařili v sodové vodě, dáme lžičku vývaru, kousek nádivky, 1 hlemýždě a zase nádivku, která má vyčnívat ven. Obalíme ve strouhance a vložíme do pekáčku nádivkou nahoru a prudce opečeme. Podáváme s dílky citronu.
---------------------------------------------------
22. Opilé šnečí ragú.
""""""""""""""""""""""""""""
400 g mražených nebo konzervovaných šneků | 150 g řapíkatého celeru | 150 g červené a zelené papriky | 0,5 l červeného vína | 4 žampióny | 2 lžíce dijonské hořčice | 3 lžíce rajského protlaku | 3 lžíce olivového oleje | sůl, mletý bílý pepř.
Na olivovém oleji zpěníme nasekanou nať z celeru, přidáme šneky a podusíme. Když se nám tekutina odpaří zarestujeme dijonskou hořčici, přidáme na větší kostky nakrájené papriky, celer (asi na dvoucentimetrové kousky) a půlky žampiónů. Vše opět zarestujeme, přidáme protlak, osolíme, opepříme, zalijeme částí vína a dusíme. Při dušení doléváme zbytek červeného vína. Před dohotovením dbáme na to, aby se odpařila čast tekutiny a ragú mělo zahoustlou konzistenci. Dosolíme a podáváme posypané sekanou kudrnkou.
------------------------------------------------
žžž.jpg
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png

Líbí se Vám tyto stránky?

Ano, líbí (344 | 87%)
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png
Obrázky na profil, obrázky na lide.cz
Zápatí stránek
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one