Ve fotogalerií Vám ukážu jak má vypadat raut. Fotky rautů mám od své kamarádky Lenky.
ž01.jpg
ž16.jpg
ž1.jpg
ž2.jpg
ž02.jpg
ž3.jpg
ž8.jpg
ž04.jpg
ž9.jpg
ž13.jpg
ž10.jpg
ž14.jpg
ž11.jpg
ž15.jpg
ž7.jpg
ž17.jpg
ž4.jpg
ž5.jpg
ž6.jpg
Ve fotogalerií Vám ukážu jak májí vypadat obložené mísy. Fotky obložených mís mám od své kamarádky Lenky.
37.jpg
1.JPG
2.jpg
4.jpg
6.jpg
7.jpg
8.JPG
10.JPG
12.JPG
13.JPG
15.JPG
16.jpg
18.jpg
19.jpg
22.jpg
23.jpg
25.jpg
26.jpg
30.jpg
31.jpg
32.jpg
33.JPG
34.jpg
35.jpg
36.jpg
14.JPG
3.jpg
5.jpg
9.JPG
11.JPG
17.jpg
20.JPG
27.jpg
29.jpg
28.jpg
24.jpg
Pizza caprese

Pizza caprese

Pizza vegetaria

Pizza vegetaria

Pizza cardinale

Pizza cardinale

Pizza 4stagioni

Pizza 4stagioni

Pizza provencia

Pizza provencia

Pizza Italiana

Pizza Italiana

Pizza Mexicana

Pizza Mexicana

Pizza Barroccia

Pizza Barroccia

Pizza Valentina

Pizza Valentina

Baby Pizza

Baby Pizza

Pizza Hawaii

Pizza Hawaii

Pizza Contadino

Pizza Contadino

Pizza Palermo

Pizza Palermo

Pizza Bufalina

Pizza Bufalina

 Pizza al tonno

Pizza al tonno

Braccio di Ferr

Braccio di Ferr

Pizza alla Kall

Pizza alla Kall

Pizza Golosa

Pizza Golosa

Pizza Feuerwerk

Pizza Feuerwerk

Pizza Viennese

Pizza Viennese

Pizza Primavera

Pizza Primavera

Pizza Reale

Pizza Reale

Frutti Di Mare.

Frutti Di Mare.

Barrocciaia

Barrocciaia

Pepperoni Speci

Pepperoni Speci

Pizza Frutti di

Pizza Frutti di

PROSCIUTTO DE F

PROSCIUTTO DE F

Záhlaví stránek

V dobrůtkách najdete více než 3500 receptů..
Na těchto stránkách se pracuje..
1. FALEŠNÁ HUMROVÁ POMAZÁNKA:.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 plechovka ryb ve vlastní šťávě, 1 mrkev, 1 cibule, kousek celeru, 1 majolka, citronová šťáva, cukr, pepř, sůl. Syrovou zeleninu drobně nastrouháme, cibuli jemně nasekáme. Přidáme rybu a opatrně vmícháme majolku. Ochutíme citronovou šťávou, pepřem, solí a podle chuti dosladíme.

2. RYBIČKOVÁ POMAZÁNKA.
""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 krabička rybiček v tomatě, 1 cibule, 2 feferonky, 2-3 lžíce kečupu, 2 lžíce majolky. Rybičky utřeme s majolkou, vmícháme nakrájenou cibuli a feferonky.

3. KRABÍ POMAZÁNKA S VEJCI.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
250 g krabích tyčinek, 2 vařená vejce, 1 majolka (nebo tatarská omáčka), sůl. Tyčinky jemně nasekáme, vejce nastrouháme, vše spojíme majolkou a podle chuti osolíme.

4. KRABÍ POMAZÁNKA SE SÝREM.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
250 g krabích tyčinek, 1 pomazánkové máslo, 1 tavený sýr, 2-3 lžíce majolky, 1 středně velká cibule, pepř, sůl. Máslo utřeme se sýrem, majolkou, přidáme jemně nasekané krabí tyčinky, jemně nakrájenou cibuli. Podle chuti osolíme a opepříme.

5. POMAZÁNKA Z UZENÉ MAKRELY.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 uzená makrela, 2 sýry Lučina, sardelová pasta, 1 lžíce mléka, sůl. Sýry utřeme s mlékem a sardelovou pastou, vmícháme drobně nakrájenou (utřenou) makrelu. Podle chuti osolíme.

6. LOSOSOVÁ POMAZÁNKA.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""
100 g sýra Lučina, 50 g másla (Rama, Flora), 50 g lososové drtě. Máslo vyšleháme se sýrem, promícháme s lososovou drtí. Ozdobně nastříkáme na slané krekry nebo plátky rohlíků, ozdobíme kouskem citronu a zelenou petrželkou.

7. POMAZÁNKA Z TRESČÍCH JATER.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 krabička tresčích jater, 100 g másla, 100 g tvarohu, 1-2 vařená vejce, cibule, citronová šťáva, sůl. Tresčí játra rozmačkáme a utřeme s olejem, pak přidáme máslo, tvaroh a vše utřeme do pěny. Přidáme drobně nakrájená vajíčka a cibuli. Promícháme, dochutíme citronovou šťávou, solí.

8.. POMAZÁNKA Z KAVIÁRU.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Utřeme stejný díl taveného smetanového sýra, zakysané smetany a kaviáru. Lehce osolíme, okořeníme mletým bílým pepřem a mažeme na jednohubky.

9. POMAZÁNKA Z UZENÉ MAKRELY.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Uzená makrela, 2 sýry Lučina, sardelová pasta. Maso z makrely jemně nakrájíme nebo utřeme. Přidáme Lučinu, sardelovou pastu (podle chuti) a je-li třeba, ještě lžíci mléka, sůl. Promícháme, mažeme na veku nebo kolečka rohlíků.

10. PIKANTNÍ POMAZÁNKA Z RYB V TOMATĚ.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 krabička ryb v tomatě, 1 malá sklenička sterilovaného celeru, 1 cibule, 15 g majolky, worcester, citronová šťáva, cukr, mletý pepř, sůl. Vykostěné rybičky rozmačkáme, vmícháme majolku, ochutíme citronovou šťávou, cukrem, pepřem, solí a vyšleháme. Vmícháme drobně nakrájenou cibuli a celer.

11. Cibulová pomazánka s krevetami.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
20 dkg rostlinného másla, 2 lžíce majonézy, 1 lžíce kečupu, 5 dkg krevet (buď v konzervě,
nebo mražené), 20 dkg cibule, sůl, citrónová šťáva, 1 lžička zelené petrželky rozsekané
najemno nebo jiných bylinek.
Utřeme máslo s majonézou, kečup a rozmixované krevety, přidáme na jemno krájenou cibuli,
sůl a pár kapek citrónové šťávy. Důkladně promícháme a necháme uležet.

12. Rajčatová pomazánka se ster. okurkami.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
30 dkg rostlinného másla, 1 lžíce bílého jogurtu, 3 lžíce tatarské omáčky (nemusí být), 30 dkg
rajčat, 2 vejce vařená natvrdo, 2 sterilizované okurky, sůl a pokud máte tak bylinky nejlépe
kopr
Utřeme máslo s jogurtem a tatarkou. Rajčata omyjeme a spaříme oloupeme a nakrájíme
nadrobno. Přidáme k ostatnímu. Přidáme okurky nastrouhané na hrubém struhadle, ochutíme
solí a důkladně promícháme. Necháme odležet a podáváme namazané na pečivo a ozdobené
kolečky vajec.

13. HUMROVÁ POMAZÁNKA ZE SARDINEK.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 krabička sardinek, kousek nastrouhaného celeru, mrkve, petržele, 1 lžička hořčice, 2 lžíce majonézy, 1 lžíce bílého jogurtu, mletý pepř, citronová šťáva, sůl. Sardinky rozmačkáme, smícháme s nastrouhanou zeleninou. Přidáme hořčici, majonézu, jogurt, osolíme, opepříme, dochutíme citronovou šťávou a promícháme. Mažeme na veku, zdobíme pokrájenou cibulí.

14. RYBÍ POMAZÁNKA.
""""""""""""""""""""""""""""""
Rybičky v rajském protlaku, 3 menší uvařené brambory, okurky, cibule, majonéza. Brambory rozmačkáme, smícháme s rybičkami a přidáme na drobno nakrájené okurky, cibuli a majonézu.

15. RYBÍ POMAZÁNKA S LUČINOU.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 sýr Lučina, 1 krabička sardinek v oleji, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžička hořčice, sůl. Cibuli posekáme na drobno, česnek utřeme se solí a přidáme k sardinkám. Vmícháme Lučinu s hořčicí a vše lehce promícháme. Chutná na čerstvém pečivu.

16.. SARDINKOVÁ POMAZÁNKA.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
200 g pomazánkového másla, 1 krabička sardinek v oleji, 2 vařená vejce, 1 drobně nakrájená cibule, hořčice, sůl. Rybičky rozmačkáme vidličkou a utřeme společně s pomazánkovým máslem, přidáme na hrubém struhadle nastrouhaná vejce, cibulku, podle chuti hořčici a sůl.

17. KRABÍ POMAZÁNKA.
""""""""""""""""""""""""""""""
Krabí tyčinky a pórek drobně nakrájíme. Zakysanou smetanu zjemníme tatarskou omáčkou, ochutíme citronovou šťávou podle chuti. Vmícháme nakrájené krabí tyčinky a nakrájený pórek, osolíme, lehce opepříme (nejlépe bílým pepřem).

18. KRABÍ TYČINKY S KEČUPEM.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 balíček krabích tyčinek, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce citronové šťávy, 100 g majonézy, sójová omáčka (worcester nebo jiná pikantní omáčka), mletý pepř, sůl. Majonézu smícháme s kečupem, citronovou šťávou, dochutíme omáčkou, pepřem, solí. Vmícháme nadrobno nakrájené tyčinky a necháme proležet v chladu.

19. KRABÍ POMAZÁNKA S CELEREM.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 balíček krabích tyčinek, 1 cibule, 1 sterilovaný celer (musí být ten nastrouhaný na vlasy), 1 sklenička jogurtového krému YOFRESH, mletý pepř, citronová šťáva, sůl. Krabí tyčinky a cibuli jemně nakrájíme. Smícháme s okapaným sterilovaným celerem. Osolíme, opepříme, spojíme s jogurtovým krémem, dochutíme podle potřeby citronovou šťávou. Krajíčky chleba namažeme pomazánkou, ozdobíme plátky natvrdo uvařeného vejce, kouskem plátkového sýra a snítkem petrželky.

20. Smažená sýrová pomazánka.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 hrnek tvrdého strouhaného sýra, 1 vejce, 1 lžička másla, sůl, pepř, olej na smažení, krajíčky
chleba.
Jemně nastrouhaný sýr smícháme s máslem, vejcem, osolíme, opepříme a natřeme na suché
krajíčky chleba. Na rozpáleném oleji opatrně osmažíme chleby pomazánkou dolů. Dáváme
pozor, aby se nepřipálily. Podáváme ještě teplé ozdobené hořčicí a kečupem, tatarkou nebo
zeleninou a cibulkou. Jindy můžeme přidat i prolisovaný česnek.

21. Mrkvová pomazánka s cibulí a tvarohem.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
15 dkg rostlinného másla, 10 dkg tvarohu, 4 lžíce bílého jogurtu, 1 menší cibule, sůl, 1/2
lžičky vegety, 1 lžíce drobně rozsekané pažitky nebo jiných bylinek, 2 rajčata
V misce utřeme rostlinné máslo, tvaroh a bílý jogurt. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev,
nastrouhanou cibuli, přidáme trochu soli a vegety. Vše důkladně rozmícháme a dáme uležet
aspoň na 1/2 hodinky do ledničky. Mažeme na nejlépe tmavé pečivo a zdobíme rajčaty.

22. Pórková pomazánka.
"""""""""""""""""""""""""""""
30 dkg rostlinného másla, 3 lžíce bílého jogurtu, 20 dkg pórku, vegeta, mletá červená paprika
Utřeme dohladka máslo s jogurtem. Přidáme omytý a očištěný pórek nakrájený nadrobno, a
okořeníme vegetou a paprikou. Promícháme a dáme uležet do chladničky.

23. Pórková pomazánka s tvarohem a česnekem.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
20 dkg rostlinného másla, 10 dkg měkkého tvarohu, 2 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce pikantní
hořčice, 2 stroužky česneku, 20 dkg pórku, sůl, drcený kmín
Utřeme rostlinné máslo s tvarohem, bílým jogurtem, hořčicí a rozetřeným česnekem, přidáme
nadrobno nasekaný pórek a ochutíme kmínem. důkladně promícháme a dáme odpočinout do
ledničky.

24. KRABÍ POMAZÁNKA S LUČINOU.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 balíček krabích tyčinek, 2 sýry Lučina, 1 malý bílý jogurt, 6 lžic majolky, 2-3 nastrouhané mrkve, citronová šťáva, sůl. Krabí tyčinky lehce osmažíme na másle a pokrájíme na kostičky. Přidáme ostatní suroviny, lehce vymícháme, zakápneme citronovou šťávou a osolíme.

25. POMAZÁNKA Z OLEJOVEK.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 krabička olejovek, 150 g taveného sýra, 1 cibule, 2 lžíce mléka, sůl. Sýr vidličkou rozmačkáme a vymícháme s mlékem, postupně přidáváme olej z rybiček, drobně nakrájenou cibuli a rybičky. Vyšleháme, podle potřeby osolíme, mažeme na krajíce chleba nebo veky, ozdobíme tenkými plátky citronu.

26. SARDINKOVÁ POMAZÁNKA S TVAROHEM.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 krabička sardinek v oleji, 250 g měkkého tvarohu, 50 g másla, 3-4 dl vlažného mléka, 1 cibule, 4 natvrdo uvařená vejce, sůl. V mixéru vyšleháme obsah sardinek s máslem, přidáme prolisovaný tvaroh a za stálého šlehání přiléváme mléko až získáme jemnou pomazánku. Do pomazánky vmícháme drobně nakrájenou cibuli a drobně nakrájená vejce, osolíme.

27. POMAZÁNKA S TUŇÁKEM.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""
250 g tvarohu, 1 konzerva „Tuňák ve vlastní šťávě“, 5 mladých cibulek i s natí, koření Vegeta, mletý bílý pepř, 1 malá majonéza (100 g), sůl. Tvaroh rozšleháme s majonézou, přidáme vidličkou rozmačkaný obsah konzervy tuňáka. Ochutíme bílým mletým pepřem, solí, Vegetou a vmícháme nasekanou mladou cibulku.

28. POMAZÁNKA ZE ZAVINÁČŮ.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
2 zavináče, 1 cibule, 2 lžíce másla, mletý pepř, sůl. Ryby zbavíme kůže a společně s cibulí umeleme na masovém strojku. Osolíme, opepříme, vmícháme máslo a dobře promícháme. Mažeme na bílé pečivo.

29. Česneková pomazánky s kečupem.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
40 dkg pomazánkového másla, 2 lžíce bílého jogurtu, 4 lžíce kečupu, 2 žloutky z vařených
vajec, 2 lžíce nastrouhaného sýra, 4 - 5 stroučků česneku, sůl, 1 lžíce citrónové šťávy, 1/2
lžičky moučkového cukru, 1 lžíce nadrobno nasekaného čerstvého kopru nebo pažitky, 2
rajčata
Utřeme pomazánkové máslo, bílý jogurt, kečup a rozetřené žloutky. Přidáme strouhaný sýr,
rozetřené stroučky česneku, sůl, citrónovou šťávu, moučkový cukr a vše vymícháme.
Necháme odležet v chladu a na namazané pečivo posypeme pažitkou a ozdobíme rajčaty.

30. Rajčatová pomazánka se sterilizovanou okurkou.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
30 dkg Ramy, 1 lžíce bílého jogurtu, 3 lžíce tatarské omáčky, 30 dkg rajčat, 2 vejce uvařená
natvrdo, 2 až 3 sterilizované okurky, sůl, 1 lžíce drobně sekaného čerstvého kopru nebo jiných
zelených bylinek.
Utřeme Ramu s bílým jogurtem a tatarskou omáčkou. Rajčata očistíme omyjeme a spaříme
vroucí vodou, oloupeme, nakrájíme na malé kousky a vložíme do Ramy. Přidáme nastrouhané
okurky, sůl podle vlastní chuti a vše důkladně vymícháme. Podáváme posypané drobně
sekaným čerstvým koprem a ozdobené kolečky vajec uvařených natvrdo.

31. Papriková pomazánka se slaným balkánským sýrem.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
30 dkg Ramy, 2 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce husté smetany, 2 lžíce strouhaného balkánského
sýra, 4 zeleninové papriky, sůl, mletý černý pepř, 1 lžíce drobně čerstvé sekané pažitky
Utřeme Ramu s bílým jogurtem, smetanou a strouhaným slaným balkánským sýrem. Pak
přidáme nadrobno pokrájené papriky, necháme zchladit a podáváme ozdobené nadrobno
nakrájenou pažitkou.

32. POMAZÁNKA Z RYBÍHO FILÉ.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
300 g rybího filé, 100 g majolky, 100 g mrkve, 200 g celeru, 1 cibule, pažitka nebo křen. Nerozmražené filé vložíme do malého množství vody se solí a citronovou šťávou a uvaříme do měkka. Zvlášť do majolky nastrouháme očištěnou mrkev, celer, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nadrobno posekané nebo umleté filé, osolíme a dochutíme pažitkou nebo strouhaným křenem. Mažeme na plátky veky, nejlépe k čaji.

33. RYBÍ POMAZÁNKA S HOŘČICÍ.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Sardinky v oleji, 3 lžíce hořčice, 1 cibule, 2 lžíce jogurtu, pažitka. V míse vidličkou rozmícháme sardinky s hořčicí. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a jogurt. Mažeme na chleba nebo pečivo, sypeme pažitkou.

34. SARDINKOVÁ POMAZÁNKA SE SÝREM.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 krabička sardinek, 3 trojúhelníčky taveného sýra (nebo 1 větší obdélníček sýr), cibule, citronová šťáva, tatarská omáčka, sůl. Sýr rozetřeme v misce se sardinkami, přidáme nakrájenou cibulku a promícháme s tatarskou omáčkou.

35. KRABÍ POMAZÁNKA S CIBULKOU.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Krabí tyčinky, sůl, mletý pepř, citronová kůra i šťáva, majolka, nakrájená cibulka. Tyčinky nakrájíme na malé kousky, polijeme citronovou šťávou. Osolíme, opepříme, přidáme cibulku, citronovou kůru z dobře omytého citronu. Promícháme s majolkou a necháme chvíli proležet. Mažeme na bílé pečivo.

36. KRABÍ POMAZÁNKA S OKURKOU.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Krabí tyčinky (125g), sterilovaná okurka, 1 malá cibulka, majolka, citronová šťáva. Krabí tyčinky drobně nakrájíme, cibulku i okurku nakrájíme na malé kostičky. Pokapeme citronovou šťávou a spojíme majolkou. Mažeme na veku, ozdobíme zelenou petrželkou.

37. KRABÍ POMAZÁNKA S CELEREM.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 balíček krabích tyčinek, 1 malá majolka a bílý jogurt, 1 sklenička sterilovaného strouhaného celeru, 1 lžíce hořčice, sůl, pepř. Krabí tyčinky nakrájíme na menší kousky a v misce vidličkou rozmělníme. Smícháme jogurt s majolkou, celerem a vmícháme nakrájené krabí tyčinky. Podle chuti osolíme, opepříme.

38. LOSOSOVÁ POMAZÁNKA.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 krabička drceného lososa, 2 sýry Apetito, 1 pomazánkové máslo, 1 cibule, 1 krabička majolky, sůl, pepř. Všechny suroviny rozmixujeme, nakonec vmícháme majolku.

39.. KRABÍ POMAZÁNKA.
"""""""""""""""""""""""""""""""
1 krabička krabích tyčinek, 1 mrkev, kousek celeru, majolka, mletý pepř, sůl. Rozmražené krabí tyčinky vidličkou rozmačkáme, mrkev i celer jemně nastrouháme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme. Spojíme majolkou, dobře promícháme a necháme vychladit.

40. POMAZÁNKA S TUŇÁKEM.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 sýr Lučina, 1 malý strouhaný tuňák v oleji, sladkokyselá okurka, 2 stroužky česneku. Sýr rozetřeme, tuňáka necháme okapat, nastrouháme okurku, prolisujeme česnek. Vše promícháme a smícháme s 2 lžícemi tatarské omáčky.

41. SÝROVÁ KRABÍ POMAZÁNKA.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
2 balíčky krabích tyčinek, 100 g strouhaného tvrdého sýra, 1 pórek, majonéza, jogurt, pepř, sůl. Tyčinky drobně nakrájíme, smícháme se sýrem a pórkem nakrájeným na tenká kolečka. Promícháme, spojíme majonézou smíchanou s jogurtem, dochutíme pepřem a solí. Necháme v chladu uležet.

42. SARDELOVÁ POMAZÁNKA.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
3 lžičky sardelové pasty, 100 g majonézy, 2 lžíce mléka, 2 vařená vejce. Majonézu zředíme mlékem, vmícháme sardelovou pastu. Mažeme na chlebíčky, zdobíme drobně nasekanými vejci, petrželkou kudrnkou.

43. POMAZÁNKA Z TRESČÍCH JATER.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
100 g tresčích jater, 100 g másla, 2 vejce natvrdo, 1 malá cibule, citronová šťáva, sůl. Máslo utřeme do pěny, přidáme nasekaná tresčí játra, jemně nasekanou cibuli. Promícháme, pokapeme citronem, osolíme a vmícháme nasekaná vejce. Mažeme na chlebíčky, zdobíme zelenou paprikou nebo pažitkou.

44. ANGLICKÁ POMAZÁNKA.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
100 g anglické slaniny, 4 vejce natvrdo, 1 cibule, pažitka, pepř, sůl. Na masovém strojku umeleme slaninu, vejce, cibuli, přidáme nasekanou pažitku, pepř, sůl. Mažeme na tmavý chléb.

45. CHLEBÍČKOVÁ POMAZÁNKA.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 čalamáda, 250 g měkkého salámu, 1 majonéza, 1 lžička hořčice. Čalamádu a salám pomeleme, smícháme s majonézou a hořčicí. Mažeme na veku, různě zdobíme.

46. SARDELOVÁ POMAZÁNKA.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""
200 g točeného salámu, 100 g másla, 1 cibule, 2 sladkokyselé okurky, 2 lžíce sardelové pasty, 1 lžíce hořčice. Máslo utřeme se sardelovou pastou, hořčicí, vmícháme strouhanou cibuli, strouhaný točený salám, jemně nakrájené okurky. Mažeme na očesnekované topinky.

47. RYCHLÁ POMAZÁNKA.
""""""""""""""""""""""""""""""""""
200 g šunkového salámu, 1 cibule, 2 sladkokyselé okurky, 3-4 natvrdo vařená vejce, 100 g tvrdého sýra, 1 malá majolka. Salám, cibuli, okurky a vejce umeleme na masovém mlýnku, sýr nastrouháme a vše promícháme s majolkou.

48. Tvarohová pomazánka s pórkem a se šunkou.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
25 dkg měkkého tvarohu, 5 dkg rostlinného másla, 2 lžíce bílého jogurtu, 3 lžíce zakysané
smetany, 10 dkg mladého pórku, 10 dkg šunky, sůl, mletá červená paprika, mletý černý pepř,
2 rajčata.
V misce dohladka vymícháme rozetřený měkký tvaroh, máslo, jogurt a smetanu. Potom
přidáme očištěný mladý pórek pokrájený nadrobno, šunku nakrájenou na malé kousky, sůl
podle chuti, papriku, pepř a důkladně promícháme. Necháme vychladit a namazané na pečivo
ozdobíme rajčetem.

49. Tvarohová pomazánka se salátovou okurkou a rajčetem.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
25 dkg tvarohu, 5 dkg rostlinného másla, 2 lžíce bílého jogurtu, 4 lžíce tatarské omáčky, sůl,
vegeta, mletý černý pepř, 1 menší salátová okurka, 1 rajče, nadrobno sekaná petrželová nať.
Vymícháme tvaroh s máslem, jogurtem, tatarskou omáčkou, osolíme, přidáme vegetu a mletý
černý pepř. Jemně vmícháme oloupanou okurku nakrájenou na kousky a rajče. Necháme
vychladit a na pečivu posypeme drobně nakrájenou petrželovou natí.

50. Tvarohová pomazánka s červenou řepou a se sardelovou pastou.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
10 dkg červené řepy, 25 dkg měkkého tvarohu, 5 dkg másla, 2 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce
smetany, 3 lžíce ochucené majonézy, 1 lžíce sardelové pasty, sůl drcený kmín, 1/2 lžíce
citrónové šťávy, 2 mladé cibulky se zelenou natí.
Červenou řepu omyjeme, uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, oloupeme, nahrubo
nastrouháme a odložíme do chladu. V misce vymícháme rozetřený tvaroh s máslem, bílým
jogurtem, smetanou, majonézou a se sardelovou pastou. Dochutíme solí, trochou kmínu a
citrónovou šťávou. Pak přidáme červenou řepu a důkladně promícháme. Namazané pečivo
posypeme jemně nakrájenou zelenou cibulkou i s natí.

51. SPECIÁLNÍ POMAZÁNKA.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
300 g šunkového salámu, 2 cibule, 1 malá majonéza (100 ml), 1/2 lžičky chilli koření. Umeleme salám i cibuli, smícháme s majonézou, chilli kořením a vychladlou pikantní směsí. Necháme přejít varem 2 lžíce kečupu, 1 lžíci hořčice, 1 lžíci octa, 1 lžíci mleté sladké papriky. Dáme do chladničky uležet, mažeme na chlebíčky, zdobíme zeleninou, petrželkou.

52. NASTAVOVANÁ POMAZÁNKA.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
100 g salámu, 1 vařené vejce, 1 cibule, l sladkokyselá okurka, 2 dl mléka, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 majolka, hořčice, pepř, sůl. Z mléka a mouky uvaříme kaši, osolíme, opepříme a vmícháme trochu hořčice. Ochladíme v hrnku se studenou vodou. Salám a vejce nakrájíme nadrobno, cibuli a okurek nastrouháme. Vmícháme do pomazánky, když je vychladlá, přidáme majolku.

53. CESTOVNÍ POMAZÁNKA.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 natvrdo uvařená vejce, 150 g turistického salámu, 100 g taveného sýra, 100 g másla, 1 menší cibulka, mléko, hořčice, petrželka, sůl. Salám a cibuli umeleme. Máslo se sýrem vyšleháme, zjemníme mlékem, ochutíme hořčicí a do směsi vetřeme mletý salám s cibulí. Přidáme jemně nasekaná vejce, petrželku. Dobře promícháme a mažeme na chléb.

54. POMAZÁNKA ZE ŠKVARKŮ.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Do teplých škvarků přidáme drobně nakrájenou cibuli, trochu hořčice a sušenou saturejku. Chutná výborně s tmavým chlebem.

55. POMAZÁNKA NA CHLEBÍČKY.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
300 g měkkého salámu, 3 tavené sýry, 5 vajec na tvrdo, 3 kyselé okurky, 1 velká cibule, 1 majolka, mletý pepř, sůl. Sýry rozetřeme s majolkou, smícháme s nastrouhanými vejci, okurkami, nastrouhaným salámem a jemně nakrájenou cibulí. Podle chuti osolíme a opepříme.

56. POMAZÁNKA NA JEDNOHUBKY.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 sklenička Moravanky, 100 g měkkého, salámu, 1 malá majonéza. Zeleninu necháme okapat a společně se salámem pomeleme. Spojíme majonézou, osolíme a opepříme podle chuti.

57. POMAZÁNKA Z MORAVANKY.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 Moravanka, 200 g měkkého salámu, majonéza. Rozemeleme Moravanku i salám, přidáme majonézu. Na chleba, jednohubky, obložené chlebíčky.

58. ŠKVARKOVÁ POMAZÁNKA
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""
250 g škvarků, 4 vařená vejce, 1 větší cibule, 3-4 kyselé okurky, hořčice, mletý pepř, sůl. Škvarky umeleme, cibuli, vejce, okurky drobně nakrájíme. Smícháme s hořčicí, osolíme a opepříme. Do této základní pomazánky můžeme přidávat prolisovaný česnek, nastrouhaný křen, křeník, kremžskou hořčici, fantazii se meze nekladou.

60. VAJEČNÁ POMAZÁNKA S KŘENEM.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
100 g šunky, 6 vařených vajec, 3 lžíce strouhaného křenu, 1 jablko, 1 bílý jogurt, sůl. Šunku jemně nakrájíme, vejce a jablka nastrouháme, přidáme křen a jogurt. Osolíme podle chuti, zdobíme pažitkou.

61. Budapešťská.
""""""""""""""""""""""""""
1 žervé, 1 lžíce sladké červené papriky, 1 malá cibule nakrájená jemně, 1 malá paprika
rozkrájená na proužky na ozdobení, sůl, pepř.
V misce rozetřeme žervé s paprikou, cibulí, solí a pepřem. Pomazánku ozdobíme nakrájenou paprikou.

62. Tvarohová s koprem.
"""""""""""""""""""""""""""
40 dkg prolisovaného tvarohu, 5 dkg másla, sůl, 2 lžíce drobně sekaného kopru, 2 lžíce
smetany.
Dobrý sladký tvaroh prolisujeme, rozředíme trochou smetany a rozšleháme s máslem,
přidáme sůl a sekaný kopr. Je to i dobrá pomazánka na chléb či pečivo, ale i na vařené brambory.

63. Ředkvičková.
"""""""""""""""""""""""""""
30 dkg ředkviček, 10 dkg sýra žervé nebo tvarohu, 10 dkg másla, lžíce sekané petrželky, sůl.
Máslo utřeme s tvarohem nebo sýrem do pěny, přidáme ředkvičky jemně nastrouhané na
křenovém struhadle, trochu soli a jemně sekanou petrželku nebo pažitku. Pomazánkou
mažeme chléb nebo pečivo.

64.. ŠUNKOVÁ PĚNA.
""""""""""""""""""""""""""""""
150 g jemně mleté šunky smícháme se 100 g másla, 1 dl smetany, 1 lžící citronové šťávy, osolíme a dobře vyšleháme do pěny.

65. SALÁMOVÁ POMAZÁNKA.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Jemně umletý salám zašleháme do másla, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, sladkokyselou okurku a osolíme.

66. VÝBORNÁ POMAZÁNKA.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""
250 g měkkého salámu, 3 tavené sýry, 3 vařená vejce, 1 větší cibule, 1/2 sklenice sterilovaných okurek nebo papriky, 250 g tatarské omáčky. Sýry dobře umícháme s tatarskou omáčkou na hladkou hmotu, přidáme drobně pokrájená vejce, salám, cibuli a okurky. Promícháme, můžeme zředit trochou nálevu. Z okurek, dochutíme bílým pepřem.

67. POMAZÁNKA SALAMŇAM.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
300 g měkkého salámu, 150 g tvrdého sýra, 3 natvrdo uvařená vejce, 1 tatarská omáčka, 4 stroužky česneku, špetka mleté papriky, sůl. Salám umeleme s česnekem, vmícháme nastrouhaný sýr, jemně nasekaná vejce. Promícháme s tatarskou omáčkou, ochutíme paprikou a solí.

68. DROŽĎOVÁ POMAZÁNKA.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""
200 g droždí, 100 g uzeniny, 1 cibule, 4 vejce, kyselá okurka, 1 lžička hořčice, worcester, sůl. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou uzeninu a rozdrobené droždí. Mícháme až droždí začne vonět, zalijeme rozšlehanými vejci, ochutíme worcesterem, hořčicí, osolíme. Přidáme nakrájenou okurku a mícháme až se vejce srazí. Do hotové pomazánky vmícháme nasekanou pažitku, mažeme na chleba a posypeme strouhaným sýrem.

69. ŠPIČKOVÁ POMAZÁNKA.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
250 g špeku, 1 cibule, malý rajčatový protlak, pepř, sůl. Špek umeleme společně s cibulí, promícháme s rajčatovým protlakem, osolíme, opepříme. Mažeme na veku nebo chléb a posypeme jemně nakrájenými kyselými okurkami.

70. MISTIČKOVÁ POMAZÁNKA.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 miska strouhaného salámu, 1 miska nakrájených sterilovaných okurek, 1 miska nakrájených vajec natvrdo, 1 miska tatarské omáčky. Vše společně promícháme, necháme v chladu chvíli uležet. Podáváme s pečivem.

71. PIKANTNÍ ŠKVARKOVÁ POMAZÁNKA.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
750 g škvarků, 1 velká sklenice leča (0,7 litru), protlak, 2 lžíce hořčice, 2 lžičky Vegety, sůl, pálivá paprika, 6 vajec. Škvarky a lečo společně pomeleme, přidáme ostatní přísady, koření, vmícháme syrová vejce a hmotu povaříme. Vychladlou mažeme na chleby, nebo dáme do sklenic, sterilujeme a můžeme použít později.

72. POMAZÁNKA NA CHUŤOVKY.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
3 vejce natvrdo uvařená a nadrobno nakrájená, 300 g měkkého salámu nakrájeného na kostičky, 2 lžíce plnot. hořčice, 3 lžíce kečupu, 2 lžíce oleje, 2 sladkokyselé okurky nakrájené na kostičky, 1 cibule, 1 malá majolka, pálivá paprika nebo feferonky podle chuti, pepř, sůl – vše promícháme.

73. KUŘECÍ POMAZÁNKA S KŘENEM.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
200 g kuřecího masa pečeného nebo grilovaného, 1 vejce natvrdo, 1 cibule, 2 lžíce strouhaného křenu, 2 lžíce oleje, 1 lžíce hořčice, mletá sladká paprika, pepř, sůl. Maso rozmixujeme s cibulí, promícháme s nasekaným vejcem, křenem, dochutíme hořčicí, olejem, paprikou, pepřem a solí.

74. KRŮTÍ POMAZÁNKA.
"""""""""""""""""""""""""""""""""
1 konzerva krůtího masa s vejci, 1 cibule, 1 sýr Apetito, 1 majonéza, pepř, sůl. Sýr utřeme s majonézou a krůtím masem. Vmícháme jemně nakrájenou cibuli, osolíme a opepříme podle chuti.

75. VEPŘOVÁ POMAZÁNKA.
""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 konzerva vepřového masa ve vlastní šťávě, 2 menší uvařené brambory, 1 cibule, česnek, pepř, sůl. Maso vařečkou dobře rozmělníme, přidáme nastrouhané brambory, jemně nasekanou cibuli, utřený česnek se solí (podle chuti), osolíme a opepříme. Tento základ dochutíme kečupem, hořčicí, nakrájenou kyselou okurkou, 2 vařenými nakrájenými vejci. Mažeme na chleba, zdobíme zeleninou.

76. KUŘECÍ POMAZÁNKA S KŘENEM.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
200 g vařeného nebo pečeného kuřecího masa umeleme společně s 1 cibulí. Promícháme s 1 lžičkou nastrouhaného křenu, 1 nastrouhaným vařeným vejcem, 1 lžící hořčice a 2 lžícemi rostlinného oleje. Dochutíme mletou paprikou, pepřem, solí.

77. Hermelínová s cibulí.
"""""""""""""""""""""""""""""""""
20 dkg sýra hermelín, 3 - 4 lžíce tuku, 2 cibule, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, mletý pepř,
sůl.
Sýr nahrubo nastrouháme a smícháme se změklým tukem. Přidáme drobně pokrájenou cibuli,
osolíme a ochutíme kořením. Vše dobře promícháme.

78. Hermelínová s ředkvičkami.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
20 dkg sýra Hermelín, 10 ředkviček, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce kysané smetany, citrónová
šťáva, sůl.
Sýr nastrouháme nahrubo, očištěné ředkvičky nakrájíme nadrobno. Majonézu smícháme se
smetanou, osolíme a ochutíme citrónovou šťávou. Přidáme ředkvičky, sýr a zlehka promícháme.

79. Vaječná.
""""""""""""""""""""""""
4 oloupaná natvrdo uvařená vejce, 3 lžíce majonézy, 1 lžíce čerstvého kopru nasekaného
nadrobno, 10 tenkých plátků bílého chleba, 2 lžíce másla, sladká paprika, sůl, pepř, rajče na
ozdobení nakrájené na čtvrtky.
V misce nahrubo rozetřené vidličkou oloupaná a rozkrojená vejce, přidáme majonézu,
sladkou papriku, sůl, pepř a kopr. Důkladně promícháme. Směs můžeme uchovat v lednici
několik dnů. Pět plátků chleba potřeme na jedné straně máslem a navrch rozetřeme vaječnou
pomazánku. Pomažeme zbývající chleba máslem a plátky položíme namazanou stranou na
vaječnou směs. Nožem překrojíme na čtvrtiny a podáváme ozdobené rajčetem.

80. ĎÁBELSKÁ HOVĚZÍ POMAZÁNKA.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
200 g hovězí konzervy, 100 g tvrdého sýra, 100 g majolky, 100 g čerstvých paprik, 80 g cibule, 2 stroužky česneku, 2 feferonky, pepr, sůl. Majolku dáme do mísy, přidáme jemně nasekané hovězí maso, nastrouhaný sýr, nakrájené papriky, cibuli, česnek utřený se solí, feferonky, opepříme a dobře promícháme.

81. KUŘECÍ POMAZÁNKA S JABLKY A KŘENEM.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
250 g vařeného (pečeného) kuřecího masa, 50 g pomazánkového másla, 2 jablka, 5 lžic majolky, 1 lžička strouhaného křenu, 1/2 lžičky citronové šťávy, mletý pepř, sůl. Maso drobně nakrájíme nebo umeleme. Máslo umícháme s majolkou, křenem a nastrouhanými jablky. Ochutíme pepřem, solí a citronovou šťávou. Přidáme maso, promícháme a mažeme na chleba. Můžeme posypat čerstvým nasekaným koprem.

82. VEPŘOVÁ PIKANTNÍ POMAZÁNKA.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
250 g pečeného vepřového masa, 1 cibule, 2 rajčata, 2 papriky, česnek, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce ostrého kečupu, mletý pepř, sůl. Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená rajčata a papriky. Dusíme, až se všechna šťáva vydusí. Vmícháme utřený česnek, pomleté pečené maso, sójovou omáčku a kečup. Osolíme, opepříme, prohřejeme a mažeme na topinky nebo opečené plátky veky.

83. POMAZÁNKA „BULHARKA“.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
500 g vařeného hovězího masa, 1 malý rajský protlak, 1 velká cibule, 2 uvařené brambory, 2 kyselé okurky, 1 lžíce křenu, 1 lžíce hořčice, 150 g majonézy, mletý pepř, sůl. Maso umeleme, přidáme nastrouhané vařené brambory, jemně nakrájenou cibuli i okurky, nastrouhaný křen. Smícháme majonézu s hořčicí, rajským protlakem a promícháme s masem. Osolíme, opepříme a mažeme na veku, topinky.

84. BŮČKOVÁ POMAZÁNKA S PAPRIKAMI.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
50 g pečeného bůčku, 1 vařený brambor, 2 zelené papriky, 1 cibule, 2 stroužky česneku, křen, sůl. Bůček umeleme společně s bramborem, cibulí, česnekem a paprikami. Osolíme, promícháme, zdobíme strouhaným křenem.

85.POMAZÁNKA Z VEPŘOVÉ KONZERVY.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 velká vepřová konzerva, 1 cibule, 4 vejce uvařená natvrdo, 1 malá majolka, 2-3 stroužky česneku, mletý pepř. Maso z konzervy zbavíme tuku, nakrájíme na kousky, smícháme s drobně nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, nakrájenými vajíčky. Spojíme majolkou, opepříme, solit nemusíme. Mažeme na tmavý chléb, ozdobíme okurkou, rajčetem, podle chuti.

86. VEPŘOVÁ POMAZÁNKA S KŘENEM.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 konzerva „Vepřové ve vlastní šťávě“, 1 lžíce strouhaného křenu, 1 lžíce kremžské hořčice, mletý pepř, sůl. Obsah konzervy rozmačkáme vidličkou, smícháme s křenem a hořčicí. Mažeme na tmavý chléb, můžeme zdobit sterilovanou okurkou.

87. FALEŠNÁ MOZEČKOVÁ POMAZÁNKA.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 játrová paštika, 1 cibule, 4 vejce. Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme játrovou paštiku, vejce a mícháme do zhoustnutí.

88. POMAZÁNKA SÁDLOVKA.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
500 g sádla (doma vyškvařeného), 4 větší cibule, 6-8 stroužků česneku, kmín, sůl. Na polovině sádla orestujeme cibuli nakrájenou na drobno a česnek utřený se solí. Okmínujeme, osolíme, přidáme zbytek sádla, promícháme (už nesmažíme) a necháme ztuhnout.

89. POMAZÁNKA S PIVEM A BURÁKY.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
300 g strouhaného sýra, 50 g másla, 1 dl světlého piva, pepř. Máslo rozehřejeme na pánvi, přidáme sýr, pepř a pivo. Na mírném ohni mícháme, až vznikne hustá hmota. Mažeme na krajíčky veky a sypeme jemně nasekanými praženými burskými oříšky.

90. PIVNÍ OPOJENÍ.
""""""""""""""""""""""""
100 g tvrdého sýra, 1 dl piva, 2 lžíce másla, 1/2 lžičky Solamylu, hořčice, pepř, sůl. Do rozehřátého másla nalijeme pivo, vmícháme strouhaný sýr, trochu hořčice. Mícháme, až vznikne hustá, krémovitá hmota. Dochutíme pepřem, solí. Mažeme na topinky, zdobíme kolečky nakrájené cibule.

91. Čedarka.
"""""""""""""""""""""
250 g strouhaného sýra Čedar, 3 lžíce světlého piva, 1 lžička hořčice, špetka bílého pepře. Na mírném ohni rozvaříme na hladkou kaši pivo se sýrem. Vmícháme hořčici a dochutíme pepřem. V topinkovači opečeme krajíčky chleba (veky), namažeme máslem a silnou, na prst vysokou sýrovou směsí.

92. JÁTROVÁ POMAZÁNKA S HOUBAMI.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
250 g játrovky (játrového salámu), 500 g hub, 1 dl koňaku, 1 cibule, petrželka, drcený kmín, pepř, sůl. Nakrájené houby podusíme na oleji s pepřem, kmínem. Odstavíme, přidáme nakrájenou cibuli, petrželku a játrovku, osolíme, přilijeme koňak a důkladně promícháme. Podáváme s chlebem nebo čerstvou vekou.

93. ŽAMPIONOVÁ POMAZÁNKA.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Čerstvé žampiony nakrájíme a povaříme v troše osolené vody. Zvlášť nakrájíme měkký salám a natvrdo vařená vejce. Promícháme, spojíme tatarskou omáčkou, podle chuti osolíme, opepříme.

94. POMAZÁNKA NA TOPINKY.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
2 cibule, 6 stroužků česneku, 2 vejce, asi 1 dl kečupu, oregano, kari, sůl. Cibuli a česnek drobně nakrájíme a zpěníme na tuku. Přidáme kečup, povaříme a vmícháme vejce. Zahustíme strouhaným sýrem, okořeníme a osolíme podle chuti. Vychladlé mažeme na topinky, zdobíme zeleninou.

95. TOPINKOVÁ POMAZÁNKA.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
10 lžic vepřových škvarků, 2 trojúhelníčky sýra, 2 vejce, polévkové koření, sůl. Na pánvi rozpustíme trochu másla a rozehřejeme drobně nakrájené škvarky. Přidáme sýr, mícháme do rozpuštění. Vyklepneme vejce, pokapeme polévkovým kořením a občas promícháme. Mažeme na topinky.

96. POMAZÁNKA Z VEPŘOVÉ KONZERVY.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 vepřová konzerva, 100 g cibule, 6 stroužků česneku, majoránka, kmín, pepř, sůl. Maso z konzervy umeleme nebo rozmačkáme vidličkou, promícháme s drobně nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, kořením a solí podle chuti. Mažeme na plátky chleba nebo topinky.

97. POMAZÁNKA HOUBOVÁ.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""
600 g sušených hub, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 dl mléka, citronová šťáva, mletý bílý pepř, sůl. Houby uvaříme v mléce, vyždímáme, pokrájíme a osmažíme na 1 lžíci oleje. Zvlášť na tuku necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme k houbám a krátce podusíme. Vychladlou směs umeleme, smícháme s utřeným česnekem, ochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí. Mažeme na plátky chleba, sypeme pažitkou. Místo sušených hub můžeme použít žampiony, nevaříme, jen orestujeme na oleji.

98. POMAZÁNKA Z JITRNICE.:
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""
2 jitrnice, 100 g másla, 1 sladkokyselá okurka, hořčice, pepř, sůl. Máslo utřeme s hořčicí do pěny, přidáme obsah jitrnic a okurku nakrájenou na kostičky. Dobře promícháme, osolíme, opepříme a mažeme na tmavý chléb.

99. POMAZÁNKA „FLAMENDR“.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
250 g pomazánkového másla, 1/2 tuby sardelové pasty, 6 stroužků česneku, mletá paprika, pepř, sůl. Máslo promícháme se sardelovou pastou, utřeným česnekem, ochutíme paprikou (i pálivou), pepřem a solí podle chuti. Mažeme na topinky, zapíjíme pivem.

100. POMAZÁNKA Z RAJSKÉHO PROTLAKU.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 malá konzerva rajského protlaku, 1 celá palička česneku, 1/8 másla, sůl. Máslo utřeme s protlakem, přidáme prolisovaný česnek, osolíme a necháme v chladničce uležet.
--------------------------------------------------------------
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png

Líbí se Vám tyto stránky?

Ano, líbí (342 | 87%)
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png
Obrázky na profil, obrázky na lide.cz
Zápatí stránek
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one