Ve fotogalerií Vám ukážu jak má vypadat raut. Fotky rautů mám od své kamarádky Lenky.
ž01.jpg
ž16.jpg
ž1.jpg
ž2.jpg
ž02.jpg
ž3.jpg
ž8.jpg
ž04.jpg
ž9.jpg
ž13.jpg
ž10.jpg
ž14.jpg
ž11.jpg
ž15.jpg
ž7.jpg
ž17.jpg
ž4.jpg
ž5.jpg
ž6.jpg
Ve fotogalerií Vám ukážu jak májí vypadat obložené mísy. Fotky obložených mís mám od své kamarádky Lenky.
37.jpg
1.JPG
2.jpg
4.jpg
6.jpg
7.jpg
8.JPG
10.JPG
12.JPG
13.JPG
15.JPG
16.jpg
18.jpg
19.jpg
22.jpg
23.jpg
25.jpg
26.jpg
30.jpg
31.jpg
32.jpg
33.JPG
34.jpg
35.jpg
36.jpg
14.JPG
3.jpg
5.jpg
9.JPG
11.JPG
17.jpg
20.JPG
27.jpg
29.jpg
28.jpg
24.jpg
Pizza caprese

Pizza caprese

Pizza vegetaria

Pizza vegetaria

Pizza cardinale

Pizza cardinale

Pizza 4stagioni

Pizza 4stagioni

Pizza provencia

Pizza provencia

Pizza Italiana

Pizza Italiana

Pizza Mexicana

Pizza Mexicana

Pizza Barroccia

Pizza Barroccia

Pizza Valentina

Pizza Valentina

Baby Pizza

Baby Pizza

Pizza Hawaii

Pizza Hawaii

Pizza Contadino

Pizza Contadino

Pizza Palermo

Pizza Palermo

Pizza Bufalina

Pizza Bufalina

 Pizza al tonno

Pizza al tonno

Braccio di Ferr

Braccio di Ferr

Pizza alla Kall

Pizza alla Kall

Pizza Golosa

Pizza Golosa

Pizza Feuerwerk

Pizza Feuerwerk

Pizza Viennese

Pizza Viennese

Pizza Primavera

Pizza Primavera

Pizza Reale

Pizza Reale

Frutti Di Mare.

Frutti Di Mare.

Barrocciaia

Barrocciaia

Pepperoni Speci

Pepperoni Speci

Pizza Frutti di

Pizza Frutti di

PROSCIUTTO DE F

PROSCIUTTO DE F

Záhlaví stránek

V dobrůtkách najdete více než 3500 receptů..
Na těchto stránkách se pracuje..
ž.jpg
......................................................................................................

1. Těsto na italskou pizzu.
"""""""""""""""""""""""""""""""""
250 gramů hladké mouky, sklenička vlažné vody, 15 gramů droždí, malá špetka cukru, větší špetka soli.
Ve vlažné vodě rozdrolíme droždí a přidáme špetku cukru. Necháme chvilku pracovat. V misce rozmícháme mouku se solí, přidáme droždí a dobrých deset minut zpracováváme (na začátku je lepší použít vidličku a až potom ruce). Pozor, nepřidávejte při zpracovávání často populární olej, těsto hůře kyne a není tak chutné. Po zpracování misku přikryjeme a necháme v teplém místě aspoň půl hodiny stát (dokud nezdvojnásobí svůj objem). Po nakynutí těsto vytáhneme a vyválíme nebo roztáhneme na plech (pomazaný olejem a mírně posypaný moukou). Doplňky přidáváme podle receptu nebo podle chuti (po rozložení na plech již můžeme těsto natřít například olivovým olejem).
......................................................................................................

2. Pizza těsto z pizzerie.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""
0,5 kg hladké mouky, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce soli, 1 kostka droždí, 2,5 dcl studené vody.
Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme),
.....................................................................................................

3. Pizza těsto.
"""""""""""""""""""
250 g hladké mouky, lžička soli, 2 lžičky moučkového cukru, kvasnice.
Do misky nasypeme hladkou mouku, nadrolíme 1/2 balení kvasnic, přidáme cukr (pro lepší vyběhnutí těsta) a sůl, vše "za sucha" promícháme. Přilejeme trochu vlažné vody a vypracujeme vláčné těsto. Necháme alespoň 2 hodiny kynout. Z těsta vypracujeme požadovaný tvar pizzy (těsto by mělo mít tloušťku cca 2-3 mm, okraje necháme vyšší). Na těsto naklademe ingredience podle chuti a pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut.
.........................................................................................................

4. Rajčatový základ na pizzy.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 lžička másla, 1 malá cibule, 2 stroužky česneku, plechovka nakrájených rajčat, 1/2 kostky zeleninového bujónu, lžička oregáno, lžička zelené petrželky, lžíce kečupu, sůl, bramborový škrob (např. Solamyl)
Na másle osmažíme nakrájenou cibulku a nakrájený stroužek česneku. Přidáme šťávu z plechovky rajčat a uvedeme do varu. Po několika minutách přidáme půl kostky zeleninového bujónu, oregano, petržel, lžíci kečupu a ještě pět minut vaříme. Mezitím si rozmixujeme rajčata, přidáme je do směsi a vaříme dalších deset minut. Dochutíme rozdrceným nebo utřeným druhým stroužkem česneku, dle chuti osolíme a zahustíme bramborovým škrobem (základ by měl být spíše hustší).
.......................................................................................................
5. Pizzaiola rajčatová omáčka na pizzu.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 malý celer asi 50 g, 1 stopka řapíkatého celeru i s menšími lístky, 3 lžíce olivového oleje, 1 kg oloupaných rajčat, 1 lžíce hnědého cukru, 2 lžíce hustého rajčatového protlaku, 1 bobkový list, 100 ml červeného vína, sůl, pepř, 2x na konec nože mleté papriky, na konec nože mletého nového koření, 1/2 lžičky suchého mletého rozmarýnu, 2 větvičky petržele, několik kapek tabasca
Cibuli a česnek očistíme a najemno nasekáme. Potom očistíme celer, řapíkatý celer umyjeme a oba nakrájíme najemno. Olej zahřejeme a podusíme na něm nakrájenou zeleninu. Přidáme nakrájená rajčata, protlak a cukr a necháme krátce povařit. Potom přidáme bobkový list a červené víno. Přidáme ostatní suroviny, petržel nakrájíme a také přidáme. Potom vmícháme několik kapek tabasca a omáčku necháme nepřikrytou za občasného promíchání vařit asi 20 minut. Nakonec omáčku rozmixujeme, dochutíme a podle potřeby dokořeníme
...................................................................................................
6. Pizza quatro formagi.
"""""""""""""""""""""""""""""
těsto na pizzu, 150 ml smetany na šlehání, 50 gramů žlutého sýra, 50 gramů uzeného sýra, 50 gramů sýra s modrou plísní, 50 gramů hermelínu, 1-2 stroužky česneku, půlky zelených oliv bez pecek, olivový olej
Připravené těsto na pizzu roztáhneme, dáme na plech a potřeme olivovým olejem. Sýry s výjimkou hermelínu nastrouháme a promícháme se smetanou a utřeným či vymačkaným česnekem a celou připravenou směs rozetřeme na pizzu. Hermelín nakrájíme na plátky, kterými spolu s půlkami olivek pizzu ozdobíme. Pečeme 12 minut v rozpálené troubě na 240 stupňů. Poznámka pro remcaly, jestli chcete velemoudře sdělit že tato pizza se dělá jinak, tak si nejdříve ověřte název té vaší pizzy. Toto je variace a proto i název není úplně totožný - či přesněji není italsky správný.
.......................................................................................................
7. Pizza marinara.
"""""""""""""""""""""""""""
těsto na pizzu, rajčatový základ, 1 plechovka tuňáka v oleji, 100 gramů uvařených mušlí (bez skořápky), 100 gramů malých krevet, citrón, několik olivek bez pecek, 3 lžičky oregana, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř
Připravené a rozválené nebo roztažené těsto namažeme olivovým olejem. Položíme rajčatový základ. Slijeme do nějaké nádobky olej z tuňáka (ale nevyléváme) a rozložíme tuňáka, mušle a krevetky na pizzu. Posypeme oregánem, pepřem a solí, pookapeme olejem z tuňáka, ozdobíme čtvrtkami citrónu a vložíme na čtvrt hodiny do trouby rozpálené na 225 stupňů.
......................................................................................................
8. Salmon pizza.
""""""""""""""""""""""
těsto na pizzu, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce omáčky pesto, 200 gramů sýra brie, 3 větší rajčata, 1 malá cibule, 100-150 gramů uzeného lososa, čerstvý kopr, olivky, kapary
Smícháme si olivový olej s omáčkou pesto a vzniklou směsí namažeme rozválenou pizzu. Rozložíme na tenko nakrájené rajčata a sýr. Na to položíme na kroužky připravenou cibuli. Dáme do rozpálené na 225 stupňů trouby na zhruba 12 minut. Na horkou naklademe plátky lososa, posypeme je koprem, vypeckovanými a překrojenými na půlku olivami a případně přidáme kapary. Poté pečeme ještě přibližně minutu.
.....................................................................................................
9. Forest pizza.
"""""""""""""""""""""""
těsto na pizzu, rajčatový základ, 4 rajčata, 250 gramů hub (pokud možno ne žampiónů), 1 cibule, 150 gramů dobře vyuzené šunky, 100 gramů strouhaného sýra, olej, sůl, pepř.
Houby nakrájíme na malé kousky a osmažíme na oleji, jak se větší část vody odpaří, přidáme nakrájenou nadrobno cibulku a usmažíme. Na těsto položíme rajčatový základ, na něj naklademe usmažené houby, na ně položíme na měsíčky nakrájené rajče a na plátky nakrájenou šunku, posypeme sýrem a pečeme zhruba půl hodiny na 200 stupních.
.....................................................................................................
10. Pizza pescatore.
""""""""""""""""""""""""""
těsto na pizzu, rajčatový základ, 200 gramů nakládaných artyčoků, 2 plechovky tuňáka v oleji, 50 gramů zelených olivek bez pecek, 4 rajčata, 2 lžičky kapary, sůl, pepř, 3 lžičky oregano.
Na rozválené nebo roztažené těsto položíme rajčatový základ. Artyčoky nakrájíme na větší kostičky. Z tuňáka slijeme olej do nějaké skleničky. Olivy překrojíme na půl (pokud jsme nedostali bez pecek tak nejdřív vypeckujeme). Rajče nakrájíme na plátky. Všechny suroviny rozložíme rovnoměrně na pizzu, podle chuti osolíme a opepříme, posypeme oreganem a polijeme dvěma lžícemi oleje z tuňáka. Pečeme na 225 stupních 15 minut.
.....................................................................................................
11. Pizza s houbami.
""""""""""""""""""""""""""""
4 rozmačkaná rajčata bez jader a větší části šťávy, oragano, sůl, 150 gramů čerstvých hříbků nebo žampiónů, 1 cibule, 100 gramů černých oliv bez pecek, rozmarýn, česnek, těsto na pizzu
Na připravené na plechu těsto na pizzu rozložíme rajčata rozmíchaná s oreganem. Hříbky nebo žampióny nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na rajčata, cibuli nasekáme na drobno a posypeme jí houby, přidáme nakrájené olivky a na drobno nasekaný česnek (může se použít i naložený), vše posypeme rozmarýnem. Pečeme přibližně 20 minut v troubě rozpálené na 200 stupňů.
.....................................................................................................
12. Pizza Hawai.
"""""""""""""""""""""""
těsto na pizzu, rozmačkaná rajčata (v nejhorším může být i kečup), 1/4 plechovky ananasu, 100 gramů šunky, 250 gramů žlutého sýra, lžička olivového oleje, oregano a bazalka (nejlepší jsou čerstvé
Připravené těsto na pizzu si rozložíme nebo rozválíme na plech, namažeme olivovým olejem a potřeme rajčaty, které posypeme oregánem a bazalkou. Šunku nakrájíme na tenké plátky (nebo můžeme použít nakrájenou v obchodě), posypeme nastrouhaným sýrem a na vršek naklademe plátky nakrájeného ananasu. Pečeme v troubě na 200 stupňů 20-25 minut.
.....................................................................................................
13. Pizza čtyři roční období.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""
těsto na pizzu, 100 gramů uvařené šunky, 150 gramů mozzarelly, 100 gramů černých olivek bez pecek, 100 gramů naložených žampiónů, 4 střední rajčata, 100 gramů srdcí artyčoků, 1 červená paprika, lžička olivového oleje, lžička oregana, sůl, pepř.
Mozzarellu nakrájíme na plátky, rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme, odstraníme semínka a vymačkáme šťávu. Šunku nakrájíme na tenké plátky. Papriku omyjeme, odstraníme jádra a nakrájíme na proužky. Rozválenou (roztaženou) pizzu pokapeme olivovým olejem a rozložíme na ní rozmačkaná rajčata, která mírně opepříme. Potom si naznačíme čtvrtiny a na ně postupně klademe na první papriku, na druhou mozzarellu, na třetí artyčoky se žampióny a na čtvrtou šunku. Vše posypeme oregánem. Pečeme v troubě rozehřáté na 200 stupňů 20 až 25 minut.
....................................................................................................
14. Pizza s bůčkem, šunkou a špenátem.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
těsto na pizzu, 100 gramů co nejlibovějšího uzeného bůčku, 200 gramů rajčat, 100 gramů šunky, 200 gramů listového špenátu, 50 gramů salámu, 100 gramů mozarelly, trocha másla, 1 vejce, 1 červená paprika, bazalka, špetka muškátového oříšku, sůl, pepř.
Na másle osmahneme na pánvi nakrájený nadrobno bůček. Přidáme listy omytého a osušeného špenátu a smažíme dokud není měkký. Podle chuti přidáme muškátový oříšek, pepř a sůl. Rajčata oloupeme a nakrájíme na plátky. Vejce uvaříme a také nakrájíme na tenké plátky stejně jako salám. Papriku omyjeme, vybereme pecičky a nakrájíme na kroužky. Na rozválenou nebo roztáhnutou pizzu rovnoměrně rozložíme špenát, rajčata, salám, šunku a vajíčka. Posypeme bazalkou a případně trochou soli a pepře. Na vršek položíme plátky mozzarely a kroužky papriky. Pečeme zhruba 20 minut v troubě rozehřáté na 200 stupňů.
...................................................................................................
15. Pizza Ragusa.
""""""""""""""""""""""
Těsto na pizzu: 300 g hl. mouky, 150 ml mléka, 1 vejce, 1 a 1/2 lžíce oleje, 1/2 sušeného droždí, lžička soli
Náplň: 1-2 kuřecí řízky, 1 mozzarela, cca 50 g žampionů, kari, sůl, 1 lžička solamylu, 250 ml smetany na šlehání, olivový olej.
Zaděláme těsto. Kdo má pekárnu, udělá těsto díky programu Kynuté těsto.
kuřecí maso nakrájíme na kousky, dáme do mísy, kde ho smícháme se solí, kari a solamylem a opečeme na pánvi na troše olivového oleje s na plátky nakrájenými žampiony - než připravíme zbytek, necháme hotové na pánvičce. Smetanu osolíme a přidáme lžičku kari (kdo chce, může přidat i lžičku sojové omáčky). Mozzarelu nakrájíme na plátky. Těsto vyválíme na plech (plech jsem předtím vymazala troškou olivového oleje), vše z pánvičky rozložíme rovnoměrně na připravené těsto, poklademe mozzarelou a zalijeme smetanou s kari a solí. Pečeme na 220 °C cca půl hodinky.
....................................................................................................
16. Pizza sýrová.
"""""""""""""""""""""""
na těsto: 300 g hladké mouky a špetku prášku do pečiva, 100 g strouhaného sýra, 8-10 lžic mléka, 80 g másla a špetka soli.
Do mísy dáme mouku s práškem do pečiva, sůl a máslo pokrájené na malé kousky. Mneme rukama máslo tak dlouho, až bude směs vypadat jako drobenka. Přidáme strouhaný sýr a mléko. Všechno pořádně zamícháme, až vznikne hladké těsto. Rozdělíme těsto na 2 poloviny a vyválíme kulaté placky. Placky dáme na pomaštěný plech a potřeme jej kečupem. Vršek ozdobíme dle chuti (olivy, párek, žampióny, kukuřice, paprika, strouhaný sýr, šunka). Pizzu pečeme v trouby 15-20 minut asi na 220 °C.
......................................................................................................
17. Pizza čtyř chutí.
"""""""""""""""""""""""""
Těsto: 20 g droždí, 1 lžička cukru, 300 g hladké mouky, 1 vejce, sůl, mouka na vál a tuk na plech
Náplň: 150 g brokolice, 150 g šunky, 1 pórek, 300 g žampionů, 2 lžíce oleje, 4 stroužky česneku, 4 lžíce rajského protlaku, 2 lžičky oregana, 100 g plátkového sýra, 100 g strouhaného sýra
Rozdrobené droždí, cukr, lžíci hladké mouky a trochu vlažné vody promícháme a necháme vykynout. Do mísy prosijeme zbylou mouku, přidáme vejce, sůl, kvásek a dobře propracujeme v nelepivé těsto. Poprášíme ho moukou, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Povaříme brokolici a rozebereme ji na růžičky. Na dvou pánvích rozehřejeme po lžíci oleje. Do jedné vsypeme na kolečka nakrájený pórek, do druhé na plátky nakrájené žampiony a obojí krátce orestujeme. Z těsta vyválíme dvě placky a přeneseme je na vymazaný plech. Do protlaku prolisujeme česnek, přidáme oregano a placky potřeme. Rozdělíme na ně brokolici, šunku nakrájenou na nudličky, plátky sýra, pórek a žampiony. Pečeme v troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) 20 minut. Před dopečením posypeme sýrem.
......................................................................................................
18. Skvělá italská pizza.
"""""""""""""""""""""""""""""""
Těsto: hladká mouka, sůl, cukr, olivový olej, voda, čerstvé droždí
Omáčka: rajčata (nebo rajský protlak, ale není to ono), oregáno, cukr, česnek, cibule
Přísady: šunka, rajčata, podle chuti paprika, kukuřice nebo ananas, samozřejmě posypat pořádně tvrdrým sýrem (dobrý je eidam 40%), pro gurmány přidat mozzarelu
Nejdříve si připravíme těsto, protože budeme čekat, než nakyne. Do misky nasypeme mouku (na jednu středně velkou pizzu připadne tak 120 g mouky, ale doporučuju víc než míň), přidáme lžičku cukru, lžičku soli, lžíci olivového oleje, kvasnice (na 1/4 kg mouky polovinu kostičky droždí) a postupně přidáváme vodu. Musíme vytvořit těsto tak akorát - málo vody způsobí, že těsto nebude držet pohromadě, moc vody zase, že se těsto bude lepit, to nechceme. Pokud to přeženete s vodou, přidejte mouku. Hnětejte těsto dokud se nepřestane lepit. Přikryjte a dejte do tepla. Asi po půl hodině těsto znovu prohněte a dejte další půl hodiny kynout (je velmi důležité, aby bylo správně nakynuté - musí být jemné a nadýchané), to už by mělo být těsto ideální. Pizzu tvarujte na (nejlépe) dřevěném povrchu posypaném moukou.
Mezitím, co bude těsto kynout, si připravíme omáčku. Rajčata nechte namočená v horké vodě, pak je oloupejte a nakrájejte na malé dílky. Cibuli taktéž nasekejte na malé kostičky a na oleji ji osmahněte do zlatova v hluboké pánvi. Přidejte rajčata, oregáno, česnek podle chuti a míchejte, dokud se rajčata nerozvaří. Pak je omáčka hotová.
A teď se pustíme do zdobení. Nechte troubu nahřát na 220 - 230 stupňů. Vytvarujte těsto do tvaru pizzy (udělejte ji HODNĚ tenkou, jen okraje dvakrát tlustší než obsah) a lehce je potřete olivovým olejem a následně omáčkou. Pak už je fantazie na vás - jen se mi trochu osvědčilo posypat sýrem až po polovině pečení, to úplně stačí. Pizzu dejte do vyhřáté trouby a nechte péct. Trvá to asi 10 - 15 minut, ale poznáte to podle okrajů - když už jsou do zlatova udělané, pizza by měla být hotová.
.....................................................................................................
19. Tvarůžková pizza.
""""""""""""""""""""""""""""""
listové těsto, tvarůžky, eidam, cibule, česnek, kečup, olej, zelená paprika, provensálské koření, popř. niva, šunka...
Rozválíme listové těsto na plech tak, aby tvořilo asi 1 cm okraje. Prolisovaný česnek smícháme s trochou oleje a touto směsí potřeme listovou "placku". Dále na ni rozetřeme kečup a pak naskládáme nakrájené tvarůžky, nastrouhaný eidam a popř. i nivu, posypeme nadrobno nakrájenou cibulí, paprikou na tenké proužky, můžeme přidat i šunku apod. Povrch posypeme provensálským kořením, já někdy přidávám třeba i bazalku a trochu pepře. Pečeme dozlatova.
......................................................................................................
20. Bramborová pizza s tuňákem.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1,5 kg moučných brambor, sůl, pepř, 2 lžíce oleje, 1,5 kg rajčat, 2 lžičky oregana, 200 g tuňáka, 3 šalotky, 250 g mozzarelly, 100 g hladké mouky, 80 g černých oliv
Omyté a oloupané brambory rozkrojíme a vaříme 25 minut. Prolisujeme je, vmícháme sůl a olej a necháme vychladnout. Rajčata oloupeme, zbavíme semen a dužninu pokrájíme na kousky. Česnek jemně posekáme a přidáme k rajčatům. Výrazně osolíme, opepříme a okořeníme oreganem. Okapaného tuňáka rozmačkáme. Oloupanou šalotku pokrájíme na kolečka, sýr na plátky. Troubu předehřejeme na 225 °C. Do brambor vmícháme mouku, těsto dáme na plech (vyložený pečícím papírem) a předpékáme asi 25 minut. Poté poklademe rajčaty, sýrem, tuňákem, šalotkou a olivami. Pečeme asi 25 minut.
.....................................................................................................
21. Pizza s nivou a cibulí.
"""""""""""""""""""""""""""""""""
1 listové těsto, 2-3 velké cibule, cca 250 g sýru Niva, 150-250 g prorostlé slaniny, 200 ml smetany na šlehání, pepř, kari, oregáno
Těsto rozválíme na plech. Cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na proužky, nivu na malé kousky a vše rovnoměrně rozprostřeme na těsto. Okořeníme pepřem a kari a zalijeme smetanou. Pečeme cca 15 min v hodně předehřáté troubě. Někdy je nutno těsto během pečení propíchnout, protože se dělají bubliny a šlehačka by mohla stékat do trouby. Již upečené můžeme posypat oregánem.
.....................................................................................................
22. Americká pizza.
"""""""""""""""""""""""""
400 g hladké mouky, 15 g droždí, 3 lžíce oleje, sůl, vlažnou vodu podle potřeby (hrnek), olej na potření plechu.
200 g rajčat, 1 cibule, 2 zelené papriky (lepší je zavařená), 200 g šunky nebo anglické slaniny, kečup, bazalka, pepř, 200 g sýra
Do mouky přidáme vodu, droždí, sůl a olej a zaděláme těsto. Rozděláme ho na plech pomocí rukou namazaných olejem. Nejlíp od kraje ke kraji, aby těsto bylo co nejtenší. Těsto pomažeme kečupem a posypeme bazalkou. Položíme uzeninu a poklademe cibulí nakrájenou na půl kolečka, rajčata a paprikou nakrájenou na proužky. Posypeme sýrem.
....................................................................................................
23. Georgias pizza.
""""""""""""""""""""""""
Těsto: 400 g hladké mouky, 30 g droždí (skoro celá kostka), 1 dcl oleje, 1,5 dcl vody, 1 lžička soli, 1/2 lžičky cukru
Náplň: 2-3 rajčata, 2 barevné papriky, 1 cibule, 150 g točeného salámu, 2 stroužky česneku, 150 g tvrdého sýru, koření na pizzu nebo jen oregano, sůl
Droždí rozmícháme v hrníčku s cukrem, až se úplně rozpustí. Do mísy vsypeme mouku, přilijeme droždí, olej, sůl a vodu a vypracujeme těsto. Necháme asi hodinu odpočinout. Mezitím si připravíme náplň - na oleji orestujeme cibulku, přidáme na proužky nakrájenou papriku, rajčata, nahrubo nastrouhaný salám, pizza koření, přisolíme, podusíme. Těsto na plechu vyválíme na tenkou placku a potřeme náplní. Dáme do vyhřáté trouby péct asi na 30 minut a před dopečením posypeme strouhaným sýrem.
...................................................................................................
24. Špenátová pizza se žampiony a česnekem.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Těsto: 400 g hladké mouky, 20 g droždí, 200 ml vody, 100 ml olivového oleje, 1 žloutek
Náplň: olivový olej, česnek, rajčata nebo protlak nebo kečup, špenát, žampiony, sýr, oregáno, bazalka, chilli paprička, pepř
Vypracujeme těsto a necháme dvě hodiny kynout, potom vytvoříme dva bochánky a dáme na 10 minut do ledničky zchladit. Po vychladnutí těsto vyválíme a dáme na olivovým olejem vymazanou formu na pizzu nebo na vymazaný plech. Těsto potřeme olivovým olejem, přidáme rozmixovaná rajčata (nebo kečup nebo protlak), přidáme lisovaný česnek (my jím nešetříme), poklademe listy špenátu (tím také nešetříme) a plátky žampionů. Nakonec přidáme navrch strouhaný sýr a okořeníme oregánem, bazalkou, chilli papričkou a pepřem a pečeme v troubě asi 15-20 minut.
.....................................................................................................
25. Houbová pizza II.
"""""""""""""""""""""""""
250 g hladké mouky, 1 vejce, trochu droždí, 2,5 dcl mléka, sůl, 300 g sušených hub, oregáno, event. bazalka, parmazán či ementál.
Umícháme těsto, nenecháme kynout (vykyne až při pečení v troubě), vložíme na pekáč vyložený papírem na pečení, pokryjeme namočenými houbami, posypeme vydatně oregánem a dáme péci do trouby. Posléze zasypeme sýrem a dopečeme.
..................................................................................................
26. Chicagská pizza.
""""""""""""""""""""""""""
Těsto: 50 g celozrnné mouky, 125 g hladké mouky, 1 lžička soli, 15 g čerstvého droždí, 200 ml vlažné vody, 1 polévková lžíce oleje, půlka polévkové lžíce olivového oleje, půlka najemno nakrájené cibule, plechovka loupaných rajčat (cca 250 g), 1 kávová lžička nasekané čerstvé bazalky, sůl, čerstvě umletý černý pepř. Náplň pizzy: 1 zelená paprika, 50 g malých žampiónů, 50 g pálivého salámu, 175 g sýra mozzarella.
Na oleji osmažíme cibuli, přidáme rajčata, bazalku, sůl, pepř a 20 minut povaříme do zhoustnutí. Papriku nakrájíme na kostičky a žampióny na tenké plátky. Po celé šířce těsta rozprostřeme rovnoměrně rajčatovou omáčku, na kterou poskládáme pálivý salám, pak žampióny a nakonec papriku. Posypeme mozzarellou a upečeme dozlatova.
..................................................................................................
27. Neapolská pizza.
""""""""""""""""""""""""""
1 polévková lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 polévková lžíce rajského protlaku, plechovka loupaných rajčat (cca 400 g), 2 kávové lžičky cukru, 1 polévková lžíce čerstvé bazalky, sůl, čerstvě umletý černý pepř. Náplň pizzy: 250 g mozzarelly, 50 g ančoviček, 1 polévková lžíce čerstvé bazalky, 50 g černých oliv.
Troubu předehřejeme na 220 stupňů, mezitím si připravíme těsto na pizzu. Cibuli nadrobno pokrájíme, česnek prolisujeme. V hrnci rozehřejeme olivový olej a na něm 5 minut podusíme cibuli do změknutí. Přidáme protlak, rajčata, česnek, cukr, bazalku, špetku soli a pepře, zamícháme a přivedeme k varu. Rajčatovou omáčku vaříme asi 20 minut, dokud nezhoustne a neodpaří se půlka jejího objemu. Omáčku rozetřeme po celé šířce těsta a na ni poklademe plátky sýra. Ančovičky podélně nakrájíme na proužky a do kříže jimi poklademe pizzu. Celou její plochu posypeme bazalkou a doprostřed čtverců z ančoviček položíme černé olivy. Dále pečeme v troubě jako klasickou pizzu.
.................................................................................................
28. Sicilská pizza.
""""""""""""""""""""""""
1 malý lilek nakrájený na kolečka, 30 ml olivového oleje, těsto na pizzu cca 300 g, 150 ml tomatové omáčky, 150 g mozzarelly, 50 g vypeckovaných černých oliv, 20 ml sekaných kaparů, 60 ml nastrouhaného sýra pecorino, sůl a čerstvě mletý černý pepř.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů a vymastíme plech olejem. LIlek nakrájený na kolečka potřeme olivovým olejem a položíme na plech. Pečeme 15 minut - dokud lilek nezměkne. Jednou během pečení lilek obrátíme. Upečená kolečka lilku přesypeme na ubrousek a tím odmastíme. Teplotu v troubě zvýšíme na 220, těsto rozválíme na dvě placky o průměru 25 cm, přeneseme na plechy a potřeme tomatovou šťávou. Na vrch pizzy nasypeme opečený lilek a mozzarellu. Ozdobíme kapary a dostatečným množstvím sýra pecorino, bohatě osolíme a opepříme. Pečeme 15-20 minut, dokud pizza nezíská příjemnou zlatou barvu.
................................................................................................
29. Pizza z listového těsta.
""""""""""""""""""""""""""""
Listové těsto, rajský protlak.
Vyvolálené listové těsto potřeme rajským protlakem a poklademe čím chceme a dáme upéct(děláme se šunkou, žampiony, kukuřice, nakládaná paprika, rajčata, sýr ).
..............................................................................................
30. Zeleninová pizza.
""""""""""""""""""""""""""""
těsto na pizzu, zelená paprika nebo bílá paprika, červená paprika, žlutá paprika, rajčata, rajský protlak, česnek, suchý salám nebo šunka nebo šunkový salám a plátkový sýr.
Na hotové pizza těsto rozetřeme rajský protlak s česnekem, poukladáme libovolný salám (chutnější je suchý salám - paprikáš nebo poličan), na kolečka nakrájené rajčata, papriku a pokryjeme plátkovým sýrem. Na plech můľeme použít pečící papír nebo potřít malinko olejem, záleží na tom jestli je těsto mastnější či nikoli.
.................................................................................................
31. Jogurtová pizza.
""""""""""""""""""""""
2 bílé jogurty, 1/2 kg hladké mouky, 2 vejce, 1 prášek do pečiva a špetka soli
Smícháme dohromady v těsto a pak vzniklé těsto vložíme na vymazaný plech a poklademe šunkovým salámem, pokrájenými rajčaty a paprikami, pokapeme česnekovým kečupem, osolíme, okořeníme oreganem a posypeme strouhaným sýrem. Pečeme ve vyhřáté troubě.
...............................................................................................
32. Pizza s překvapením.
""""""""""""""""""""""""""""""
400 g očištěných, propláchnutých čerstvých listů špenátu (předem 2 minuty blanšírovaných), 1/4 ČL čerstvě strouhaného nebo mletého muškátového oříšku, 400 g těsta na pizzu nebo 200 g směsi na pizzu (zpracované podle instrukcí na obalu), 200 g strouhaného čedaru, 50 g vlašských ořechů nasekaných na hrubo, 1 oloupané a odjádřené červené jablko nakrájené na tenké plátky, 100 g sekané dušené šunky, čerstvě mletý pepř.
Troubu předehřejeme na 220 °C. Špenát nasekáme nahrubo, dáme do mísy a smícháme s muškátovým oříškem. Těsto na pizzu rozdělíme na dva díly. Z prvního vyválíme na lehce pomoučeném povrchu placku o průměru 28 cm a dáme ji na vymazaný plech. Posypeme ji polovinou čedaru tak, aby kolem okrajů zbyl asi 2,5 cm široký volný pruh. Na sýr rozložíme špenát a posypeme ho vlašskými ořechy, jablky a šunkou. Štědře náplň opepříme a zasypeme ji druhou polovinou čedaru. Z druhé poloviny těsta vyválíme kulatou placku o průměru 31 cm. Okraj spodní pizzy potřeme vodou a i s náplní ji zakryjeme druhou částí těsta. Okraje dobře přitiskneme a vidličkou do nich vytlačíme ozdobné proužky.
V troubě pečeme 15-20 minut, až pizza na povrchu mírně zhnědne.
.............................................................................................
33. Pizza se šunkou a žampiony.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
základní těsto, 100 g šunky, 250 g žampionů, 4 velká rajčata, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 150 g strouhaného sýra, 2 lžíce oleje, sůl, pepř a koření na pizzu
Nakrájenou cibuli s nasekaným česnekem zpěníme na oleji, přidáme očištěné a na plátky pokrájené žampiony, na prožky nakrájenou šunku, spařená, oloupaná, pokrájená rajčata, mírně osolíme, opepříme.
Restujeme asi 5 minut. Vykynuté těsto dáme do formy, zalijeme směsí a posypeme sýrem. Pečeme 15-20 minut.
...........................................................................................
34. Pizza s tuňákem.
"""""""""""""""""""""""""
500 g hladké mouky, 25 g droždí, 2 - 2,5 dl vody, 2 bílé cibule, 250 g konzervovaného tuňáka v oleji nebo vlastní šťávě, 400 g loupaných rajčat, olivový olej, 1 lžička soli
Ze lžíce mouky, lžíce vody a rozdrobeného droždí připravíme kvásek. Necháme asi 15 minut odpočinout na teplém místě a pak kvásek přidáme ke zbytku mouky. Osolíme, podle potřeby zředíme vodou a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30 minut kynout. Těsto vyválíme na koláčový plát, pomažeme rozmixovanými loupanými rajčaty, osolíme, pokapeme olivovým olejem a obložíme cibuli nakrájenou na kolečka a masem z tuňáka. Pečeme v troubě na nejvyšším stupni 15-20 minut. Hotovou pizzu nakrájíme na porce a podáváme.
...........................................................................................
35. Alsaska pizza.
""""""""""""""""""""""
4 porce: 500g mouky, 500g cibule, 250g smetany, 250g syra, 1 vejce, 250g slaniny, 5 lžic rostlinneho oleje, muškátovy oríšek,pepř,sul.
Z mouky, soli a vody vytvořte vláčne těsto a nechte ho pul hodiny odpočívat. Těsto pak rozvalejte na tenkou placku a položte na plech potřeny olejem.Placku husťe posypte strouhanym syrem (nejvhodnejší je směs bileho syra a gruyere, ale použít mužete každý s nepříliš vyraznou chuti) a na kroužky nakrajenou cibuli. Povrch placky zalijte sladkou smetanou, v niž jste rozšlehali vejce. Slaninu nakrajejte na tenke proužky, jimiž posypete placku a ochutite ji strouhaným muškátovym oríškem. Podle potřeby opepřete. Pečte v rozpalene troubě asi 5minut.
..........................................................................................
36. Pikantní pizza.
""""""""""""""""""""
4 kg hladké mouky, 1 vejce, kvasnice nebo kypřící prášek, sůl, 150 ml vody, 1,5 lžíce oleje, česnek, cibule koření do pizzy dle vlastní chuti: slanina -uzenina -papriky -vejce -žampiony rajčatový protlak ( kečup) strouhaný sýr.
Těsto vypracujeme a vytvarujeme do formy. Máme-li rádi tenké těsto, vyválíme těsto a dáme na pečící plech, který omastíme a posypeme moukou. Těsto ve formě potřeme olejem a pak rajčatovým protlakem, do kterého jsme přidali 2 utřené stroužky česneku, nakrájenou cibuli a koření do pizzy. Povrch obložíme plátky uzené slaniny, uzeniny, vajec, žampionů a paprik. Vše můľeme posypat strouhaným sýrem.
Všechny pizzy pečeme v předem vyhřáté troubě podle bohatosti obložení 20 - 30 minut při teplotě 200°C.
..........................................................................................
37. Lilková pizza s olivami.
""""""""""""""""""""""""""""""""
1 kg kynutého těsta, 600 g lilků, sůl, pepř, 4 stroužky česneku, 1/8 l olivového oleje, 250 g rajčatového protlaku, 340 g kapií v oleji, l00 g másla, 150 g černých oliv, 1 lžíce provensálského koření, 150 g strouhaného parmezánu.
Připravíme si kynuté těsto podle obvyklého receptu anebo použijeme pečivovou směs Domácí buchty. Potom těsto rozválíme na vymaštěném plechu. Lilky omyjeme, očistíme, nakrájíme na centimetrová kolečka, osolíme a necháme 30 min. stát. Česnek oloupeme a drobně posekáme. Plátky lilku osušíme, opepříme a opečeme v rozpáleném oleji po obou stranách. Troubu předehřejeme na 200 °C. Těsto potřeme rajským protlakem a rozložíme na ně lilky. Kapie dáme okapat, nakrájíme na nudličky a rozložíme mezi baklažány. Připravenou pizzu pokryjeme vločkami másla a posypeme provensálským kořením a parmezánem. Pečeme 35 min.
...........................................................................................
38. Pizza margherita z kampánie.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
500 g mouky, 1 kostka droždí, sůl, 10 lžic olivového oleje, 800 g rajčat, 300 g mozzarelly, 1 lžička sušeného tymiánu, pepř, bazalka na posypání.
Mouku prosijeme, uprostřed vymáčkneme důlek a rozdrobíme do něho droždí, smícháme se 125 ml vody, trochou mouky a necháme přibližně 15 min. kynout. Přidáme špetku soli, 6 lžic oleje, mouku a vypracujeme těsto. Přikryté necháme 1 hodinu kynout. Rajčata oloupeme, polovinu z nich nakrájíme na kostky, druhou část a sýr nakrájíme na plátky. Nakrájená rajčata na mírném ohni trochu povaříme, okořeníme tymiánem, osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 250 °C. Těsto prohněteme, vyválíme a dáme do malé formy na pizzu. Povrch potřeme rajskou omáčkou a obložíme plátky rajčat. Poklademe mozzarellou a pokapeme zbylým olejem. Pečeme v troubě asi 15 min.
...........................................................................................
39. Pizza s mletým masem.
"""""""""""""""""""""""""""""""""
75 g tvarohového sýra, 2-3 lží ce mléka, 5 lžic oleje, šp. cukru, sůl, 150 g mouky, 2 lžičky kypřícího prášku, 1 malá konzerva kráje ných rajčat, 2 lžičky oregana, 2 červ. cibule, 1 žlut. paprika, 3 zelené feferonky, 1 červená feferonka, 125 g mletého masa, 3 lžíce strouh. parmazánu.
Sýr protlačíme sítem a pro mícháme s mlékem, 3 lžícemi oleje, cukrem, 1/2 lžičky soli. Přidáme mouku a prášek do pečiva. Ohnivzdornou formu vymažeme olejem, naplníme těstem a zdvihneme okraje. Rajčata necháme okapat, rozložíme na těsto a posype me oregánem. Cibulí pokrájí me na dílky. Papriku pokrájí me na kostky. Zelené feferonky nakrájíme na kolečka, čer venou feferonku očistíme a nakrájíme ji na nudličky.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Na zbylém oleji ope čeme mleté maso. Na těsto rozložíme pokrájenou cibuli, papriku, všechny feferonky. Posypeme parmazánem a pečeme zhruba 30 min.
..........................................................................................
40. Pizza s bůčkem, šunkou a špenátem.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
těsto na pizzu, 100 gramů co nejlibovějšího uzeného bůčku, 200 gramů rajčat, 100 gramů šunky, 200 gramů listového špenátu, 50 gramů salámu, 100 gramů mozarelly, trocha másla, 1 vejce, 1 červená paprika, bazalka, špetka muškátového oříšku, sůl, pepř.
Na másle osmahneme na pánvi nakrájený nadrobno bůček. Přidáme listy omytého a osušeného špenátu a smažíme dokud není měkký. Podle chuti přidáme muškátový oříšek, pepř a sůl. Rajčata oloupeme a nakrájíme na plátky. Vejce uvaříme a také nakrájíme na tenké plátky stejně jako salám. Papriku omyjeme, vybereme pecičky a nakrájíme na kroužky. Na rozválenou nebo roztáhnutou pizzu rovnoměrně rozložíme špenát, rajčata, salám, šunku a vajíčka. Posypeme bazalkou a případně trochou soli a pepře. Na vršek položíme plátky mozzarely a kroužky papriky. Pečeme zhruba 20 minut v troubě rozehřáté na 200 stupňů.
...........................................................................................
41. Pizza s uzeným lososem.
"""""""""""""""""""""""""""""""""
1/2 bal. droždí, 300 g mouky, 5 lžic olivového oleje, 300 g rajčatového protlaku (z konzervy), 2 stroužky česneku, 2 snítky bazalky, sůl, pepř, 250 g sýra ricotta, 50 g smetany, 3 lžíce nasekaného kopru, 70 g kaviáru, 250 g tenkých plátků z uzeného lososa.
Droždí umícháme dohladka s 250 ml vody. Přidáme mouku, špetku soli a 3 lžíce oleje a ze směsi vytvoříme hladké těsto. To necháme zakry té na teplém místě asi 45 minut kynout. Rajčatový protlak vyklopíme do mísy, přidáme k němu dva rozmač kané stroužky česneku a jemně pokrájenou bazalku. Vše promícháme se 2 lžícemi oleje a dle chuti přikořeníme. Troubu předehřejeme na 250 °C. Prohnětené těsta natenko rozválí me, rozložíme ho na olejem vymaštěný plech a potřeme ochucenou rajčatovou směsí. Pečeme dokřupava na nejnižší příčce asi 15 min. Ze sýra ricotta a smetany umícháme hladkou směs, do které přidáme posekaný kopr, osolíme a opepříme. Hotovou pizzu ozdobíme kopečky sýrové směsi a navrch naaranžujeme kaviár a kousky lososa.
.........................................................................................
42. Pizza se šunkou a uherským salámem po neapolsku.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
350 g hladké mouky, 20 g kvasnic, 2 polévkové lžíce olivového oleje, 220 ml vlažné vody, sůl, tuk na vymazání formy Náplň: 250 g sýra ricotta nebo čerstvého tvarohu, 125 ml mléka, 3 vejce, 120 g sýra mozzarella nebo solan, 50 g šunky, 50 g uherského salámu, 2 malé paprikové klobásy, 1 polévková lžíce posekané čerstvé bazalky, sůl, mletý pepř.
Mouku prosijeme na vál, uděláme v ní důlek a do něho rozdrobíme kvasnice. Přidáme olej a osolíme. Přilijeme vodu a rukama zaděláme těsto, které uložíme na kulatý podnos poprášený moukou, pomoučíme a necháme 2 hodiny kynout. Sýr ricotta rozdrobíme, mozzarellu nakrájíme na kostky, šunku a salám nakrájíme na tenké plátky, rovněž klobásy oloupeme a nakrájíme na kolečka, vajíčka naklepneme a žloutky oddělíme od bílků.
Z bílků ušleháme pevný sníh. Do větší nádoby dáme sýr rocotto, k němuž za stálého míchání postupně přiléváme mléko, osolíme, opepříme, po jednom přidáváme žloutky a mícháme tak, až se nám vytvoří hustá hmota. Lehce vmícháme sníh, přidáme šunku, salám a klobásy. Vykynuté těsto rozválíme na plát o tloušťce 4 až 5 mm, který vložíme do vymazané formy na pizzu. Náplň ještě jednou jemně zamícháme a navrstvíme na těsto. Posypeme sekanou bazalkou. V troubě rozehřáté na 200°C pečeme 20 minut.
.....................................................................................
43. Pizza s tykví a šalvějí.
""""""""""""""""""""""""""""""""
15 g másla, 30 ml olivového oleje, 2 nadrobno nakrájené šalotky, 1 tykev cca 500 g, zbavená slupky, semínek a nakrájená na kostičky. 10 lístků čestvé šalvěje, 1 těsto na pizzu pro 4 osoby, 200 ml tomatové omáčky, 120 g mozzarelly nakrájené na kostičky, 120 g tvrdého kozího sýra, sůl, čestvě mletý černý pepř.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů, do pekáče nalijeme olej, přidáme máslo a necháme rozehřát. Pak vsypeme šalotku, tykev a polovinu šalvějových lístků, promícháme a pečeme cca 20 minut - dokud zelenina nezměkne. Korpus pizzy položíme na plech, potřeme tomatovou omáčkou a po obvodu necháme asi centimetový okraj. Pizzu posypeme pečenou tykví a šalotkou. Nakonec na pizzu poklademe kousky mozzarelly a nadrobíme kousky kozího sýra. Ozdobíme zbytkem šalvějových lístků a bohatě osolíme a opepříme. Pizzu pečeme asi 15-20 minut, dokud se sýr nerozpustí a těsto pizzy není upečené dozlatova.
.....................................................................................
44. Turecká pizza.
"""""""""""""""""""""""""""""
na těsto: 20 g droždí, 450 g mouky, 1 lžička soli
na oblohu: 2 rajčata, 4 jarní cibulky, 2 paprikové lusky, 2 svazky petržele, 2 červené cibule, sůl, 250 g jehněčího sekaného masa, pálivá paprika, pepř, 1/4 lžičky kmínu, 1 cibule, 4 lžíce olivového oleje.
Droždí rozpustíme v 1/4 l vlažné vody. Dohladka rozmícháme s moukou a solí. Necháme 45 min. odpočinout. Omytá rajčata zbavíme jader, olou peme a nakrájíme. Cibulky nakrájíme šikmo na kolečka. Paprikové lusky podélně rozkrojíme, zbavíme jader, nasekáme. Petržel drobně nasekáme. Mletě maso, paprikové lusky, petržel, sůl, pepř, papriku a kmín smícháme. Cibuli najemno nakrájíme a přimíchá me do sekané. Červené cibule nakrájí me na kolečka. Troubu předehřejeme na 225 °C. Těsto zpracujeme a rozdělíme na 4 díly. Vytva rujeme do vaniček s okrajem. Potřeme olejem plechy, vaničky na ně rozložíme a naplníme masovou směsí. Přidáme další pňpravené ingredience a potřeme olejem. Okraje zahneme dovnitř. Pizzu pečeme zhruba 15 min.
....................................................................................
45. PIZZA SPECIÁL.
"""""""""""""""""""""""""""
300g polohrubé mouky, 20g droždí, 1 lžička krystalového cukru, 1dl vody, 0.5l oleje, špetka soli. Náplň: kečup, 50g dietního salámu, 100g tvrdého sýra, 2 nakrájená rajčata, 1 nakrájená paprika, 1 cibule nakrájená na kolečka, 50g čerstvých očištěných hub, 5 oliv, sůl, oregano, petrželová nať, rozmarýn.
Prosetou mouku promíchejte se solí a dejte do mísy. Ve vlažné vodě rozmíchejte droždí a cukr, vlijte do mouky, přidejte olej a vypracujte vláčné těsto. Nechejte 20 minut kynout. Těsto přeneste na pomoučený vál, rozdělte na dvě části, rozválejte na velikost kulaté formy na pečení, formu vymastěte a vyložte těstem. Těsto potřete kečupem a suroviny na náplň naklaďte podle vlastní fantazie. Ochuťte kořením, osolte a upečte.
...................................................................................
46. PIZZA S RAJČATY.
""""""""""""""""""""""""""""
600g těsta na pizzu, 200g tvarohu, 250g rajčat, 50g cibule, 50g salámu, 1 lžička másla, 3 žloutky, sůl, pepř, rukola.
Na rozválené těsto naneste tvaroh smíchaný se žloutky, solí a pepřem. Na cibulce duste rukolu a rajčata nakrájená na kolečka. Salám a rajčata rovnoměrně rozložte na těsto. Pečte ve vyhřáté troubě.
..................................................................................
47. PIZZA TROCHU JINAK.
""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 balíček listového těsta, 300g gothaje, 3 až 4 vejce, 300g sýra, 1 pórek, kečup.
Listové těsto rozdělte na dva kusy, na to dejte strouhaný gothaj, na kolečka nakrájený pórek, zalijte vejci smíchanými se strouhaným sýrem. Na to kečupem nakreslete třeba pavučinu nebo něco na ozdobu. Dejte péct.
.................................................................................
48. Pizza Quatro formagio.
"""""""""""""""""""""""""""""""""
1 těsto na pizzy,10 dkg eidamu,10 dkg nivy| 1 Sýr hermelín | 10 dkg uzeného eidamu, 2 dcl smetany,1 cibule, 15 dkg anglické slaniny,sůl, pepř.
Na vyválené těsto rozmístíme sýry, nemusíme je skládat, aby na jednom kousku byl ten a na druhém kousku onen sýr - všude bude od každého trochu. Na sýry naklademe na plátky nakrájenou slaninu a na slaninu na kolečka nakrájenou cibuli. Pak vše zalijeme smetanou, kterou jsme smíchali se solí a pepřem.
Pečeme asi 20 minut
.................................................................................
žž.jpg
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png

Líbí se Vám tyto stránky?

Ano, líbí (342 | 87%)
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png
Obrázky na profil, obrázky na lide.cz
Zápatí stránek
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one