Ve fotogalerií Vám ukážu jak má vypadat raut. Fotky rautů mám od své kamarádky Lenky.
ž01.jpg
ž16.jpg
ž1.jpg
ž2.jpg
ž02.jpg
ž3.jpg
ž8.jpg
ž04.jpg
ž9.jpg
ž13.jpg
ž10.jpg
ž14.jpg
ž11.jpg
ž15.jpg
ž7.jpg
ž17.jpg
ž4.jpg
ž5.jpg
ž6.jpg
Ve fotogalerií Vám ukážu jak májí vypadat obložené mísy. Fotky obložených mís mám od své kamarádky Lenky.
37.jpg
1.JPG
2.jpg
4.jpg
6.jpg
7.jpg
8.JPG
10.JPG
12.JPG
13.JPG
15.JPG
16.jpg
18.jpg
19.jpg
22.jpg
23.jpg
25.jpg
26.jpg
30.jpg
31.jpg
32.jpg
33.JPG
34.jpg
35.jpg
36.jpg
14.JPG
3.jpg
5.jpg
9.JPG
11.JPG
17.jpg
20.JPG
27.jpg
29.jpg
28.jpg
24.jpg
Pizza caprese

Pizza caprese

Pizza vegetaria

Pizza vegetaria

Pizza cardinale

Pizza cardinale

Pizza 4stagioni

Pizza 4stagioni

Pizza provencia

Pizza provencia

Pizza Italiana

Pizza Italiana

Pizza Mexicana

Pizza Mexicana

Pizza Barroccia

Pizza Barroccia

Pizza Valentina

Pizza Valentina

Baby Pizza

Baby Pizza

Pizza Hawaii

Pizza Hawaii

Pizza Contadino

Pizza Contadino

Pizza Palermo

Pizza Palermo

Pizza Bufalina

Pizza Bufalina

 Pizza al tonno

Pizza al tonno

Braccio di Ferr

Braccio di Ferr

Pizza alla Kall

Pizza alla Kall

Pizza Golosa

Pizza Golosa

Pizza Feuerwerk

Pizza Feuerwerk

Pizza Viennese

Pizza Viennese

Pizza Primavera

Pizza Primavera

Pizza Reale

Pizza Reale

Frutti Di Mare.

Frutti Di Mare.

Barrocciaia

Barrocciaia

Pepperoni Speci

Pepperoni Speci

Pizza Frutti di

Pizza Frutti di

PROSCIUTTO DE F

PROSCIUTTO DE F

Záhlaví stránek

V dobrůtkách najdete více než 3500 receptů..
Na těchto stránkách se pracuje..
žž.jpg
1. Špekáčkové spízy.
"""""""""""""""""""""""""""""
4 ks špekáčky | 4 ks cibule menší | 200 g anglická slanina | pepř, sůl | olej na potření | kovové jehly.
Špekáčky a cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, slaninu na kostky. Na jehly střídavě napichujeme špekáčky, cibuli a slaninu. Podle chuti posolíme a opepříme a potřeme olejem. Položíme na rozpálený gril a zvolna ogrilujeme ze všech stran. Špekáčkové špízy na talíři přelijeme omáčkou na grilovaná masa podle chuti.
--------------------------------------------------
2. Grilovaný gothai v kečupu.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
600 g salám gothai | 4 lžíce kečup ostrý | 1 ks česnek - stroužky | 1 lžička sójová omáčka - pikantní | 1 lžíce olej.
Oloupaný salám nakrájíme na silnější kolečka a narovnáme na horký gril. Kečup smícháme s utřeným česnekem, sojovou omáčkou a olejem. Salám postupně z obou stran ogrilujeme a průběžně potíráme ochuceným kečupem.
------------------------------------------------
3. Buřty v kabátku.
""""""""""""""""""""""""""""
8 ks špekáčků | 10 dkg tvrdého sýra | pálivá paprika | 1 ks cibule | 8 plátků slaniny | grilovací koření | olej na potření.
Oloupané špekáčky podélně rozřízneme, mezi půlky vložíme plátek sýra obalený v paprice a kolečko cibule, přitiskneme, obtočíme plátky slaniny a po obou stranách spíchneme párátkem. Potřeme olejem, posypeme grilovacím kořením a grilujeme po každé straně asi 3 minuty.
------------------------------------------------
4. Špíz ze špekáčků.
""""""""""""""""""""""""""""""
8 ks špekáčků | 8 kostek ementálu | 4 ks jablka | 4 ks papriky.
Špekáčky napaříme v horké vodě, pak je nakrájíme na tlustší kolečka. Oloupaná jablka nakrájíme na osminky, papriky na silnější proužky a vše napichujeme střídavě na špejle. Grilujeme. Podáváme s černým chlebem a pivem.
-------------------------------------------------
5. Moravská jehla.
""""""""""""""""""""""""""""""""
500 g moravské klobásy | 200 g slaniny | slivovice.
Na jehlu napichujeme na kolečka rozkrájenou klobásu a prokládáme ji tenkými plátky slaniny. Grilujeme asi 10 minut, poté pokapeme slivovicí a flambujeme. Podáváme s hořčicí, křenem a chlebem.
---------------------------------------------
6. Párky v rohlíku - grilované.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""
8 ks párků | 8 ks rohlíků | 2 lžíce rostlinného oleje | 200 g sýra eidam | jemný kečup.
Z rohlíků odřízneme špičky. Pak je podélně z jedné strany rozřízneme, vydlabeme a potřeme máslem. Párky po obou stranách lehce opečeme, vložíme do rohlíků a posypeme strouhaným sýrem. Párky v rohlíku pak zapečeme na grilu nebo v troubě.
------------------------------------------
7. Špekáčkové ražniči.
"""""""""""""""""""""""""""""""
8 ks špekáčků | 2 ks cibule | 2 ks papriky | 2 ks krajíčky chleba | hořčice | sůl | olej.
Oloupané špekáčky nakrájíme na kolečka asi 1 cm silná, cibule na půlky, papriky na plátky, chleba na kostky, které potřeme hořčicí. Suroviny napícháme střídavě na špízové jehly a stáhneme je k sobě. Opékáme nad vyšší vrstvou žhavého popela, během grilování špekáčkové ražniči potíráme olejem.
------------------------------------------
8. Grilované klobásky na pivě.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 ks klobásky (nejlépe bílé) | 1 sklenice světlého piva.
Klobásky propíchneme a necháme je asi půl hodinky namočené v pivě. Když je gril připraven na grilování, všechny klobásky na něm zprudka opečeme.
-------------------------------------------------
9. Grilované toasty se sýrem a salámem.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
8 ks plátků bíle veky nebo toustového chleba | máslo | 150-200 gr. tvrdý sýr | 100 gr. salámu | 2 lžíce mléka | sůl | mletá paprika nebo kari.
Plátky veky ( chleba)prohřejeme pod grilem a tence potřeme máslem. Sýr jemně nastrouháme, salám nakrájíme na jemné nudličky, spojíme je mlékem, osolíme a okořeníme. Sýrovou směsí potřeme horké toasty a grilujeme je, až se sýr ve směsi začne tavit.
---------------------------------------------
10. Grilovaná šunka s ovocem.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 plátky šunky (silné asi 8mm) | kečup | 2 ks velké broskve | 100 g tvrdého sýra | olej | listy hlávkového salátu | zelenina dle chuti.
Plátky šunky rozložíme do pekáčku, potřeme olejem a grilujeme 2-3 minuty. Pak je obrátíme, opět potřeme olejem a grilujeme minutu, potřeme kečupem, poklademe na plátky nakrájenými broskvemi a grilujeme další 1-2 minuty. Navrch pak položíme tenké plátky sýra a grilujeme dále, až se sýr začne tavit. Grilovanou šunku s ovocem hned podáváme se zeleninovou oblohou a salátem.
-------------------------------------------------
11. Ďáblící na koni.
"""""""""""""""""""""""""""
20 ks velkých vypeckovaných sušených švestek | 20 ks celých vyloupaných mandlí | 7 ks plátků anglické slaniny.
Do každé švestky vložíme mandli. Jednotlivé plátky slaniny uhladíme nožem a rozkrojíme podélně na tři části. Vzniklými pruhy slaniny obalíme švestky a připevníme je dřevěným párátkem. Grilujeme 4-5 minut po obou stranách, dokud slanina nezkřehne. Je také možné péci švestky 3-4 minuty na zmačkané papírové kuchyňské utěrce v mikrovlné troubě. Vše si můžeme připravit předem a poté jen balíčky opéci.
------------------------------------------------
12. Nadívaný salám na grilu.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
750 g točeného salámu | 150 g nivy | 150 g anglické slaniny | 2 ks cibule | grilovací koření | olej | 150 g tvrdého sýra.
Točený salám nakrájíme na 15 cm dlouhé kusy a podle chuti sloupneme. Do každého kousku salámu uděláme několik zářezů. Nakrájíme na malé plátky nivu, sýr, anglickou slaninu a cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Do zářezů vkládáme plátky sýrů, půlkolečka cibule, kousky slaniny a dle chuti okořeníme např. grilovacím kořením. Takto naplněné salámy buď grilujeme nebo vkládáme do alobalu a rychle zapečeme v troubě. Během grilování můžeme průběžně potírat olejem s kořením.
-----------------------------------------
13. Grilované párky s cibulí a křenem.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 ks párky | 4 ks rohlíky | 4 ks cibule | křen | hořčice | tymián | mletý pepř | rozpuštěné máslo | olej.
Cibule nakrájíme na tenká kolečka, orestujeme na rozpáleném oleji, ochutíme tymiánem a mletým pepřem, párky nařízneme několika zářezy po obvodu, potřeme je olejem a na roštu opečeme ze všech stran. Rohlíky podélně rozkrojíme, spodní půlky pokapeme rozpuštěným máslem, potřeme hořčicí, pokryjeme směsí cibule a vrstvou čerstvě nastrouhaného křenu, na ni položíme párek a příklopíme horní půlkou rohlíku.
-------------------------------------------
14. Grilované párky se slaninou.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 ks tenkých párků | 100 g ementálu | 16 plátků anglické slaniny.
V párku vytvoříme asi 1 cm kapsu. Sýr nakrájíme na proužky široké asi 1/2 cm. Sýr vložíme do kapsy a obalíme celé ve slanině. Dáme zapéct do trouby.
----------------------------------------
15. Grilované párky v rohlíku.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""
8 ks párků | 1 lžička másla | 3 lžíce kečupu | 8 ks rohlíků | 2 lžíce oleje | 200 g sýra Eidam.
Z rohlíků odřízneme špičky. Pak je podélně z jedné strany rozřízneme, vydlabeme a potřeme máslem. Párky po obou stranách lehce opečeme, vložíme do rohlíků a posypeme strouhaným sýrem. Obložené rohlíky zapečeme na grilu nebo v troubě. Horké pokapeme kečupem a ihned podáváme.
-----------------------------------------
16. Grilované párky.
"""""""""""""""""""""""""
1 kg vepřových nebo telecích párků | 1/2 hrnku hnědého cukru | 1 lžička hořčice | 2 lžíce rajčatové omáčky.
Párky umístíme na rošt a zavřeme víko. Silné párky grilujeme 15-20 minut, tenké 10-15 minut. Na omáčku smícháme hnědý cukr, hořčici a rajčatovou omáčku. Zahříváme v rendlíku, dokud se cukr nerozpustí. Párky občas potíráme omáčkou.
----------------------------------------
17. Slaninové banány.
"""""""""""""""""""""""""""""
4 banány | 8 plátků tenké uzené slaniny.
Banány oloupeme, každý ovineme dvěma plátky uzené slaniny a spojíme párátky. Grilujeme na roštu za častého obracení 15 až 20 minut.
------------------------------------------
18. Grilované párky s rohlíkem a sýrem.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
200 g párků | 8 rohlíků | 150 g tvrdého sýra (moravský bochník, holandská cihla apod.) | 40 g másla | sůl | 4 lžíce kečupu.
Párky oloupáme a nakrájíme na 1 cm dílky, sýr nakrájíme na kostičky. Z rohlíků odkrojíme vršky a lžičkou vydlabeme část střídky (vršky a střídku použijeme po usušení na strouhanku). Vnitřky rohlíků pomažeme máslem, mírně osolíme a střídavě do nich rozložíme dílky párků a kostičky sýra. Takto připravené rohlíky zapečeme na grilu, až párky zčervenají a sýr se začne tavit. Při podávání je pokapeme kečupem. Podáváme je teplé.
-------------------------------------------
19. Šunka grilovaná s jablky.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 plátky šunky | 4 lžíce brandy | trochu citronové šťávy | 2 jablka | trochu worchesterové omáčky | trochu másla | trochu pepře | trochu moučkového cukru.
Šunku opepříme, pokapeme brandy smíchanou s citrónovou šťávou a necháme proležet. Před podáním šunku pokapeme rozehřátým máslem a poklademe oloupanými, na kolečka pokrájenými jablky, z nichž jsme odstranili jádřince; pokapeme je také máslem a worchestrem, lehce poprášíme cukrem a grilujeme, až změknou a šunka se dobře prohřeje.
---------------------------------------------
20. Pikantní uzeninová jehla.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
2 nožičky párků | točený salám | uzenka | slanina | všeho tolik, abychom dostali stejný počet kousků jako z párků | 1 cibule | paprika | 2–3 lžíce oleje | 0,5 dl kečupu | 0,5 lžíce sójové omáčky | hořčice.
Uzeniny a slaninu nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme na čtvrtky a papriky na plátky. Vše střídavě napichujeme na grilovací jehly. Potřeme sosem z oleje, kečupu, chilli omáčky a hořčice. Grilujeme a potíráme znovu sosem.
-------------------------------------------
21. Špekáčky v kabátku.
""""""""""""""""""""""""""""""
8 špekáčků | 8 plátků slaniny | 100 g sýra | pálivá paprika | 1 cibule | grilovací koření | olej na potření.
Oloupané špekáčky podélně rozřízneme. Mezi půlky vložíme plátek sýra obalený v paprice a kolečka cibule. Přitiskneme, obtočíme plátkem slaniny a na obou stranách spíchneme párátkem. Potřeme olejem, posypeme grilovacím kořením a grilujeme po každé straně 3 minuty.
-------------------------------------
22. Dánské klobásy na grilu.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
½ salátové okurky | ½ kyselé okurky | 1 bílá cibule | 4 polévkové lžičky grilovací cibule | 8 ks tenkých grilovacích klobásek | 8 ks pečiva (bagetky, rohlíky) | 8 polévkových lžic jemné hořcice | 8 polévkových lžic kečupu | Olej k potření grilu a potření klobásek.
Salátovou okurku, kyselé okurky a cibuli nakrájíme na koustičky.
Rozpálíme gril, rošt potřeme olejem. Povrch klobásek nařízneme šikmými řezy a potřeme olejem. Každou stranu grilujeme na středním ohni 5 minut. Na okraji opečeme pečivo, rozkrojíme, mezi poloviny vložíme klobásky, posypeme je cibulí a okurkami a ochutíme trochou hořčice a kečupu.
-----------------------------------------------
23. Grilovaná šunka a višňová omáčka.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 kg šunky v celku | olej na potírání.
Na 1 porci počítáme 1 silný plátek šunky. Lehce jej potřeme olejem, po každé straně na grilu opečeme a položíme na předem připravený toast. Podáváme na talíři přelitý višňovou omáčkou. Višňová omáčka : 5 lžic pecek zbavených a na malé kousky nakrájených višní, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce kysané smetany, špetka skořice, 0,5 dl rumu nebo koňaku, špetka cukru. Uvedené přísady lehce promícháme a hned podáváme.
------------------------------------------------
24. Grilované párky s jablečnou šťávou.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
250 g telecích párků | kousek rozpuštěného másla | jablečná šťáva.
Párky potřeme máslem a vložíme do grilovací pánve. Opékáme po obou stranách asi 8 minut a podáváme s horkou jablečnou šťávou nebo kečupem.
---------------------------------------------------
25. Grilované klobásy s jablečnou šťávou.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
200 g bílé klobásy | 2 středně velké jablka | 1 šálek vody | 3 hřebíčky | 1 lžička cukru | trochu másla.
Klobásy potřeme máslem a vložíme do pánve. Grilujeme 8 minut na každé straně a podáváme s velmi teplou jablečnou šťávou. Šťáva: Jablka rozvaříme v hrnku vody, přidáme 3 hřebíčky a lžičku cukru.
------------------------------------------------
26. Domácí klobása.
"""""""""""""""""""""""""""""
1600 g mletého masa (vepřového a telecího) | 200 g slaniny | 3 g černého pepře | 100 ml vody | 10 g práškového cukru | 0,5 g nového koření | 3 g pálivé papriky | 3 g kmínu | 2 g saturejky | 3 g červené papriky | 10 g česneku | 20 g soli | 0,5 g sanytru | 1,5 m solených střev.
Smícháme černý pepř, nové koření, pálivou papriku, kmín, saturejku, nadrobno nakrájený česnek a nadrobno nakrájenou slaninu. Tuto směs smícháme s cukrem, sanytrem, solí a částí vody. Následně vzniklou směs smícháme s mletým masem. Vše velice dobře promícháme. Necháme odležet na 10 hodin do chladničky. Potom znovu pořádně promícháme, přidáme zbytek vody a červenou papriku. Tuto směs plníme do předem nachystaných střev namočených v chladné solené vodě. Hotové grilujeme nebo smažíme na pánvi.
------------------------------------------------
27. Plněné šunkové kapsy.
""""""""""""""""""""""""""""""""
4 silnější plátky šunky | 4 krabí tyčinky | 8 sušených meruněk | 50 g strouhaného sýra | 2 lžíce hořčice | 200 ml smetany.
Do plátků šunky opatrně přořízneme kapsu, kterou vytřeme hořčicí a naplníme nakrájenými meruňkami, sýrem a krabím masem. Sepneme párátkem a v misce zalijeme smetanou. V chladničce necháme odležet do druhého dne. Kapsy grilujeme z každé strany asi 3 minuty. Podáváme se zeleninovým salátem nebo opečeným toastem.
----------------------------------------------------
28. Grilované pikantní toasty.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
8 - 10 krajíčků celozrnného chleba (nejlépe toustového), | hořčice | 100 g krůtí šunky (v nedietní variantě lze použít anglickou slaninu), | 1 malá cibulka | 1 rajče | 100 g plátkového sýra (do dietní varianty s 30% obsahem tuku), | sladká paprika.
Toastový chléb potřeme tenoučce hořčicí, poklademe šunkou (anglickou slaninou), pak půlkolečky cibulky, rajčat a 1/2 plátku sýra. Nakonec sýr posypeme sladkou paprikou. Krátce grilujeme, až se sýr rozpustí.
-------------------------------------------
29. Grilované párky se sýrem a slaninou.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 nožičky telecích párků | 80 g eidamu | 120 g slaniny.
Nožičky párků nařízněte, do zářezů vložte na špalíčky nakrájený eidam. Párky obalte slaninou, upevněte párátky a zvolna opékejte ze všech stran. Podávejte s pečivem.
------------------------------------------
30. Šašlik z párků.
"""""""""""""""""""""""""""
400 g jemných párků | 50 g prorostlé slaniny | 250 g malých rajčat | 1 tlustší plátek goudy | 2 lžíce oleje | 1/8 l kečupu s kari | 4 lžíce majonézy.
Delší párky nakrájíme na 3 cm velké kousky, slaninu na tenké a rajčata na tlustší plátky. Goudu nakrájíme na 3 cm velké čtverečky. Jednotlivé kousky navlékejte střídavě na špíz. Špízy položte vedle sebe na plochý pekáč a potřete olejem. Pekáč dejte do vrchní části horké trouby a pečte, až sýr změkne, nebo grilujte ve vzdálenosti 10 cm od tepelných těles. Přibližně po 2 minutách obraťte. Kečup smíchejte s majonézou, ochuťte trochou cibulového koření a podávejte ke špízům.
--------------------------------------------------
31. Grilovaná šunka s jablky.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 plátky šunka | špetka mletý pepř | 4 lžíce brandy | trochu citrónová šťáva | 2 jablka | trochu worcesterská omáčka | 1/2 máslo | špetka moučkový cukr.
Plátky šunky opepříme, pokapeme brandy smíchaným s citrónovou šťávou a necháme odležet. Poté šunku pokapeme rozehřátým máslem, obložíme plátky jablek, pokapeme worcesterskou omáčkou, lehce poprášíme cukrem a grilujeme.
-----------------------------------------------
32. Pivní klobásy.
""""""""""""""""""""""""
4 grilovací klobásy | 4 malé bagety | 2 cibule | 400 ml piva | 50 ml olivový olej | 1 hořčice | na chuť mletý pepř | na chuť sůl.
Na pánev nalijeme pivo a vložíme do něj grilovací klobásy, které na několika místech lehce nařežeme. Pánev postavíme na rozpálený gril a asi 15 minut klobásy vaříme. Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky (kolečka), dáme na čtverec z alobalu, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Zabalíme důkladně do alobalu a dáme péct na gril vedle pánve s klobásami. Po 15 minutách cibuli i pánev z grilu odstavíme, klobásy vytáhneme z piva, necháme okapat a rozložíme je ještě samotné na gril, kde je krátce opečeme, asi 5 minut. Bagety rozřízneme podélně na poloviny a opečeme na okraji grilu asi 2 minuty. Opečené klobásy vložíme do pečiva, pokapeme hořčicí, posypeme grilovanou cibulí z alobalu a podáváme.
-----------------------------------------------
33. Pivní klobásy v housce.
"""""""""""""""""""""""""""""""""
4 grilovací klobásy | 4 malé bagety | 2 cibule | 400 ml piva | olivový olej | hořčice | mletý pepř | sůl.
Na mělkou a širokou pánev nalijeme pivo a dáme do něj grilovací klobásy, které na několika místech lahce nařežeme. Pánev postavíme na rozpálený gril a asi 15 minut klobásy vaříme. Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky (kolečka), dáme na čtverec z alobalu, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Zabalíme důkladně do alobalu a dáme páct na gril vedle pánve s klobásami. Po 15 minutách cibuli i pánev z grilu odstavíme, klobásy vytáhneme z piva, necháme okapat a rozložíme je ještě samotné na gril, kde je krátce opečeme, asi 5 minut. Bagety rozřízneme podélně na poloviny a opečeme na okraji grilu asi 2 minuty dokřupava. Opečené klobásy vložíme do pečiva, pokapeme hořčicí, posypeme grilovanou cibulí z alobalu a podáváme.
---------------------------------------------
34. Prstenec z klobásy na pečení.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
2 metry jemné tenké klobásy na pečení v celku | 2 lžíce oleje | 1svazek čerstvého tymiánu | stopa alobal.
Klobásu na pečení stočíme a napíchneme na dlouhý kovový špíz. Hodně ji posypeme jemně nasekaným tymiánem. Na gril položíme alobal, potřeme olejem a pečeme na něm prstenec klobásy z obou stran dozlatova.
-------------------------------------------
35. Grilované klobásy ve slanině.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 klobásy | 8 tenkých plátků anglické slaniny | kousek tvrdého sýra | 2 lžíce oleje | 2 lžíce kremžské hořčice | 2 lžíce kečupu | 1 lžička mleté papriky | 1/2 lžičky kari koření.
V misce nebo hlubším talíři smícháme olej se sladkou mletou paprikou a kari kořením. Kečup smícháme s hořčicí, klobásy po obvodu lehce nařežeme a důkladně je potřebe směsí oleje s kořením, přičemž tuto směs vtlačujeme i do zážezů. Pak do klobásy vložíme na malé nudličky nakrájený sýr, klobásu pevně zavineme do dvou plátků slaniny, spíchneme párátkem a potřeme směsí kečupu s hořčicí. Grilujeme za pravidelného otáčení asi 10 minut.
-------------------------------------------
36. Grilovaný šnek z klobásy.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""
balíček tenké grilovací klobásy v celku | olej na potírání | na chuť grilovací koření | hořčice | k zakousnutí pečivo.
Klobásu stočíme do spirály a prostředkem ji propíchneme špejlí nebo jednoduchou špízovou jehlou. Potřeme olejem, posypeme oregánem a grilovacím kořením a grilujeme střídavě z obou stran na rozpáleném grilu. Během grilování podle potřeby potíráme olejem a sypeme grilovacím kořením. Pečeme dokřupava a podáváme s čerstvým pečivem, hořčicí a pivem.
-----------------------------------------------
37. Klobásy s cibulí v alobalu.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 klobásy | 2 cibule | 1 menší rajče | tuk na osmažení | 1 lžíce hořčice | mletý pepř | sůl | alobal.
Oloupeme cibuli a nasekáme ji nadrobno. Rajče spaříme vařící vodou, abychom ho mohli lépe oloupat a potom ho pokrájíme na malé kousky. Nasekanou cibuli orestujeme na pánvi na rozehřátém tuku, osolíme, opepříme a po chvilce vmícháme nakrájené rajče. Necháme chvíli podusit a nakonec přidáme hořčici.
Nachystáme si dostatečně velké kusy alobalu, klobásy podélně důkladně nařízneme, položíme je na alobal a zaříznutou "kapsu" naplníme cibulovou směsí z pánce. Zbytek směsi uložíme kolem klobásy, důkladně ji zabalíme do alobalu a 10 - 15 minut grilujeme. Podávát můžeme například s čerstvým pečivem.
--------------------------------------------
38. Salámové ražniči na gril.
""""""""""""""""""""""""""""""""""
250 g točeného salámu | 1 mrkev | 100 g slaniny | 1 cibule | 50 g houby | 2 lžíce grilovacího koření.
Vše napíchané na jehlici obalíme v trojobalu - (mouka, vajíčko, strouhanka) opékáme.
-------------------------------------------
39. Klobásy s bylinkami.
""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 svazek bylinky míchané | dle chuti: sůl a pepř mletý | 2 lžíce olej olivový | 4 ks klobásy | dle chuti: česnek | 4 plátky slanina anglická.
Rozpálíme gril, klobásy podélně nařízneme, ale dáme pozor abychom je neprořízli. Bylinky nasekáme a smícháme s prolisovaným česnekem, olivovým olejem, osolíme, opepříme. Směs vetřeme do rozříznutých klobás a obalíme slaninou. Ochucené klobásy položíme na rozpálený gril a opékáme asi 15 minut.
----------------------------------------
40. Klobásky v bouři.
""""""""""""""""""""""""""""
4 klobásky | 2 plátky vařené šunky | 1 lžička hořčice | 2 plátky ementálu | 1 lžička oleje | 4 lžičky kečupu | kari koření.
Klobásky podélně nařízneme a zevnitř potřeme hořčicí. Plátky sýra a šunky nakrájíme na proužky a naplníme jimi klobásky. Potřeme je celé olejem. Grilujeme dokud se sýr neroztaví. Před podáváním ozdobíme kečupem a kari kořením.
-------------------------------------------
41. Vuřt s kloboučkem.
""""""""""""""""""""""""""""""
4 vuřty | 2 rajčata | 1 zelená paprika | 1 jablko | 150 g strouhaného eidamu | 2 malá vejce | 50 g másla | 2 lžíce sekané petrželky | alobal.
Vuřty podélce rozpůlíme. Rajčata pokrájíme na osminky, vyndáme z nich zrníčka a potom je rozkrájíme na kostky. Papriku a jablko pokrájíme na jemné kostky. Smícháme v misce společně se sýrem a vejci. Směsí potřeme polovinu vuřtů, poklademe je vločkami másla. Zabalíme je do alobalu a asi 15 minut na grilu opékáme. Posypeme čerstvou zelenou petrželkou a podáváme.
----------------------------------------
42. Grilovaná klobása se sýrem.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 klobásy | 1 lžíce oleje | 1 lžička mleté papriky | špetka kari koření | 150 g sýra gouda | 2 lžíce hořčice | 2 lžíce kečupu | 8 tenkých plátků slaniny.
Klobásy podélně nařízneme a tence potřeme směsí z oleje, papriky a kari koření. Sýr nakrájíme na 4 stejné plátky a ty nasuneme do zářezu v klobáse. Hořčici smícháme s kečupem a směsí potřeme klobásy obalené dvěma plátky slaniny. Položíme na grilovací rošt a opékáme ze všech stran 8 až 10 minut.
------------------------------------------
43. Grilované bylinkové klobásy.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 silné klobásy | 200 g cibule | 60 g másla ochuceného mletým pepřem | 1 lžička hořčice | alobal.
Klobásy podélně nařízneme a položíme je na dostatečně velký kus alobalu. Oloupeme cibuli, pokrájíme ji na jemné kostky a udusíme na rozpáleném okořeněném másle do sklovita, ochutíme hořčicí. Cibulovou hmotu rovnoměrně rozdělíme na jednotlivé klobásy, naplníme do zářezů, zabalíme do alobalu a grilujeme asi 10 minut.
------------------------------------------
44. Šťavnaté grilované klobásy.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 malé silné klobásky | 1 snítka čerstvého estragonu | 2 lžíce vinného octa | 1 lžíce hořčice | 1 stroužek česneku | 2 lžíce oleje | sůl | pepř | kečup.
Klobásy vložíme na chvíli do vroucí vody - nenecháme je ale vařit. Potom je vyndáme a osušíme. Konce klobásky nařežeme do hloubky 3 cm. Estragon jemně posekáme a smícháme s ostatními přísadami. Klobásky zalijeme marinádou a necháme je v ní hodinu uležet. Občas je obrátíme. Klobásky upečeme do křupava na horkém grilu za častého obracení. Podáváme s kečupem.
----------------------------------------
45. Klobásky s rajčatovou salsou.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
700 g rajčat | 1 červená cibule | 2 lžíce bílého vinného octa | 1 lžíce octa balsamico | 4 lžíce olivového oleje | sůl | pepř | 2 lžíce sekané bazalky | 12 malých klobásek.
Rajčata omyjeme, nakrájíme na kousky, rozčtvrtíme a potom nasekáme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Připravíme omáčku (salsu) smícháním octa, oleje, soli a pepře. Smícháme ji s rajčaty, cibulkou a nasekanou bazalkou a přikrytou necháme v lednici přibližně 30 minut odpočívat. Klobásky opečeme na grilu dokřupava. Marinádu okořeníme a podáváme ozdobenou čerstvou rukolou. K pokrmu se výtečně hodí grilovaná kukuřice.
------------------------------------------------
46. Sázavský kabanos.
"""""""""""""""""""""""""""""
1/2 kg kabanosu | 100 g slaniny | 1 cibule | 1 paprika | 1 sladkokyselá okurka | 100 g tvrdého sýra | grilovací koření.
Kabanos předem asi 15 minut povaříme. Nakrojíme a zářezy naplníme nakrájenou slaninou, cibulí, paprikou, sladkokyselou okurkou a tvrdým sýrem. Potřeme olejem smíchaným s grilovacím kořením a grilujeme na roštu 15-30 minut.
------------------------------------------------
47. Grilované klobásy se zelným salátem.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 lžíce plnotučná hořčice | 1 lžička cukr | 4 ks frankfurtské párky | 2 lžíce vinný ocet | 1 špetka kmín | 4 ks telecí klobása | 750 g bílé zelí | 2 lžíce olej | 1 lžíce sezamový olej | podle potřeby: | 1 špetka sůl.
Zelí očistíme, košťál a silná žebra odstraníme.Zelí nakrájíme na tenké nudličky. Mezitím přivedeme k varu 2l vody se 2 lžícemi soli a 1 lžící kmínu.Zelí vaříme dvě minuty, pak přecedíme a necháme krátce okapat.
Hořčici smícháme s octem, olejem, cukrem, solí a pepřem.Tímto nálevem ochutíme zelí.
Klobásy několikrát propíchneme jehlou, potřeme sezamovým olejem a grilujeme ve vzdálenosti 6 cm od topného tělesa až zhnědnou a budou křupavé.Klobásy při grilování často obracíme. Pod rošt dáme pánev či plech na zachycení oleje.
----------------------------------------
48. Grilovaná šunka s višňovou omáčkou.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 silný plátek šunky | tuk | toast | omáčka: | 5 lžic višní, nasekaných nadrobno | 2 lžíce majonézy | 2 lžíce kysané smetany | špetka skořice | 5 cl koňaku.
Šunku lehce potřenou olejem opečeme na grilu, položíme na opečený toast a přelijeme višňovou omáčkou.
Omáčka: Všechny přísady lehce promícháme a ihned podáváme.
--------------------------------------------------
49. Grilované párečky.
"""""""""""""""""""""""""""""""
2 konzervy lahůdkových párků | 200 g tvrdého sýra | 200 g slaniny | alobal | párátka.
Párky vyjmeme z konzervy a necháme okapat. Poté je podélně nakrojíme. Do vzniklé mezery vložíme na proužky nakrájený sýr. Párky pevně obalíme slaninou, kterou upevníme párátky. Takto připravené párečky zabalíme do alobalu a opékáme na roštu nad ohněm, na či cestovním grilu.
-------------------------------------------------
50. Barbecue klobásy.
""""""""""""""""""""""""""""""
500 g klobás na grilování | Na omáčku: | 1 cibule | 2 stroužky česneku | 4 lžíce oleje | 6 rajčat | 1 chilli paprička | 1 lžíce worcesteru | 2 lžíce tabasca | 1 lžíce octa | 2 lžíce cukru | sůl.
Klobásky nařežte ostrým nožem. Opečte je na rozpáleném grilu (popřípadě v troubě) pěkně dozlatova, zhruba 10-15 minut. Během grilování klobásy otáčejte, ale nepíchejte do nich vidličkou ani nožem, aby nevytekla šťáva. Cibuli s česnekovými stroužky oloupejte a nasekejte najemno. V kastrůlku nechte rozehřát olej, vsypejte cibuli s česnekem a zeleninu lehce orestujte. Potom přidejte omytá, na menší kousky překrájená rajčata a důkladně očištěnou, jemně nasekanou chilli papričku. Společně všechno duste doměkka. Připravenou rajčatovou směs ochuťte worcesterem, tabascem, octem, cukrem a solí. Hotovou omáčku propasírujte přes jemné sítko. Dozlatova ogrilované klobásky rozdělte na talíře a podávejte s teplou barbecue omáčkou. Zakusujte čerstvým pečivem. Jako příloha se hodí i vařené či grilované kukuřičné klasy nebo pečené brambory.
--------------------------------------------------------
51.Buřtšpíz.
""""""""""""""""""
6 ks kabanosů nebo špekáčků | 1 ks cuketa | balení cherry rajčátek | 2 ks cibule | balení menších žampionů | 2 ks celozrnné rohlíky | trochu oleje | špetka grilovacího koření.
Množství přizpůsobíme tomu, co máme rádi, a množství strávníků.
Všechno nakrájíme na kolečka, žampiony na čtvrtiny a střídavě napichujeme na špízovou jehlu. Potřeme olejem s grilovacím kořením a necháme asi hodinu odležet. Grilujeme zabalené v alobalu (na posledních 3–5 minut můžeme alobal odstranit) asi 20 minut. Nezapomeneme často obracet.
------------------------------------------
ž.jpg
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png

Líbí se Vám tyto stránky?

Ano, líbí (342 | 87%)
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png
Obrázky na profil, obrázky na lide.cz
Zápatí stránek
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one