Ve fotogalerií Vám ukážu jak má vypadat raut. Fotky rautů mám od své kamarádky Lenky.
ž01.jpg
ž16.jpg
ž1.jpg
ž2.jpg
ž02.jpg
ž3.jpg
ž8.jpg
ž04.jpg
ž9.jpg
ž13.jpg
ž10.jpg
ž14.jpg
ž11.jpg
ž15.jpg
ž7.jpg
ž17.jpg
ž4.jpg
ž5.jpg
ž6.jpg
Ve fotogalerií Vám ukážu jak májí vypadat obložené mísy. Fotky obložených mís mám od své kamarádky Lenky.
37.jpg
1.JPG
2.jpg
4.jpg
6.jpg
7.jpg
8.JPG
10.JPG
12.JPG
13.JPG
15.JPG
16.jpg
18.jpg
19.jpg
22.jpg
23.jpg
25.jpg
26.jpg
30.jpg
31.jpg
32.jpg
33.JPG
34.jpg
35.jpg
36.jpg
14.JPG
3.jpg
5.jpg
9.JPG
11.JPG
17.jpg
20.JPG
27.jpg
29.jpg
28.jpg
24.jpg
Pizza caprese

Pizza caprese

Pizza vegetaria

Pizza vegetaria

Pizza cardinale

Pizza cardinale

Pizza 4stagioni

Pizza 4stagioni

Pizza provencia

Pizza provencia

Pizza Italiana

Pizza Italiana

Pizza Mexicana

Pizza Mexicana

Pizza Barroccia

Pizza Barroccia

Pizza Valentina

Pizza Valentina

Baby Pizza

Baby Pizza

Pizza Hawaii

Pizza Hawaii

Pizza Contadino

Pizza Contadino

Pizza Palermo

Pizza Palermo

Pizza Bufalina

Pizza Bufalina

 Pizza al tonno

Pizza al tonno

Braccio di Ferr

Braccio di Ferr

Pizza alla Kall

Pizza alla Kall

Pizza Golosa

Pizza Golosa

Pizza Feuerwerk

Pizza Feuerwerk

Pizza Viennese

Pizza Viennese

Pizza Primavera

Pizza Primavera

Pizza Reale

Pizza Reale

Frutti Di Mare.

Frutti Di Mare.

Barrocciaia

Barrocciaia

Pepperoni Speci

Pepperoni Speci

Pizza Frutti di

Pizza Frutti di

PROSCIUTTO DE F

PROSCIUTTO DE F

Záhlaví stránek

V dobrůtkách najdete více než 3500 receptů..
Na těchto stránkách se pracuje..
ž.jpg
-------------------------------------------------------------------------
1. Grilované žampióny plněné šlehanou nivou.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
8 ks větší hlavičky žampiónů | 100 g niva | 30 g máslo | olej na potření | petrželka
Nivu nastrouháme a vyšleháme se změklým máslem do hladkého krému. Očištěné a oloupané hlavičky hub spaříme vroucí vodou a necháme okapat. Pak je naplníme šlehanou nivou a posypeme sekanou petrželkou nebo pažitkou.
Spodní stranu opatrně potřeme olejem a na rozpáleném grilu je nakonec krátce ogrilujeme.
-----------------------------------------------------------------------
2. Farmářské brambory.
""""""""""""""""""""""""""""
5 středně velkých brambor
2 cibule
20 dkg slaniny
2 lžíce oleje
půl lžičky soli
pepř
lžičku drceného kmínu
grilovací koření
Brambory omyjeme a i se slupkou je nakrájíme na silnější plátky, stejně tak cibuli i slaninu. Olej smícháme se solí a kořením.
Na jehly napichujeme střídavě brambory, cibuli a slaninu. Špízy potřeme okořeněným olejem a grilujeme je asi 15 minut. Často je potíráme a obracíme.
-----------------------------------------------------------------------
3. Zahradnický špíz.
""""""""""""""""""""""""
1 salátovou okurku
4 papriky
4 rajčata
sůl, oregano,
olej
Okurku, rajčata a papriky nakrájíme na silnější plátky a střídavě je napichujeme na jehlu. Osolíme, posypeme oregánem, potřeme olejem. Opékáme ze všech stran asi 10 minut.
------------------------------------------------------------------
4. Plněné cukety.
""""""""""""""""""
4 mladé cukety
10 dkg strouhaného sýra
15 dkg pokrájených hub
1 cibuli
sůl, pepř
mletý zázvor
4 lžíce oleje
petrželku
Neoloupané cukety omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme. Vydlabanou dužinu pokrájíme najemno a necháme 20 minut stát. Slijeme vodu a společně s nakrájenými houbami podusíme.
Do směsi zamícháme strouhaný sýr, osolíme, opepříme, přidáme mletý zázvor a směsí naplníme vydlabané poloviny cuket. Grilujeme na olejem potřeném roštu asi 6 minut.
--------------------------------------------------------------
5. Obalená kukuřice.
""""""""""""""""""""""""""
Klasy cukrové kukuřice uvaříme doměkka.
Na prkénko si rozložíme asi 20 dkg plátků anglické slaniny, posypeme je petrželkou a pažitkou a zavineme do nich kukuřičné klasy (můžeme je ještě převázat stébly pažitky).
Připravené palice potřeme máslem, osolíme a grilujeme v alobalových miskách.
----------------------------------------------------------------
6. Grilované okurky.
""""""""""""""""""""""""
Nakládané sladkokyselé okurky necháme okapat, nakrájíme je na kolečka, položíme na alobal a potřeme olivovým olejem. Alobal umístíme na rozpálený rošt a okurky (nezabalené) rožníme dozlatožluta (asi 5 minut).
----------------------------------------------------------------
7. Grilované ovoce.
"""""""""""""""""""""""
Banány, hrušky, meruňky, jablka, broskve či jiné zdravé, ale raději tvrdší ovoce nakrájíme na větší kousky, které střídavě napichujeme na jehlu a na grilu je opékáme ze všech stran. Nakonec horké ovoce posypeme skořicovým cukrem. Jinou možností je rozložit ovoce na alobal potřený máslem a hotové ovoce posypat rozemletými ořechy a cukrem.
----------------------------------------------------------------
8. Cuketa s houbami
""""""""""""""""""""""""
1 střední cuketu
1 červenou papriku
1 červenou cibuli
2 klobouky hub
2 lžíce panenského olivového oleje
1 lžičku balzamikového octa
1 lžičku rozemnutého oregana
1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky černého pepře
Cuketu a cibuli nakrájíme na 1,5cm kolečka, odjádřenou papriku na 2,5cm proužky a houby na 2cm plátky. Vše smícháme ve velké misce, zakapeme olejem a posypeme oreganem.
Pak směs stejnoměrně rozprostřeme na grilovací kámen, případně nepřilnavou pánev či fólii a z každé strany ji grilujeme kolem 6 minut, až bude mírně hnědá. Hotový pokrm urovnáme na talíř a ochutíme ho osoleným a opepřeným octem. Podáváme teplé.
-----------------------------------------------------------
9. Houbařské mněšce.
"""""""""""""""""""""""""
40 dkg šunkového salámu
2 větší cibule
0,25 kg hub
5 dkg slaniny
pepř, sůl
Salám nakrájíme na kostičky, přidáme kolečka cibule, kostičky slaniny a plátky hub, osolíme, opepříme a urovnáme na čtverce alobalu potřené olejem a uzavřeme. Grilujeme asi 30 minut a před podáváním pokapeme kečupem.
------------------------------------------------------------
10. Broskvové špízy se žampiony.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
60 dkg kuřecích prsíček
15 dkg anglické slaniny
20 dkg žampionů
3 nektarinky
3 jablka
10 lžic sójové omáčky
1 lžíci červeného vína
1 lžíci oleje
1 lžíci grilovacího koření
2 lžičky kari
1 lžičku mletého zázvoru
1 stroužek česneku
Maso, žampiony, oloupaná jablka, vypeckované nektarinky a slaninu nakrájíme na stejné kousky a střídavě napichujeme na jehlu.
Ze sójové omáčky, červeného vína, oleje, grilovacího koření, kari, zázvoru a česneku připravíme marinádu.
Připravené špízy necháme v nálevu marinovat alespoň 12 hodin. Poté grilujeme.
---------------------------------------------------------
11. Toasty s grilovaným banánem.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
2 velké banány
2 lžíce slunečnicového oleje
2 vejce
4 lžíce polotučného mléka
1 lžičku medu
špetku hořčice
osm krajíčků toastového chleba
čerstvé lístky máty
na posypání moučkový cukr se skořicí
V misce ušleháme vejce, mléko, med a skořici. Rozehřejeme nepřilnavou pánev, potřeme ji olejem a z obou stran v ní opečeme do vajíčka namočený chléb (podle potřeby přilijeme olej), který přendáme na grilovací plech.
Oloupané banány pokrájíme na šikmé plátky a hustě je naskládáme na chléb. Posypeme je cukrem se skořicí, plech vložíme pod gril a necháme z cukru vytvořit krustu.
---------------------------------------------------------
12. Ovoce na medu.
""""""""""""""""""""
čerstvé nebo kompotované ovoce (hrušky, broskve, jablka, ananas atd.)
1 šálek medu
2 lžíce citronové šťávy
olej
máslo
Ovoce nakrájíme na stejně velké kousky a střídavě je navlékáme na jehlu. Hotové špízy potřeme směsí medu a citronové šťávy.
Grilujeme jen několik minut při středním žáru a občas potíráme rozpuštěným máslem. Podáváme s ohřátou medovou směsí.
-------------------------------------------------------
13. Banány v šunce.
""""""""""""""""""""
4 banány
8 plátků šunky
pepř
Nepřezrálé banány oloupeme. Šunkové plátky posypeme mletým pepřem a vždy dva a dva plátky okořeněné šunky omotáme kolem každého banánu a připevníme je jehlami nebo omotáme nití.
Šunkové banány grilujeme na mírném žáru 10 minut a během grilování je často obracíme a potíráme olejem smíchaným s paprikou.
-----------------------------------------------------
14. Banán na grilu s medem a čokoládou.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
8 banánů | 10 g čokolády | 8 lžiček medu | 4 lžičky skořic. cukru | na ozdobu strouhaná čokolády | 4 vaflové trubičky | šlehačka | ovoce
Oloupané banány podélně rozřízneme. Řezné strany lehce potřeme medem, posypeme skořicovým cukrem a nakonec čokoládou.
Pod grilem v mikrovlnce grilujeme 10 minut, v klasické troubě grilujeme pod rozpáleným grilem na 200°C 6 až 8 minut.
Banány přendáme na dezertní talířky, ozdobíme vaflovou trubičkou, šlehačkou a můžeme i kousky čerstvého ovoce. Lehce posypeme strouhanou čokoládou.
-----------------------------------------------------
15. Grilovaný banán s anglickou slaninou.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 banány | 100 g angl. slaniny | 1 bal. grilov. koření | 1 lžíce oleje
Banány rozkrojíme napůl. Zabalíme do slaniny a párátkem propíchneme, aby nám slanina na banánech držela. Nalijeme do hrnku trochu oleje a nasypeme trochu grilovacího koření a směsí potřeme obalené banány. Grilujeme nebo pečeme cca 20 minut ze všech stran doměkka.
-----------------------------------------------------
16. Grilované houbičky ve slanině.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""
20 hlaviček žampionů | 200 g plátků anglické slaniny | 1 svazek rozmarýnu | podle chuti sůl a pepř
Větvičky rozmarýnu odrháme a na silnějším konci je seřízneme do špičky. Na tento voňavý špíz potom navlékneme omyté a osušené houby, které lehce opepříme a osolíme a obalíme slaninou.
Grilujeme dozlatova. Podáváme s pečivem.
----------------------------------------------------
17. Špízy se slaninou, broskvemi a cuketou.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 konzerva broskví | 200 g angl. slaniny | 2 mladé cukety | olej | gril. koření
Broskve scedíme a necháme okapat. Cuketu omyjeme a nakrájíme na širší kolečka. Slaninu nakrájíme na stejně velké kostky. Okapané broskve rozčtvrtíme.
Na grilovací jehly střídavě napichujeme slaninu, broskev, slaninu a cuketu. Potřeme je olivovým olejem a posypeme grilovacím kořením.
Špízy klademe na rozpálený gril a z každé strany je grilujeme 3 minuty.
---------------------------------------------------
18. Párky se sýrem, slaninou a paprikou na grilu.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
dle potřeby a chuti obyčejné párky | plátky uzeného sýra | plátky angl. slaniny | barevné papriky
Párky podélně nařízněte ostrým nožem po celé délce do tří čtvrtin. Do zářezu nacpěte nalámaný plátek sýra a proužek papriky tak, aby nepřečnívaly ven. Párky pak oviňte slaninou po celé délce.
Sýrové párky ve slanině grilujte po všech stranách asi 10 - 15 minut.
---------------------------------------------------
19. Jednohubky z grilovaných paprik.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 tmavé rohlíky | 4 světlezelené papriky | 100 g nivy | 100 g eidamu nebo mozzarelly | 1 sáček grilovacího koření nebo jiného podle chuti | 100 ml oleje
Papriky omyjeme, uřízneme těsně u stopky, vydlabeme jádřinec, opláchneme je a osušíme. Postavíme je do sklenice, aby se nám s nimi lépe manipulovalo a naplníme rozdrobenou nivou a nakrájeným eidamem. Stopku připíchneme zpátky pomocí párátek, nebo ji můžeme upevnit alobalem. Potřeme olejem, posypeme kořením a grilujeme ze všech stran asi 20 minut. Pokud je připravujeme na zahradě, je lepší je na dvě minutky dodělat v mikrovlnce. Papriky přímo na talíři na kousky a mažeme spolu s roztaveným sýrem na pečivo nakrájené na plátky.
------------------------------------------------
20. Grilované ovoce s kompotem.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 banán | 1 jablko | 1 plátek ananasu | 1,5 lžíce skořicového cukru | kousek másla | 1 lžíce brusinkového kompotu
Ovoce důkladně omyjeme, banán oloupeme, z ananasu odrojíme nejedlé části a vše nakrájíme na větší kousky. Ovoce vložíme do misky z alobalu, posypeme cukrem, přidáme máslo a grilujeme přibližně 10 minut. Podáváme ihned horké s brusinkovým kompotem.
-------------------------------------------------
21. Grilované pikatní papriky se sýrem a salámem.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 ostré papriky | 100 g angl. slaniny | 100 g gothaje | 100 g eidamu | 1 rohlík | 1 pivní sýr | alobal
Slaninu, salám, eidam a pivní sýr nakrájíme nadrobno a získanou směsí naplníme očistěné papriky. Otvor uzavřeme kouskem rohlíku, zabalíme do alobalu a pečeme na grilu.
Plněné papriky můžeme péci i v troubě, potom je do alobalu nebalíme. Pečeme asi 15 - 20 minut.
------------------------------------------------
22. Plněné papiky s balkánským sýrem na grilu.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 papriky tenké a dlouhé | 200 g balkánského sýra | sůl a pepř | olej
Z paprik odřízněte stopky, podélně rozřízněte na poloviny a vyberte semínka. Vnitřek každé půlky papriky vytřete olejem, osolte a opepřete. Ze sýra ukrojte špalíček asi 2 x 0,5 cm dlouhý jako paprika, vložte jej do papriky a opékejte asi 3 minuty po každé straně.
--------------------------------------------------
23. Grilovaná hlíva ústřičná s bazalkou.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
500 g hlívy ústřičné | 3 str. česneku | bazalka | 2 lžíce bílého vína | 4 lžíce oleje | sůl a pepř
Očištěné houby zbavte tuhé části, bazalku nasekejte najemno, česnek nakrájejte na tenké plátky. Smíchejte olej, víno, sůl, mletý pepř, česnek a bazalku.
Houby vložte do mísy, přelijte vzniklou marinádou, promíchejte a nechte asi půl hodiny odpočívat.
Pak houby přeložte do alobalové misky a grilujte asi 10 minut. Podáváme s pečivem.
------------------------------------------------
24. Jehla se zeleninou.
""""""""""""""""""""""""
8 plátků telecí panenky | 1 cuketa | 1 červená paprika | 8 kostiček slaniny | 2 lžíce oleje | 1 lžička koření gyros
Maso naklepeme a nakrájíme na kousky. Na jehly střídavě napichujeme maso, kolečka cukety, kousky papriky a slaninu. Potřeme olejem, ochuceným kořením a na grilu opékáme ze všech stran asi 20 minut.
---------------------------------------------
25. Jehla s ovocem a zeleninou:
"""""""""""""""""""""""""""""""""
400 g pravé svíčkové | 1 červený paprikový lusk | 1 broskev | 1 hruška | 2 lžíce olivového oleje | 1 lžička drceného pepře | 1 špetka soli
Maso nakrájíme na kostky, broskev zbavíme pecky a nakrájíme na kousky, očištěnou papriku a hručku nakrájíme na kostky. Vše střídavě napichujeme na jehly a potřeme olejem, ochuceným solím a pepřem. Opékáme na grilu asi 15 min. ze všech stran.
--------------------------------------------
26. Ovocná jehla s hroznem.
""""""""""""""""""""""""""""""""
400 g pravé svíčkové | 8 kuliček hroznového vína | 2 malé broskve | 1 lžička zeleného pepře | 2 lžíce olivového oleje | 1 špetka soli
Maso nakrájíme na kostky a osolíme. Broskve zbavíme pecek a nakrájíme na kousky. Na jehly střídavě napícháme maso, broskve, hroznové víno a potřeme olejem. Hustě posypeme pepřem a na grilu opékáme ze všech stran asi 15 minut.
---------------------------------------------
27. Grilovaná jehla s hruškami.
400 g pravé svíčkové | 2 hrušky | 4 švestky | 1 malá cuketa | 2 lžíce olivového oleje | 1 špetka soli | 1/2 lžičky kari
Maso nakrájíme na kostky, švestky rozpůlíme a zbavíme pecek, hrušky bez jadřinců nakrájíme na kousky. Na jehly střídavě napícháme maso, hrušky, švestky a cuketu nakrájenou na plátky. Pokapeme olejem, ochuceným solí a kari kořením. Na grilu opékáme asi 15 min.
---------------------------------------------
28. Rajčatové špízy se sýrovou omáčkou.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
500 g cherry rajčátek | 4 cibule | 100 g zelených oliv bez pecek | 1 stroužek česneku | 8 snítek tymiánu | 6 lžic olivového oleje | sůl | pepř | 2 lžíce sekané petrželky | 200 g smetanového sýra | 2 lžíce mléka | 1 svazek pažitky
Cibuli nakrájíme na kousky, grilovací jehly potřeme olejem a střídavě na ně napichujeme rajčata, cibuli a olivy. Česnek prolisujeme, otrháme lístky tymiánu. Rozmícháme 4 lžíce oleje, tymián, česnek a osolíme a opepříme. Špízy potřeme trochou ochuceného oleje a po všech stranách ogrilujeme. Do zbývajícího ochuceného oleje přimícháme petrželku a špízy potřeme. Sýr rozetřeme s mlékem a 2 lžícemi olivového oleje. Pažitku najemno nakrájíme a přimícháme ji do omáčky. Špízy podáváme s omáčkou.
------------------------------------------------
29. Grilované broskve a meruňky.
1 špetka chilli | dle potřeby: čokoládová omáčka | 1 broskev a 2 meruňky na osobu | dle potřeby: máslo | dle chuti: skořice | na ozdobu: máta nebo meduňka
Ovoce přepůlíme a zbavíme pecek. Pečeme na rozpáleném grilu, nejdříve řeznou stranou dolů, asi 2 minuty. Otočíme a opečené místo potřeme máslem. Po dalších dvou minutách ovoce vyjmeme z grilu. Na talíř dáme čokoládovou omáčku, na ni položíme ugrilované ovoce a posypeme skořicí smíchanou se špetkou chilli. Zdobíme mátou nebo meduňkou.
------------------------------------------------
30. Paprika a lilek s ovčím sýrem.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 papriky | 300 g ovčího sýra | 2 lilky | 1 miska z alobalu na grilování | dle chuti: sůl a pepř | 2 lžíce majoránky nebo oregana | 8 lžic olivového oleje
Lilky omyjte a odstraňte stopky. Podélně je rozkrojte na plátky. Posolte a asi 30 minut nechte uležet. Lilky omyjte, osušte a polovinu rozložte na pracovní plochu, druhou polovinu si dejte stranou. Papriky omyjte, podélně rozpulte, očistěte. Rozkrojenou papriku položte slupkou dolů a zmáčkněte. Zeleninu osolte a okořeňte pepřem a majoránkou nebo oreganem. Rovnoměrně nasypte ovčí sýr, navrch ještě jednou okořeňte. Plátky sýra a lilku přikryjte plátky, které jste předtím odložili stranou, dobře přitlačte. Půlky papriky složte a rovněž přitlačte. Na rošt položte misku z alobalu. Do ní dejte zeleninu a asi 10 cm nad uhlím grilujte cca 20 minut za stálého obracení. Potírejte olejem.
-------------------------------------------------
31. Grilovaná cibule v alobalu.
""""""""""""""""""""""""""""""""
1 lžíce másla | 4 cibule velké | gril. koření | sůl a pepř
Oloupané cibule posypeme grilovacím kořením a po jedné zabalíme s trochou másla do alobalu. Velkou cibuli rozkrojíme na poloviny. Grilujeme zvolna asi 20 - 25 minut a občas obracíme. Hotovou cibuli vyjmeme z alobalu, osolíme a opepříme a podáváme s pečenými bramborami a studenou omáčkou nebo můžeme použít taky jako přílohu k masu.
-----------------------------------------------
32. Grilované cukety po italsku.
""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 cukety | 4 stroužky česneku | sůl | ocet | bazalka
Cukety nakrájíme na kolečka, 0,5 až 1 cm silná. Poté grilujeme ( vhodné použít elektrický gril ). Grilované cukety přendáme do mísy, každý plátek osolíme, vetřeme prolisovaný česnek a posypeme bazalkou. Podle chuti můžeme přidat trochu octa.
--------------------------------------------
33. Zeleninový špíz s houbami.
""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 lilek velký | 1 červená paprika | 200 g žampiónů | 1/2 svazku bazalky | 2 str. česneku | 4 lžíce oleje s bylinkami | 1 lžička balsaminového octa | z 1 citronu šťáva | sůl a pepř | 2 lžíce bylinek - rozmarýn, petrželka, tymián apod.
Houby omyjte, překrojte na poloviny. Papriku rozpůlte, odstraňte jádřince a nakrájejte na stejně velké kousky. Lilek umyjte a rozkrájejte na kostky.
Česnek oloupejte, prolisujte a smíchejte se solí, pepřem, bylinkami, olejem a octem. Zeleninu střídavě napichujte na kovovou jehlu, potřete ochuceným olejem a grilujte. Hotové špízy podávejte pokapané citronovou šťávou.
---------------------------------------------
34. Grilovaná paprika.
"""""""""""""""""""""""""
32 vypeckovaných černých oliv | 200 g instantního kuskusu | 600 ml horkého zeleninového vývaru | 50 g másla | 4 stroužky česneku | 2 lžíce nasekané petrželové natě | sůl | čerstvě umletý černý pepř | 8 červených paprik | 8 malých rajčat | 400 g kozího sýra | olivový olej
Olivy nasekáme, kuskus dáme do misky a zalijeme zeleninovým vývarem, necháme 5 minut odležet, přidáme máslo, petrželku, nasekaný česnek, olivy, sůl, pepř a vše promícháme. Papriky rozpůlíme, očistíme, do každé půlky dáme polovinu rajčete a kolem dáme kuskusovou směs. Kozí sýr nakrájíme na 8 plátků a dáme na každou papriku. Vnější stranu paprik potřeme oliovvým olejem a grilujeme je při středním žáru asi 9 minut.
---------------------------------------------
35. Mátové cukety.
""""""""""""""""""""
2 lžíce olivového oleje | 1 lžíce čerstvě nasekané máty | 650 g středních cuket | olej na potření cuket | kajenský pepř | 10 vypeckovaných černých oliv
Olivový olej smícháme s mátou, cukety omyjeme, konce odřízneme, podélně rozpůlíme a potřeme olejem. Při středním žáru je grilujeme z každé strany čtyři minuty. Potom každou půlku nakrájíme na tři kousky, dáme je do mísy s olivovým olejem a mátou, promícháme a necháme asi 5 minut marinovat. Ozdobíme kouskem olivy a opepříme kajenským pepřem.
----------------------------------------------
36. Zeleninové špízy s pepřovou omáčkou.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
24 kusů hub | 16 cherry rajčat | 16 velkých listů bazalky | 2 cukety nakrájené na 16 silných plátků | 16 velkých lístků máty | 1 velká červená paprika nakrájená na 16 čtverců | Na potírání: | 8 lžíc másla | 1 stroužek česneku, rozetřený | 1 lžíce drceného zeleného pepře | Na omáčku: | 4 lžíce másla | 3 lžíce brandy | 1 šálek husté smetany | 1 lžička drceného zeleného pepře
Zeleninu a bylinky napíchneme na 8 bambusových špízů, které jsme před tím nechali nasáknout vodou, aby nezačaly hořet během grilování. Listy bazalky napíchneme vedle rajčat a lístky máty obalíme kolem cukety. V misce smícháme přísady na potírání a důkladně špízy potřeme. Grilujeme je na středně horkém grilu asi 6 minut. Během grilování potíráme a otáčíme. Na omáčku zahřejeme máslo na pánvi, potom přidáme brandy a zapálíme. Když plameny zhasnou, vmícháme smetanu a pepř. Za stálého míchání povaříme 2 minuty.
-----------------------------------------------
37. Toasty s grilovaným banánem.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 lžíce polotučného mléka | 2 vejce | 1 lžičku medu | 2 lžíce slunečnicového oleje | 2 velké banány | 1 špetku hořčice | 8 krajíčků toastového chleba | dle potřeby: čerstvé lístky máty | dle chuti: na posypání moučkový cukr se skořicí
V misce ušleháme vejce, mléko, med a skořici. Rozehřejeme nepřilnavou pánev, potřeme ji olejem a z obou stran v ní opečeme do vajíčka namočený chléb, který přendáme na grilovací plech. Oloupané banány pokrájíme na plátky a naskládáme je na chléb. Posypeme je cukrem se skořicí, plech vložíme pod gril a necháme z cukru vytvořit krustu. Hotové toasty ozdobíme snítky máty.
------------------------------------------------
38. Ovoce na medu.
""""""""""""""""""""""""""
dle chuti: čerstvé nebo kompotované ovoce | 1 šálek medu | dle potřeby: máslo | 2 lžíce citronové šťávy | dle potřeby: olej
Ovoce nakrájíme na střední kousky a střídavě je navlékáme na jehlu. Hotové špízy potřeme směsí medu a citronové šťávy. Grilujeme pár minut při středním žáru a občas potíráme máslem. Podáváme s ohřátou medovou směsí.
----------------------------------------------
39. Zelné válečky.
"""""""""""""""""""""""""""
1/3 menší zelné hlávky | 30 dkg mletého masa | 1 lžičku mleté papriky | 1 špetku skořice | 1 cibuli | 3 lžíce sójové omáčky | 1 vejce | 3 stroužky česneku | 1 lžíci škrobové moučky | dle chuti: chilli, pepř a sůl
Mleté maso osolíme, přidáme nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, papriku, pepř, čili, skořici, vejce, škrob, sójovou omáčku a vše propracujeme. Zelí nakrájíme na tenké nudličky a vmícháme je do masové směsi. Vytvarujeme asi 10 cm dlouhé a 3 cm silné válečky. Válečky napichujeme podélně na špejle, které předem protáhneme špekem a ze všech stran opečeme na grilu.
---------------------------------------------
40. Plněné ovoce v alobalu na grilu.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 velká jablka | 4 větší hrušky | 4 nektarinky | 4 kusy oplatek dle chuti | 4 lžíce ovocné šťávy | mletá skořice
Oplatky nasekáme nebo rozdrtíme a smícháme se šťávou a mletou skořicí. Z jablek odstraníme jádřinec, ale nepřekrajujeme je. Hrušky a nektarinky překrojíme a vypeckujeme. Na překrájené ovoce natlačíme oplatkovou směs a jednotlivé polovičky spojíme. Směsí naplníme také otvory v jablkách. Ovoce zabalíme do dvojité vrstvy alobalu, vložímě těsně nad žhavé uhlí, případně přímo do něj a pečeme asi 10 - 15 minut.
-------------------------------------------
41. Grilovaný ananas s karamelem.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 lžička mleté skořice | 1 hrneček hnědého cukru | 1 ananas | 400 ml kokosového mléka | podle potřeby: máta na ozdobu
Ananas nakrájíme na kolečka. Prostřední dřevnatou část odstraníme. Kokosové mléko nalijeme do misky, do druhé misky nasypeme cukr se skořicí a promícháme. Kolečka ananasu postupně obalujeme v kokosovém mléce a ve směsi skořicového cukru. Obalená kolečka ananasu grilujeme cca 5 minut, cukr musí zkaramelizovat. Ozdobíme lístečky máty a podáváme.
--------------------------------------------
42. Grilovaný chřest v slanině.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
400 g čerstvého bílého chřestu | 200 g plátků anglické slaniny | sůl | mletý pepř | podravka
Postup přípravy receptu Grilovaný chřest v slanině :
Chřest oloupeme, omyjeme a vaříme ho v osolené vodě asi 15 minut. Potom jej vyjmeme a necháme okapat. Okapaný chřest obalíme plátky slaniny, které jsme zevnitř posypali solí, pepřem a podravkou a spíchneme párátkem. Takto nachystané balíčky naskládáme na gril a pečeme dozlatova, asi 5 - 10 minut. Podáváme s pečivem nebo opečenými topinkami.
--------------------------------------------
43. Ovoce na grilu s rumem a čokoládou.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
banány | jahody | ostružiny | borůvky | mandarinky | ananas | vanilk. cukr | rum | limetka | kousek másla | kousek hořké čokolády | skořice | marmeláda | šlehačka
Postup přípravy receptu Ovoce na grilu s rumem a čokoládou:
Ovoce očistíme, ale nenamáčíme. Pro grilování si připravíme tolik alobalových obdélníků, kolik je strávníků.
Na obdélník vložíme oloupaný banán, v polovině rozpůlený a pokapaný limetkovou šťávou. Do banánu natřeme pikantní marmeládu. Kolem banánu položíme libovolné ovoce, zalijeme rumem a posypeme vanilkovým cukrem. Posypeme mletou skořicí. Na ovoce položíme oříšek másla i nastrouhanou limetkovou kůrou. Alobal pečlivě složíme do balíčků a zvedneme švy vždy nahoru, šťáva nesmí vytékat během grilování. Vložíme na 5 minut pod gril. Horké balíčky položíme každému strávníkovi na talíř. Vylepšíme šlehačkou.
-------------------------------------------
44. Grilované zeleninové špízy.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 žampiony | 2 papriky různé barvy | 1 cuketa | 1 cibule | 2 lžíce olivového oleje | sůl, pepř | bylinky dle chuti | 1 lžíce citronové šťávy | 4 rajčata
Postup přípravy receptu Grilované zeleninové špízy:
Žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Papriky omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Omytou cuketu seřízneme na koncích a nakrájíme na silnější plátky. Rajčata nakrájíme buď na plátky nebo na čtvrtky. Všechnu zeleninu vložíme do mísy, pokapeme olejem a promícháme s bylinkami a citronovou kůrou. Necháme asi 10 minut odležet. Rozpálíme gril, kousky hub a zeleniny střídavě napichujeme na opékací jehe a opékáme asi 10 minut.
-------------------------------------------
45. Brambory na grilu s rajčaty.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
podle chuti a potřeby: brambory | cibule | rajčata | oliv. olej | koření na grilov. zeleninu | bylink. koření na brambory
Brambory a cibuli oloupeme, obojí rozkrájíme na čtvrtky nebo menší měsíčky. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na plátky. Plech vymažeme olejem, poklademe brambory, cibulí a rajčaty. Bohatě posypeme bylinkovým kořením a kořením na grilovanou zeleninu. Znovu pokapeme olivovým olejem.
Brambory s rajčaty vložíme do dobře vyhřáté trouby - až na 200 °C. Pečeme okolo 40 minut. Zelenina by měla být měkká, přitom křupavá. Během pečení můžeme brambory s rajčaty sem tam promíchat a ještě více okořenit.
---------------------------------------------
46. Ovocné jehly.
""""""""""""""""""""""""""
2 banány | 2 hrušky | 4 meruňky | 4 jablka | 2 broskve
Ovoce nakrájíme na větší kousky a střídavě napichujeme na jehlu a na grilu je opékáme ze všech stran. Horké ovoce sypeme skořicovým nebo vanilkovým cukrem nebo mletými ořechy.
---------------------------------------------
47. Grilovaná rajčata plněná sýrem.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
6 větších rajčat | 250 g strouhaného sýra | 3 žloutky | 100 ml smetany ke šlehání | máslo | 4 lžíce jemné strouhanky | mletý pepř | sůl | petrželová nať
Rajčata příčně rozkrojíme, lžičkou vydlabeme část dužiny, kterou prolisujeme sítem. Strouhaný sýr promícháme se strouhanou houskou osmaženou na kousku másla, spojíme žloutky, přidáme prolisovanou rajčatovou dužinu, smetanu, pepř a sůl. Vzniklou směsí naplníme vydlabaná rajčata, vložíme je do vymaštěné zapékací misky nebo pekáčku, pokapeme rozpuštěným máslem a zapékáme na grilu nebo v troubě, až náplň změkne a sýr se roztaví. Můžeme ozdobit jemně nasekanou petrželovou natí a podáváme.
------------------------------------------
48. Grilovaná rajčata s nivou a eidamem.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 větší rajčata | dle chuti: nivu | dle chuti: eidam | dle chuti: grilovací koření
Omytým rajčatům odkrojíme prdelku, vydlabeme z nich dužinu a naplníme je kouskem nivy a eidamu. Posypeme grilovacím kořením a přiklopíme prdelkou. Takto celá rajčata zabalíme do alobalu a dáme na gril. Až jsou rajčata měkká, vyndáme je z grilu.
-------------------------------------------
49. Špízy s meruňkami a kiwi.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 kiwi | 1 lžíce ořechů | 50 g lučiny | 1 meruňka | 6 lístků máty | sladidlo
Oloupejte kiwi a nakrájejte ho na pět až šest koleček. Nasekejte ořechy, smíchejte je s Lučinou a citronovou šťávou. Oslaďte dle chuti. Kiwi obalte v lučinové směsi. Meruňku oloupejte, zbavte pecky a nakrájejte na 6 koleček. Vezměte si grilovací jehlu a na ni napíchněte střídavě obalené kolečko kiwi, meruňku a mátový lístek. Posypejte zbylými nasekanými ořechy a krátce grilujte.
-------------------------------------------
50. Brambory s bylinkovým máslem.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 velké brambory | 1 stroužek česneku | 1 svazek míchaných zelených bylinek | 125 g másla | sůl, bílý pepř | 3 lžíce citrónová šťáva | alobal
Brambory omyjeme, rozdělíme podélně na půlky, zabalíme do alobalu a za občasného obracení asi 45 minut grilujeme. Na bylinkové máslo nejprve prolisujeme česnek, usekáme oprané bylinky a smícháme s máslem, solí, pepřem a citronovou šťávou. Pomocí alobalu utvoříme váleček a dáme do ledničky vychladit. Ztuhlé bylinkové máslo nakrájíme na plátky a položíme na každou grilovanou půlku brambory.
----------------------------------------------
žž.jpg
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png

Líbí se Vám tyto stránky?

Ano, líbí (342 | 87%)
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png
Obrázky na profil, obrázky na lide.cz
Zápatí stránek
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one