Ve fotogalerií Vám ukážu jak má vypadat raut. Fotky rautů mám od své kamarádky Lenky.
ž01.jpg
ž16.jpg
ž1.jpg
ž2.jpg
ž02.jpg
ž3.jpg
ž8.jpg
ž04.jpg
ž9.jpg
ž13.jpg
ž10.jpg
ž14.jpg
ž11.jpg
ž15.jpg
ž7.jpg
ž17.jpg
ž4.jpg
ž5.jpg
ž6.jpg
Ve fotogalerií Vám ukážu jak májí vypadat obložené mísy. Fotky obložených mís mám od své kamarádky Lenky.
37.jpg
1.JPG
2.jpg
4.jpg
6.jpg
7.jpg
8.JPG
10.JPG
12.JPG
13.JPG
15.JPG
16.jpg
18.jpg
19.jpg
22.jpg
23.jpg
25.jpg
26.jpg
30.jpg
31.jpg
32.jpg
33.JPG
34.jpg
35.jpg
36.jpg
14.JPG
3.jpg
5.jpg
9.JPG
11.JPG
17.jpg
20.JPG
27.jpg
29.jpg
28.jpg
24.jpg
Pizza caprese

Pizza caprese

Pizza vegetaria

Pizza vegetaria

Pizza cardinale

Pizza cardinale

Pizza 4stagioni

Pizza 4stagioni

Pizza provencia

Pizza provencia

Pizza Italiana

Pizza Italiana

Pizza Mexicana

Pizza Mexicana

Pizza Barroccia

Pizza Barroccia

Pizza Valentina

Pizza Valentina

Baby Pizza

Baby Pizza

Pizza Hawaii

Pizza Hawaii

Pizza Contadino

Pizza Contadino

Pizza Palermo

Pizza Palermo

Pizza Bufalina

Pizza Bufalina

 Pizza al tonno

Pizza al tonno

Braccio di Ferr

Braccio di Ferr

Pizza alla Kall

Pizza alla Kall

Pizza Golosa

Pizza Golosa

Pizza Feuerwerk

Pizza Feuerwerk

Pizza Viennese

Pizza Viennese

Pizza Primavera

Pizza Primavera

Pizza Reale

Pizza Reale

Frutti Di Mare.

Frutti Di Mare.

Barrocciaia

Barrocciaia

Pepperoni Speci

Pepperoni Speci

Pizza Frutti di

Pizza Frutti di

PROSCIUTTO DE F

PROSCIUTTO DE F

Záhlaví stránek

V dobrůtkách najdete více než 3500 receptů..
Na těchto stránkách se pracuje..
žrž.jpg
----------------------------------------------------------
1. Syrečková pomazánka pálivá.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""".
Suroviny:
1 balení tvarůžků, 1 tavený smetanový sýr, cibule, mletou sladkou papriku, pálivou papriku, drcenéhý kmín, 1 lžíce plnotučné hořčice, sůl a pepř.
Postop:
Tvarůžky a tavený sýr nakrájíme na kostky. Do menšího kastrůlku vlejeme asi 1/2 dl vody, vsypeme na kostky nakrájené sýry a za stálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud se nerozpustí. Do směsi přidáme sladkou papriku, kmín, hořčici a pálivou papriku. Uložime do chladu a necháme vystydnout. Teprve pak vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli.
-----------------------------------------------------------
2. Škvarková pomazánka.
""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
Škvarky, okurky, cibule, hořčice 1 vajíčko, sůl a pepř.
Postup:
Pomeleme škvarky a okurky, nakrájíme na jemno cibulia vajíčko, přidáme hořčici, osolíme a opepříme.
-----------------------------------------------------------
3. Vajíčková pomazánka.
""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny::
6 vajíček, , plnotučnou hořčici, 2 taveného sýry, kyselou okurku, majonéza, cibule, sůl a pepř.
Postup:
Nejprve si uvaříte vajíčka. Vychladíte. Oddělíte bílky od žloutků. V misce zamícháte jemně nakrájenou cibuli, okurku, 6 žloutků, hořčici, sýry a majonézu. Osolíme a opepříme. Nakonec přídáte na jemno nasekaných 6 bílků a je hotovo.
--------------------------------------------------------------------
4. Pomazánka masová.
""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
Vařené nebo pečené maso, cibule, hořčice, okurka, majolky a vařené vajíčko. Sůl a pepř.
Postup:
Maso semeleme, vejce, okurky a cibuly nakrájíme. Přidáme ostatní suroviny a zamícháme. Ochutíme solí a pepřem.
---------------------------------------------------------------------
5. Pomazánka z nivy.
"""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
100 gr. nivy, 100 gr. ramy ,1 lžíce majonézy a bílý pepř.
Postup
Nivu nastrouháme a všechno utřeme nebo ušleháme dohromady a opepříme.
-------------------------------------------------------------------
6. Pomazánka z uzených šprotů.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
150 gr. uzených šprotů, 150 gr. ramy, velká lžíce dijonské hořčice ostré, chilli omáčka, cibule, pepř a sůl.
Postup:
Ke šprotům přidáme ramu, hořčici, chilli omáčku a ručním elektrickým šlehačem rozšleháme na hladkou hmotu. Podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přidáme najemno nakrájenou cibuli.
-------------------------------------------------------------------
7. Pomazánka ze šunkového salámu.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
150 gr. šunkového salámu, 150 gr. pomazánkového másla, 100 gr. taveného sýra, 50 gr. ramy, hořčice, kyselá okurka, cibule, sůl a pepř.
Postup:
Obě másla, sýr, hořčici a utřeme na hladkou hmotu. Salám, okurku a cibuli semeleme na jemno. Osolíme a opepříme.
---------------------------------------------------------------------
8. Krabí pomazánka.
"""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
Krabí tyčinky, měkký tvaroh, majonéza, citrón, pórek, sůl a pepř.
Postup:
Nakrájíme na kousky krabí tyčinky, přidáme tvaroh, majonézu, osolíme a opepříme, zakápneme citónovou šťávou. Potom nakrájíme na jemno pórek, který do pomazánky vmícháme.
-----------------------------------------------------------------
9. Budapešťská pomazánka.
"""""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
250 gr. tučného tvarohu, 50 gr másla, mletá sladká paprika, červená kapie, cibule, sůl a pepř.
Postup:
Tvaroh rozmícháme nebo vyšleháme s máslem, vmícháme na drobné kostičky nakrájenou papriku a cibuli a přidáme mletou papriku. Dochutíme pepřem a solí.
-------------------------------------------------------------
10. Pomazánka z lososem.
"""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
100 gr. lososa, 100 gr. Lučiny, 50gr. Ramy a bílý pepř.
Postup:
Ramu vyšleháme s Lučinou a promícháme s lososem a jemně opepříme.
---------------------------------------------------------------
11. Pomazánka z tresčích jater.
""""""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
1 plechovka tresčích jater, 100 gr. másla, 2 vejce natvrdo, 1 cibule, 2 lžičky citronové šťávy, sůl a pepř.
Postup:
Máslo s játry utřeme do hladké hmoty. Osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou a vmícháme nadrobno posekaná vejce, drobně pokrájenou cibuli.
----------------------------------------------------------------
12. Liptovská pomazánka.
"""""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
250 gr. měkkého tvarohu, 100gr. másla, cibule, kmín, červená paprika mletá a súl.
Postup:
Tvaroh ušleháme s máslem, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, kmin, papriku a sůl. Vše dohromady promícháme. Pomazánku podáváme chlazenou.
-------------------------------------------------------------
13. Sýrová pomazánka.
""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
300 gr. taveného sýra, 120 gr. másla, cibule, sůl a pepř.
Postup:
Sýr ušleháme s máslem, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, osolíme a opepříme. Vše dohromady promícháme. Pomazánku podáváme chlazenou.
---------------------------------------------------------------
14. Šnková pomazánka.
"""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
300 gr. šunky, 120 gr. másla, 1 lžíce smetany, sůl a pepř.
Postup:
Šunku umeleme na jemno, přidáme máslo, smetanu a koření.
Vše dohromady promícháme. Pomazánku podáváme chlazenou.
---------------------------------------------------------------
15. Ředkvičková pomazánka.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
30 dkg ředkviček, 10 dkg sýra žervé nebo tvarohu, 10 dkg másla, lžíce sekané petrželky, sůl.
Postup:
Máslo utřeme s tvarohem nebo sýrem do pěny, přidáme ředkvičky jemně nastrouhané na křenovém struhadle, trochu soli a jemně sekanou petrželku nebo pažitku. Pomazánkou mažeme chléb nebo pečivo.
-------------------------------------------------------------
16. Tvarohová pomazánka s pórkem a se šunkou.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
25 dkg měkkého tvarohu, 5 dkg rostlinného másla, 2 lžíce bílého jogurtu, 3 lžíce zakysané smetany, 10 dkg mladého pórku, 10 dkg šunky, sůl, mletá červená paprika, mletý černý pepř, 2 rajčata.
Postup:
V misce dohladka vymícháme rozetřený měkký tvaroh, máslo, jogurt a smetanu. Potom přidáme očištěný mladý pórek pokrájený nadrobno, šunku nakrájenou na malé kousky, sůl podle chuti, papriku, pepř a důkladně promícháme. Necháme vychladit a namazané na pečivo ozdobíme rajčetem.
------------------------------------------------------------
17. Tvarohová s koprem.
"""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
40 dkg prolisovaného tvarohu, 5 dkg másla, sůl, 2 lžíce drobně sekaného kopru, 2 lžíce smetany.
Postup:
Dobrý sladký tvaroh prolisujeme, rozředíme trochou smetany a rozšleháme s máslem, přidáme sůl a sekaný kopr. Je to i dobrá pomazánka na chléb či pečivo, ale i na vařené brambory.
-----------------------------------------------------------
18. Hermelínová s ředkvičkami.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
20 dkg sýra Hermelín, 10 ředkviček, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce kysané smetany, citrónová šťáva, sůl.
Postup:
Sýr nastrouháme nahrubo, očištěné ředkvičky nakrájíme nadrobno. Majonézu smícháme se smetanou, osolíme a ochutíme citrónovou šťávou. Přidáme ředkvičky, sýr a zlehka promícháme.
----------------------------------------------------------------
19. Vaječná.
"""""""""""""""""
Suroviny:
4 oloupaná natvrdo uvařená vejce, 3 lžíce majonézy, 1 lžíce čerstvého kopru nasekaného nadrobno, 10 tenkých plátků bílého chleba, 2 lžíce másla, sladká paprika, sůl, pepř, rajče na
ozdobení nakrájené na čtvrtky.
Postup:
V misce nahrubo rozetřené vidličkou oloupaná a rozkrojená vejce, přidáme majonézu, sladkou papriku, sůl, pepř a kopr. Důkladně promícháme. Směs můžeme uchovat v lednici několik dnů. Pět plátků chleba potřeme na jedné straně máslem a navrch rozetřeme vaječnou pomazánku. Pomažeme zbývající chleba máslem a plátky položíme namazanou stranou na vaječnou směs. Nožem překrojíme na čtvrtiny a podáváme ozdobené rajčetem.
-------------------------------------------------------------
20. Vlašská pomazánka.
""""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
150 g šunkového salámu, 3 lžíce tuku, 1 cibule, 3 vejce vařená natvrdo, 1 lžíce hořčice, 2 sladkokyselé okurky, mletý pepř, sůl.
Postup:
Žloutky utřeme se změklým tukem, přidáme pokrájený šunkový salám, jemně nakrájenoucibuli a okurky, hořčici a jemně nastrouhané bílky. Pomazánku dobře našleháme a ochutíme
pepřem a solí. Místo tuku můžeme dát tavený sýr.
--------------------------------------------------------
21. Hermelínová s cibulí.
"""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
20 dkg sýra hermelín, 3 - 4 lžíce tuku, 2 cibule, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, mletý pepř, sůl.
Postup:
Sýr nahrubo nastrouháme a smícháme se změklým tukem. Přidáme drobně pokrájenou cibuli, osolíme a ochutíme kořením. Vše dobře promícháme.
--------------------------------------------------------
22. Ďábelská pomazánka.
"""""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
20 dkg měkkého salámu, 3 lžíce majonézy, 5 dkg taveného sýra, 1 lžíce hořčice, mletý pepř,sůl.
Postup:
Tavený sýr utřeme s mletým nebo drobně nakrájeným salámem, přidáme hořčici , osolíme opepříme a vmícháme majonézu. Dobře promícháme a můžeme mazat.
--------------------------------------------------------
23. Pomazánka z pomazánkového másla.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
1 ks pomazánkového másla, 1 majolka, 1 - 2 vajíčka vařená natvrdo, asi 20 dkg salámu junior, malá cibulka, pepř, sůl, kečup a hořčice.
Postup:
Vajíčka, salám a cibulku nastrouháme najemno, smícháme s pomazánkovým máslem a majolkou ( lze použít i bílý jogurt), dochutíme pepřem a solí a můžeme přidat kečup a hořčici.
--------------------------------------------------------
24. Pomazánka z ryb v tomatě.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
1 krabička ryb v tomatě, 40g cibule, 1 natvrdo vařené vejce, 1 sladkokyselá okurka, špetka cukru, mletý pepř, tymián, sůl.
Postup:
Cibuli a okurku nakrájíme nadrobno, smícháme s ostatními surovinami a podáváme s topinkami.
--------------------------------------------------------
25. Cibulová pomazánka s krevetami.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
20 dkg rostlinného másla, 2 lžíce majonézy, 1 lžíce kečupu, 5 dkg krevet (buď v konzervě, nebo mražené), 20 dkg cibule, sůl, citrónová šťáva, 1 lžička zelené petrželky rozsekané najemno nebo jiných bylinek.
Postup:
Utřeme máslo s majonézou, kečup a rozmixované krevety, přidáme na jemno krájenou cibuli, sůl a pár kapek citrónové šťávy. Důkladně promícháme a necháme uležet.
----------------------------------------------------------
26. Rajčatová pomazánka se ster. okurkami.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
30 dkg rostlinného másla, 1 lžíce bílého jogurtu, 3 lžíce tatarské omáčky (nemusí být), 30 dkg rajčat, 2 vejce vařená natvrdo, 2 sterilizované okurky, sůl a pokud máte tak bylinky nejlépe kopr.
Postup:
Utřeme máslo s jogurtem a tatarkou. Rajčata omyjeme a spaříme oloupeme a nakrájíme nadrobno. Přidáme k ostatnímu. Přidáme okurky nastrouhanéna hrubém struhadle, ochutímesolí a důkladně promícháme. Necháme odležet a podáváme namazané na pečivo a ozdobenékolečky vajec.
-----------------------------------------------------
27. Pórková pomazánka.
Suroviny:
30 dkg rostlinného másla, 3 lžíce bílého jogurtu, 20 dkg pórku, vegeta, mletá červená paprika.
Postup:
Utřeme dohladka máslo s jogurtem. Přidáme omytý a očištěný pórek nakrájený nadrobno, a okořeníme vegetou a paprikou. Promícháme a dáme uležet do chladničky.
-------------------------------------------------------
28. Pórková pomazánka s tvarohem a česnekem.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
20 dkg rostlinného másla, 10 dkg měkkého tvarohu, 2 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce pikantní hořčice, 2 stroužky česneku, 20 dkg pórku, sůl, drcený kmín.
Postup:
Utřeme rostlinné máslo s tvarohem, bílým jogurtem, hořčicí a rozetřeným česnekem, přidáme nadrobno nasekaný pórek a ochutíme kmínem. důkladně promícháme a dáme odpočinout do
ledničky.
----------------------------------------------------------
29. Papriková pomazánka se slaným balkánským sýrem.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
30 dkg Ramy, 2 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce husté smetany, 2 lžíce strouhaného balkánského sýra, 4 zeleninové papriky, sůl, mletý černý pepř, 1 lžíce drobně čerstvé sekané pažitky.
Postup:
Utřeme Ramu s bílým jogurtem, smetanou a strouhaným slaným balkánským sýrem. Pak přidáme nadrobno pokrájené papriky, necháme zchladit a podáváme ozdobené nadrobno nakrájenou pažitkou.
--------------------------------------------------------
30. Smažená sýrová pomazánka.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
1 hrnek tvrdého strouhaného sýra, 1 vejce, 1 lžička másla, sůl, pepř, olej na smažení, krajíčky chleba.
Postup:
Jemně nastrouhaný sýr smícháme s máslem, vejcem, osolíme, opepříme a natřeme na suché krajíčky chleba. Na rozpáleném oleji opatrně osmažíme chleby pomazánkou dolů. Dáváme
pozor, aby se nepřipálily. Podáváme ještě teplé ozdobené hořčicí a kečupem, tatarkou nebo zeleninou a cibulkou. Jindy můžeme přidat i prolisovaný česnek.
------------------------------------------------------------
31. Mrkvová pomazánka s cibulí a tvarohem.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
15 dkg rostlinného másla, 10 dkg tvarohu, 4 lžíce bílého jogurtu, 1 menší cibule, sůl, 1/2lžičky vegety, 1 lžíce drobně rozsekané pažitky nebo jiných bylinek, 2 rajčata.
Postup:
V misce utřeme rostlinné máslo, tvaroh a bílý jogurt. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev, nastrouhanou cibuli, přidáme trochu soli a vegety. Vše důkladně rozmícháme a dáme uležet
aspoň na 1/2 hodinky do ledničky. Mažeme na nejlépe tmavé pečivo a zdobíme rajčaty.
-----------------------------------------------------------------
32. Česneková pomazánka s kečupem.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
40 dkg pomazánkového másla, 2 lžíce bílého jogurtu, 4 lžíce kečupu, 2 žloutky z vařených vajec, 2 lžíce nastrouhaného sýra, 4 - 5 stroučků česneku, sůl, 1 žíce citrónové šťávy, 1/2 lžičky moučkového cukru, 1 lžíce nadrobno nasekaného čerstvého kopru nebo pažitky, 2rajčata.
Postup:
Utřeme pomazánkové máslo, bílý jogurt, kečup a rozetřené žloutky. Přidáme strouhaný sýr, rozetřené stroučky česneku, sůl, citrónovou šťávu, moučkový cukr a vše vymícháme. Necháme odležet v chladu a na namazané pečivo posypeme pažitkou a ozdobíme rajčaty.
-----------------------------------------------------------------
33. Rajčatová pomazánka se sterilizovanou okurkou.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
30 dkg Ramy, 1 lžíce bílého jogurtu, 3 lžíce tatarské omáčky, 30 dkg rajčat, 2 vejce uvařená natvrdo, 2 až 3 sterilizované okurky, sůl, 1 lžíce drobně sekaného čerstvého kopru nebo jiných
zelených bylinek.
Postup:
Utřeme Ramu s bílým jogurtem a tatarskou omáčkou. Rajčata očistíme omyjeme a spaříme vroucí vodou, oloupeme, nakrájíme na malé kousky a vložíme do Ramy. Přidáme nastrouhané okurky, sůl podle vlastní chuti a vše důkladně vymícháme. Podáváme posypané drobně sekaným čerstvým koprem a ozdobené kolečky vajec uvařených natvrdo.
---------------------------------------------------------------
34. Tvarohová pomazánka se salátovou okurkou a rajčetem.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
25 dkg tvarohu, 5 dkg rostlinného másla, 2 lžíce bílého jogurtu, 4 lžíce tatarské omáčky, sůl, vegeta, mletý černý pepř, 1 menší salátová okurka, 1 rajče, nadrobno sekaná petrželová nať.
Postup:
Vymícháme tvaroh s máslem, jogurtem, tatarskou omáčkou, osolíme, přidáme vegetu a mletý černý pepř. Jemně vmícháme oloupanou okurku nakrájenou na kousky a rajče. Necháme
vychladit a na pečivu posypeme drobně nakrájenou petrželovou natí.
----------------------------------------------------------
35. Tvarohová pomazánka s červenou řepou a se sardelovou pastou.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
10 dkg červené řepy, 25 dkg měkkého tvarohu, 5 dkg másla, 2 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce smetany, 3 lžíce ochucené majonézy, 1 lžíce sardelové pasty, sůl drcený kmín, 1/2 lžíce citrónové šťávy, 2 mladé cibulky se zelenou natí.
Postup:
Červenou řepu omyjeme, uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, oloupeme, nahrubo nastrouháme a odložíme do chladu. V misce vymícháme rozetřený tvaroh s máslem, bílým jogurtem, smetanou, majonézou a se sardelovou pastou. Dochutíme solí, trochou kmínu a citrónovou šťávou. Pak přidáme červenou řepu a důkladně promícháme. Namazané pečivo posypeme jemně nakrájenou zelenou cibulkou i s natí.
----------------------------------------------------------
36. Drožďová pomazánka se zeleninou.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
20 g droždí, 60 g másla, 1 malá cibule, 1 rajče, 2 zelené papriky, 1 vejce, hořčice, sardelová pasta, pepř, sůl. Máslo vymícháme do pěny, přidáme nastrouhané droždí, jemně pokrájenou cibuli, hořčici, sardelovou pastu (podle chuti), uvařené posekané vejce, nastrouhané rajče a posekanou papriku. Vše dobře promícháme a dochutíme solí a pepřem.
---------------------------------------------------------
37. Pomazánka z černých oliv.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
1 balíček černých oliv bez pecek, 1 sardelová pasta, kuřecí maso, 1 cibule, 50 g Balkánského sýra, 1 lžička pikantní hořčice, pomazánkové máslo, pepř.
Postup:
Olivy, pastu, maso a cibuli rozmixujeme, smícháme s pomazánkovým máslem. snastrouhaným sýrem, hořčicí a necháme vychladit.
-------------------------------------------------------------
38. Játrová pomazánka.
"""""""""""""""""""""""""""""""
2 játrovky (celkem asi 250 g), 1 sklenička kečupu, 1 středně velká cibule, 4 hrsti nadrobno nakrájeného hlávkového zelí, sůl, mletý pepř. Játrovky rozmačkáme vidličkou a utřeme
s kečupem. Přidáme nakrájenou cibuli a nakrájené zelí, promícháme, podle chuti osolíme
a okořeníme. Necháme chvíli odležet. Mažeme na chléb, zdobíme plátky vajíčka a sterilované okurky.
zdekosmos
----------------------------------------------------------
39. Sýrová krabí pomazánka.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""
2 balíčky krab. tyčinek, 100 g strouhaného tvrdého sýra, 1 pórek, majonéza, jogurt, pepř, sůl. Tyčinky drobně nakrájíme, smícháme se sýrem a pórkem nakrájeným na tenká kolečka. Promícháme, spojíme majonézou smíchanou s jogurtem, dochutíme pepřem a solí. Necháme v chladu uležet.
zdekosmos
------------------------------------------------------
40. Sardelová pomazánka.
""""""""""""""""""""""""""""""""
3 lžičky sardelové pasty, 100 g majonézy, 2 lžíce mléka, 2 vařená vejce. Majonézu zředíme mlékem, vmícháme sardelovou pastu. Mažeme na chlebíčky, zdobíme drobně nasekanými vejci, petrželkou kudrnkou.
----------------------------------------------------------
41. Pomazánka z tresčích jater.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
100 g tresčích jater, 100 g másla, 2 vejce natvrdo, 1 malá cibule, citrónová šťáva, sůl.
Postup:
Máslo utřeme do pěny, přidáme nasekaná tresčí játra, jemně nasekanou cibuli. Promícháme, pokapeme citronem, osolíme a vmícháme nasekaná vejce, zdobíme zelenou paprikou nebo pažitkou.
--------------------------------------------------------
42. Krabí pomazánka s cibulkou.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Krabí tyčinky, sůl, mletý pepř, citrónová kůra i šťáva, majonéza, nakrájená cibulka. Tyčinky nakrájíme na malé kousky, polijeme citrónovou šťávou. Osolíme, opepříme, přidáme cibulku, citrónovou kůru z dobře omytého citronu. Promícháme s majonézou a necháme chvíli proležet.
----------------------------------------------------------------
43. Krabí pomazánka s okurkou.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Krabí tyčinky (125g), sterilovaná okurka, 1 malá cibulka, majonéza, citrónová šťáva.
Krabí tyčinky drobně nakrájíme, cibulku i okurku nakrájíme na malé kostičky. Pokapeme citrónovou šťávou a spojíme majonézou. Mažeme na veku, ozdobíme zelenou petrželkou.
-------------------------------------------------------------------
44. Pomazánka ze zavináčů.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""
2 zavináče, 1 cibule, 2 lžíce másla, mletý pepř, sůl. Ryby zbavíme kůže a společně s cibulí umeleme na masovém strojku. Osolíme, opepříme, vmícháme máslo a dobře promícháme. Mažeme na bílé pečivo.
----------------------------------------------------------
45. Pomazánka z červeného zelí.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
1/2 litrová sklenice nakládaného červeného zelí, 200 g měkkého salámu, 1 velká cibule, 1 malá tatarská omáčka, sůl, cukr.
Postup:
Zelí necháme okapat, drobně ho nakrájíme, přidáme na kostičky nakrájený salám a cibuli. Spojíme tatarskou omáčkou, osolíme a podle chuti osladíme.
--------------------------------------------------------
46. Pomazánka se zelím a česnekem.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
1 sklenice sterilovaného zelí, 4 stroužky česneku, 300 g šunkového salámu, mletý pepř, sůl, tatarská omáčka .
Postup:
Vymačkané zelí pokrájíme, smícháme se salámem nakrájeným
na nudličky. Tatarskou omáčku ochutíme prolisovaným, (utřeným) česnekem a vmícháme do zelí. Podle chuti osolíme, opepříme, necháme alespoň 15 minut v chladu uležet.
------------------------------------------------------------
47. Pomazánka z naťové cibulky.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
2 natvrdo uvařená vejce, 80 g másla, 1 svazeček cibulky, sůl. Dolní, bílou část cibulky nasekáme a na kousku másla osmahneme. Zbylé máslo utřeme se žloutky, přidáme osmaženou cibulku a osolíme. Zelenou část cibulky jemně nasekáme a vmícháme do pomazánky.
-----------------------------------------------------------
48. Tvarohová pomazánka s lososem.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
200 g měkkého tvarohu, 80 g uzeného lososa, 1 cibule, hrstka sekaného kopru (i mraženého), citrónová šťáva dle chuti, 300 g salátové okurky.
Postup:
Lososa pokrájejte najemno, okurku nastrouhejte, kopr nasekejte, cibuli nasekejte najemno a dejte do misky společně s tvarohem a citrónovou šťávou. Můžete případně osolit, opepřit hlavně dobře promíchejte a dejte do lednice vychladit.
-------------------------------------------------------------------
49. Pomazánka z uzené makrely se sýrem.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
200 g uzené makrely, 80 g sýra, 1 cibule, 80 g kyselé okurky, 400 g červené papriky, sůl a pepř.
Postup:
Všechny suroviny pokrájejte najemno a dejte domisky. Osolte, opepřete, dobře promíchejte a dejte do lednice vychladit.
-------------------------------------------------------------
50. Sýrová pomazánka s česnekem.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
160 g netučného tvarohu, 100 g taveného sýra, 60 g strouhaného tvrdého sýra, 4 lžíce mléka, 4 stroužky česneku.
Postup:
Všechny suroviny dejte do misky a dobře promíchejte. Dejte vychladit.
--------------------------------------------------------
51. Křenová pomazánka se sezamem.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
200 g netučného tvarohu, 80 g bílého jogurtu, 80 g strouhaného křenu, hrstka sekané petrželky, půl hrsti sezamového semínka
a sůl
Postup:
Všechny suroviny dejte do misky a dobře promíchejte. nechte vychladit.
-------------------------------------------------------
52. Bůčková pomazánka s paprikou.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
50 g pečeného bůčku, 1 vařený brambor, 2 zelené papriky, 1 cibule, 2 stroužky česneku, křen, sůl.
Postup:
Bůček umeleme společně s bramborem, cibulí, česnekem a paprikami. Osolíme, promícháme, zdobíme strouhaným křenem.
------------------------------------------------------
53. Pomazánka z vepřové konzervy.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
1 velká vepřová konzerva, 1 cibule, 4 vejce uvařená natvrdo, 1 malá majonéza, 2-3 stroužky česneku, mletý pepř.
Postup:
Maso z konzervy zbavíme tuku, nakrájíme na kousky, smícháme s drobně nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, nakrájenými vajíčky. Spojíme majonézou, opepříme, solit nemusíme. Mažeme na tmavý chléb, ozdobíme okurkou, rajčetem, podle chuti.
------------------------------------------------------
54. Vepřová pomazánka s křenem.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
1 konzerva „Vepřové ve vlastní šťávě“, 1 lžíce strouhaného křenu, 1 lžíce kremžské hořčice, mletý pepř, sůl.
Postup:
Obsah konzervy rozmačkáme vidličkou, smícháme s křenem a hořčicí. Mažeme na tmavý chléb, můžeme zdobit sterilovanou okurkou.
----------------------------------------------------
55. Kuřecí pomazánka s křenem.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
200 g vařeného nebo pečeného kuřecího masa umeleme společně s 1 cibulí. Promícháme s 1 lžičkou nastrouhaného křenu, 1 nastrouhaným vařeným vejcem, 1 lžící hořčice a 2 lžícemi rostlinného oleje. Dochutíme mletou paprikou, pepřem, solí.
--------------------------------------------------
56. Ďábelská hovězí pomazánka.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
200 g hovězí konzervy, 100 g tvrdého sýra, 100 g majonézy, 100 g čerstvých paprik, 80 g cibule, 2 stroužky česneku, 2 feferonky, pepř, sůl.
Postup:
Majonézu dáme do mísy, přidáme jemně nasekané hovězí maso, nastrouhaný sýr, nakrájené papriky, cibuli, česnek utřený se solí, 2feferonky, opepříme a dobře promícháme.
---------------------------------------------------
57. Kuřecí pomazánka s jablky a křenem.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
250 g vařeného (pečeného) kuřecího masa, 50 g pomazánkového másla, 2 jablka, 5 lžic majonézy, 1 lžička strouhaného křenu, 1/2 lžičky citrónové šťávy, mletý pepř, sůl.
Postup:
Maso drobně nakrájíme nebo umeleme. Máslo umícháme s majonézou, křenem a nastrouhanými jablky. Ochutíme pepřem, solí a citrónovou šťávou. Přidáme maso, promícháme. Můžeme posypat čerstvým nasekaným koprem.
--------------------------------------------------
58. Kapustová pomazánka.
""""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny:
300 g vařené kapusty, 1 malá cibule, 1 lžička pikantní hořčice, 1 lžička sardelové pasty, 30 g másla, šťáva z 1/2 citronu, mletý pepř, sůl.
Postup:
Kapustu uvaříme, odstraníme žebra, drobně nasekáme a promícháme s drobně nakrájenou cibulí. Máslo utřeme s hořčicí, sardelovou pastou, citrónovou šťávou a smícháme s kapustou. Podle chuti osolíme a opepříme.
-------------------------------------------------------
59. Bulharská pomazánka.
""""""""""""""""""""""""""""
300 g dietního salámu, malý rajský protlak, malá tatarská omáčka, kyselá okurka, cibule.
Salám umeleme na masovém strojku nebo nastrouháme na struhadle. Přidáme jemně nastrouhanou okurku, rajský protlak, tatarku a jemně nakrájenou cibuli. Vše umícháme.
---------------------------------------------
60. Čertova pomazánka.
""""""""""""""""""""""""""
Velký uzenáč nebo uzená makrela, 50 g majolky, 2 natvrdo vařená vejce, sladkokyselá okurka, paprika sterilovaná v oleji, kousek cibule, hořčice, citrónová šťáva, sůl.
Rybu pečlivě vykostíme, zbavíme kůže a maso spolu s vejci, cibulí a okapanou paprikou umeleme.
Směs spojíme majonézou, přidáme na kostičky nakrájenou okurku, ochutíme hořčicí, citronovou šťávou a solí. Necháme proležet.
-------------------------------------------------
61. Česneková pomazánka.
""""""""""""""""""""""""""""""
150 g eidamu, 1x majolka, 3 stroužky česneku, sůl, pepř.
Sýr nastrouháme najemno, přidáme rozetřený česnek a další přísady. Výborně se hodí na jednohubky.
--------------------------------------------------
62. Česneková pomazánka II.
""""""""""""""""""""""""""""""""""
3 lžíce másla, 2 trojúhelníčky taveného sýra, 3 stroužky česneku.
Do misky dáme máslo a sýr a promícháme. Přidáme utřený česnek a znovu pečlivě promícháme.
Vhodné na jednohubky i na chlebíčky.
----------------------------------------------------
63. Česneková pikantní pomazánka.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 tvaroh, 1-2 trojúhelníčky taveného sýra, tatarka, sůl, 1 palička česneku, ďábelské koření.
Česnek utřeme, všechny ingredience smícháme dohromady.
Podle hustoty přidáváme tatarku, podle chuti osolíme a ochutíme ďábelským kořením.
-----------------------------------------------------
64. Česneková pomazánka s tymiánem a brusinkami.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
200 g tvrdého sýra (nejlépe uzený Eidam), 150 ml majonézy (tatarky, kysané smetany nebo bílého jogurtu), 3-6 stroužků česneku, tymián, kremžská hořčice, brusinky (jeřabiny, rybíz).
Sýr najemno nastrouháme. Přidáme majonézu v množství podle žádoucí konzistence. Česnek prolisujeme a přimícháme.
Přidáme tymián, nejlépe mírné rozetřený. Podle chuti přidáme asi lžičku hořčice. Mažeme na jednohubky nebo chlebíčky.
Zdobíme kuličkami zavařených brusinek (jeřabin) nebo jiného drobného ovoce.
-----------------------------------------------------
65. Česneková pomazánka .
"""""""""""""""""""""""""""""
Rama, 5 trojúhelníčků taveného sýra, plátek (na smažení) tvrdého sýra, 3 vejce, 6 velkých stroužků česneku,
na ozdobení paprika.
Dáme uvařit vejce, mezitím si nastrouháme tvrdý sýr a smícháme ho s Ramou, měkkým sýrem, česnekem. Potom
na kráječi rozkrájíme vajíčka na kostičky a přidáme do pomazánky. Pomazánka je výborná na jednohubky a vystačí
asi na 11 rohlíků. Na každou jednohubku dejte kostičku papriky, krásně to vypadá a výborně chutná!
-----------------------------------------------
66. Česneková pomazánka z tvrdých sýrů.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
200 g eidamu, 200 g moravského bloku, bílý jogurt, majonéza, smetana, utřený česnek, pepř, sůl, hořčice.
Sýry nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme všechny přísady a spojíme jogurtem, majonézou a smetanou.
----------------------------------------------------
67. Česnekovo-sýrová pomazánka.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
2 lžíce margarínu, 1 obdélník taveného sýra, 2 lžíce pomazánkového másla, 5 stroužků česneku, sůl, 250 g strouhaného sýra (eidam).
Margarín, tavený sýr a pomazánkové máslo šleháme elektrickým šlehačem asi 3-4 min. Poté zašleháme česnek utřený se solí.
Přidáme nastrouhaný sýr a už nešleháme, pouze důkladně zamícháme (nejlépe stěrkou, která se používá při pečení).
Pro zjemnění chuti můžeme také přidat 1-2 lžíce majolky light. Uvedené množství vystačí asi na 35-40 chlebíčků.
----------------------------------------------
68. Dobrá pomazánka.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
2 vejce, 100 g šunkového salámu, 1 menší cibule, 2 tavené sýry nebo 4-5 trojúhelníčků taveného sýra, 1-2 lžíce majolky, 1 lžička hořčice.
Na velmi malé kostičky nakrájíme šunkový salám, cibuli a vejce uvařená natvrdo. Přidáme tavený sýr, majolku a hořčici a důkladně promícháme.
-------------------------------------------------
69. Falešná humrová pomazánka.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""
Filé, sůl, majonéza, bílý jogurt, citron, cukr, worchestrová omáčka.
Filé uvaříme v osolené vodě, po vychladnutí rozmačkáme vidličkou, smícháme s majonézou a bílým jogurtem, dochutíme citronem, špetkou cukru a kapkou worchestru.
--------------------------------------------
70. Falešný humr.
""""""""""""""""""
1 mrkev, 1/2 celeru, 100 g sýru cihla, 1 lžíce majolky, citron.
Nastrouháme mrkev a celer, mělo by být v poměru půl na půl. Zakapeme citronem. Přidáme nastrouhaný sýr a majolku.
Zamícháme a podáváme s chlebíčkovou vekou.
----------------------------------------------
71. Hamina.
""""""""""""
cibule, kečup jemný, nastrouhaný eidam, 3 vejce, 1 balení světlého toastového chleba, česnek podle chuti, slanina podle chuti, špetka pepře, špetka soli.
Umícháme směs z cibule, kečupu a nastrouhaného sýra. Umícháme vajíčka, která přidáme do směsi, opepříme, osolíme a pořádně promícháme. Opečeme toasty na másle, toustovači, hodně potřeme česnekem a naneseme směs. Nakonec osmahneme slaninu nebo šunku a poklademe na povrch.
-----------------------------------------------
72. Játrová pomazánka.
""""""""""""""""""""""""""
200 g játrové paštiky, 60 g másla, 1 tavený smetanový sýr (100 g),
2 lžíce hořčice a 2 stroužky utřeného česneku.
---------------------------------------------
73. Jednoduchá česneková pomazánka na chlebíčky.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 pomazánkové máslo bez příchuti, 1-2 stroužky česneku,
asi 2 lžičky majolky. Do pomazánkového másla dáme utřený česnek, přidáme majolku a utřeme.
Mažeme na chlebíčky a zdobíme nejlépe loveckým salámem, červenou a zelenou paprikou.
Pomazánka slouží jako základ na chlebíčky nebo jednohubky.
---------------------------------------------
74. Jednoduchá krabí pomazánka.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
250 g krabích tyčinek, 3 vejce natvrdo, 1 tatarská omáčka, citrón
a pórek na ozdobu.
Krabí tyčinky necháme rozmrazit, pokrájíme na drobné kousky, přidáme nakrájená nebo nastrouhaná vajíčka, promícháme s tatarkou mažeme na veku.
-------------------------------------------------
75. POMAZÁNKA ZELENÝ ĎÁBEL.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
200 g dobře proleželého sýra Niva, 1/2 balíčku měkkého tvarohu (125 g), 5 stroužků česneku, špetka chilli koření, trocha bílého jogurtu. Sýr jemně nastrouháme, česnek prolisujeme a smícháme s tvarohem. Přidáme jogurt a vyšleháme na jemnou pomazánku. Podle chuti osolíme a okořeníme chilli.
----------------------------------------------------
76. BAREVNÁ POMAZÁNKA.
""""""""""""""""""""""""""""""""""
V mixéru dobře rozmixujeme trochu podušených hříbků, nastrouhanou syrovou mrkev, 3 natvrdo uvařená vejce, měkký sýr, kousek uzeniny (šunky), trochu majolky nebo bílého jogurtu. Přidáme jemně nasekanou cibulku, prolisovaný stroužek česneku, osolíme. Mažeme na topinky, jednohubky.
-----------------------------------------------
77. PEKELNÁ POMAZÁNKA.
""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 konzerva hovězího masa ve vlastní štávě, 2 majolky, 100 g tvrdého strouhaného sýra, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, pálivá paprika, sůl. Všechny suroviny smícháme, podle chuti dokořeníme a mažeme na plátky chleba nebo veky.
---------------------------------------------------
78. JÁTROVÁ POMAZÁNKA.
""""""""""""""""""""""""""""""""
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na kostičkách slaniny. Přidáme mletá vepřová játra a dusíme doměkka. Osolíme, opepříme a když pomazánka dostatečně zhoustne, zakápneme ji citronem. Mažeme na chleba nebo veku, sypeme cibulí.
-----------------------------------------------
79. KVASNICOVÁ POMAZÁNKA S ČESNEKEM.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
150 g kvasnic, 100 g měkkého salámu, 2 vejce, 1 cibule, stroužek česneku, pepř, sůl. Na oleji zpěníme cibulku, dáme kvasnice a mícháme, až zezlátnou a voní. Přidáme utřený česnek, salám nakrájený na kostičky, pepř a sůl.
------------------------------------------------
80. ŠKVARKOVÁ POMAZÁNKA DO ZÁSOBY.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
450 g škvarků, 1 lečo (bez šťávy), 2 feferonky, 2-4 stroužky česneku, 1 syrové vejce, 1 malá hořčice, 1-2 lžičky Vegety. Vše pomeleme, dobře promícháme, dáme do malých skleniček a 20 minut sterilujeme.
--------------------------------------------
81. MERUŇKOVÉ MÁSLO.
"""""""""""""""""""""""""""""""
Rama (nebo jiný rostlinný tuk bez cholesterolu), trocha moučkového cukru, meruňky. Tuk vymícháme s cukrem do hladka a přidáme najemno rozmixované okapané meruňky (nebo hodně zralé čerstvé plody). Promícháme a uložíme do ledničky. Mažeme na pečivo.
----------------------------------------------
82. JABLKOVÁ POMAZÁNKA S KŘENEM.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
2 velká jablka, 1 lžíce strouhaného křenu, 2 malé žervé sýry. Jablka oloupeme a nakrouháme, mírně osolíme. Přidáme jemně nastrouhaný křen a žervé sýry. Vše dohromady promícháme. Veku nakrájenou na plátky pomažeme slabě máslem a potřeme jablkovou pomazánkou.
-------------------------------------------
83. POMAZÁNKA ZE SÁDLA.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Do čerstvě vyškvařeného sádla přidáme oloupaný a na plátky nakrájený česnek, sůl, trochu pálivé papriky a majoránku. Promícháme a necháme ztuhnout. Mažeme na tmavý chléb.
---------------------------------------------
84. VAJEČNÁ POMAZÁNKA.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 vejce na tvrdo, 2 stroužky česneku, 1 malá majolka, mletý pepř, sůl. Vejce nastrouháme, smícháme s majolkou, prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme.
---------------------------------------------
85. ŽLOUTKOVÁ POMAZÁNKA.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""
150 g másla, 5 vajec natvrdo, sardelová pasta, citronová šťáva, sůl. Z uvařených, ještě horkých vajec vyjmeme žloutky a prolisujeme přes sítko. Máslo utřeme s trochou sardelové pasty, přidáme žloutky, ochutíme citronovou šťávou a osolíme. (Na chlebíčky, ozdobně nastříkáme na rozkrojená rajčata, okurky, plníme rozpůlené bílky).
----------------------------------------------
86. Pomazánka z ryb v tomatě.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 krabička ryb v tomatě, 40g cibule, 1 natvrdo vařené vejce, 1 sladkokyselá okurka, špetka
cukru, mletý pepř, tymián, sůl.
Cibuli a okurku nakrájíme nadrobno, smícháme s ostatními surovinami a podáváme s
topinkami.
---------------------------------------------------
87. PAŠTIKOVÁ POMAZÁNKA.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 malá paštika, 1 smetanový sýr, 1 malá majolka, 1 cibulka. Paštiku utřeme se sýrem a majolkou, vmícháme drobně nakrájenou cibulku. Mažeme na chleba, rohlíky, zdobíme plátky rajčat, kousky paprik.
-----------------------------------------------------
88. SARDELOVÁ POMAZÁNKA.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
250 g másla, 1 malá majonéza, sardelová pasta, trochu hořčice. Máslo utřeme s majonézou, ochutíme sardelovou pastou a hořčicí. Podle chuti osolíme.
----------------------------------------------------
89.. KRŮTÍ POMAZÁNKA.
"""""""""""""""""""""""""""""""""
1 konzerva „Krůtí maso s vejci“, sterilovaný celer, 1 cibulka, 1 sklenička majolky. Celer nakrájíme na drobno, cibulku nastrouháme, maso z konzervy překrájíme a rozmačkáme. Spojíme s majolkou, přidáme trochu nálevu z celeru. Mažeme na chlebíčky, ozdobíme plátkem rajčete.
---------------------------------------------------
90. PAŠTIKOVÁ POMAZÁNKA.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 játrová paštika, 1 tavený sýr, 100 g másla nebo Ramy, kari koření, pepř, sůl. Máslo utřeme s taveným sýrem, přidáme paštiku a opět utřeme. Dochutíme solí, pepřem a kari kořením.
----------------------------------------------------
91. Pomazánka z pomazánkového másla.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 ks pomazánkového másla, 1 majolka, 1 - 2 vajíčka vařená natvrdo, asi 20 dkg salámu junior,
malá cibulka, pepř, sůl, kečup a hořčice.
Vajíčka, salám a cibulku nastrouháme najemno, smícháme s pomazánkovým máslem a
majolkou ( lze použít i bílý jogurt), dochutíme pepřem a solí a můžeme přidat kečup a hořčici.
-----------------------------------------------------
92. Levná bramborová.
"""""""""""""""""""""""""""""""
10 dkg brambor, 5 dkg másla, lžička hořčice, 2 dkg cibule, paprika.
Brambory uvaříme a necháme dobře vychladnout (např. zbylé brambory). Do mixéru dáme
olej, hořčici, cibuli a přidáme po částech brambory. Do hotové pomazánky vetřeme trochu
másla. Pomazánku natíráme na chleba a přidáme na obložení zeleninu dle možností - např.
ředkvičky, rajčata, papriku.
----------------------------------------------------
93. Ďábelská pomazánka.
"""""""""""""""""""""""""""""""
20 dkg měkkého salámu, 3 lžíce majonézy, 5 dkg taveného sýra, 1 lžíce hořčice, mletý
pepř,sůl.
Tavený sýr utřeme s mletým nebo drobně nakrájeným salámem, přidáme hořčici , osolíme
opepříme a vmícháme majonézu. Dobře promícháme a můžeme mazat.
-----------------------------------------------------
94. Vlašská pomazánka.
"""""""""""""""""""""""""""""""
150 g šunkového salámu, 3 lžíce tuku, 1 cibule, 3 vejce vařená natvrdo, 1 lžíce hořčice, 2
sladkokyselé okurky, mletý pepř, sůl.
žloutky utřeme se změklým tukem, přidáme pokrájený šunkový salám, jemně nakrájenou
cibuli a okurky, hořčici a jemně nastrouhané bílky. Pomazánku dobře našleháme a ochutíme
pepřem a solí. Místo tuku můžeme dát tavený sýr.
------------------------------------------------------
95. ŠKVARKOVO-KVASNICOVÁ POMAZÁNKA.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
70 g kvasnic, cibule, česnek, 1/4 hrnku mléka, 2 vejce, 2 bílky, 2 lžíce mletých škvarků, drcený kmín, majoránka, pepř, sůl. Kvasnice upražíme na oleji do světle hněda zároveň s nakrájenou cibulkou a česnekem (podle chuti). Přidáme mléko, vejce, bílky a mícháme do zhoustnutí. Odstavíme, přidáme mleté škvarky, osolíme, dochutíme kořením.
----------------------------------------------------------
96. ŽAMPIONOVÁ POMAZÁNKA.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Čerstvé žampiony nakrájíme a povaříme v troše osolené vody. Zvlášť nakrájíme měkký salám (kabanos, šunkový apod.) a natvrdo uvařená vejce. Přidáme okapané žampiony, promícháme s tatarskou omáčkou, osolíme a opepříme podle chuti.
--------------------------------------------------
97. ŠKVARKOVÁ POMAZÁNKA.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Do umletých škvarků dáme jemně nasekanou cibuli, osolíme, nastrouháme sladkokyselé okurky. Přidáme nadrobno nasekaná vejce natvrdo a trochu hořčice.
-------------------------------------------------
98. VAJEČNÁ POMAZÁNKA.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 vařená vejce, 100 g pomazánkového másla, 1 nastrouhaná cibule, 2 lžíce majonézy, mletý pepř, sůl, posekaná zelená petrželová nať. Žloutky vidličkou rozetřeme a v misce utřeme s máslem, cibulí, majonézou, osolíme a opepříme. Mažeme na chléb, pečivo a zdobíme nasekanými bílky a petrželovou natí.
---------------------------------------------------
99. OŘECHOVÁ PASTA S ČESNEKEM.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Půl šálku oloupaných vlašských ořechů, 2 stroužky česneku, 4 plátky bílé veky, 1 a půl lžíce octa, 1 lžička oleje nejlépe olivového, sůl. Ořechy roztlučeme v hmoždíři nebo rozmixujeme, smícháme s utřeným česnekem. Veku namočíme do vody, vymačkáme, promícháme s ořechy a česnekem, až se vytvoří pasta. Vmícháme olej, ocet, osolíme a mažeme na topinky.
-----------------------------------------------------
100. SÝROVÁ POMAZÁNKA PIKANT.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
100 g Eidamu, 2 Hermelíny, 1 menší cibule, 6 lžic zakysané smetany, majolka, česnek, sůl. Hermelín a cibuli nakrájíma na kostičky, Eidam nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme smetanu, majolku, podle chuti utřený česnek a sůl.
---------------------------------------------------------------------
žž.jpg
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png

Líbí se Vám tyto stránky?

Ano, líbí (342 | 87%)
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png
Obrázky na profil, obrázky na lide.cz
Zápatí stránek
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one