Ve fotogalerií Vám ukážu jak má vypadat raut. Fotky rautů mám od své kamarádky Lenky.
ž01.jpg
ž16.jpg
ž1.jpg
ž2.jpg
ž02.jpg
ž3.jpg
ž8.jpg
ž04.jpg
ž9.jpg
ž13.jpg
ž10.jpg
ž14.jpg
ž11.jpg
ž15.jpg
ž7.jpg
ž17.jpg
ž4.jpg
ž5.jpg
ž6.jpg
Ve fotogalerií Vám ukážu jak májí vypadat obložené mísy. Fotky obložených mís mám od své kamarádky Lenky.
37.jpg
1.JPG
2.jpg
4.jpg
6.jpg
7.jpg
8.JPG
10.JPG
12.JPG
13.JPG
15.JPG
16.jpg
18.jpg
19.jpg
22.jpg
23.jpg
25.jpg
26.jpg
30.jpg
31.jpg
32.jpg
33.JPG
34.jpg
35.jpg
36.jpg
14.JPG
3.jpg
5.jpg
9.JPG
11.JPG
17.jpg
20.JPG
27.jpg
29.jpg
28.jpg
24.jpg
Pizza caprese

Pizza caprese

Pizza vegetaria

Pizza vegetaria

Pizza cardinale

Pizza cardinale

Pizza 4stagioni

Pizza 4stagioni

Pizza provencia

Pizza provencia

Pizza Italiana

Pizza Italiana

Pizza Mexicana

Pizza Mexicana

Pizza Barroccia

Pizza Barroccia

Pizza Valentina

Pizza Valentina

Baby Pizza

Baby Pizza

Pizza Hawaii

Pizza Hawaii

Pizza Contadino

Pizza Contadino

Pizza Palermo

Pizza Palermo

Pizza Bufalina

Pizza Bufalina

 Pizza al tonno

Pizza al tonno

Braccio di Ferr

Braccio di Ferr

Pizza alla Kall

Pizza alla Kall

Pizza Golosa

Pizza Golosa

Pizza Feuerwerk

Pizza Feuerwerk

Pizza Viennese

Pizza Viennese

Pizza Primavera

Pizza Primavera

Pizza Reale

Pizza Reale

Frutti Di Mare.

Frutti Di Mare.

Barrocciaia

Barrocciaia

Pepperoni Speci

Pepperoni Speci

Pizza Frutti di

Pizza Frutti di

PROSCIUTTO DE F

PROSCIUTTO DE F

Záhlaví stránek

V dobrůtkách najdete více než 3500 receptů..
Na těchto stránkách se pracuje..
klokan.jpg
1. Klokaní maso s Chilli Plum omáčkou
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
klokaní maso (třeba filety), 1 PL oleje. 60 g másla,1 PL jemně nasekaného zázvoru, podle chuti jemně nasekaného chilli, 1 stroužek utřeného česneku, 1/4 hrnku cukru, 1/4 hrnku octu, 425 g švestkového kompotu,
Máslo rozpustíme a přidáme zázvor, chilli a česnek. Povaříme 1 min.
Přidáme cukr, ocet a rozmačkané, scezené, švestky. Mícháme do varu, potom zvolna vaříme 5 min. Přidáme máslo a mícháme až se rozpustí. V pánvi rozehřejeme olej a opečeme maso po obou stranách.
Necháme na horkém talíři 2 min. odpočinout a přelejeme omáčkou.
-----------------------------------------------
2. Klokaní svíčková
"""""""""""""""""""""""
1 kg klokaního boku, 5-8 dkg špeku, 2 střední cibule , 8 dkg mrkve, 5 dkg petržele, 5 dkg celeru, 6 kuliček nového koření, hrstička celého pepře (20 kuliček), 3 bobkové listy, lžička tymiánu, 3 špetky soli, 1 šlehačka,
2 lžíce hladké mouky na zahuštění, šťáva z půlky menšího citronu na dochucení.
Zeleninu a koření vložíme na rozpálené sádlo (se sádlem to nepřeháníme) do papiňáku a restujeme 15 minut. Maso dáme na zeleninu a rychle opečeme po všech stranách asi 6 minut, obracíme vařečkou či jiným nástrojem, pokud možno do masa při obracení nepícháme. Zalijeme vřelou vodou a dusíme 60-70 minut (podle velikostí špalíku). Maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Šlehačku s hladkou moukou, které jsme rozmíchali vidličkou v hrnečku, nalijeme do omáčky a zamícháme. Dochutíme solí a citrónovou šťávou, necháme 8 minut povařit. Přecedíme na maso, necháme ještě 2 minuly prohřát a podáváme.Zeleninu, která zbyla po scezení v sítu, do omáčky propasírujeme (protlačíme), ale bez bobkového listu, pepře a nového koření.
-----------------------------------------
3. Klokaní kýta s ananasem
""""""""""""""""""""""""""""""""
750g klokaní kýty
ananasový kompot, koření na steaky, grilovací koření Argentina, sojová omáčka s česnekem, worcestr, olivový olej, mouka, rýže, skořice, rozinky, kompotovaný ananas.
Do pekáčku nalijeme 6 lžic sojové omáčky, 1 lžíci worcestru, 3 lžíce olivového oleje, 6 lžic vody z ananasového kompotu, vše smícháme a vložíme na plátky nařezané, kořením a moukou posypané maso. Pečeme při 180°C asi 15minut, polijeme vypečenou šťávou a dopečeme ještě 15 minut.
Příloha: rýži uvaříme v neosolené vodě, posypeme lžičkou skořice, smícháme s předem namočenými a vymačkanými rozinkami a kousky kompotovaného ananasu.
----------------------------------------------------
4. Klokaní kapsy s chudým salátem.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Suroviny: 4 vyšší plátky masa, 4 plátky uzeného sýra, 4 proužky hermelínu, sůl, pepř, červená sladká paprika, vejce, hladká mouka, mléko, olej na smažení, 8 brambor, 4 rajčata, ¼ l vody, sůl, pepř, 2 lžíce oleje, ocet, cukr.
Do vyšších plátků masa (mohou být vepřové, kuřecí, krůtí) prořízneme nožem kapsu, do které vložíme plátek uzeného sýra a proužek hermelínu obalený v červené paprice. Potom lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme 2x v trojobalu. Smažíme jako řízek jen delší dobu na menší teplotu.
Jako přílohu dělám tzv. chudý br-salát. Nejlepší je z kližnatých brambor, které uvaříme ve slupce a po oloupání je nakrájíme na malé plátečky „lupínky“. Rajčata nakrájíme na menší kousky, přidáme k bramborám spolu se 2 lžícemi oleje a zalijeme nálevem z 2 dl vody + ocet + cukr + špetka soli podle chuti. Salát děláme o chvíli dříve, promícháme ho a necháme odležet, aby se nálev do brambor vsáknul a rozležel. Na talíři můžeme podle potřeby opepřit a dosolit.
------------------------------------------------
5. Dušené steakové filety v estragonové omáčce.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

500 g klokaních filetů, 2 menší mrkve, 4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, 2 lžíce oleje,
1 sladkou smetanu, 1 lžíci estragonového octa, sušený estragon.

Filety necháme pomalu rozmrazit, opláchneme, osušíme. Osolíme a opepříme. V kastrolu rozehřejeme
olej, filety zprudka opečeme z obou stran a snížíme teplotu. Posypeme nakrájenou mrkví, nadrobno nasekanými
stroužky česneku, estragonem, přidáme lžíci estragonového octa, 2 dcl teplé vody a zalijeme polovinou sladké smetany.
Vše na mírném ohni dusíme. Měkké maso vyjmeme a šťávu rozmixujeme. Vzniklou šťávu pak přivedeme do varu, vmícháme do ní
druhou polovinu sladké smetany a dále nevaříme. Maso nakrájíme na plátky, vrátíme do omáčky a zlehka necháme prohřát.
Podáváme s opečenými brambory.

---------------------------------------------
6. Klokaní kostky pečené s rajčaty.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
500 g krájené klokaní kýty, 3 lžíce olivového oleje, 50 g slaniny, 1 větší cibuli, šálek pokrájené kořenové zeleniny
(mrkev, celer, petržel), sůl, celý pepř, 500 g rajčat, 0,5 dcl červeného vína, 1 lžíci hladké mouky.

Maso necháme pomalu rozmrazit, opláchneme a osolíme. Slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme na rozpálený olej
a zlehka vyškvaříme. Přidáme jemně nakrájenou zeleninu a cibuli - na zlehka opečenou zeleninu dáme maso a vše opečeme.
Přidáme celý pepř, podlijeme a dusíme do poloměkka. Pak přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a dodusíme do měkka.
Maso s pepřem vyjmeme a veškerou zeleninu s rajčaty rozmixujeme, přidáme víno, maso, zahustíme moukou a zlehka
povaříme.
Podáváme s knedlíky nebo noky.

----------------------------------------------
7. Klokaní špíz.
"""""""""""""""""""""""


280 g klokaních filetů, 40 g ananasu, 8 malých cibulek, mletou papriku, mletý kmín, 1 dcl suchého vína
olej, sůl, mletý pepř, vodu.

Maso nakrájíme na kostky, orestujeme na oleji a rozdělíme na třetiny. Každou třetinu obalíme v jiném druhu
koření. Střídavě napichujeme na špejli, prokládáme kousky ananasu a polovinami cibulek.
Pak špízy poklademe do zapékací misky, osolíme a upečeme. Podle potřeby podlijeme vínem a vodou.

------------------------------------------------------
8. Klokan po jadransku.
"""""""""""""""""""""""""""""

320 g klokaních filetů, 400 g mražené zeleniny (mrkev, petržel, celer, brokolice), 40 g hladké mouky,
200 ml mléka, petržel, sůl.


Maso nakrájíme na kostky, opečeme na sucho, podlijeme vodou a osolíme. Podusíme a po cca 20 minutách
přidáme lehce rozmraženou zeleninu. Mouku rozmícháme v mléce a vlijeme do masa se zeleninou; směs
povaříme do změknutí masa. Hotové ozdobíme petrželkou.
--------------------------------------------------------
9. Klokaní kuličky s česnekovou majonézou.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""


500 g klokaních filetů, 2 středně velké cibule, sůl, 1 lžičku sladké papriky, 3 lžíce mléka, 3 lžíce olivového
oleje, 100 g polohrubé mouky, olej na smažení, 250 g majonézy a 4 stroužky česneku.


Na olivovém oleji necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli - necháme vychladnout. Maso pomeleme, přidáme
osmahnutou cibuli, sůl, papriku a strouhanku. Dobře promícháme. Z těsta vytvoříme kuličky o průměru 3 cm,
které obalíme v polohrubé mouce a smažíme v dostatečném množství rozpáleného oleje asi 4 min.
Podáváme studené s ochucenou česnekovou majonézou (majonéza ochucená s utřeným česnekem) a pečivem.
---------------------------------------------------------
10. Klokaní steak.
""""""""""""""""""
8 medailonků z klokaní svíčkové, 2 ks jablka, koření na pečení kuřat, 1 lžíce oleje, 1 lžíce čerstvého másla, 2 lžíce rozpuštěného másla, sůl
Maso naklepeme a po obou stranách poprášíme kořením na pečení kuřat, které zároveň solí. Na lžíci oleje a lžíci másla osmahneme po obou stranách. Na hotové maso položíme oloupaná na plátky nakrájená jablka zbavená jadřince. Polijeme rozpuštěným máslem a krátce ogrilujeme. Podle chuti dosolíme a podáváme.
------------------------------------------------------
11. Klokaní ragú s červeným zelím.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
600 g klokaní maso z kýty | 600 g červené zelí | 250 ml červené víno | 3 ks cibule | 1 ks citrón | 2 lžíce rajčatový protlak | 3 ks bobkový list | 6 ks hřebíček celý | 1 lžička mleté nové koření | 1 lžička mletá sladká paprika | sůl | olej | 200 ml zakysaná smetana.
Klokaní maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm prudce opečeme ze všech stran a posypeme paprikou. Zalijeme polovinou vína, přidáme oloupanou, na slabá půlkolečka nakrájenou cibuli, všechno koření, rajčatový protlak a vše dobře promícháme. Necháme dusit za občasného míchání a mezitím si v jiném hrnci povaříme v osolené vodě zelí, které jsme si pokrájeli na větší nudličky. Asi po patnácti minutách zelí scedíme a přidáme k masu, dolijeme zbytek vína a dusíme asi 30 minut až bude maso měkké. Hotové klokaní ragú rozdělíme na talíře a přelijeme zakysanou smetanou.
-------------------------------------------------------
12. Klokaní steak s jablky a hrozinkovou rýží s vůní skořice.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
8 medailonků z klokaní svíčkové | 2 ks jablka | koření na pečení kuřat | 1 lžíce oleje | 1 lžíce čerstvého másla | 2 lžíce rozpuštěného másla | sůl.
Maso naklepeme a po obou stranách poprášíme kořením na pečení kuřat, které zároveň solí. Na lžíci oleje a lžíci másla osmahneme po obou stranách. Na hotové maso položíme oloupaná na plátky nakrájená jablka zbavená jadřince. Polijeme rozpuštěným máslem a krátce ogrilujeme. Podle chuti dosolíme a podáváme s hrozinkovou rýží.
-----------------------------------------------------
13. Klokaní maso s hořčicovou omáčkou.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
500 g klokaního masa | 1 lžíce oleje | Na omáčku: | 3/4 hrnku smetany | sůl | 2 lžíce smetany | 2 lžíce celozrnné hořčice.
Všechny přísady na omáčku dáme do hrnce, přivedeme do varu a necháme zvolna vařit. Na pánvi rozehřejeme olej, a opečeme maso z obou stran. Maso dáme na talíře a zalijeme horkou omáčkou.
--------------------------------------------------
14. Klokaní ragú.
"""""""""""""""""""""
600 g klokaního masa (nakrájeného na nudličky) | 2 lžíce oleje | 150 g slaniny (nakrájené na kostky) | 1 cibule (nakrájená) | 1 lžička čerstvého tymiánu | 125 ml červeného vína | 125 ml hovézího vývaru | 1 lžice rajčatového protlaku | 300 g žampionů | sůl | pepř.
Na pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme cibuli a zesklovatíme.
Potom přidáme maso, koření a rychle opečeme. Osolíme a přidáme víno a vývar. Dusíme do změknutí. Přidáme protlak, žampiony a dusíme dalších 10 minut.
-------------------------------------------------
15. Guláš z klokaního masa se sýrem.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
500 g krájené klokaní kýty | 1 lžíce másla | sůl | pepř | 1 stroužek česneku | 2 středně velké cibule | 50 g rajčatového protlaku | 1 lžíce másla | 1 lžička hladké mouky na zahuštění | 100 g strouhaného sýra (Parmazán, nebo Čedar).
Na másle osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené maso, osolíme, opepříme a osmahneme. Mírně podlité maso dusíme do měkka. Pak z másla a mouky připravíme světlou jíšku na zahuštění. Šťávu zahustíme jíškou, přidáme rajský protlak, nasekaný česnek a povaříme. Při podávání posypeme nastrouhaným sýrem.
--------------------------------------------
16. Klokaní svíčková s rybízovou omáčkou.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
500 g klokaní svíčkové | mořská sůl | nahrubo mletý pepř | 1 lžíce koňaku | 2 dcl rostlinného oleje | 2 lžíce rybízové marmelády | 1 lžička solamylu | 1 lžička citrónové šťávy | 1 lžíce olivového oleje.
Klokaní svíčkovou zlehka rozmrazíme, opláchneme a osušíme. Maso opepříme nahrubo mletými pepři. Do oleje vmícháme koňak, citrónovou šťávu a promícháme. Do vzniklé směsi vložíme maso a necháme přes noc uležet v chladu. Na pánvi rozpálíme olivový olej a zprudka maso opečeme, asi 2 min. po každé straně. Maso vyjmeme, osolíme a zabalíme do alobalu. Teplotu snížíme a do výpeku přidáme rybízovou marmeládu. Rozpuštěnou marmeládu lehce poprášíme solamylem a ihned mícháme metličkou do zhoustnutí - přidáme špetku soli a ihned odstavíme. Opečené maso překrojíme šikmo napůl, vložíme na nahřátý talíř a přelijeme šťávou.
------------------------------------------
17. Klokaní měšec zlata.
"""""""""""""""""""""""""""""
2 mrkve | kousek řapíkatého celeru | 3 brambory | 1 malý tuřín | 2 ks cibule | 400 g klokaního mletého masa | 1 lžíce petrželové natě | sůl | pepř | šalotka podle potřeby | 1 lžíce pepře | 6 plátů shortcrust pastry ( asi lístkové) | mléko a vejce na potření.
Nastrouháme nebo nasekáme zeleninu, promícháme s masem a ostatními přísadami. Na střed každého plátu těsta dáme masovou směs. Těsto stáhneme nad směs (vzniknou měšce) a konce upevníme listem šalotky (jako provázkem). Rozšleháme vejce v mléce a potřeme povrch těsta. Pečeme v troubě 200°C asi 30-40 minut.
--------------------------------------------
18. Řízky s klokaní kapsou.
""""""""""""""""""""""""""""""
500-600 g masa | 100 g šunky | 100 g sýru nivy | 2 ks vejce | sůl | hl.mouku | strouhanku | olej.
Maso nakrajíme na plátky, naklepeme je po obou stranách a posolíme. Na půlku naklepaného a posoleného řízku dáme plátek šunky a na něj položíme kosek nivy. Přes salám a sýr přehneme druhou prázdnou polovinu plátku a okraje sklepneme paličkou nebo spíchneme jehlou. Obalime v mouce vajičku, strouhance a pomalu smažíme.
------------------------------------------
19. Klokan po jadransku.
""""""""""""""""""""""""""""""
400 g klokaních filetů | sůl | 20 g oleje | 30 g česneku | 200 g mražené zeleninové směsi na lečo.
Porce klokaních filetů opečeme na oleji, posypeme česnekem nakrájeným na plátky, osolíme a přidáme na kousky nakrájenou rozmraženou zeleninu (papriky, rajčata a cibuli).
Podusíme do měkka a šťávu necháme vysmahnout - hotový pokrm by měl mít jen minimum šťávy.
-----------------------------------------
20. Grilované klokaní filé.
"""""""""""""""""""""""""""""""
500 g klokaního masa (boku) | 1/2 lžičky pepře | 1/2 lžičky rajského protlaku | 1 střední baklažán | 1 malá cibule | 1 celer | 1 zucchina | 1 červená paprika | 4 zralá rajčata | zelená petržel | 1 pohár panenského olivového oleje | 1/4 poháru vinného octa (červeného) | 1 pohár oliv | 1/2 lžíce kapar | hrst rokety | 1 lžíce čerstvé majoránky | sůl.
Baklažán nakrájejte podélně na 1 centimetrové plátky. Zucchinu nakrájejte stejným způsobem. Oloupejte a nakrájejte 3/4 cibule na klínky a zbývající 1/4 na kostičky, rajčata na čtvrtky, papriky na širší proužky.
Papriku potřete olejem a opečte na horké mřížce grilu pleťovou stranou dolů, až se vytvoří puchýře. Sundejte z tepla, svlékněte kůži a nakrájejte na proužky. Odložte do mísy. Nyní potřete olejem baklažán, zucchinu, celer i cibuli (klínky) a opečte. Cibuli smíchejte s červeným vinným octem. Nyní nakrájejte zucchinu, celer a baklažán do tenkých proužků. Smíchejte v míse s paprikou, zbytkem octa, olivami a kapary. Uložte do chladu na 24 hodin, aby jste dovolili chuti se vyvinout. Osmažte jemně nasekanou cibuli, přidejte rajčata a duste až do rozvaření. Pak smíchejte s protlakem, trochou olivového oleje a majoránky. Dosolte podle chuti.
Opečte klokaní maso, potřené olejem smíchaným s pepřem a solí, na nejžhavější části mřížky. Buďte opatrní, aby se maso nevysušilo, protože klokan má méně než 2% tuku. Pak maso udrzujte v teple. Umístěte na střed připravených talířů roketu, přes ni zeleninu a navrch klaďte klokaní maso, nakrájené proti vláknu. Dozdobte petrželkou a kapary a servírujte.
---------------------------------------
21. Steak z klokana.
""""""""""""""""""""""""
1 kg klokaní maso | na marinádu: | 1/3 sklenky vinného octa | 1/3 sklenky oleje | 1/3 sklenky vody | 6 hřebíčků | 2 lžičky soli | 3 bobkové listy | 6 zrnek pepře.
Všechny suroviny na marinádu pečlivě promícháme, uvedeme do varu, 5 minut povaříme na malém plameni a necháme vychladnout. Klokaní maso nakrájíme na plátky přibližně 3 centimetry tlusté a zbavíme blan. Tak připravené klokaní maso zalijeme marinádou a odložíme na 2 dny do lednice. Pečeme na grilu nebo v troubě tak dlouho, jak máme rádi (krvavší kraceji - propečený déle)
-------------------------------------
22. Klokaní maso se zeleninovým soté.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 kg klokaní maso | omáčka: | 1 kedluben | 1 konzerva sterilovaný hrášek | dle potřeby: voda nebo vývar | 1 hlávka květák | 1 mrkev | podle chuti: mletý černý pepř a sůl | podle potřeby: olej.
Klokaní maso odblaníme a nakrájíme na větší kostky. V misce si připravíme soté z hrášku, mrkve, kedlubny a květáku. Zeleninu očistíme a nakrájíme. Vložíme na rozpálenou pánev, podlijeme trochou vody nebo vývaru a podusíme. Osolíme, opepříme a dáme odležet. Kostky masa si opražíme na pánvi, zalijeme v pekáči naším soté a dáme péct do trouby na 75 minut na 200 °C.
--------------------------------------------------
23. Pikantní klokaní steak.
""""""""""""""""""""""""""""""
600 g klokaní kýty | 100 g kompot bobuloviny | 1dl červeného vína | 20 g citronu | pepř | bylinková sůl | olej.
Porce masa ukrojíme přes vlákno, lehce rozklepeme, osolíme a ochutíme drceným pepřem, zakapeme olejem a necháme zaležet v chladu asi 2 hodiny. Opékáme na pánvi s teflonovým dnem, aby byl steak propečený tak, jak to máme rádi (nejlépe z obou stran asi 5 minut). Vlijeme víno, ovoce a citron a povaříme, až šťáva zhoustne.
------------------------------------------
24. Klokaní kýta s višňovou omáčkou.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 klokaní kýta | pepř | olej | rozmarýn | omáčka: | 720 g (kompotovaných) višní | 1 a 1/4 hrnku sirupu z kompotu | 1 kostka kuřecího vývaru | 2 lžíce rybízového želé | nastrouhaná kůra z 1 pomeranče | 1 lžíce maizeny umíchané s 2 PL vody.
Kýtu potřeme olejem, posypeme pepřem a rozmarýnem. Na dno pekáče dáme trochu vody, vložíme kýtu a pečeme na 200 °C až do měkkosti. (500 g se peče asi 20 min). Scedíme višně. Do pánve dáme sirup, rozdrolenou kuřecí kostku, želé, pomerančovou kůru a přivedeme do varu. Přidáme višně. Maizenu s vodou nalejeme do vařící směsi a mícháme do zhoustnutí. Naporcujeme maso a přelejeme omáčkou.
---------------------------------------
25. Klokaní medailonky s artyčoky.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
200 g husích jater | 4 ks klokaních medailonků | 125 ml sladké smetany | 50 ml másla | 2 podušená oloupaná rajčata | 2 srdíčka artyčoků | - bobkový list | - mletý pepř | - sůl.
Maso ochutíme a orestujeme na másle. Artyčoky a rajčata podusíme na másle do měkka (neprovařujeme). Ochutíme a přidáme plátky husích jater. Podáváme tak, že do středu talíře vložíme v řadě artyčoky a rajčata, okolo nich střídavě plátek masa a plátek husích jater. Šťávu nalijeme na dno talíře a střed ozdobíme čerstvým bobkovým listem.
---------------------------------------
26. Klokaní plátky v krémové omáčce.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 plátky klokaní kýty | 2 lžičky hladké mouky | 1 lžička soli | 1 lžička pepře | 1 lžíce oleje | 1 lžíce másla | 100 ml vývaru | 1 lžíce smetany 12 % i více | 4 olivy s papričkou.
Mouku promícháme se solí a pepřem a plátky kýty, které si předem rozklepáme do tenka, v té mouce obalíme. Olej s máslem si rozehřejeme v pánvi se silným dnem, vložíme maso které omažíme tak 4 minuty z každé strany. To přendáme na nahřátý talíř a přikryjeme alobalem, aby nám nevychladlo. Do pánve, kde jsme smažili maso, přilijeme vývar, který přivedeme k varu a redukujeme na polovinu. Ještě přidáme smetanu, prohřejeme a touto omáčkou polijeme klokaní plátky a ozdobíme nakrájenými olivami s papričkou.
-------------------------------------
27. Klokaní svíčková s rybízovou omáčkou.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
500 g klokaní svíčkové, špetka soli, nahrubo mletý pepř černý a zelený, 1 lžíce koňaku, 2 dcl rostlinného oleje, 1 lžíce rybízové marmelády, 1 lžička Solamylu, 1 lžička citrónové šťávy, 1 lžíce olivového oleje.
Klokaní svíčkovou zlehka rozmrazíme, opláchneme a osušíme. Maso opepříme nahrubo mletými pepři. Do oleje vmícháme koňak, citrónovou šťávu a promícháme. Do vzniklé směsi vložíme maso a necháme přes noc uležet v chladu. Na pánvi rozpálíme olivový olej a zprudka maso opečeme, asi 2 min., po každé straně. Maso vyjmeme, osolíme a zabalíme do alobalu. Teplotu snížíme a do výpeku přidáme rybízovou marmeládu. Rozpuštěnou marmeládu lehce poprášíme solamylem a ihned mícháme metličkou do zhoustnutí - přidáme špetku soli a ihned odstavíme. Opečené maso překrojíme šikmo napůl, vložíme na nahřátý talíř a přelijeme šťávou.
--------------------------------
kklokan.jpg
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png

Líbí se Vám tyto stránky?

Ano, líbí (342 | 88%)
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png
Obrázky na profil, obrázky na lide.cz
Zápatí stránek
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one