Ve fotogalerií Vám ukážu jak má vypadat raut. Fotky rautů mám od své kamarádky Lenky.
ž01.jpg
ž16.jpg
ž1.jpg
ž2.jpg
ž02.jpg
ž3.jpg
ž8.jpg
ž04.jpg
ž9.jpg
ž13.jpg
ž10.jpg
ž14.jpg
ž11.jpg
ž15.jpg
ž7.jpg
ž17.jpg
ž4.jpg
ž5.jpg
ž6.jpg
Ve fotogalerií Vám ukážu jak májí vypadat obložené mísy. Fotky obložených mís mám od své kamarádky Lenky.
37.jpg
1.JPG
2.jpg
4.jpg
6.jpg
7.jpg
8.JPG
10.JPG
12.JPG
13.JPG
15.JPG
16.jpg
18.jpg
19.jpg
22.jpg
23.jpg
25.jpg
26.jpg
30.jpg
31.jpg
32.jpg
33.JPG
34.jpg
35.jpg
36.jpg
14.JPG
3.jpg
5.jpg
9.JPG
11.JPG
17.jpg
20.JPG
27.jpg
29.jpg
28.jpg
24.jpg
Pizza caprese

Pizza caprese

Pizza vegetaria

Pizza vegetaria

Pizza cardinale

Pizza cardinale

Pizza 4stagioni

Pizza 4stagioni

Pizza provencia

Pizza provencia

Pizza Italiana

Pizza Italiana

Pizza Mexicana

Pizza Mexicana

Pizza Barroccia

Pizza Barroccia

Pizza Valentina

Pizza Valentina

Baby Pizza

Baby Pizza

Pizza Hawaii

Pizza Hawaii

Pizza Contadino

Pizza Contadino

Pizza Palermo

Pizza Palermo

Pizza Bufalina

Pizza Bufalina

 Pizza al tonno

Pizza al tonno

Braccio di Ferr

Braccio di Ferr

Pizza alla Kall

Pizza alla Kall

Pizza Golosa

Pizza Golosa

Pizza Feuerwerk

Pizza Feuerwerk

Pizza Viennese

Pizza Viennese

Pizza Primavera

Pizza Primavera

Pizza Reale

Pizza Reale

Frutti Di Mare.

Frutti Di Mare.

Barrocciaia

Barrocciaia

Pepperoni Speci

Pepperoni Speci

Pizza Frutti di

Pizza Frutti di

PROSCIUTTO DE F

PROSCIUTTO DE F

Záhlaví stránek

V dobrůtkách najdete více než 3500 receptů..
Na těchto stránkách se pracuje..
zzz.png
Co budete určitě potřebovat :
Na přípravu kompotů – cukr, dobře vymyté sklenice s kvalitním víčkem, speciální zavařovací hrnec nebo velký obyčejný hrnec s teploměrem.
Na džemy a marmelády – želírovací cukr nebo cukr a práškovou směs na přípravu džemů a marmelád (v obchodech je široká nabídka těchto směsí, je vhodné přečíst si návod na obalu a podle toho si vybrat, případně přizpůsobit recepty), kyselinu citrónovou (způsobuje, že ovoce nezhnědne a pomáhá při konzervaci), Pomůcku ke konzervování (prášková směs – Petol – chrání ovoce a zeleninu před plísněmi a kvašením), široký mělký kastrol, měchačku, dobře vymyté sklenice s kvalitními víčky, případně mlýnek na ovoce.
Na šťávy, mošty, sirupy… – cukr, mlýnek na ovoce nebo odšťavovač, čisté lahve s uzávěrem.

5 věcí, na které si dávat pozor :
Ovoce zpracováváme hned po natrhání – zvláště v teplém letním počasí. Pokud není možné okamžité zpracování, uchovávejte ho v chladu a temnu.
Do kompotů používejte výhradně zdravé, pevné ovoce. Do džemů a marmelád lze použít i přezrálé a měkké plody, ne ale nahnilé nebo s plísní.
Všechno nádobí a kuchyňské pomůcky udržujte v maximální čistotě. Pokud džemy či nálevy ochutnáváte, musíte lžíci či měchačku znovu opláchnout. Přítomnost slin totiž způsobuje vyšší kazivost kompotů či marmelád.
Sklenice včetně víček musejí být vždy dobře umyté a suché. Pro marmelády a džemy by měly být zahřáté, aby při nalití horké směsi nepraskly.
Hotové výrobky uchovávejte v chladnu a temnu. Před konzumací je vždy pečlivě zkontrolujte, zda nejsou znehodnocené.

Džem versus marmeláda – jaký je v tom rozdíl?
Džem :
Má rosolovitou konzistenci s kousky ovoce nebo s celými drobnými plody.
Marmeláda :
Bývá tužší než džem, obsahuje více ovocné dužniny, protože se připravuje z ovocných protlaků.
Klevela :
Je vlastně rozvařené ovoce, lehce zahuštěné cukrem. Je řidší než džem hodí se k pudinkům, do palačinek i k přípravě ovocných pohárů.
Povidla :
Rovněž se připravují rozvařením ovoce, k zahuštění však dochází odpařením vody. Jsou trvanlivější než klevela a používají se jako náplň do buchet a koláčů.
Příprava ovoce před zpracováním

Broskve :
Po omytí je půlíme a zbavujeme pecek. Slupku pokud možno zachováváme kvůli cenným látkám. Pokud to recept vyžaduje, loupeme je syrové nebo spařené horkou vodou a ochlazené.
Meruňky :
Po pečlivém omytí je necháme odkapat a odpeckujeme. Do kompotu ale vždy jednu nebo dvě pecky přidáme, aby získal lepší chuť.
Višně :
Před omytím je přebereme, aby byly kvalitní, podle konkrétního receptu pak eventuálně odstopkujeme a vypeckujeme.
Jablka :
Pečlivě je omyjeme. Pokud je nebudeme loupat, klidně i kartáčkem a pod teplou tekoucí vodou, aby byla skutečně čistá. V případě, že je loupeme, zbavujeme stopky, jádřinců a zbytků okvětí a krájíme na kousky, připravíme si vodu s kyselinou citrónovou nebo s octem. Kousky jablek sem dáváme proto, aby nezhnědly.
Hrušky :
Vždy loupeme a zbavujeme jádřinců, okvětí a stopky s cévními svazky. Jinak je postup stejný jako u jablek.
Švestky :
Opereme a pečlivě osušíme. Buď je necháme vcelku, nebo je rozpůlíme a vypeckujeme. U některých receptů se používají švestky oloupané. To pak plody spaříme horkou vodou, rychle ochladíme a oloupeme.
Angrešt :
Stopky odstřiháváme a proplachujeme pod tekoucí vodou. Pokud ho používáme pro marmelády, které se lisují, stopky můžeme ponechat.
Bezinky :
Bobulky otrháme a propláchneme pod tekoucí vodou.
Borůvky :
Přebereme a proplachujeme pod tekoucí vodou.
Maliny a ostružiny :
Jen lehce omyjeme a přebereme, neproplachujeme, aby neztratily šťávu.
Rybíz :
Proplachujeme studenou vodou a teprve pak zbavíme stopek.
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png

Líbí se Vám tyto stránky?

Ano, líbí (341 | 87%)
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png
Obrázky na profil, obrázky na lide.cz
Zápatí stránek
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one