Ve fotogalerií Vám ukážu jak má vypadat raut. Fotky rautů mám od své kamarádky Lenky.
ž01.jpg
ž16.jpg
ž1.jpg
ž2.jpg
ž02.jpg
ž3.jpg
ž8.jpg
ž04.jpg
ž9.jpg
ž13.jpg
ž10.jpg
ž14.jpg
ž11.jpg
ž15.jpg
ž7.jpg
ž17.jpg
ž4.jpg
ž5.jpg
ž6.jpg
Ve fotogalerií Vám ukážu jak májí vypadat obložené mísy. Fotky obložených mís mám od své kamarádky Lenky.
37.jpg
1.JPG
2.jpg
4.jpg
6.jpg
7.jpg
8.JPG
10.JPG
12.JPG
13.JPG
15.JPG
16.jpg
18.jpg
19.jpg
22.jpg
23.jpg
25.jpg
26.jpg
30.jpg
31.jpg
32.jpg
33.JPG
34.jpg
35.jpg
36.jpg
14.JPG
3.jpg
5.jpg
9.JPG
11.JPG
17.jpg
20.JPG
27.jpg
29.jpg
28.jpg
24.jpg
Pizza caprese

Pizza caprese

Pizza vegetaria

Pizza vegetaria

Pizza cardinale

Pizza cardinale

Pizza 4stagioni

Pizza 4stagioni

Pizza provencia

Pizza provencia

Pizza Italiana

Pizza Italiana

Pizza Mexicana

Pizza Mexicana

Pizza Barroccia

Pizza Barroccia

Pizza Valentina

Pizza Valentina

Baby Pizza

Baby Pizza

Pizza Hawaii

Pizza Hawaii

Pizza Contadino

Pizza Contadino

Pizza Palermo

Pizza Palermo

Pizza Bufalina

Pizza Bufalina

 Pizza al tonno

Pizza al tonno

Braccio di Ferr

Braccio di Ferr

Pizza alla Kall

Pizza alla Kall

Pizza Golosa

Pizza Golosa

Pizza Feuerwerk

Pizza Feuerwerk

Pizza Viennese

Pizza Viennese

Pizza Primavera

Pizza Primavera

Pizza Reale

Pizza Reale

Frutti Di Mare.

Frutti Di Mare.

Barrocciaia

Barrocciaia

Pepperoni Speci

Pepperoni Speci

Pizza Frutti di

Pizza Frutti di

PROSCIUTTO DE F

PROSCIUTTO DE F

Záhlaví stránek

V dobrůtkách najdete více než 3500 receptů..
Na těchto stránkách se pracuje..
žž.jpg
1. Topinky se sýrem.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
2 krajíce chléb | 1 stroužek česnek | 2 plátky sýr.
2 krajíce chleba opečeme na grilu z jedné strany, otočíme, položíme na každý plátek sýra a opečeme z druhé strany, nakonec potřeme česnekem.

2. Topinky s rajčaty.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
2 krajíce chléb | 1 stroužek česnek | 1 ks rajče | pomazánkové máslo.
2 krajíce chleba opečeme v topinkovači nebo na grilu, potřeme česnekem, namažeme pomazánkovým máslem a poklademe nakrájeným rajčetem.

3. Vídeňská topinka.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
4 plátky staršího chleba | 4 ks vejce | sůl | olej na smažení.
Uprostřed chlebových plátků vykrojíme čtvereček asi 3x3 cm. Osmažíme chleba po jedné strane a obrátíme. Do otvorů rozklepneme vejce a rozmažeme po povrchu topinky. Když žloutky začínají tuhnout znovu otočíme vaječnou stranou dolů a krátce opečeme. Vejce v otvoru má zůstat na měkko. Vídeňskou topinku obložíme zeleninou.

4. Šumavská topinka.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
30 dkg sýru na strouhání | 7 stroužků česneku | 2 ks vejce | sůl | hladká mouka | majoránka | pepř | chléb | olej na smažení.
Nastrouháme sýr, přidáme vejce, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme. Přisypeme majoránku. Nakonec přidáme hladkou mouku, aby nám vznikla hustá směs. Směs namažeme na chleba. Smažíme v rozpáleném oleji, nejprve namazanou stranou dolů. Šumavskou topinku můžeme posypat drobně nakrájeným pórkem.

5. Italské topinky.
'''''''''''''''''''''''''''''''''
chlebíčková veka | 10 dkg másla | 10 ks satdelek nebo sardelová pasta | 10 dkg sýra | 15 dkg šunkového salámu.
Mezi dva plátky veky vložíme plátek sýra a plátek salámu, připravené tousty srovnáme na ohnovzdornou misku, potřeme mírně máslem a grilujeme, až je veka křupavá a sýr rozpuštěný. Na pánvičce rozpustíme máslo, přidáme sardelky, krátce osmahneme a touto směsí topinky polijeme, potom je posypeme zbytkem sýra a ještě minutu italské topinky grilujeme.

6. Plněné topinky.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''
4 ks krajíce chleba, 4 ks vajíčka, 1 ks konzerva ďábelských toustů, 4 plátky tvrdého sýru, 8 plátků měkkého salámu, dle chuti sůl,pepř,paprika | olej.
Z krajíců chleba vykrojíme střídky. Kůrky opečeme na pánvi z jedné strany. Otočíme. Do otvoru, který vznikl po vykrojení vnitřku rozklepneme vajíčko, které osolíme, ochutíme pepřem a paprikou. Mezitím střídky pomažeme lehce ďábelskými tousty, poklademe plátky salámu a sýra a až je vajíčko téměř hotové, vložíme takto připravené vnitřky chleba zpátky do kůrek a to sýrem dolů na vajíčko. Přimáčkneme. Celou takto plněnou topinku opatrně obrátíme a opečeme i z druhé strany.

7. Ďáblovy topinky.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''
dle potřeby topinky | 1 konzerva vepřového masa | 2 - 3 stroužky česneku | 1 ks paprika | 1 ks feferonka | sůl | rajčata na ozdobu.
Vepřové maso smícháme s prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenou paprikou a feferonkou, ochutíme solí a natřeme na topinky. Ďáblovy topinky nakonec zdobíme plátky rajčat.

8. Topinka v sýrovém těsíčku.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
2 plátky chleba | 1 ks vejce | špetka soli | 10 dkg tvrdý sýr | olej.
Krajíček chleba opečeme z jedné stany na oleji, před dopečením potřeme rozšlehaným vajíčkem se sýrem, otočíme a opečeme i ze sýrové strany. Před podáváním můžeme osolit a topinku v sýrovém těstíčku ozdobíme dle vlastní chuti.

9. Topinky s ďábelskými vejci.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
12 krajíčků chleba | 4 kusy vejce | 4 lžíce mléko | 2 lžíce olej | 1 kus cibule | 2-3stroužky česnek | 3 lžíce kečup | 1 lžička sladká paprika | půl lžičky mletý pepř | půl lžičky grilovací koření | 1-2 lžíce nakrájené pažitky | 100 gramů tvrdého sýra | sůl | olej na smažení.
Na oleji osmahneme cibuli a hned stáhneme z ohně. Přidáme utřený česnek, část pažitky, kečup, papriku, grilovací koření, pepř a sůl. Vejce rozmícháme s mlékem a za stálého míchání necháme ztuhnout. Potom přidáme hotovou směs a krátce prohřejeme. Uděláme topinky, poklademe vaječnou směsí, posypeme strouhaným sýrem a pažitkou.

10. Ztracená vejce na topince.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
4 ks vejce | 4 velké plátky bílé veky | 100 g šunky | 30 g másla | 3 lžíce kečupu | 30 g sýra | sůl | ocet.
Plátky veky opečeme na másle, pak na ně položíme plátek šunky, na povrch dáme jedno ztracené vejce uvařené v osolené a okyselené vodě. Ztracená vejce na topince pokapeme kečupem a ozdobíme strouhaným sýrem.

11. Topinky s houbami.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
chléb| 500 g čerstvých hub| olej nebo tuk| česnek| čerstvá šalvěj| mletá chilli paprika| mletý pepř| sůl| pažitka| petrželová nať| tvrdý sýr.
Krajíce chleba opečeme a položíme na talíř. Houby očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme česnek, šalvej, chilli, pepř a sůl. Dusíme na mírném ohni, poté přidáme houby a dusíme dalších 15 - 20 minut, dokud se nevypaří přebytečná voda. Houbovou směs poté vrstvíme na topinky a zdobíme nasekanou pažitkou nebo petrželovou natí a můžeme posypat strouhaným sýrem.

12. Topinky mňamka.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''
30-40 dkg libového masa (vepřové, kuřecí nebo krůtí) | 3 ks cibule | 1 ks paprika | 4 ks rajčata | 5 stroužků česneku | Solamyl | kečup ostrý | čili omáčka | sojová omáčka | gril. koření | sůl | olej | chléb.
Ve woku rozpálíme olej a vložíme na nudličky nakrájené maso a na plátky pokrájené 2 stroužky česneku, necháme asi 2 minuty osmahnout, přidáme lžíci až 2 sojové omáčky, 1/2 lžičky grilovacího koření, 1/2 kávové lžičky soli a na slabé plátky na kroužky nakrájenou cibuli. Po 2 minutách přidáme nakrájenou na proužky papriku, rajčata, asi tak 1 dcl ostrého kečupu (může být více) a trochu čili omáčky. Přidáme 1 až 1 a 1/2 lžičky Solamylu (na zahuštění) povaříme další 2 minuty, aby paprika trochu změkla. Pak už jen ochutnáme a dle chuti a hustoty přidáme kečup, sůl nebo trochu čili. Wok odstavíme z ohně a přikryjeme poklicí. Rozpálíme olej a osmažíme tak 8 topinek, natřeme česnekem, obložíme směsí, zasypeme roztrouhaným sýrem a nakonec topinky ozdobíme proužkem papriky a kolečkem rajčete.

13. Kovářská topinka.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
1 krajíc chleba | na smažení tuk | 1 stroužek česneku | 1/2 ks cibule | několik plátků nivy.
Na pánvi na tuku osmažíme topinku, očesnekujeme, posypeme cibulí, poklademe nivou a necháme na chvilku pod grilem zapéct. Kovářskou topinku můžeme ještě podle chuti ozdobit kečupem.

14. Topinky s kuřecími játry.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
20 dkg kuřecích jater | 4 dkg másla | 1/2 sardelové pasty | pepř | chlebíčková veka | masový vývar.
Játra podusíme na polovině másla, podlijeme trochou vývaru, opepříme a dusíme. Měkká játra umeleme, přidáme sardelovou pastu a dobře umícháme. Vložíme do nádoby, přidáme zbytek másla a prohřejeme. Mažeme na plátky chlebíčkové veky a zapečeme.

15. Topinky z trouby.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
několik krajíců staršího chleba | máslo (nebo margarín) | strouhaný eidam | cibule | mletá paprika.
Krajíce chleba lehce namažeme máslem, naskládáme na plech, posypeme strouhaným sýrem, najemno nakrájenou cibulkou a posypeme mletou sladkou paprikou. Dáme zapéct do trouby, až topinky zrůžoví (10-15 min.) a ihned teplé a křupavoučké konzumujeme.

16. Topinková mňamka.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
česnek, olej, chléb, pepř, 4 vejce, 2 cibule, 15 dkg šunky, 20 dkg eidamu.
Nastrouháme sýr, přidáme na drobno nakrájený salám, jemně nakrájenou cibulku, vejce,koření a promícháme. Vzniklou hmotu natřeme na chleba, a touto stranou vložíme do rozpáleného oleje.Po zezlátnutí obrátíme a dosmažíme. Hotové topinky potřeme česnekem, stranu s opečenou pomazánkou plnotučnou hořčicí a obložíme třeba rajčátkem.

17. Topinky Arnošta z Pardubic.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
4 krajíce chleba | 4 vejce | malá plechovka játrové paštiky | olej na smažení | trochu hořčice nebo kečupu | malá cibule.
Z krajíce chleba vykrojíme sřídku tak, aby kůrka zůstala celá (tvoří "ohrádku"). Kůrku dáme na rozpálený olej na pánvičce a do "ohrádky" vlijeme jedno vidličkou rozšlehané vejce. Necháme ztuhnout aby vajíčko vytvořilo "dno". Mezitím střídku namažeme paštikou a přiklopíme do "ohrádky" paštikou dolů. Přitiskneme. Ještě chvíli necháme smažit, pak opatrně obrátíme a opečeme z druhé strany. Hotovou dobrotu ozdobíme hořčicí nebo kečupem, cibulí nakrájenou na kolečka, případně další zeleninou podle chuti. Podáváme horké.

18. Osvěžující topinky.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
4 krajíce chléba | kyselé zelí | uzenina | 2 vejce | olej | 2 stroužky česneku | kari koření | sůl | pepř.
Dejte na pánev rozehřát olej. Krajíce chleba nakrájejte na půlky a osmažte jako topinky. Až dosmažíte poslední, máte pánev prakticky čistou a můžete pokračovat. Přidejte olej a dejte osmažit na drobné kousky (plátky, kostečky…) nakrájenou uzeninu. Pak přidejte kysané zelí a nechejte trochu osmažit. Přidejte kari, můžete i pepř a sůl. Topinky potřete stroužky česneku a posolte. Že je zelí hotové, poznáte podle chuti. Dejte ho na připravené topinky a máte opět čistou pánev. Pro změnu přidejte olej a rozklepněte pár vajec. Udělejte je jako vaječnou omeletu , posolte popepřete - nemíchat. Tu pak rozkrájejte na menší dílky a dejte na vrch topinek se zelím.

19. Mlsné topinky.
'''''''''''''''''''''''''''''''''
4 krajíce chleba | olej na smažení | 2 stroužky česneku | 2 lžíce medu | plátky šunky | sýr na strouhání | sůl.
Chléb nakrájíme a osmahneme po obou stranách. Poté osolíme a očesnekujeme, potřeme medem a položíme plátky šunky. Takto upravené topinky posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.

20. Topinky se šunkou a pivem.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
250 g ementálu | 200 g šumky | 10 krajíců chleba | 250 ml piva | 60 g másla | pepř | sůl.
Pivo svaříme, přidáme ementál nalámaný na menší kousky, vetší část másla pepř a mícháme, až se sýr roztopí a vytvoří hustý krém. Krajíčky chleba namažeme máslem a namazanou stranou uložíme na plech. Na krajíčky dáme plátky šunky nebo salámu, které předem trochu opečeme, a pak na šunku klademe hustou omáčku a zapékáme v troubě.

21. Topinky s vajíčkem.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
12 plátků chleba | 6 stroužků česneku | olej | 12 vajec | 3 cibule | kečup | sůl | sýr | pepř.
Z chleba se udělají na pánvičce, nebo v topinkovači topinky, které se poté potřou česnekem. V misce si zamícháme, cibuli, kečup, nastrouhaný sýr. Touto směsí potřeme topinky. Na pánvičce uděláme volské oko, které poté dáme na topinku. Toto volské oko trochu osolíme, nebo popepříme.

22. Topinky s tvarůžky.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
4 krajíce chleba | 2 dcl oleje | česnek | 200 g tvarůžků | 100 g anglické slaniny | 1 cibule | chilli.
Chléb opečeme na oleji, dle chuti potřeme česnekem, poklademe plátky anglické slaniny. Na 1 ks topinky překrojíme 2 kolečka tvarůžků a rozložíme na topinku. Prohřejeme v mikrovlnné troubě 15 sekund na plný výkon. Topinku přizdobíme jemnými půlkolečky cibule a přidáme špetku chilli koření.

23. Topinky s pomazánkou z nivy.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
15 topinek | 2 stroužky česneku | 2 vejce | 10 dkg Nivy | 1 konzerva Ďábelské toasty | zelenina na oblohu.
Konzervu (Ďáb. toasty) ohřát na pánvi, přidat na kousky nakrájenou Nivu, až se rozpustí, přidat 2 syrová vejce a nechat zhoustnout (míchat). Teplou pomazánku natřít na očesnekované topinky a ozdobit pórkem, paprikou, rajčaty.

24. Topinky s houbovou směsí.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
50 g slaniny | česnek | sůl | 4 vejce | 30 g másla | tuk | 1 cibule | chléb | 500 g hub | pepř | 2 - 3 zrnka jalovce | pažitka.
Houby očistíme, nakrájíme a vložíme do osolené vroucí vody. Vaříme asi 5 až 10 minut a poté scedíme. Slaninu nakrájíme na nudličky a osmahneme na másle. Na směsi tuku osmahneme cibuli a vmícháme houby. Pak přidáme rozdrcená zrnka jalovce a podusíme. Do takto připravené směsi přidáme rozmíchaná vejce, necháme je srazit a promícháme s nakrájenou pažitkou. Chléb opečeme na rozehřátém tuku. Topinky potřeme česnekem a podle chuti osolíme. Připravenou smaženici namažeme na topinky a můžeme podávat.

25. Topinky obložené vejci a uzeným masem.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
12 topinek | 4 vejce | 15 dkg vařeného uzeného masa | 2 dkg kapar | trochu pažitky | sůl | pepř | 4 dkg másla.
Vejce dobře rozkvedláme, pak k nim přidáme na drobné kostičky nakrájené maso, rozsekané kapary a pažitku, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Na větší pánvi nebo v kastrole rozpálíme máslo, nalijeme do něj vaječnou směs a za stálého míchání vařečkou ji necháme na mírném ohni tak dlouho, až kašovitě zhoustne. Hotovou vaječnou směs pak silně potřeme připravené horké topinky.

26. Topinka s masem a se zeleninou.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
2 ks kuřecí řízky | 1 sklenice leča | 1 ks cibule | chléb | pepř
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Krátce osmahneme z obou stran. Lečo krátce podusíme. Z chleba uděláme topinky. Na topinky položíme osmažené kuřecí řízky a na ně dáme lečo a posypeme nakrájenou cibulkou.

27. Obložená topinka.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
8 krajíců chleba | 15 dkg Vysočiny | 10 dkg tvrdého sýra | 2 větší rajčata | 2 papriky | sůl | česnek | pepř | olej.
Na oleji osmažíme dozlatova topinky, potřeme je česnekem z obou stran, pak na topinky dáme kolečka salámu, plátky tvrdého sýru, na kolečka nakrájené rajče a papriku, pokud paprika nepálí a chceme mít topinku pikantní, tak použijeme mlýnek s pepřem a osolíme.

28. Topinka Kalimero.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
200 g kuřecích prsíček | 200 g kuřecí šunky | 4 vejce | 1 velká cibule | 100 g eidamu | sádlo | máslo | chléb na topinky | sůl | pepř.
Na sádle osmažíme do sklovata na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na nudličky nakrájené maso, osolíme, opepříme a orestujeme. Přidáme na nudličky nakrájenou kuřecí šunku, směs prohřejeme a odstavíme. Nastrouháme sýr. Do šálku vyklepneme vejce, lehce osolíme a rozmícháme. Na sádle opečeme plátky chleba, které po odkápání tuku (osušení v papírové utěrce či ubrousku)lehce pomažeme máslem. Znovu prohřejeme masovou směs, přidáme rozmíchaná vejce a za stálého míchání necháme srazit. Hotovou směs klademe na připravené horké topinky, sypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.

29. Voňavé topinky.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
olomoucké syrečky | cibule | pálivá paprika | 1/2 lžičky drceného kmínu | sůl | 0,5 l světlého piva | 3 lžíce plnotučné hořčice | 1 lžička sardelové pasty.
K nakrájené cibuli přidáme syrečky a do jemna rozetřeme. Přidáme další ingredience a řádně promícháme. Nakonec přilijeme pivo a promícháme. Necháme odležet přes noc. Mažeme na chléb nebo topinky a ozdobíme kousky zeleniny.

30. Vaječné topinky pikant.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
4 krajíce chleba | 2 vejce | sůl | pepř | 1 cibule | tuk na smažení.
Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme. V rozšlehaných vejcích z obou stran namočíme krajíce chleba a zprudka po obou stranách opečeme. Podáváme posypané na kroužky nakrájenou cibulí.

31. Topinky ve vajíčku.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
4 krajíce chleba | 2 - 3 vejce | 0,5 dl oleje | Přílohy dle chuti: | sůl | pepř | česnek | rajčata | hořčice | okurka.
V talíři rozmícháme vejce, olej rozehřejeme na pánvi (asi na 180 °C), chléb obalíme ve vejci a osmažíme do růžova na rozehřáté pánvi. Rozetřeme stroužek česneku se špetkou soli a topinku mírně potřeme. Rajská jablíčka nakrájíme na kolečka a položíme na krajíc nebo volně na talířku jako příloha.

32. Topinky v sýru.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''
starší chléb | eidam | 1 vejce | kmín | olej.
Tvrdý sýr nastrouhám na jemné nudličky. Smíchám se syrovým vajíčkem a troškou kmínu. Musí z toho být hustší kaše. Těsto nesmí být tekuté. Poměr hodně záleží na mazlavosti sýra, proto ho neuvádím. Těsto namažeme na půlkrajíčky chleba a smažíme. Vkládáme do rozpáleného oleje, ideální je asi 3 cm vrstva, namazanou stranou dolů. Po chvíli opatrně pomocí 2 lopatek obrátíme a smažíme z druhé strany.

33. Bratislavské topinky.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
4 krajíce chleba, 30 g slaniny, 1 ks cibule, 2 ks zelené papriky, 2 ks rajčata, 200 g klobásy, 1 lžíce rajčatového protlaku,80 g strouhaného sýra, mletá pálivá paprika,pepř,sůl.
Slaninu nakrájenou nadrobno rozpustíme na pánvičce a zpěníme na ní nakrájenou cibuli. Přidáme pokrájené papriky a rajčata a dusíme. Pak přidáme na tenká kolečka nakrájenou klobásu, protlak a pálivou papriku, pepř, sůl. Opečeme topinky dáme na ně připravenou směs, posypeme sýrem a rychle zapečeme.

34. Ďábelské topinky.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
4 ks topinky | olej | 1 konzerva Ďabelských toastů | 1 ks natvrdo uvařené vejce | sterilovaná kapie | petrželová nať.
Topinky namažeme obsahem konzervy a ozdobíme kolečky vajec, proužky sterilované kapie a petrželkou. Šábelské topinky hned podáváme.

35. Topinky plněné.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
1 silný krajíc chleba | 3 kolečka vysočiny | 2 kolečka šunkového salámu | 1 ks tavený sýr | 1 stroužek česneku | olej | kečup.
Hodně silný krajíc rozkrojíme jako kdyby kapsu, dovnitř vložíme vysočinu, šunkový salám a otvor zamázneme taveným sýrem. Smažíme na pánvi jako topinku, počesnekujeme a osolíme, topinky také můžeme polít kečupem.

36. Topinka v alobalu.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
2 ks krajíc chleba | sádlo | paprika | uz. maso | niva | 1/2 lžíce soj. omáčka | 1 lžíce hořčice | česnek | sůl.
První chleba - namažem sádlem, posypeme sladkou paprikou, uzeným masem na kostičky, rozdrobenou nivou. Druhý chleba - uděláme kašičku (sojovou omáčku, hořčici, česnek, pálivá paprika). Namažeme a krajíc dáme na první. Alobal potřeme sádlem, zabalíme a topinku pečeme v troubě asi 20 min.

37. Šumavské topinky.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
4 ks topinky | česnek | 4 ks vejce | tuk | cibule | 2 ks papriky | 150 g strouhaného sýra | sůl.
Cibuli nakrájíme na drobno, osmažíme, přidáme papriky nakrájené na tenké nudličky, orestujeme, vmícháme vejce, osolíme a necháme mírně ztuhnout. Rozdělíme na opečené topinky potřené česnekem a posypeme strouhaným sýrem.

38. Topinky s vejci a kečupem.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
4 krajíce chleba | 4 ks vejce | kečup dle chuti | strouhaný sýr | olej | sůl.
Vajíčka usmažíme, osolíme a promícháme s kečupem. Tuto směs natřeme na opečené krajíce chleba a ještě horké topinky s vejci a kečupem posypeme strouhaným sýrem.

39. Topinky s rybím filé a ananasem.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
4 plátky tmavého chleba | 4 plátky rybího filé | 4 kolečka kompotovaného ananasu | 100 g žampiónů | 1 ks cibule | máslo | olej | pepř | sůl.
Na pánvi rozpálíme trochu másla nebo tuku, osmažíme nakrájenou cibuli a plátky žampiónů, osolíme a opepříme a na jiné pánvičce rychle opečeme rybí filé, chléb a kolečka ananasu. Na každou topinku dáme kolečko filé a kolečko ananasu, pokryjeme žampiónovou směsí a ještě horké podáváme. Hotové topinky s rybím filé a ananasem můžeme ozdobit plátky rajčat a petrželovou natí.

40. Topinkové jednohubky.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
několik krajíců chleba | olej | salám | sýr | pažitka.
Z krajíců chleba vykrajujeme různé tvary - kolečka, srdíčka, kytičky, které na oleji opečeme po obou stranách jako topinky. Hotové je ozdobíme kolečky salámu, sýrem vykrojeným ve stejném tvaru, posypeme nasekanou pažitkou a topinkové jednohubky podáváme.

41. Topinky s lečem a volským okem.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
4 ks topinky | česnek | 1 sklenice sterilované lečo | klobása | 4 ks vejce | tatarka.
Lečo dobře prohřejeme a z vajec usmažíme volská oka. Na česnem potřené topinky rozdělíme na tenké plátky nakrájenou klobásu, celý povrch potřeme lečem a navrch dáme volské oko, které pokapeme tatarskou omáčkou. Před volským okem a pokapáním tatrskou omáčkou můžeme ještě topinky krátce zapéct v mikrovlnné troubě.

42. Topinky se sýrovým krémem.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
toastový chleba | 150 g strouhaného tvrdého sýra | máslo | 3 lžíce mléka nebo smetany | hořčice | mletá sladká paprika.
Na pánvi rozpustíme trochu másla, vmícháme nastrouhaný sýr a když se rozpustí, přidáme mléko nebo smetanu, půl lžičky hořčice a trochu mleté papriky. Tuto teplou pomazánku namažeme na opečené suché plátky toastového chleba, ozdobíme kyselou okurkou, kolečky rajčat a podáváme.

43. Topinka obložená.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
8 krajíců chleba | 150 g vysočiny | 100 g tvrdého sýra | 2 větší rajčata | 2 ks papriky | dle chuti sůl | dle chuti česnek | dle chuti pepř | olej.
Na oleji osmažíme do zlatova topinky, potřeme je česnekem z obou stran. Na topinky dáme kolečka salámu, plátky tvrdého sýru, na kolečka nakrájené rajče a papriku. Obloženou topinku osolíme, opepříme dle chuti.

44. Masové topinky s křenem.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
4 plátky toastového chleba | 200 g kuřecích prsíček | 1 ks cibule | tuk | 2 ks kapie | feferonka | hořčice | křen | pepř | sůl.
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a prudce orestujeme na pánvi s rozpáleným tukem. Pak přidáme nakrájenou cibuli, necháme ji lehce zesklovatět, přidáme nakrájené kapie a nasekanou feferonku a společně podusíme. Hotovou směs rozdělíme na opečené topinky, pokapeme hořčicí, posypeme nastrouhaným křenem a podáváme s čerstvou zeleninou.

45. Kořeněné masové topinky.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
4 plátky toastového chleba | 400 g vepřového masa | 3 lžíce oleje | 3 lžíce sójové omáčky | 2 lžíce worcestrové omáčky | 2 ks vejce | 2 lžíce strouhaného křenu | čili koření | pepř | sůl | 3 lžíce solamylu.
Vepřové maso na jemno pomeleme, promícháme ho s olejem, sójovou omáčkou, worchestrovou omáčkou, vejcem, křenem a kořením a necháme do druhého dne odležet. Pak ze směsi opečeme tenké placky (jako karbanátky), dáme je na opečené topinky a podáváme se zeleninou zeleninou.

46. Pikantní masové topinky.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
4 plátky toastového chleba | 200 g kuřecího masa | tuk | 1 lžička solamylu | 1 ks cibule | 3 ks sterilované kapie | 2 ks feferonky | 2 stroužky česneku | pepř | sůl.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a smícháme se solamylem rozmíchaným v trošce vody. Na pánvi rozpálíme tuk a po všech stranách maso orestujeme. Pak přidáme na kousky nakrájenou cibuli, proužky sterilovaných kapií a jemně nasekané feferonky a znovu orestujeme. Opečeme topinky, potřeme je stroužkem česneku, poklademe masovou směsí a podáváme se zeleninou.

47. Topinky s masem a nivou.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
4 plátky toastového chleba | 200 g kuřecích prsíček | olej | 1 ks cibule | 100 g žampionů | 3 ks naložené papriky | 3 stroužky česneku | kečup | pepř | sůl | strouhaná niva.
Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme a orestujeme na oleji. Pak přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené žampióny a papriky, kečup, prolisovaný česnek a podle chuti opepříme a osolíme. V toastovači opečeme několik plátků toastového chleba, topinky poklademe masovou směsí a posypeme nastrouhanou nivou.

48. Topinky se směsí z mletého masa.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
4 plátky toastového chleba | 1 ks cibule | 150 g mletého masa | 2 stroužky česneku | 2 ks rajčata | 4 plátky sýra | olej | sůl | pepř | mletá paprika | majoránka.
Cibuli nakrájíme na kolečka, rozpálíme tuk a cibuli na něm orestujeme. Mleté maso ochutíme prolisovaným česnekem, paprikou, solí, pepřem a majoránkou, ze směsi uděláme tenké karbanátky a ty opékáme na rozpáleném tuku. Na opečené toasty dáme maso, kolečka rajčat a plátky sýra a v troubě ještě krátce zapečeme.

49. Topinky se zelím.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
toastový chléb | česnek | 250 g kysaného zelí | koření dle chuti | 4 plátky šunky | tuk | feferonky | cibule.
Kyselé zelí necháme okapat, podusíme na troše rozpáleného tuku a okořeníme podle chuti, např. sójovou omáčkou či mletou paprikou. Orestované zelí navrstvíme na opečené a česnekem potřené topinky, poklademe plátky šunky, které jsme prudce opekli na tuku a ozdobíme feferonkou a kolečky cibule.

50. Pikantní masové topinky s vejci.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
toastový chléb | 2 ks vejce | 200 g pečeného nebo vařeného masa | 2 ks feferonky | cikánská omáčka (ve sklenici) | strouhaný sýr | sůl.
Maso s feferonkami umeleme v mlýnku na maso, podle potřeby dosolíme a promícháme s cikánskou omáčkou. Na pánvi uděláme míchaná vajíčka. Masovou směs namažeme na opečené topinky, doprostřed každé topinky dáme trochu míchaných vajíček a celou topinku posypeme strouhaným sýrem.
51. Žampiónové topinky s lečem a vejci.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
toastový chléb | sádlo | 1 ks cibule | 150 g žampionů | 1 ks paprika | 2 ks rajčata | 2 ks vejce | sůl | pepř.
Cibuli nakrájíme na kostičky, orestujeme na troše sádla, přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampióny, na nudličky nakrájenou papriku a rajčata a společně vše podusíme doměkka. Pak osolíme, opepříme a do směsi rozmícháme vejce. Necháme ještě chvíli za stálého míchání prohřívat. Hotovou směs namažeme na opečené plátky toastového chleba.

52. Ohnivé topinky.
''''''''''''''''''''''''''''''''''
50 g másla | 1/2 sklenice nakládaných feferonek | 1 menší cibule | 1 vajíčko na tvrdo | pepř,sůl,paprika,pažitka, petržel,tvrdý sýr.
Feferonky nakrájíme na kousky. Vajíčko, pažitku a petržel drobně rozsekáme. Cibuli zpěníme na másle. Všechno smícháme dohromady s kořením, osolíme a zahřejeme. Teplou směs mažeme na topinky a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.

53. Topinky masové s křenem.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
4 plátky toustového chleba | 200 g kuřecího masa | 1 ks cibule | 2 ks kápie | 1 ks feferonka | dle chuti hořčice | dle chuti křen | dle chuti pepř | dle chuti sůl | olej.
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a prudce orestujeme na pánvi s rozpáleným olejem. Pak přidáme nakrájenou cibuli, necháme ji lehce zesklovatět, přidáme nakrájené kapie a nasekanou feferonku a společně podusíme. Hotovou směs rozdělíme na opečené topinky, pokapeme hořčicí, posypeme nastrouhaným křenem a podáváme.

54. Játrové topinky.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''
toastový chléb | 200 g drůbežích jater | 100 g anglické slaniny | kečup | pepř | sůl | tuk.
Játra nakrájíme na malé kousky (skutečně krájíme, neškrábeme), anglickou slaninu nakrájíme na malé nudličky a společně osmahneme na rozehřátém tuku. Opepříme, osolíme a rozdělíme na opečené topinky. Játrové topinky pokapeme podle chuti kečupem a podáváme.

55. Topinky s masem a lečem.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
toastový chléb | 150 g pečeného masa | tuk | cibule | 4 lžíce sterilovaného leča | 2 ks feferonky | 3 stroužky česneku | rajčatový protlak | 1 lžička hladké mouky | mletá paprika | pepř | sůl | tvrdý sýr.
Na rozpáleném tuku zpěníme jemně nakrájenou cibuli, vmícháme mleté maso, lečo, nakrájené feferonky, utřený česnek, rajčatový protlak, koření a sůl. Pak lehce poprášíme moukou a za občasného míchání podusíme. V topinkovači opečeme plátky toastového chleba, směs na ně navršíme, posypeme strouhaným sýrem a podáváme.

56. Topinky s vaječnou omeletou.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
4 plátky toastový chléb | 4 ks vejce | strouhanka | hořčice | kyselé okurky | cibule | tuk | sůl.
Topinky opečeme dozlatova na tuku nebo v topinkovači. Vejce rozšleháme s trochou strouhanky, osolíme a na rozpáleném tuku postupně tyto placky po obou stranách usmažíme. Hotové vaječné omelety dáme na topinky potřené hořčicí a ozdobíme plátky kyselých okurek a kolečky cibule.

57. Topinky s bramborovou směsí.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
toastový chléb | 4 ks brambory | 1 ks cibule | 3 stroužky česneku | olej | sójová omáčka | kečup | pepř | sůl.
Brambory uvaříme ve slupce, ještě horké oloupeme, necháme vychladnout a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, trochu oleje a dochutíme sójovou omáčkou, kečupem, pepřem a solí. Tuto směs mažeme na opečené topinky a zdobíme sterilovanou zeleninou.

58. Olivové topinky.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
1/2 ks bagety | 80 g změklého másla | 4 lžíce jemně posekaných černých oliv | 1 stroužek česneku - posekaný | 1/2 lžičky sušeného oregána.
Nakrájet bagetu na plátky, ale nedokrojit je, takže bageta drží stále pohromadě. Smíchat ostatní ingredience do hladka. Natřít směsí mezi plátky bagety a zabalit ji do alobalu. Vložit do předem vyhřáté trouby na 180°C asi na 10 minut.

59. Studentské topinky.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
4 krajíce chleba | na opečení olej nebo sádlo | 4 ks vejce | maggi | plnotučná hořčice | 2 stroužky česneku | sůl | pepř | oříšek másla.
Krajíce chleba osmažíme na oleji nebo sádle, potřeme česnekem a po obou stranách pokapeme maggi. Poté potřeme po jedné straně plnotučnou hořcicí. Mezitím si na kousku másla usmažíme 4 volská oka, která osolíme a opepříme a klademe je na topinky. Studentské topinky podáváme se zeleninou.

60. Zapečené topinky s nivou.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
toastový chléb | 100 g niva | máslo v polovičním množství než niva | 1 cibule | drcený pepř | mletá paprika.
Krajíčky toastového chleba opečeme v topinkovači, nivu utřeme s máslem, promícháme s jemně nasekanou cibulí a takto vzniklou pomazánkou topinky pomažeme. Dle chuti okořeníme např. drceným pepřem a mletou paprikou, naskládáme na plech a dáme zapéct na chvíli do trouby.

61. Topinky se zvěřinou.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
2 šálky studené pečené zvěřiny | 1/2 šálku drobně krájené cibule | 1 lžička hořčice | 2 ks vejce | 100 g másla | 1 ks veka | sůl, pepř.
Umeleme zbytky studené zvěřiny, přidáme pokrájenou cibuli, hořčici, opepříme, osolíme a dobře umícháme se syrovými vejci. Plátky veky namažeme tence máslem a na to silnější vrstvu pomazánky. Topinky se zvěřinou zapečeme v troubě do zlatova. Ozdobíme brusinkami.

62. Zapečené rajčatové topinky.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
toastový chléb | špetka soli | 5-6 ks rajčat | 1 ks cibule | na smažení olej | 3 ks vejce | 50 g strouhaného sýra.
Cibuli nakrájíme, orestujeme na rozpáleném tuku a podusíme na ní pokrájená rajčata. Jakmile zhoustnou, přidáme rozšlehaná osolená vejce a mícháme do zhoustnutí. Z toastového chleba opečeme v topinkovači několik topinek a směs na ně rozdělíme. Pak je posypeme nastrouhaným sýrem a v troubě zapečeme.

63. Topinky s hermelínem.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
2 kulaté housky | 2 ks sýru Hermelín | 4 vejce | 3 stroužky česneku | 1 paprika, rajče a okurka | pár oliv | trochu pepře.
Rozkrojíme si housky a sýr na 4 části, na housku položíme kulatý plátek sýra a do něj rozklepneme po jednom vejci. Propíchneme žloutek, posypeme pepřem a vše vložíme do mikrovlné trouby. Prohříváme asi 1,5 minuty.

64. Topinka ve vejci.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
2 krajíce chleba, 2 vejce, olej, hořčice, salám, zelenina.
Topinku opečeme po jedné straně na oleji. Vyndáme a druhou stranu namažeme hořčicí. Na pánev rozklepneme vejce a topinku na něj položíme hořčicovou stranou. Opečeme až vejce ztuhne. Topinku přendáme na talíř vaječnou stranou nahoru a zdobíme salámem, zeleninou atd.

65. Zapečené kořeněné topinky.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
tmavý toastový chléb | česnek | plátky drůbeží šunky | plátky tvrdého sýra | 100 g nivy | 1 cibule | mletá paprika | chilli koření.
Plátky tmavého toastového chleba opečeme v topinkovači, potřeme stroužkem česneku, poklademe plátky šunky a posypeme nadrobno nakrájenou cibulí. Okořeníme mletou paprikou a chilli kořením (můžeme použít i tabasco), posypeme nastrouhanou nivou, nahoru položíme plátek sýra a vložíme na chvíli zapéct do rozehřáté trouby.

66. Ďábelské topinky II.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
toastový chléb | 4 špekáčky | 1 cibule | 1 rajčatový protlak | 3 stroužky česneku | 2 chilli papričky | sůl | pepř | tuk na smažení | strouhaný sýr.
Uzeninu nakrájíme na malé nudličky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na pánvičce na troše rozpáleného tuku. Potom ke směsi přilijeme rajčatový protlak a promícháme. Prohřejeme a přidáme najemno utřený česnek se solí, opepříme, přidáme nasekané chilli papričky nebo kulaté feferonky a chvíli ještě společně podusíme. Hotovou směs klademe na plátky toastového chleba, které jsme opekli v topinkovači a podáváme. Můžeme posypat nastrouhaným sýrem.

67. Televizní topinky.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
4 krajíce chleba silné asi 2 cm | 4 velké plátky šunky | 4 plátky tvrdého sýru | 4 vajíčka | sůl | pepř | sladká mletá paprika dle chuti | olej na smažení.
Na pánvi rozehřejeme olej. Mezitím vykrojíme střed krajíců a dáme na bok. Na rozpálený olej položíme okrojený krajíc, do otvoru po středu vyklepneme po jednom vejci. Vložíme plátek šunky a plátek sýru. Nakonec vše jemně přikryjeme středem krajíce, který vlastně vložíme jako kdyby zpět. Osmahneme na mírném ohni dozlatova, přetočíme a stejně dozlatova osmahneme i druhou stranu.

68. Rychlé topinky z mikrovlnky.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
1 lunchmeat | 150 g strouhaného sýra | 2 kyselé okurky | 1 malá cibule | 1 lžička kremžské hořčice | 1 stroužek česneku | chleba.
Lančmít nakrájíme na malé kostičky, smícháme ho s jemně nastrouhaným sýrem a na kostičky nakrájenými okurkami, cibulí a česnekem. Promícháme, přidáme hořčici a tuto směs naneseme na topinky opečené v topinkovači. Potom takto připravené topinky krátce zapečeme v mikrovlnné troubě.

69. Pivní topinky.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
8 plátků toastového chleba | 8 plátků šunky | 250 ml piva | 250 g sýra | 2 lžíce másla | pepř.
Pivo svaříme přibližně na polovinu objemu, přidáme kousky sýra, máslo a pepř a za stálého míchání zahříváme, až se vytvoří hladký krém. Opečeme topinky v topinkovači, na každou topinku dáme lehce opečený plátek šunky, potřeme pivní pomazánkou, narovnáme na plech a v rozehřáté troubě několik minut zapečeme.

70. Topinky a rokforovým bešamelem.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
12 plátků chleba | 50 g másla | 40 g hladké mouky | 1 dl mléka | 100 g tvrdého sýra | žloutek | sůl | pepř | petrželka.
Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a povaříme na hustý bešamel. Vmícháme tvrdý sýr, žloutek, sůl, pepř.
Tímto bešamelem potřeme chleba, dáme na plech a dozlatova zapečeme. Posypeme sekanou petrželkou.

71. Topinky se sýrem a vejci.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
100 g tvrdého sýra | 4 plátky toastového chleba | 4 vejce | 4 lžíce smetany | 1 lžíce másla | sterilované okurky | sůl | pepř.
Toastový chléb opečeme na suché pánvi nebo v topinkovači. Pomažeme je tenoučkou vrstvou másla. Sýr nastrouháme a posypeme jím připravené topinky. Troubu předehřejeme a topinky v ní zapečeme. Vejce rozšleháme se solí a smetanou. Rozpálíme si pánev, rozehřejeme máslo a vlijeme vejce a za stálého míchání je necháme srazit. Vejce by měla být trošku řídká. Míchaná vejce rozložíme na předpečené topinky se sýrem a ještě krátce zapečeme.
Topinky se sýrem a vejci ozdobíme sterilovanou okurkou a ihned podáváme.

72. Středomořské topinky.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
7 krajíčků staršího chleba | 300 g mletého vepřového masa | 1 pórek | 2 lžíce olivového oleje | 1 lžíce koření gyros | 4 vejce | sůl | pepř | 1 Mozzarella | 4 rajčátka cherry | hrst nasekané bazalky.
Krajíčky chleba rozpůlíme, opečeme na sucho v topinkovači a rozložíme na plech. Na každou topinku dáme hromádku směsi, kterou připravíme takto: Mleté maso opražíme na olivovém oleji a až se "rozdrobí", přidáme nakrájený pórek a koření, dochutíme solí a pepřem a dusíme 15 minut. Potom vše zalijeme rozšlehanými vejci a mícháme do zhoustnutí. Na hromádku položíme kolečko Mozzarelly a kolečko rajčete. Vše posypeme nasekanou bazalkou a zapečeme 10 minut v rozehřáté troubě.

73. Jelení skok na topinkách.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
1 hovězí konzerva | 1 pikantní zelenina (moravanka) | 10-12 stroužků česneku | 10 lžic kečupu | 1 velká cibule | 1 lžíce sádla | 1/2 chleba | 20 dkg eidamu.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, na sádle opečeme do růžova, přidáme hovězí konzervu, nakrájenou zeleninu i s nálevem, utřený česnek a kučup. Dusíme za stálého míchání až se hmota spojí. Podáváme na topinkách a posypeme strouhaným sýrem.

74. Topinky s vejci a salámem.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
1 rajče | dle potřeby: olej | 100 g salám | 4 ks vejce | dle chuti: pepř mletý a sůl | dle chuti: pažitka a česnek | 50 g pórek | 100 g papriky | 1 ks cibule | 4 topinky.
Na tuku podusíme nakrájenou cibulku, pórek, papriky, osolíme, přidáme nakrájený salám, chvíli restujeme a zalijeme osolenými vejci, za stálého míchání necháme ztuhnout. Směs upravujeme na opečené topinky potřené česnekem, posypeme pažitkou a zdobíme rajčetem.

75. Topinka smradlavka.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
4 krajíce chleba | česnek | sůl | olej | 2 lžíce oleje | pepř a sůl | 1 větší cibule | 2 papriky | 3 rajčata | 1 balíček tvarůžků.
Na jedné pánvičce udělat topinky a na druhé na kapce oleje osmahnout cibulku, přidám papriky a potom rajčata. Posolit, přidat pepř a nechat podusit. Místo vajec dát tvarůžky a počkat až se to pěkně spojí. Tuto směs dát na přichystané a načesnekované topinky.

76. Topinka.
'''''''''''''''''''''''''''''''
1 krajíc chleba | 1 lžíce sádlo | 2 plátky tvrdý sýr | 2 hrstě houby | 1 menší cibule | 1 špetka sůl, kmín | 1 stroužek česnek.
Houby (jakékoliv-směs lesních) pokrájíme, podusíme na cibulce zpěněné na sádle, se solí a kmínem. Než jsou hotové, upečeme topinku, počesnekujeme, pak pokryjeme vrstvou směsi hub, přikryjeme plátky sýra a dáme zapéct, až se sýr lehce roztopí.

77. Topinky s kuřecí masovou směsí.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
200 g kuř. prsíčka | 1 sklenička Kunovjanky | 1 ks větší cibule | 4 stroužky česneku | sůl | grilovací koření | dle chuti sojová omáčka | dle chuti máslo | olej.
Cibuli pokrájíme na menší kostičky. Tři stroužky česneku pokrájíme na slabší kolečka a jeden stroužek necháme vcelku potom na potření topinky. Maso nakrájíme na menší kostičky, osolíme, lehce poprášíme grilovacím kořením a zakápneme sojovkou. Necháme odležet asi 3-5 minutek, než se nám rozehřeje olej. Maso orestujeme na oleji a přidáme cibuli s česnekem. Mícháme asi dalších 5 minut a poté přidáme celou Kunovjanku i nálevem!!! Maso nepodléváme vodou, protože jsme použili ten nálev! Sporák stáhneme na č. 3 a pod pokličkou dusíme za občasného míchání, dokud se nám voda z Kunovjanky nevypaří. Ale ne moc, směska by měla být taková "šťavnatá" ne vysušená! Osmaženou topinku potřeme česnekem, trochou másla a masovou směskou. Můžeme navrch nastrouhat sýr.

78. Topinky se špenátem a sýrem.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
150 g čerstvých špenátových listů | 20 g olivového oleje | 40 g strouhaného sýra | 1 vejce natvrdo | 30 g vlašských ořechů | 8 plátků veky nebo bagety | 40 g másla.
Špenát propláchneme, nakrájíme a dusíme se špetkou soli na oleji doměkka. Směs spojíme polovinou nastrouhaného sýra. Plátky veky opečeme v troubě. Potřeme máslem a poklademe špenátovou směsí. Shora sypeme zbylým strouhaným sýrem a ozdobíme kolečkem vařeného vejce.

79. Topinky s naklíčeným mungem.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
1 plátek celozrnného chleba | dle chuti máslo | 1 rajče | dle potřeby klíčené mungo | dle chuti strouhaný sýr | oregano | sůl.
Plátky chleba zlehka opečte na sucho, potřete máslem, obložte plátky rajčat, posypte kořením, mungem a strouhaným sýrem. Topinky položte na plech a v troubě krátce zapečte.

80. Topinky se ztracenými vejci.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
8 vajec | 8 malých krajíčků chleba | 60 g másla | 200 g šunkového salámu | 100 g majolky | 4 lžíce smetany | 3 lžíce nastrouhaného křenu | 6 lžic octa.
Vejce opatrně rozklepneme, vpustíme do vařicí, octem okyselené vody a vaříme, až ztuhnou. Potom je opatrně vyjmeme děrovanou lopatkou, necháme okapat a otřepané okraje odřízeneme. Plátky chleba potřeme máslem, opečeme a na každý položíme dílek šunky a na něj okapané vajce. Majolku rozšleháme se smetanou a křenem. Takto připravenou majonézou krajíčky chleba s vejci přelijeme.

81. Kořeněné topinky.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
4 krajíce chleba | olej | česnek | 4 plátky tvrdého sýra | 4 plátky šunky | 100g nivy | 1 cibule | mletá paprika | chilli.
topinky z chleba počesnekujeme, poklademe šunkou, na ni dáme najemno nakrájenou cibuli, okořeníme paprikou a chilli, posypeme strouhanou nivou,
dáme plátkový sýr a zapečeme.

82. Pizza topinky.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
200 g pšeničného nebo žitnopšeničného chleba | 2-3 pol.lžíce olivového oleje | 1 stroužek česneku | sůl | pepř | 2 pol.lžíce pesta | 4 rajčata | 40 g parmezánu.
Chleba nakrájíme na stejně velké kusy. V pánvi rozehřejeme olej a asi 2 minuty na něm smažíme chleba z obou stran. Česnek rozpůlíme a potřeme krajíce chleba. Rajčata omyjeme, nakrájíme na kostky, smícháme s pestem a obložíme jim chleba. Posypeme parmezánem.

83. Topinka s náplní.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
4 krajíce chleba | 4 vejce | 1 játrová paštika | kečup | plnotučná hořčice | sůl | olej.
Z krajíců chleba nebo z veky nožem vyřízneme střídu, tak aby nám kůrka tvořila uzavřený ovál. Na pánvičku dáme trochu oleje, vložíme oválky chleba a do středu vyklepneme celé vejce a trochu osolíme. Vyříznuté středy natřene trochou paštiky, potřeme hořčicí a trochou kečupu. Když se vajíčko trochu zapeče, vmáčknete namazanou stranou střídku, zapečeme a obrátíme. Opečeme i z druhé strany.

84. Steakové topinky.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
2 velké cibule | 4 stroužky česneku | 2-4 lžíce sádla | 1/2 lžičky směsi koření na steak | 1/2 lžičky soli | 4 krajíce chleba | 4-8 plátků ementálu.
Cibuli rozkrájíme najemno, česnek oloupeme a prolisujeme. Na lžíci rozehřátého sádla podusíme cibuli do zlatavé barvy, přidáme k ní prolisovaný česnek a za stálého míchání osmahneme. Směs zasypeme kořením a osolíme.
Na jiné pánvi necháme rozpustit sádlo a opečeme na něm plátky chleba, vždy jen po jedné straně. Na opečenou stranu chleba naneseme připravenou cibulovou směs, poklademe jedním až dvěma plátky sýra a pod pokličkou na pánvičce necháme sýr zapéci.

85. Pikantní marinované topinky.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
4 krajíce chleba | 3 vejce | sójová omáčka | plnotučná nebo kremžská hořčice | 1 menší cibule | 3 stroužky česneku | sůl | olej.
Krajíce chleba nebo plátky toastového chleba pokapeme sójovou omáčkou, lehce potřeme hořčicí a posypeme najemno nasekanou cibulí. Potom potřeme prolisovaným česnekem, naskládáme na sebe a necháme uležet několik hodin v lednici. Potom plátky chleba vyjmeme, obalíme v rozšlehaných a osolených vejcích a usmažíme dozlatova na rozehřátém tuku nebo oleji. Podáváme s čerstvými nakrájenými rajčaty.

86. Kořeněné obalené topinky.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
4 krajíce chleba | trocha mléka | podravka | kari koření | 200 g strouhaného tvrdého sýra | 3 vejce | tuk nebo olej.
Krajíce chleba pokapeme trochou mléka, mírně posypeme podravkou a kari kořením, necháme chvíli nasáknout a poté obalíme v rozšlehaných vejcích smíchaných s nastrouhaným sýrem. Vejce nesolíme, koření je slané samo o sobě. Obalené topinky osmažíme na rozehřátém tuku nebo oleji z obou stran dozlatova. Přebytečný tuk odsajeme do ubrousku a podáváme.

87. Pestré topinky.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
topinky | česnek | 150g taveného sýra | 1 konzerva ďábelské tousty | 4 vejce | 80g cibule | sůl, pepř.
Na tuku připravíme míchaná vajíčka na cibulce. Vidličkou pomázneme jeden konec očesnekované topinky taveným sýrem, druhý konec ďábelskou směsí a do středu navršíme kopičku míchaných vajíček, která osolíme.

88. Topinky s čajovkou a sýrem.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
80 g másla | 200 g čajovky | 4 lžíce mléka | 150 g strouhaného sýra | topinky.
Změkklé máslo vyšleháme s čajovkou a mlékem přidáme strouhaný sýr a vyšleháme. Mažeme na Topinky a sypeme sekanou pažitkou.

89. Topinky s cuketou a šunkou.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
2 cibule | 20 dkg šunky | 5 stroužků česneku | rajčatový protlak | sůl | pepř | 1 cuketa.
Cuketu oloupeme a nastrouháme na hrubo. Mezitím si nakrájíme na jemno cibulku a šunku, kterou osmahneme na tuku, přidáme cuketu, prolisovaný česnek, sůl, pepř popřípadě chilli papričky, rajčatový protlak a podusíme do měkka. Směsí potíráme usmažený toustový chleba nebo topinky.

90. Teplé topinky.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
1 veka | 50 g másla | 150 g sýra | 150 g měkkého salámu | 2 vejce | tuk na smažení | sůl.
V misce umícháme máslo s vejci, solí, strouhaným sýrem a na kostičky nakrájeným salámem. Namažeme na plátky veky a vložíme do rozpáleného tutku. Opečeme z obou stran. A poté podáváme se zeleninou.

91. Sýrové topinky.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
chléb | 2 ks sýry (žervé,Lučina) | kousek másla | česneku | sůl, | olej | rajčata.
Máslo utřeme se sýrem,přidáme rozmačkaný česnek a sůl a promícháme. Chléb nakrájíme na plátky, které z obou stran opečeme na rozpáleném oleji. Pak topinky potřeme sýrovou pomazánkou a obložíme rajčaty pokrájenými na tenké plátky.

92. Topinky s lučinou a jarní cibulkou.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
chléb | 3 kusy lučiny | jarní cibulky | tuk na smažení | pepř.
Na pánvi připravíme topinky. Lučinu promícháme s jemně nakrájenou jarní cibulkou a pepřem. Vzniklou směsí potřeme hotové topinky.

93. Topinky s tvarohem a pažitkou.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
1 chléb | 1 tvaroh | pažitka | sůl | tuk na smažení.
Na rozpáleném tuku osmažíme plátky chleba. Tvaroh s nastřihanou pažitkou a solí smícháme. Hmotou pak potíráme topinky.

94. Česnekové topinky s volským okem.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
4 krajíce staršího chleba | 4 vejce | 4 plátky šunky | 2 rajčata | 8 listů hlávkového salátu | kečup nebo hořčice | česnek | sádlo na smažení | mletý pepř | sůl.
V pánvi rozpálíme sádlo, krajíce chleba na něm z obou stran důkladně opečeme dozlatova. Topinky potřeme česnekem, rozdělíme na ně salátové listy nakrájené na proužky, přidáme kolečka rajčat, kečup nebo hořčici a plátky šunky. Takto obložené topinky položíme vždy dvě na sebe. V pánvi s rozehřátým sádlem usmažíme z vajec volská oka, položíme je na připravené topinky, osolíme je, opepříme a podáváme.

95. Topinky ze zbytků.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
6 krajíců staršího chleba | 25 dkg salámu | 2 ks vejce | 1 ks velké cibule | 1/3 sklenice mléka | 15 dkg tvrdého sýra | hrst majoránky | trochu tuku na smažení | špetka soli | špetka pepře.
Chléb pokrájíme na menší kostky a osmahneme na pánvi dozlatova. Mezitím nakrájíme salám na nudličky, cibuli na kostičky. Chléb přendáme na talíř a na stejném tuku osmahneme cibuli a salám dorůžova, přidáme kostičky chleba a vše chvilku smažíme. Poté vlijeme mléko s rozkvedlanými vejci, okořeníme majoránkou a dochutíme. Připravenou směs posypeme strouhaným sýrem, pánev přikryjeme pokličkou a smažíme zhruba 6 minut. Hotové jídlo polijeme omáčkou připravenou z nastrouhané kyselé okurky, kečupu a majonézy.

96. Topinka s cibulí.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
1 vejce | 1malá cibule | 1lžička hořčice | 1 vejce | 1krajíc chleba | trocha oleje | sůl.
Na trošce oleje osmahneme chleba. Topinku pomažeme hořčicí a posypeme nakrájenou cibulkou. Na zbytku oleje uděláme z vejce volské oko a položíme jej na topinku. Osolíme a můžeme podávat.

97. Žampióny na topinkách.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
200 g bílé veky | 300 g žampiónů | 50 g másla | sůl | 1 vejce | 2 citróny | mletý pepř | petrželová nať | 1 lžíce hladké mouky | 30 g másla | 1 lžíce bílého vína.
Houby očistíme, nakrájíme na plátky, dáme dusit na rozpuštěné máslo, osolíme, opepříme a zakapeme citrónem. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou rozšleháme s přiměřeným množstvím vody a dávkou vína, dobře provaříme a přidáme dušené žampióny. Pak odstraníme z plotny a vmícháme do husté směsi syrový žloutek. Z veky nakrájíme plátky, ze kterých opečeme topinky (v topinkovači na sucho nebo na troše rozehřátého oleje). Na připravené topinky namažeme žampiónovou směs a klademe na plech, posypeme jemně sekanou petrželovou natí a krátce zapečeme v troubě.

98. Topinky s kuřecími játry a sýrem.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
30 g másla | 10 g cibule | 50 g prorostlé šunky | 200 g kuřecích jater | mletý pepř | 1 lžička hladké mouky | masový vývar (bujón) | 4 lžíce strouhaného čedaru | sůl | 1 vejce | chlebíčková veka | olej na smažení.
Na polovině másla zpěníme oloupanou a jemně nakrájenou cibuli, nakrájenou šunku a játra. Směs opepříme, přidáme zbytek másla, zaprášíme moukou, podlijeme trochou vývaru a podusíme. Měkká játra posypeme strouhaným sýrem a osolíme. Prochladlou směsí mažeme plátky veky, lehce poprášíme moukou, namočíme namazanou stranou do rozšlehaného vejce a rychle osmažíme v rozpáleném oleji. Topinky podáváme horké.

99. Studentské topinky s česnekem.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
8 krajíčků staršího chleba | 4 stroužky česneku | 100 g tuku | sůl | vejce.
Krajíčky namáčíme v rozšlehaném osoleném vejci a na pánvi opečeme na tuku dočervena. Pak potřeme oloupaným česnekem.

100. Rychlotopinka.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
2 krajičky chleba | 2 vejce | 1 rajče | 1 stroužek česneku | olej | kečup | strouhaný sýr | plátkový sýr | sůl | koření.
Chleba opečeme z obou stran na oleji. Namažeme česnekem a položíme plátek sýra. Na pánev vložíme rozklepnutá vejce a opečeme. Omyjeme rajče a rozkrorojíme na kolečka. Vejce dáme na topinku osolíme a okořeníme. Na vejce položíme rajče přidáme trochu kečupu a nasypeme strouhaný sýr.
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png

Líbí se Vám tyto stránky?

Ano, líbí (342 | 88%)
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png
Obrázky na profil, obrázky na lide.cz
Zápatí stránek
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one