Ve fotogalerií Vám ukážu jak má vypadat raut. Fotky rautů mám od své kamarádky Lenky.
ž01.jpg
ž16.jpg
ž1.jpg
ž2.jpg
ž02.jpg
ž3.jpg
ž8.jpg
ž04.jpg
ž9.jpg
ž13.jpg
ž10.jpg
ž14.jpg
ž11.jpg
ž15.jpg
ž7.jpg
ž17.jpg
ž4.jpg
ž5.jpg
ž6.jpg
Ve fotogalerií Vám ukážu jak májí vypadat obložené mísy. Fotky obložených mís mám od své kamarádky Lenky.
37.jpg
1.JPG
2.jpg
4.jpg
6.jpg
7.jpg
8.JPG
10.JPG
12.JPG
13.JPG
15.JPG
16.jpg
18.jpg
19.jpg
22.jpg
23.jpg
25.jpg
26.jpg
30.jpg
31.jpg
32.jpg
33.JPG
34.jpg
35.jpg
36.jpg
14.JPG
3.jpg
5.jpg
9.JPG
11.JPG
17.jpg
20.JPG
27.jpg
29.jpg
28.jpg
24.jpg
Pizza caprese

Pizza caprese

Pizza vegetaria

Pizza vegetaria

Pizza cardinale

Pizza cardinale

Pizza 4stagioni

Pizza 4stagioni

Pizza provencia

Pizza provencia

Pizza Italiana

Pizza Italiana

Pizza Mexicana

Pizza Mexicana

Pizza Barroccia

Pizza Barroccia

Pizza Valentina

Pizza Valentina

Baby Pizza

Baby Pizza

Pizza Hawaii

Pizza Hawaii

Pizza Contadino

Pizza Contadino

Pizza Palermo

Pizza Palermo

Pizza Bufalina

Pizza Bufalina

 Pizza al tonno

Pizza al tonno

Braccio di Ferr

Braccio di Ferr

Pizza alla Kall

Pizza alla Kall

Pizza Golosa

Pizza Golosa

Pizza Feuerwerk

Pizza Feuerwerk

Pizza Viennese

Pizza Viennese

Pizza Primavera

Pizza Primavera

Pizza Reale

Pizza Reale

Frutti Di Mare.

Frutti Di Mare.

Barrocciaia

Barrocciaia

Pepperoni Speci

Pepperoni Speci

Pizza Frutti di

Pizza Frutti di

PROSCIUTTO DE F

PROSCIUTTO DE F

Záhlaví stránek

V dobrůtkách najdete více než 3500 receptů..
Na těchto stránkách se pracuje..
ž.jpg
1. Vepřové medajlonky.
""""""""""""""""""""""""""""
800 gr. vepřové kýty.
Marináda:
Grilovací koření, cibule, česnek, zauzená sladká paprika, Francouská hořčice, olej, sůl a pepř.
Maso omyjeme a osušíme, nakrájíme na 16 plátků. Marinádu smícháme a namočíme do ní maso na 20 hodin. Maso dáme na rozpálený rošt a grilujeme asi 6 minut z každé strany.
Příloha: Dle chuti.
--------------------------------------------------------
2. Grilovaný špíz z vepřové kýty.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 plátky z vepřové kýty, 12 plátků anglické slaniny, 8 plátků debrecínky, 4 menší cibulky, 1 lžíce oleje, 4 stroužky česneku, pepř a sůl.
Plátky vepřového masa rozklepeme co nejtenčeji a každý rozkrojíme na 3 silnější proužky. Osolíme je, potřeme prolisovaným česnekem, opepříme a každý proužek masa stočíme do ruličky. Cibulky očistíme a podélně rozkrojíme na půlky. Plátky slaniny a debrecínky stočíme do ruliček a napíchneme je střídavě s ruličkami masa a půlkami cibulek na 4 grilovací jehly. Připravené špízy potřeme olejem, necháme asi 2 hodiny odležet v chladu, pak je vložíme na rozehřátý gil a grilujeme z obou stran asi 5 minut.
Příloha: Dle chuti.
--------------------------------------------------------
3. Vepřové kotlety plněné Olomouckými tvarůžky.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 velké vepřové kotlety, 250 gr. nahrubo nastrouhaných Olomockých tvarůžků, , provensálská směs koření.
Marináda:
100ml olivového oleje, 4 větvičky tymiánu, drcený černý a zelený pepř, 3 stroužky česneku.
Ostrým nožem do kotlet nařízneme kapsu. Provensálské koření a lístky tymiánu přidáme do oleje, přisypeme i pepř a prolisujeme česnek, promícháme. Kotlety naplníme tvarůžky a uzevřeme párátkem. Maso potřeme ochuceným olejem a necháme asi 4 hodiny v chladu odležet. Přitom maso v marinádě jednou obrátíme. Pak maso vyjmeme, Zachytíme přebytečnou marinádu a grilujeme zhruba 6 minut z každé strany. Během grilování potíráme zbylou marinádou.
Příloha: Dle chuti.
-------------------------------------------------------
4. Grilované ďábelské kotlety.
""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 vepřové kotlety s kostí
marináda:
Francouská hořčice, olivový olej, česnek, mletá sladká i pálivá paprika, chilli, sůl a pepř.
Kotlety naklepeme a na okrajích nařízneme, aby se při grilování nezkroutily, touto marinádou potřeme a zabalíme do alobalu. Uložíme na 1 den do lednice. Maso se pěkně odleží a změkne.
Naložené maso vyjmeme z alobalu a grilujeme na roštu 5 minut z každé strany.
Příloha: Dle chuti.
----------------------------------------------------
5. Pikantní kotlety v alobalu.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 vepřové kotlety, česnek, olej, kečup, 4 plátky anglické slaniny, feferonka, cibule, 2 zelené papriky, sůl a pepř.
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme. Česnek prolisujeme, smícháme se 3 lžícemi oleje. Směsí potřeme kotlety a necháme v chladničce 2 hodiny marinovat. Poté kotlety z jedné potřeme kečupem, na který položíme plátek slaniny. Alobal potřeme olejem. Feferonku nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na tenké plátky, papriku na proužky. Na každý alobal rozdělíme kotlety, posypeme je cibulí, feferonkou a paprikou a dobře zabalíme. Grilujeme asi 30 minut.
Příloha: Záleží jen na vás.
------------------------------------------------------
6. Grilované plátky krkovice.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""
800 gr. vepřové krkovice, (4 plátky).
Marináda:
Olej, pepř, sůl, oregano a citonová šťáva.
Plátky naklepané krkovice naložíme na 24 hodin do směsi oleje, pepře, soli, oregana a citronové šťávy a uložíme v chladu. Poté vložíme na rozpálený rošt a grilujeme po obou stranách do zlatova. Při tom potíráme zbylou směsí oleje a přísad.
Příloha: Pečivo nebo brambor.
------------------------------------------------------
7. Sekaný biftek na roštu.
""""""""""""""""""""""""""""""""""
20 dkg hovězího masa, 20 dkg vepřového masa, 20 dkg anglické slaniny, 1 vejce, 1 lžíce strouhanky, pepř, sůl.
Maso umeleme, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, vejce, strouhanku, osolíme a opepříme. Důkladně promícháme a vytvarujeme placičky. Potřeme je olejem a na grilu po obou stranách opékáme.
-----------------------------------------------------
8. Grilované kotlety vulkán.
"""""""""""""""""""""""""""""""""
4 kotlety, 2 lžíce medu, 2 lžíce hořčice Amora, tabasco, sůl.
Med, hořčici, tabasco a sůl smícháme. Do takto připravené marinády naložíme kotlety a necháme přes noc uležet. Pak grilujeme po obou stranách 15-20 minut.
----------------------------------------------------
9. Grilované kotlety s ananasem.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 vepřové kotlety, 4 plátky ananasu z konzervy, chilli papričky, sůl, bílý pepř.
V mase nakrojíme kapsu. Ananas necháme dobře okapat. Chilli papričky podélně rozkrojíme, zbavíme jádřince, omyjeme a nakrájíme na kousky. Ananasem a paprikami naplníme kotlety. Opékáme na grilu za občasného obracení 12-15 minut. Ochutíme solí a pepřem.
---------------------------------------------------
10. Grilovaná krkovice.
"""""""""""""""""""""""""""""
1 kg krkovice, pepř, sůl, grilovací koření, worchestrová omáčka, olej, plnotučná hořčice, 2 stroužky česneku.
Ukrojíme 4 plátky krkovice lehce poklepeme, velmi málo osolíme a opepříme, protože směsi koření už sůl a pepř obsahují.
Marináda: v misce smícháme grilovaní koření, worchestrovou omáčku, plnotučnou hořčici, prolisovaný česnek a olej. Maso potřeme marinádou, dáme do misky a necháme v chladničce uležet nejlépe do druhého dne. Poté grilujeme na rozpáleném grilu.
----------------------------------------------------
11. Zbojnický špíz.
""""""""""""""""""""""
600 g vepřové krkovice, 300 g vepřových jater, 120 g slaniny, 200 g cibule, 3 lžíce sádla, sůl, pepř, grilovací koření.
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, lehce opepříme a pokapeme olejem. Uložíme ho do chladna. Maso necháme odpočinout do druhého dne. Před přípravou si pokrájíme slaninu na plátky, játra na kousky, plátky naloženého masa nakrájíme na odpovídající velikost. Cibuli rozkrojíme na čtvrtky a rozdělíme na lístky. Na jehly napichujeme strídavě vždy po plátku masa, slaniny, jater a cibule a opět masa až do vyčerpání zásob. Takto připravený rožeň ugrilujeme. Solíme a kořeníme až při konci tepelné úpravy.
---------------------------------------------------
12. Překvapení v alobalu.
""""""""""""""""""""""""""""
1 kg brambor, 600 g vepřové krkovice, 150 g slaniny, 2 nožičky klobásy, 2 cibule, 4 stroužky česneku, malé lečo, mletá paprika, kmín, vegeta, sůl, pepř, majoránka, petrželová nať, olej.
Brambory nakrájíme na kostky, maso také. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, česnek, lečo, slaninu a klobásy. Osolíme, okořeníme paprikou, vegetou, majoránkou, kmínem, pepřem a petrželovou natí. Přidáme trochu oleje a promícháme. Připravenou směs zabalíme do alobalu, každou porci zvlášť. Položíme na gril a grilujeme asi 1 hodinu.
---------------------------------------------------
13. Dobrůtka v alobalu.
""""""""""""""""""""""""""""""
1 kg brambor, 4 plátky krkovičky, 150 g anglické slaniny, 2 cibule, plátkový sýr nebo nivu, olej, sůl, mletý pepř, vegeta, grilovací koření, mletý kmín
Maso naklepeme, okořeníme a dáme uležet do lednice. Na kolečka nakrájíme cibuli a oloupané brambory. Připravíme si alobal,na každou porci zvlášť, který potřeme olejem. Na pomazaný alobal dáme okořeněné plátky masa, cibuli, sýr, anglickou slaninu, jako poslední přidáme pokrájená kolečka brambor, osolíme a okmínujeme. Vše řádně zabalíme do alobalu. Balíčky poskládáme na rošt a grilujeme asi na 60 minut.
----------------------------------------------------
14. Zbojnické kotlety.
"""""""""""""""""""""""""""
4 vepřové kotlety, sůl, pepř, olej, 1/2 lžičky pálivé mleté papriky, 3 feferonky, 5 lžic kečupu, 3 lžíce strouhaného křenu.
Kotlety naklepeme a na okraji trošku nakrojíme, aby se nekroutily. Osolíme, opepříme. Potom je naložíme do marinády z oleje, pálivé mleté papriky, feferonek a kečupu. necháme 24 hodin odležet. Ugrilujeme a hotové kotlety posypeme strouhaným křenem.
---------------------------------------------------
15. Špíz z vepřové panenky.
"""""""""""""""""""""""""""""""
400 g vepřov0 panenky, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 cibule, anglická slanina, sherry rajčata, směs pepřů, bylinková sůl, olej.
Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na plátky. Marinujeme v oleji s pepřem a bylinkovou solí 24 hodin. Mezitím si nakrájíme zeleninu a slaninu na podobně stejné kousky jako maso. Na jehlu napichujeme rajče, maso, slaninu, červenou papriku, cibuli, zelenou papriku - vše opakujeme až do konce a uzavřeme vždy rajčátkem. Hotové špízy klademe na rošt a pečeme.
---------------------------------------------------
16. Vepřové kotlety v alobalu.
"""""""""""""""""""""""""""""""""
4 vepřové kotlety, slanina, tvrdý sýr, česnek, sůl, pepř, olej.
Alobal potřeme troškou oleje. Na alobal pokládáme slaninu. Osolené a opepřené kotlety nařízneme po stranách a položíme na slaninu, dále na kotlety položíme na kolečka nakrájený česnek a přes to všechno položíme plátky tvrdého sýra. Pečlivě zabalíme do alobalu a pečeme na roštu asi 1 hodinu.
---------------------------------------------------
17. Vepřové kotlety plněné zelím.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 vepřové kotlety, 500 g kysaného zelí, 4 velké stroužky česneku, 1 cibule, sůl.
V kotletě nařízneme ostrým nožem kapsu, naklepeme.
Náplň: zelí scedíme, přisolíme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a drcený česnek. Po naplnění touto směsí kapsu zašijeme, maso osolíme a opepříme a grilujeme asi 30 minut.
---------------------------------------------------

18. Šamorinský rožeň.
""""""""""""""""""""""""""
600 gr vepřové kýty, brambory, cibule, klobáska, kapie, slanina, sůl, pepř, olej.
Maso nakrájíme na malé plátky a naklepeme, brambory, cibuli, klobásu, kapii a slaninu nakrájíme na plátky. Jednotlivé kousky napichujeme na ocelovou jehlu. Osolíme, opepříme a zakapeme olejem. Necháme odležet v chladu 2-3 hodiny. Odleželé rožně ugrilujeme.
----------------------------------------------------
19. Marinovaná vepřová krkovice.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 plátky vepřové krkovičky, olej, koření Kotányi na žebírka, kečup, sojová omáčka, česnek.
Asi půl šálku oleje smícháme s kořením, přidáme stejné množství kečupu, asi 2 lžíce sojové omáčky a česnek nakrájený na malé kostičky. Marinády by mělo být hodně a měla by být hustá. Naklepané plátky krkovice necháme v marinádě rozležet minimálně 24 hodin, ale klidně až 3 dny. Pečeme na mřížce grilu.
----------------------------------------------------
20. Marinovaná vepřová kýta.
""""""""""""""""""""""""""""""""
4 řízky z kýty, 2 šalotky, 100 ml piva, 3 lžíce kečupu, 1 lžička rajčatového protlaku, pepř, sůl, cayenský pepř.
Oloupeme šalotky a nakrájíme na kostičky. Zalijeme je pivem, přidáme kečup, protlak, pepř, sůl i cayenský pepř a zamícháme. Očistíme a omyjeme plátky masa. Potřeme je marinádou a necháme 3 hodiny odležet. Maso vyjmeme z marinády, necháme je trochu okapat a položíme na mřížku rozpáleného grilu. Grilujeme asi 8-12 minut z každé strany. Podle potřeby občas potíráme marinádou.
----------------------------------------------------
21. Kotlety pečené v alobalu.
"""""""""""""""""""""""""""""""""
4 vepřové kotlety, 4 plátky anglické slaniny, 4 plátky tvrdého sýra, 4 plátky šunky, grilovací koření, sůl, rajské jablko, paprika, česnek, sůl, pepř, hořčice.
Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, potřeme hořčicí s rozmačkaným česnekem a posypeme grilovacím kořením. Na každou kotletu položíme plátek anglické slaniny, sýra, šunky, rajčete a posypeme nudličkami papriky a popepříme. Takto připravené kotlety, každou zvlášť, zabalíme do lehce olejem vytřeného alobalu a pečeme na mřížce grilu asi 1/2 hodiny.
---------------------------------------------------
22. Kotlety v alobalu.
""""""""""""""""""""""""""""
4 kotlety nebo řízky, 4 plátky anglické slaniny, 4 plátky tvrdého sýra, 4 plátky libovolného salámu nebo šunky, 1 rajské jablko, 2 stroužky česneku, 2 papriky, sůl, pepř, hořčice, grilovací koření, olej.
Kotlety nebo řízky naklepeme, kraje trochu nařízneme, potřeme hořčicí, utřeným česnekem, posypem grilovacím kořením a osolíme. Poklademe plátkem slaniny, sýra, salámu, rajčete a posypeme nudličkami papriky. Takto připravené kotlety - každou zvlášť zabalíme do olejem vymazaného alobalu a dáme na noc do lednice. Druhý den dáme balíčky na mřížku grilu a pečeme asi 30 minut.
---------------------------------------------------
23. Ďáblovy grilované špízy.
""""""""""""""""""""""""""""""
400 g vepřového masa, 2 lžíce ďábelského koření, 3 lžíce oleje, 2 cibule, 100 g anglické slaniny, 2 červené papriky.
Maso nakrájíme na menší kostky, lehce naklepeme a naložíme na půl hodiny do směsi oleje a koření. Pak jednotlivé kousky masa napichujeme na jehlu spolu s snaglickou slaninou, plátky cibule a kousky paprik. Během grilování je potíráme zbylou směsí oleje a koření.
---------------------------------------------------
24. Čertovy kotlety.
"""""""""""""""""""""""""
4 vepřové kotlety, sůl, mletý černý pepř, 1 stroužek česneku, 5 lžic oleje, 1 lžíce rajčatového protlaku, 4 plátky anglické slaniny, 1 feferonka, 2 cibule, 1 větší zelená paprika
Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Česnek prolisujeme, smícháme se 3 lžícemi oleje. Směsí potřeme kotlety a necháme v chladničce 2 hodiny marinovat. Poté je vyjmeme, z jedné strany kotlety osušíme a potřeme protlakem, na který položíme plátek slaniny. Alobal potřeme olejem. Feferonku rozkrojíme, vyjmeme semínka a nakrájíme ji na kousky. Cibuli nakrájíme na tenké plátky, papriku na proužky. Na každý alobal rozdělíme kotlety, posypeme je cibulí, feferonkou a paprikou a dobře zabalíme. Grilujeme 30-35 minut.
----------------------------------------------------
25. Grilované vepřové se šalvějí.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
80 g sušené šunky (pršutu) | šťáva a nastrouhaná kůra ze 3 citronů | 3 lžíce lístků šalvěje | sůl a pepř na dochucení | 3 vepřové panenky, každá o váze350 gramů (větší překrojte na špalíčky) | olej na potření masa | 50 g másla, nakrájeného na tenké plátky
V robotu prošlehejte pršut, kůru ze všech tří citronů a šťávu jen z jedné poloviny citronu, nasekanou šalvěj (kromě několika lístků na ozdobu), sůl a pepř tak, aby se vytvořila hustá pasta. Zbytek citronů si nechte stranou. Panenky podélně rozřízněte, ale ne úplně. Maso rozevřete jako křídla a lehce rozklepejte.
Každý kousek na povrchu asi desetkrát nařízněte (do tří čtvrtin). Do zářezů vetřete připravenou pastu. Potřete olejem. Grilujte z každé strany šest až osm minut, dokud panenky nejsou měkké a propečené. Přemístěte je na velký servírovací talíř a ještě horké poklaďte plátky másla. Poté na maso vymačkejte šťávu ze zbylých citronů. Ozdobte lístky šalvěje a podávejte.
-----------------------------------------------
26. Grilovaný vepřový bůček:
""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 kg libového vepřového bůčku | 1 cibule | 1 bobkový list | 1 lžička soli | 1 stroužek česneku | 1 šálek piva | alobal
Vepřový bůček povaříme v troše vody s rozčtvrcenou cibulí, solí, bobkovým listem a česnekem 1 hodinu. Můžeme to uvařit i den předem. Uvařený bůček nařežeme asi na 2 cm široké plátky. Z elektrické trouby vyndáme rošt, obložíme ho alobalem tak, aby zůstal kraj otočený směrem vzhůru. Plátky vepřového masa potřeme pivem a položíme ne příliš hustě vedle sebe. Grilujeme po obou stranách 4 minuty, plátky přitom obracíme a občas potíráme pivem. Jako příloha je vhodné kyselé zelí.
--------------------------------------------
27. Grilovaná vepřová kotleta.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""":
1 vepřová kotleta | olej | mletý pepř | sůl
Dobře uleželé maso opláchneme pod tekoucí studenou vodou, aby se odstranily případné úlomky kostí. Osušíme kuchyňským krepovým papírem. Okraje nařízneme ve vzdálenosti asi 1 cm, popř. tukový okraj zcela odstraníme. Kotletu potřeme olejem a grilujeme na předem zahřátém grilu podle chuti 5 až 10 minut po obou stranách. Osolíme a okořeníme čerstvě umletým pepřem.
-------------------------------------------
28. Grilované vepřové koleno.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 ks Uzené vepřové koleno | 2 ks česnek | 5 ks pepř celý | 3 ks nové koření | sůl | grilovací směs koření
Koleno dáme vařit, přidáme pepř, nové koření, česnek a sůl. Vaříme tak dlouho, až je koleno měkké cca 90 min. Koleno necháme vychladnout. Před grilováním posypeme libovolnou grilovací směsí.
-------------------------------------------
29. Grilované vepřové s arašídovou omáčkou.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
50 g ořechy burské | 500 g maso vepřové | dle chuti: sůl a česnek | dle chuti: šťáva citronová | 2 lžíce protlak rajčatový | 1 dl olej olivový | 1 ks chilli paprička
V míse promícháme olej, citronovou šťávu, rozdrcenou papričku, česnek a sůl, přidáme maso nakrájené na proužky a necháme v chladu marinovat asi 2 hodiny. Pak maso vyjmeme a do marinády vmícháme protlak a nadrobno rozdrcené oříšky. Maso napichujeme na jehly, potřeme omáčkou a pečeme na grilu asi 7 minut.
-------------------------------------------
30. Grilované vepřové kotlety na maďarský způsob.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 vepřové kotlety z karé | 4 lžíce oleje | 1 lžička mleté červené papriky | 1 cibule | 1 stroužek česneku | sůl
Kotlety po okrajích nařízneme. Olej smícháme s červenou paprikou. Cibuli jemně nakrájíme, stroužek česneku utřeme a smícháme s paprikovým olejem. Kotlety po obou stranách potřeme směsí a necháme je přikryté odležet alespoň 2 hodiny. Grilujeme na roštu 4 minuty, obrátíme a grilujeme další 3 minuty.
------------------------------------------
31. Kýta v marinádě.
"""""""""""""""""""""""""""""
3 lžíce kečup | 2 ks šalotka | 600 g kýta vepřová | 100 ml pivo | 1 lžička protlak rajčatový | dle chuti: pepř mletý a sůl.
Šalotky nakrájíme na kostičky, zalijeme pivem, přidáme kečup, protlak, sůl, pepř a zamícháme. Plátky masa marinádou potřeme a necháme je asi 3 hodiny odležet v lednici. Maso potom vyjmeme, necháme trochu okapat a grilujeme asi 12 minut z každé strany a občas potíráme marinádou.
-------------------------------------------
32. Vepřový špíz s ovocem.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""
2 velké cibule | 500 g vepřové kýty | 1 paprika | 1 ananas | 2 banány | 4 lžíce medu | 2 lžíce olivového oleje | 2 stroužky prolisovaného česneku
Maso nakrájíme asi na 2 cm velké kostky, oloupeme cibuli a nakrájíme ji na velké kusy nebo silná kolečka, asi 1 cm. Pak promícháme med s olejem a česnekem a maso do této směsi naložíme. Přidáme cibuli a nakrájené čtverečky papriky a necháme společně několik hodin marinovat. Na olejem potřené špízové jehly střídavě napichujeme suroviny s oloupanými a na kousky nakrájenými banány a kousky ananasu. Takto připravené špízy grilujeme na grilu nebo v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova.
------------------------------------------
33. Žebírko v pikantní smetanové omáčce.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 kg žebírka | dle chuti: pepř mletý a sůl | 2 lžíce smetana | dle chuti: paprika mletá | dle chuti: kmín | 1 lžička prášek kakaový | dle chuti: citron | 2 lžíce med | 1 lžíce mouka | 280 ml voda | dle chuti: oregano
Žebírko ponecháme v kuse a grilujeme 20-25 minut při 200 st. Přebytečný tuk slijeme. Smícháme kakao, mouku, kmín, papriku, oregano, sůl, pepř, vodu a med a přelijeme tím žebírko, snížíme teplotu na 180 a pečeme asi půl hodiny, dokud maso nezměkne. Potom žebírko nakrájíme na jednotlivé kousky a upravíme na talíř. Do omáčky v pekáči vlijeme šlehačku a dáme na mírný oheň, přivedeme k varu a přelijeme omáčkou žebírka, zdobíme citronem.
-------------------------------------------
34. Vepřové na jehlách s jablky.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
450 g vepřového masa | špetka soli | 2 jablka | 1 lžíce citronové šťávy | 1 citron | 2 lžíce plnotučné hořčice | 2 lžíce dijonské hořčice | 2 lžíce jablečného džusu | 2 lžíce slunečnicového oleje | 1 lžíce plnotučné hořčice na omáčku | 1 lžička dijonské hořčice | 6 lžic smetany
Připravíme nejdřív omáčku smícháním obou hořčic a pomalu přilijeme smetanu. Maso osolíme, nakrájíme na malé kousky a odložíme je do misky. Jablíčka rozpůlíme, pokrájíme na silnější kousky a namočíme je do citronové šťávy, aby neztratily barvu. Citron nakrájíme na plátky. Na grilovací jehly napichujeme střídavě kousky masa, jablek a plátky citronu. V misce smícháme obě hořčice, džus a olej. Směsí potřeme špízy a grilujeme 15 minut. Často je obracíme a poléváme. Hotové špízy na talířích přelejeme připravenou omáčkou.
--------------------------------------------
35. Vepřové kotlety s olivami.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 vepřové kotlety s kostí | 1 paprika | 8 zelených oliv | 1 svazek listové petržele | 3 lžíce olivového oleje | špetka soli | špetka pepře
Olivy nadrobno nakrájíme, listovou petržel nasekáme. Přísady na marinádu promícháme, případně rozmixujeme. Maso omyjeme, naklepeme a naložíme asi na 4 hodiny do marinády. Pečeme na grilu dostatečně dlouho, aby maso u kosti bylo propečené. Podáváme se zbytkem marinády.
--------------------------------------------
36. Grilované kotlety nadivoko.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 ks vepřové kotlety bez kosti | 2 lžíce olivový olej | 2 lžíce plnotučná hořčice | 1 lžička jalovcové koření
V misce si smícháme olej s hořčicí a kořením. Směs rozetřeme na naklepané kotlety a necháme je odležet v chladničce nejlépe do druhého dne, ale stačí alespoň 2 hodiny. Grilujeme je zvolna na rozpáleném grilu z obou stran doměkka. Grilované kotlety můžeme před podáváním přelít omáčkou na grilovaná masa. Doplníme zeleninovou oblohou a pečivem nebo hranolky.
-----------------------------------------
37. Grilované kotlety v jemné marinádě.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 ks vepřová kotleta | 4 lžíce kysaná smetana | 1 lžička citrónová šťáva | 1 lžička cukr | 1 lžíce olivový olej | sůl | petrželka podle chuti
Ve smetaně rozmícháme olej, sůl, cukr, citrónovou šťávu a nasekanou petrželku. Omyté a osušené kotlety naklepeme z obou stran a naložíme do marinády. V přikryté nádobě je necháme do druhého dne marinovat v chladničce a pak na rozpáleném grilu grilujeme z obou stran doměkka. Na talíři přelijeme grilované kotlety omáčkou na grilovaná masa a podáváme s pečivem nebo hranolky.
------------------------------------------
38. Grilovaný bůček špikovaný chilli papričkami.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 ks plátky vepřového bůčku | 4 ks chilli papričky | sůl, pepř | olivový olej na potření
Plátky bůčku lehce z obou stran naklepeme a špičkou ostrého nože
vyřízneme otvory a do nich vtlačíme kousky rozlámaných chilli papriček. Pak plátky osolíme, opepříme a potřeme olejem. Na rozpáleném grilu grilujeme bůček špikovaný chilli papričkami z obou stran dokřupava.
-----------------------------------------
39. Grilovaná krkovice s bazalkou.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 ks vepřová krkovice plátky | 2 lžíce olivový olej | 2 lžíce vlažná voda | 1 lžíce vinný ocet | sůl, pepř | čerstvá nebo sušená bazalka podle chuti
V šálku smícháme olej, vodu a ocet. Osolíme, opepříme a přidáme nasekanou bazalku. V marinádě obalíme naklepané plátky krkovice, vložíme do ploché misky a zalijeme zbylou marinádou. V chladničce necháme nejméně 2 hodiny odležet a nakonec grilujeme z obou stran doměkka.
------------------------------------------
40. Vepřové koleno s pikantní polevou.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 ks vepřové koleno | 1 ks cibule | 3 ks kuličky nového koření | 5 ks kuličky celého pepře | 1 ks bobkový list | 3 lžíce olivový olej | 1 lžíce tekutý med | 1 lžíce ostrá chilli omáčka | 1 ks česnek - stroužky | sůl, pepř
Koleno vaříme v osolené vodě, přidáme kuličky nového koření, kuličky pepře, nové koření, rozpůlenou cibuli a sůl. Když je koleno měkké, vyjmeme ho z vody a necháme okapat. Okapané koleno podélně nařízneme až ke kosti a potřeme ostrou směsí - smícháme olej, med, chilli omáčku, česnek, sůl a pepř. Grilujeme na rozpáleném grilu dozlatova. Během grilování koleno obracíme a potíráme ostrou omáčkou. Měkké, ogrilované koleno rozporcujeme a podáváme s pečivem
--------------------------------------------
41. Vepřové špízy s červenou cibulí.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
600 g vepřová kýta | 2 ks červená cibule | 200 g anglická slanina - plátky | krupicový cukr na obalení | olej na potření | sůl, pepř | kovové jehly
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Potřeme olejem, naskládáme do misky a necháme do druhého dne odležet v chladničce. Potom plátky nakrájíme na kousky, oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a obalíme v cukru. Na jehly střídavě napichujeme maso, cibuli a do ruliček stočenou slaninu. Pak položíme na horký gril, potřeme olejem a ogrilujeme ze všech stran. Vepřové špízy na talíři přelijeme omáčkou na grilovaná masa a podáváme s hranolky nabo kroketami.
------------------------------------------
42. Pikantní vepřové závitky.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 ks vepřové řízky | 4 ks feferonky | 5 dkg sýra čedar | Marináda: | 4 lžíce oleje | 4 lžíce vína | sůl | pepř | saturejka | zázvor
Maso naklepeme po krajích nařízneme, potřeme marinádou a dáme do chladu odležet. Feferonky očistíme a naplníme sýrem, pak je zabalíme do odleželých plátků, které sepneme jehlou a za stálého potírání marinádou grilujeme z každé strany asi 5 minut.
----------------------------------------
43. Vepřová žebírka se švestkovou omáčkou:
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1,5 kg vepřových žeber | sůl | Omáčka: | 3 lžíce švestkové marmelády | 3 lžíce sójové omáčky | 2 lžíce sherry nebo jiného dezertního vína | 2 lžíce oleje | 3 - 4 cm čerstvého zázvoru | 2 stroužky česneku | chilli paprička.
Žebra rozřežeme na jednotlivé díly a povaříme asi 5 - 6 minut ve slané vodě. Sójovou omáčku smícháme se švestkovou marmeládou, sherry, olejem, nestrouhaným zázvorem, rozetřeným česnekem a paprikou. Touto směsí potřeme předvařená žebra. Pečeme na grilu 10 - 20 minut.
-------------------------------------------
44. Nakládané bůčkové plátky na pivu.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 ks vepřové plátky z vykoštěného bůčku | 1 ks pivo | šťáva z půlky citrónu | 1 lžíce cukru | sůl | pepř | grilovací koření
Česnek utřeme se solí, pepřem a grilovacím kořením, vmícháme pivo a citrónovou šťávu, ve které jsme rozpustili cukr. Do takto vzniklé marinády nakládáme bůček, necháme 24 hodin odležet a při grilování potíráme zbylou marinádou.
---------------------------------------------
45. Lahůdkové kotlety.
"""""""""""""""""""""""""""""""
6 ks vepřových kotlet | Marináda: | 2 ks vejce | 1 lžíce oleje | 1 lžíce solamylu | 1 lžíce hořčice | 1 lžíce kečupu | česnek utřený se solí
Kotlety naklepeme a po stranách mírně nařízneme, aby se nám na ohni nezkroutily. Marinádu získáme spojením ingrediencí. Kotlety do marinády naložíme na 2 dny a poté grilujeme za stálého potírání marinádou.
-------------------------------------------------
46. Vepřová žebírka s chilli.
""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 kg vepřových žebírek | 2 lžíce chilli | 5 lžic medu | 5 lžic sójové omáčky | 5 lžic oleje | špetka soli | špetka zázvoru | 1 lžíce rajského protlaku
Žebírka z obou stran osolíme, v míse si rozmícháme olej, sójovou omáčku, med, protlak a pak podle chuti přidáme chilli, mletý zázvor a sůl. Do takto připravené marinády naložíme žebírka nejlépe přes noc. Žebírka pak grilujeme, často je obracíme a potíráme zbylou marinádou.
--------------------------------------------------
47. Grilované plněné vepřové řízky.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
600 g masa z vepřové kýty | sůl | 1 ks červená a zelená paprika | 100 g plátků libovější anglické slaniny | olej na potření roštu | Marináda: | 1/2 šálku sójové omáčky | 1/2 šálku citronové šťávy | 1/2 šálku olivového oleje | 1/2 lžíce čerstvě mletého pepře | 1 stroužek utřeného česneku
Z kýty nakrájíme řízky, které na několika místech nařízneme, naklepeme a vložíme do mísy. Potřeme marinádou připravenou promícháním uvedených přísad a necháme nejméně 2 hodiny v chladnu proležet. Papriky rozpůlíme, zbavíme jadérek a podélně pokrájíme na nudličky. Řízky osolíme, poklademe plátky slaniny a nudličkami papriky. Stočíme, upevníme špejlí a vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem, opékáme 3-4 minuty. Obrátíme, potřeme zbylou marinádou a stejnou dobu opékáme i po druhé straně. Grilované plněné vepřové řízky podáváme s různě upravenými brambory a zeleninovým salátem.
---------------------------------------------------
48. Vepřová panenka po provensálsku na grilu.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
800 g vepřové panenky | provensálské koření | 1 ks zelená paprika | olivový olej | 4 ks velké brambory ve slupce | Tomatový sos: | 1 ks cibule | 4 ks rajčata | olej | česnek | pepř | sůl | Česneková omáčka na brambory: | 1 kelímek zakysané smetany | sůl | česnek | citronová šťáva | bílý pepř | nakrájená pažitka
Na olivovém oleji orestujeme cibulku a sloupnutá pokrájená rajčata, dochutíme solí, pepřem a česnekem.
Česneková omáčka na brambory: kelímek zakysané smetany, nakrájená pažitka, bílý pepř, česnek, sůl, citronová šťáva - vše dobře promícháme.
Panenku nakrájíme na kousky a naložíme předem (přes noc) do olivového oleje, do něhož jsme vmíchali provensálské koření. Jednotlivé porce masa opečeme na grilu (asi 7 min.) a podáváme s brambory ve slupce, které jsme předtím předvařili a dopekli na grilu.
Vepřovou panenku po provensálsku přeléváme tomatovým sosem, grilované brambory česnekovou omáčkou.
-----------------------------------------
49. Grilované kotlety s pikantní náplní.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 ks vepřových kotlet | 1 ks cibule | 8 koleček šunkového salámu | 100 g balkánského sýra | 1 ks žloutek | olej | 3 lžíce česnekového másla | petrželová nať | mletý pepř | sůl
Salám nakrájíme na kostičky, smícháme s nakrájeným nebo nadrobeným balkánským sýrem, přidáme na malé kostičky nakrájenou cibuli, nasekanou petrželovou nať a žloutek a směs dobře promícháme. Silnější kotlety osušíme, odsekneme zbytky kostí a ze strany nařízneme ostrým nožem do každé kotlety dostatečně hlubokou kapsu. Nožem a lžičkou je naplníme připravenou směsí, uzavřeme jehlami, potřeme olejem a mírně poprášíme mletým pepřem. Grilujeme 8 minut, potřeme česnekovým máslem, otočíme, potřeme olejem a grilujeme dalších 8 minut. Na talíři hotové kotlety přelijeme rozpuštěným česnekovým máslem a podáváme s bramborami nebo pečivem.
-----------------------------------------------
50. Grilovaná vepřová žebírka s hořčicí.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 kg vepřových žebírek | 3 stroužky česneku | 100 ml kečupu | 2 lžíce hnědého cukru | 2 lžičky ostřejší hořčice | cayenský pepř | mletý černý pepř | sůl | pivo na potírání
Žebírka omyjeme, osušíme, podél kostí rozkrájíme ostrým nožem na porce, pak tyto porce nasekáme a přečnívající větší části kostí odsekneme. Maso lehce naklepeme a potřeme marinádou. Tu připravíme z kečupu, který smícháme s cukrem, hořčicí a s prolisovaným česnekem a dochutíme cayenským pepřem, černým mletým pepřem a trochou soli. Rovnoměrnou vrstvou marinády potřeme všechna žebírka a necháme chvíli uležet - zaschnout. Grilujeme v hliníkové misce asi 20 - 25 minut. Žebírka během grilování často obracíme a můžeme potírat pivem.
---------------------------------------------------------
žž.jpg
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png

Líbí se Vám tyto stránky?

Ano, líbí (341 | 87%)
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png
Obrázky na profil, obrázky na lide.cz
Zápatí stránek
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one