Ve fotogalerií Vám ukážu jak má vypadat raut. Fotky rautů mám od své kamarádky Lenky.
ž01.jpg
ž16.jpg
ž1.jpg
ž2.jpg
ž02.jpg
ž3.jpg
ž8.jpg
ž04.jpg
ž9.jpg
ž13.jpg
ž10.jpg
ž14.jpg
ž11.jpg
ž15.jpg
ž7.jpg
ž17.jpg
ž4.jpg
ž5.jpg
ž6.jpg
Ve fotogalerií Vám ukážu jak májí vypadat obložené mísy. Fotky obložených mís mám od své kamarádky Lenky.
37.jpg
1.JPG
2.jpg
4.jpg
6.jpg
7.jpg
8.JPG
10.JPG
12.JPG
13.JPG
15.JPG
16.jpg
18.jpg
19.jpg
22.jpg
23.jpg
25.jpg
26.jpg
30.jpg
31.jpg
32.jpg
33.JPG
34.jpg
35.jpg
36.jpg
14.JPG
3.jpg
5.jpg
9.JPG
11.JPG
17.jpg
20.JPG
27.jpg
29.jpg
28.jpg
24.jpg
Pizza caprese

Pizza caprese

Pizza vegetaria

Pizza vegetaria

Pizza cardinale

Pizza cardinale

Pizza 4stagioni

Pizza 4stagioni

Pizza provencia

Pizza provencia

Pizza Italiana

Pizza Italiana

Pizza Mexicana

Pizza Mexicana

Pizza Barroccia

Pizza Barroccia

Pizza Valentina

Pizza Valentina

Baby Pizza

Baby Pizza

Pizza Hawaii

Pizza Hawaii

Pizza Contadino

Pizza Contadino

Pizza Palermo

Pizza Palermo

Pizza Bufalina

Pizza Bufalina

 Pizza al tonno

Pizza al tonno

Braccio di Ferr

Braccio di Ferr

Pizza alla Kall

Pizza alla Kall

Pizza Golosa

Pizza Golosa

Pizza Feuerwerk

Pizza Feuerwerk

Pizza Viennese

Pizza Viennese

Pizza Primavera

Pizza Primavera

Pizza Reale

Pizza Reale

Frutti Di Mare.

Frutti Di Mare.

Barrocciaia

Barrocciaia

Pepperoni Speci

Pepperoni Speci

Pizza Frutti di

Pizza Frutti di

PROSCIUTTO DE F

PROSCIUTTO DE F

Záhlaví stránek

V dobrůtkách najdete více než 3500 receptů..
Na těchto stránkách se pracuje..
ž.jpg
1. Kuřecí steak na kari.
""""""""""""""""""""""""""""""""
4 ks kuřecí řízek prsní nebo stehenní | 1 lžička kari koření | 1 lžička mletý pepř | sůl | olej na potření.
Omyté a osušené kuřecí řízky osolíme, potřeme olejem a posypeme kari kořením a pepřem. V misce složené na sobě je necháme odležet alespoň 2 hodiny v chladničce. Grilujeme z obou stran doměkka. Před podáváním můžeme grilovaný kuřecí steak přelít omáčkou na grilovaná masa.
---------------------------------------------
2. Kuřecí steak marinovaný v brusinkové marinádě.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 ks kuřecí řízek prsní nebo stehenní | 2 lžíce olej | 2 lžíce brusinkový kompot | sůl, pepř | citrónová šťáva.
Olej smícháme s brusinkovým kompotem, solí, pepřem. Omyté kotlety osušíme a lehce naklepeme z obou stran. Potřeme je připravenou brusinkovou marinádou a uložíme do chladničky, kde je necháme do druhého dne marinovat. Grilujeme z obou stran doměkka. Před podáváním pokapeme citrónovou šťávou a kdo chce, přelije si kuřecí steak omáčkou na grilovaná masa.
---------------------------------------------
3. Kuřecí plátky marinované v ostrém oleji.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 ks kuřecí řízek prsní nebo stehenní | 2 lžíce olej | 200 ml voda | 4 lžíce ostrá chilli omáčka | 1 lžička mletý pepř | sůl podle chuti.
Olej s vodou, chilli omáčkou, pepřem a solí zahřejeme téměř k varu a necháme vychladnout. Pak do něj naložíme lehce naklepané kuřecí řízky a necháme je v chladničce marinovat do druhého dne. Kuřecí plátky pak ogrilujeme z obou stran na rozpáleném grilu. Na talíři přelijeme omáčkou na grilovaná masa podle chuti a ozdobíme zeleninovou oblohou.
---------------------------------------------
4. Kuřecí steak špikovaný uzeným sýrem.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 ks kuřecí řízek - prsní nebo stehenní | 1 lžička grilovací koření | 80 g tvrdý uzený sýr | olej na potírání | sůl, pepř podle chuti
Sýr nakrájíme na krátké špalíčky, které zastrkáme do otvorů předem naříznutých v omytých a osušených kuřecích řízkách. Pak je poprášíme kořením a položíme na horký gril. Grilujeme z obou stran a během grilování je potíráme olejem. Hotové kuřecí steaky na talířích přelijeme různými omáčkymi na grilovaná masa podle chuti.
-----------------------------------------------
5. Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
800 g kuřecích prsíček | drcený kmín | sůl | šalvěj | 200 g rajčat | 1 dl olivového oleje | 200 g žampionů.
Plátky kuřecího masa jemně naklepeme, osolíme, potřeme kmínem a šalvějí. Pokapané necháme několik hodin odležet. Plátky vkládáme na gril a zvolna, aby se nepřepaloval tuk ani maso, opékáme spolu s hlavičkami žampionů, které rovněž okořeníme. Marinovaná kuřecí prsíčka rozdělíme na talíře a podáváme s plátky rajčat a vařenými brambory.
-------------------------------------------------
6. Zlaté kuře.
""""""""""""""""""""
1 ks kuře | půl hrnku oleje | 1 lžička sladké papriky | 2 stroužky prolisovaného česneku | 1 lžíce hořčice | sůl.
Kuře naporcujeme a necháme asi 10 hodin uležet v marinádě, kterou připravíme smícháním všech surovin, potom kuře vyjmeme a grilujeme dozlatova, občas potřeme zbylou marinádou.
-------------------------------------------------
7. Grilované kuřecí kousky orient.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
400 g kuřecích řízků | 4 lžíce oleje | 3 stroužky česneku | 2 lžičky cukru | citronová šťáva | 1 lžíce jemně nasekané máty | chilli paprička | 2 lžíce sojové omáčky
V misce rozmícháme olej, přidáme utřené stroužky česneku, sojovou omáčkou, cukr, šťávu z citronu, mátu, podle chuti chilli papričku a rozmícháme. Na tenké plátky nakrájíme kuřecí řízky. Kousky masa lehce naklepáme, dáme do misky a promícháme s marinádou a necháme rozležet. Pak maso napíchneme na špejle a z obou stran zvolna grilujeme.
-------------------------------------------------
8. Grilovaná kuřecí prsa.
"""""""""""""""""""""""""""""""""
4 kuřecí prsa | bílé víno | citrónová kůra | citrónová šťáva | mletý pepř | pažitka.
Všechny přísady smícháme v míse a vytvoříme marinádu, ve které obalíme kuře a přikryté marinujeme nekolik hodin nebo přes noc v chladničce. Poté kuře z marinády vyjmeme a z obou stran grilujeme zvolna asi 30 minut. Během grilování potíráme marinádou.
------------------------------------------------
7. Grilované kuře s mangem a kiwi.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 ks kuře | 1 ks mango | 1 ks kiwi | 1 ks cibule | 2 lžíce másla | 200 ml ananasového džusu | 1 sáček žampionové polévky | 200 g strouhaného sýra | 50 g opražených plátků mandlí.
Nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme žampiónovou polévku, ananasový džus, sýr a povaříme. Jednotlivé porce kuřete omyjeme, potřeme olejem, posypeme grilovacím kořením a grilujeme ze všech stran doměkka. Na talíř dáme porci kuřete, zalijeme připravenou omáčkou, obložíme nakrájeným mangem, kolečky kiwi a mandlemi a podáváme.
-------------------------------------------------
8. Grilované kuřecí čtvrtky.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 ks kuřecí čtvrtky | 2 lžíce citrónové šťávy | 2 lžíce oleje | 2 lžičky mleté papriky | tymián | mletý pepř | sůl.
Čtvrtky kuřete dosucha otřeme, osolíme, potřeme směsí z oleje, citrónové šťávy, papriky, špetky tymiánu, koření a necháme krátce odležet. Potom porce pokapeme olejem, položíme kůží nahoru na rozpálený rošt grilu potřený olejem a pečeme asi 10 minut. Znovu potřeme uvedenou směsí, obrátíme a grilujeme dalších 10 minut. Celou proceduru ještě jednou zopakujeme, až maso změkne.
--------------------------------------------------
9. Grilované kuře s rozmarýnem:
1 kuře | 4 lžíce citrónové šťávy | 1 nastrouhaná kůra z celého citrónu | 2 snítky rozmarýnu | 1 chilli paprička | olivový olej.
Omyté kuře rozřízneme přes prsa, rozložíme, uřízneme konce křídel a zbytek naklepeme válečkem přes celofán. Nasekanou papričku a ostatní ingredince smícháme v míse a kuře do ní naložíme. Grilujeme nejlépe na dřevěném uhlí. Podáváme s pečivem nebo bramborovou přílohou.
--------------------------------------------------
10. Kuřecí prsíčka v karamelu.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 plátky kuřecích prsíček | 1/2 lžičky kari | 1/2 lžičky mletého kmínu | 1/2 lžičky skořice | mletý bílý pepř | sůl | 1 lžička sladké papriky | 100 g cukru
Postup přípravy receptu Kuřecí prsíčka v karamelu:
Smícháme vše sypké koření. Polovinou směsi potřeme prsíčka a grilujeme po obou stranách 5 minut. Polovinu směsi společně s cukrem necháme na mírném ohni za stálého míchání zkaramelizovat. Karamelem potřeme prsíčka a za občasného obracení grilujeme ještě 8 minut.
--------------------------------------------------
11. Grilované kuře s oreganem.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 kuře | 2 lžičky oregana | šťáva ze 2 citronů | 6 lžic oleje | sůl, pepř.
Kuře rozdělíme na 6 porcí, potřeme olejem, osolíme, opepříme, posypeme oreganem a vložíme do misky. Zalejeme citronovou šťávou a n echáme aspoň 3 hodiny marinovat v ledničce. Během grilování můžeme potírat zbylou marinádou smíchanou s olejem.
---------------------------------------------------
12. Kuřecí řízky v alobalu na gril.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 kuřecí řízky | sůl | pepř | paprika sladká | 3 cibule | 20 dkg eidamu.
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme, a posypeme trochou papriky. Vše z obou stran!
Dáme na čtverečky alobalů a klademe suroviny, fantazii se meze nekladou, většinou používám šunku, fazolky, žampiony, nebo jiné houby.
Pak poklademe větším množstvím cibulky nakrájené na kolečka. Masu tak dodáte skvělou chuť a vůni! Nakonec vše posypeme sýrem a zabalíme do alobalu.
-------------------------------------------------
13. Kuře na houbách v alobalu.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 kuře | 60 g másla | asi 100 g slaniny | 1 menší cibule | čerstvé houby | sůl.
Omyté a očištěné kuře rozdělíme na porce, osolíme, protkneme proužky slaniny a každou porci zvlášť položíme na čtverec alobalu potřený máslem. Na porce kuřete položíme slabá kolečka cibule a na plátky nakrájené a očištěné a omyté houby. Alobal dobře zabalíme a grilujeme přibližně hodinu a půl.
-----------------------------------------------
14. Kuřecí špíz se zeleninou .
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""
400 g kuřecích prsíček | 100 g anglické slaniny | 2 ks cibule | 2 ks rajčata | 2 ks zeleninové papriky | mletý pepř | sůl | olej.
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky nebo tenké plátky, mírně je naklepeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme a napichujeme na špízové grilovací jehly střídavě s plátky slaniny, kolečky cibule, dílky rajčat a kousky papriky. Špízy necháme asi hodinu v chladu odležet, pak je pokapeme olejem, vložíme na rozpálený rošt rovněž potřený olejem a za stálého otáčení grilujeme asi 10 - 15 minut.
-----------------------------------------------
15. Kuřecí špíz s beraními rohy.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 ks Stehenní řízky | 2 ks Červ.paprika | 1malá sklenice kulaté feferonky | 1malá sklenice beranních rohů | 2 ks větší cibule | sojová omačka | solamyl | sůl | pepř.
Stehenní řízky nakrájíme na podelné plátky a obdobně všechny suroviny. Maso osolíme, opepříme a střídavě napichujeme na jehlu popř. špejli. Kuřecí špíz s beraními rohy můžeme začít opékat buď na grilu nebo v troubě a poté si připravit omáčku. Omáčka: je velmi jednouduchá stačí v tom samém pekáčí co se opekají špízy zastříknout soj. omačkou,zaprášit solamylem a podlít vodou, a metličkou rozšlehat.
------------------------------------------------
16. Kuře grilované se šunkou a sýrem.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 vetší kuře | 120 g šunky | 120 g tvrdého sýra | 2-3 lžíce másla | dle chuti sůl | olej.
Omyté kuře rozdělíme na porce, osolíme a pokapeme olejem. Necháme odležet a grilujeme. Na každou porci hotového kuřete položíme plátek šunky, posypeme strouhaným sýrem, doplníme vločkami másla a grilujeme ještě 2-3 min.
-----------------------------------------------
17. Pikantní kuřecí křídla na grilu.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1,2 kg kuřecích křídel | grilovací omáčka: | 1 ks cibule | 2 stroučky česneku | 2 lžíce rostlinného oleje | 1 lžíce hnědeho cukru | 1 lžíce směsi koření chilli con carne | 1/2 lžičky sušeného tymiánu | 1/2 lžičky sušeného oregana | 1 lžíce rajčatové dužiny | 2 lžíce octa | 2 lžíce worcesterské omáčky | sůl, pepř | 150 ml červeného vína | 150 ml ostrého kečupu | dále: | 200 g kysané smetany | olej na potření roštu.
Cibuli a česnek nahrubo nasekáme a rozmačkáme na pastu. Rozpálíme olej a pastu v něm necháme zesklovatět. Přidáme cukr, směs koření a bylinek. Přidáme kečup, víno, rajčatovou dužinu, ocet a worcesterskou omáčku. Necháme povařit na ohni asi 15 minut.
Omáčku osolíme a opepříme, čtrvtinu použijeme na potření křídel. Rošt lehce potřeme olejem. Křídla pečeme na rozpáleném roštu asi 20 - 30 minut. Při tom je občas obracíme a potíráme grilovací omáčkou.
Kysanou smetanu rozmícháme dohladka se špetkou soli. Kuřecí křídla polijeme zbývající omáčkou a na každé naneseme trochu kysané smetany.
------------------------------------------------
18. Ohnivé kuře.
""""""""""""""""""""
1 vetší kuře | 6 stroužků česneku | malá lžíčka chilli koření | malá lžička mletého zázvoru | dle chuti kari | dle chuti pepř | dle chuti sůl | olej.
Kuře naporcujeme na menší kousky, propícháme vidličkou a důkladně potřeme pastou z uvedených ingrediencí. Pokapeme olejem a necháme několik hodin odležet. Pak kuře na grilu ze všech stran opečeme doměkka.
------------------------------------------
19. Kuřecí špíz naostro.
"""""""""""""""""""""""""""""""
500 g kuřecích prsíček | 3 lžíce rajského protlaku | 2 lžíce worcesteru | 2 lžíce medu | lžíci sekaného čerstvého rozmarýnu | 250 g malých rajčat.
Maso nakrájíme na 2 až 3 cm silné kousky a vložíme do mísy. Smícháním připravíme směs rajského protlaku, worcesteru, medu a rozmarýnu. Přidáme ke kuřeti a kousky masa ve směsi obalíme. Na špízové jehly střídavě napíchneme kousky masa a rajčátka (nekrájená). Zbytkem směsi potřeme na maso na jehlách. V předehřátém grilu za občasného otáčení 8 až 10 minut opékáme, tak aby bylo maso dostatečně propečené i uvnitř.
------------------------------------------
20. Citrónové kuře na grilu.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1,5 dcl citrónové šťávy | 1 dcl ovocného octu | 1 dcl roslinného oleje | 1 polévková lžíce sojové omáčky | 2 čajové lžičky cukru | 1 čajová lžička soli | 1 čajová lžička papriky | 1 čajová lžička chilli | 1/2 čajové lžičky česnekové soli | 1/2 čajové lžičky pepře | 1 střední cibule, nakrájená | 1 kuře, rozporcované.
Smícháme prvních 10 přísad. Přidáme cibuli a 1/4 hrnku směsi odložíme. Zbytek marinády vlijeme do velkého igelitového sáčku, přidáme do něj i kuře a sáček zavřeme. Necháme chladit minimálně 8 hodin, příležitostně otáčíme. Poté kuře vyjmeme a začneme grilovat. Při grilování každých 8 - 10 minut mažeme odloženou marinádou.
---------------------------------------------
21. Grilované kuře s pomeranči.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
55 g másla | 6 kuřecích stehen nebo prsou | 1/2 citronu | sůl | balíček lusků cukrového hrachu | 1 velký pomeranč.
V menším hrnci rozpustíme máslo. Kuřecí maso potřeme nákrájeným citronem a máslem a osolíme. Gril rozpálíme na střední teplotu. Maso položíme kůží dolů do grilovací pánve asi 10 cm od zdroje tepla. Grilujeme 10 - 12 minut, poté ho otočíme kůží nahoru a grilujeme dalších 10 - 15 minut. Maso několikrát potřeme máslem. Kuře je hotové, když je kůže opečená dozlatova a z masa po propíchnutí vytéká čirá šťáva. Potom do zbytku másla vymačkáme zbytek citronové šťávy a přelijeme hotové kousky kuřete. Podáváme s na plátky nakrájeným pomerančem a s lusky cukrového hrachu.
-------------------------------------
22. Kuře s hořčicí.
"""""""""""""""""""""""
4 porce kuřete | 1 lžíce dijonské hořčice | 1 lžíce anglické hořčice | 1/2 šálku moučkového cukru | 4 lžíce citronové šťávy | 2 lžíce oleje | 1 - 2 lžičky worcesterské omáčky | sůl | pepř.
Kousky kuřete položíme kůží dolů na gril a zbytek surovin důkladně promícháme v míse. Asi polovinou marinády kuře potřeme a na mírném plameni je grilujeme zhruba 15 minut. Během grilování ho potíráme další marinádou. Maso obrátíme, potřeme i z druhé strany a grilujeme dalších 15 - 20 minut, dokud není hotové. Během grilování ho neustále potíráme zbytkem marinády.
-------------------------------------------
23. Křidélka v jogurtu.
"""""""""""""""""""""""""""""
12 ks kuřecí křidélka | 1 bílý jogurt | kari koření | mletá paprika | olej | sůl | mléko.
Jogurt promícháme s kořením, podle konzistence naředíme mírně mlékem, aby směs nebyla příliš hustá a namočíme do ní přes noc kuřecí křidélka. Ty potom grilujeme dozlatova cca 30 - 40 minut.
------------------------------------------
24. Kuře s rajčaty a slaninou na grilu.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 kuře | 50 g máslo | 8 plátků anglická slanina | 4 rajčata | špetka sůl a pepř | trochu petrželka | podle potřeby olej.
Oprané kuře osolíme, potřeme olejem a upečeme na grilu. Můžeme je však upéci také v troubě. Rajčata spaříme ve vroucí vodě a oloupeme. Před koncem grilování nebo pečení kuřete přidáme ke kuřeti na mřížku grilu nebo do pekáčku opéci plátky slaniny a oloupaná, osolená a opepřená rajčata. Pečené kuře při podáváni obkládáme opečenými rajčaty a plátkem slaniny.
------------------------------------------
25. Prsíčka z mozzarellou.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 plátky kuřecí prsíčko | 1 balení mozzarella | 1 ks červená paprika | 2 stroužky česnek | 1 lžička bazalka.
Plátek masa nakrojíme a naplníme směsí z pokrájené červené papriky, mozzarelly, česneku a bazalky. Osolíme a poté upečeme na grilu.
---------------------------------------
26. Kuřecí medová křidýlka.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""
16 kuřecích křidýlek | 1/2 hořčičné sklenice oleje | 1/2 hořčičné sklenice vody | sůl | mletá sladká paprika | 2 lžíce medu.
Kuřecí křidýlka omyjeme pod studenou vodou. Do mísy dáme olej, vodu a med, dle chuti dosolíme a přidáme sladkou papriku. Pořádně promícháme. Oprané stehýnka postupně obalujeme a marinujeme v takto připraveném nálevu. Dáváme do druhé misky a nakonec zbytkem marinády ještě přelijeme. Necháme odležet v chladnici nejlépe do druhého dne. Pokud to nejde stačí hodina. Poté grilujeme na grilovacím uhlí dozlatova.
----------------------------------
27. Špízy s kuřecím masem, šunkou a banány.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 kuřecí řízky | 120 g šunky | 120 g anglické slaniny | 4 rajčata | 2 banány | dle chuti kari koření | dle chuti pepř | dle chuti sůl | dle potřeby olej.
Kuřecí řízky, jemně naklepeme, osolíme, okořeníme a nakrájíme na čtverečky s hranou dva centimetry. Napícháme je na čtyři kovové jehly střídavě se čtverečky šunky a anglické slaniny, s kolečky banánu a plátky rajčat. Připravené potraviny potřeme olejem a grilujeme 10 minut. Pak je obrátíme, opět potřeme olejem a grilujeme dalších 10 minut.
-----------------------------------------------
28. Kuřecí prsíčka na roštu se zázvorem.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1000 g kuřecích prsou | 5 plátků šunky | 14 plátků veky | 5 rajčat | 2 cm čerstvého zázvoru | petrželová nať | nať seriny | sůl, pepř | 2 snítky rozmarýnu | pažitka.
Kuřecí prsa osolíme a opepříme, opečeme na grilu z obou stran. Poté je vyndáme a každou porci obalíme do 2 plátků šunky. Znovu necháme opéct na grilu z obou stran. Rajčata spaříme a oloupeme, rozkrojíme a semena vybereme. Dužinu nahrubo nasekáme. Přidáme nastrouhaný a oloupaný zázvor a sekané bylinky. Podáváme s bílým pečivem, obložíme rajčaty.
-------------------------------------
29. Grilované kuřecí řízky na šalvěji s citrónem.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 kuřecí řízky | 70 ml olivového oleje | 1 lžíce nasekané šalvěje | 1 lžička citr. kůry | citrónová šťáva | 1 lžička drceného barevného pepře | 1 feferonka | sůl.
Rozkrojte řízky na 8 plátků, naklepejte, vložte do mísy, přidejte olej, šalvěj, citr. šťávu a kůru, pepř, feferonku a sůl. Promíchejte a nechte odležet. Pak napíchněte každý plátek s lístkem šalvěje na jehlu, položte na rošt a opékejte.
----------------------------------
30. Medová kuřecí stehýnka.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
8 kuřecích stehýnek | 60 ml tekutého medu | 2 lžíce sójové omáčky | 1 lžíce jablečného octa | 1 lžíce cukru.
Nejprve si připravíme medovou omáčku. V malém hrnci smícháme med, sójovou omáčku, jablečný ocet a cukr a za občasného promíchání vaříme asi 5 minut. Kuřecí stehna očistíme, potřeme je omáčkou a rozložíme na gril. Grilujeme zvolna asi 10 - 15 minut, pak maso obrátíme a grilujeme zvolna dalších 10 - 15 minut do měkka. Během úpravy potřeme maso ještě jednou omáčkou. Hotová stehna před podáváním na talíři přelijeme zbytkem omáčky.
----------------------------------------
31. Kuře s česnekovým máslem.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 celé kuře | 4 stroužky česneku | 60 g másla | 2 lžíce vody | sůl.
Kuře očistíme, zbavíme kůže a osolíme. Máslo rozpustíme v hrnku a smícháme s oloupaným prolisovaným česnekem a trochou vody. Směsí potřeme osolené kuře, které napíchneme na rožeň a pečeme za stálého otáčení asi 40 - 45 minut do měkka. Během úpravy potíráme kuře česnekovým máslem, hotové kuře naporcujeme a podáváme.
--------------------------------------------
32. Kuřecí maso s rajčaty a se slaninou.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
400 g kuřecích prsíček | 200 g menších rajčat | 150 g anglické slaniny | olej na potření | sůl | grilovací koření.
Kuřecí prsa omyjme, lehce osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na malé řízečky. Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Slaninu nakrájíme na silnější plátky a kousky kuřete střídavě napichujeme s rajčaty a slaninou na špízové jehly. Potřeme je olejem, posypeme grilovacím kořením a položíme na gril, kde grilujeme za stálého otáčení asi 20 minut. Občas potřeme olejem a podle chuti osolíme.
------------------------------------------
33. Grilované kuře s kozím sýrem.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
600 g kuřecíh prsíček | 50 g kozího sýra | nať z mladé cibulky | 1-2 lžíce medu | 2 červené papriky | 2 zelené papriky | 300 g žampionů | lžíce podravky
Kuřecí maso nakrájejte na řízky a podle potřeby trochu naklepejte, kozí sýr smíchejte se zelenou natí mladé cibulky. Každý řízek potřete 1–2 lžičkami kozího sýra, překlopte a upevněte párátky. Plněné řízky namažte medem, posypejte Podravkou a dejte na zahřátý, olejem namazaný gril. Grilujte je po obou stranách 5–7 minut. Papriky očistěte a podélně rozkrojte. Žampiony také očistěte a spolu s bílou částí mladé cibulky a paprikami opečte na grilu, kde jste grilovali maso.
------------------------------------------
34. Grilovaná kuřecí stehna s rumem.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
8 kuřecích stehen | 4 cibule | 3 lžíce rumu | sůl | pepř | paprika | 0,25 kg anglické slaniny | šťáva z 1 citronu | olej | rajčata.
Vykostěná kuřecí stehna s kůží lehce naklepeme, pokrájíme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou, pokapeme citrónovou šťávou, rumem a necháme asi hodinu uležet.
Pak střídavě se slaninou a cibulí napichujeme na jehlu. Šašlik potřeme olejem, opékáme na grilu asi 10 minut a často potíráme olejem.
--------------------------------------------
35. Plněné grilované kuřecí kapsy.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 ks kuřecích prsíček | 20 dkg sýru Niva | 1 hermelín | 4 stroužky česneku | 1 malá plechovka steril. žampionů | kousek červené papriky | 1 cibule | jarní bylinky | olivový olej.
Kuřecí prsa opatrně nařízneme a naplníme směsí z nakrájeného sýru (obou druhů), pokrájených žampionů, papriky, cibule a bylinek.
Kapsy uzavřeme a potřeme marinádou, kterou připravíme z česneku, oleje, bylinek a soli.
Necháme v chladu odpočinout. Pak grilujeme a potíráme zbylou marinádou.
-----------------------------------------
36. Kuřecí kousky v medové marinádě.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 ks kuře (v celku) | 1 menší hrneček sójové omáčky | 1/2 lžičky mletého zázvoru | 1 hrnek vody | Příloha: brambory či salát | 1 hlavička česneku | 1 hrneček medu | 1 lžíce octa (vinného)
Postup přípravy receptu Kuřecí kousky v medové marinádě:
Opláchnuté kuře naporcujeme na 8 dílků. Nejlépe do uzavíratelné nádoby smícháme všechny ingredience a maso necháme marinovat nejméně 24 hodin v chladu (čím déle, tím lépe). Poté vyjmeme kousky masa, necháme okapat na mřížce a poté grilujeme po obou stranách dozlatova. Můžeme potírat marinádou. Pozor na med, který se na grilu chytá.
-----------------------------------------
37. Grilovaná kuřecí stehna.
""""""""""""""""""""""""""""""""""
8 kuřecích stehen | sůl | Marináda: | 6 lžic oleje | 6 lžic bylinkového octa | 1 lžíce sójové omáčky | 1 lžička mleté papriky | 1 lžička hořčice | 3 lžičky rajčatového protlaku | 1 sekaná šalotka | 1 nakrájený stroužek česneku | rozmarýn | tymián.
Všechny suroviny k přípravě marinády dobře promícháme a směsí polijeme stehna. Často je v marinádě obracíme. Před grilováním stehna osušíme a položíme je na rozpálený rošt potřený olejem. Stehna občas potřeme marinádou a grilujeme po obou stranách 15 minut. Před podáváním osolíme.
----------------------------------------
38. Grilovaná plněná kuřecí stehna.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 čerstvá kuřecí stehna | 150 g vepřového sádla | 4 lžíce žampiónů | 1 lžíce strouhanky | 1 lžíce sekané petrželové natě | špetka soli | 1 lžička chilli omáčky.
Kuřecí stehna opatrně vykostíme ostrým nožem tak, abychom přitom nepoškodili kůži.
Jako náplň připravíme vepřové sádlo a jemně posekané žampióny, strouhanku, sekanou petrželovou nať, sůl a chilli omáčku. Tuto směs dobře promícháme a vtlačíme do kuřecích stehen. Kůži nahoře přitáhneme a otvory uzavřeme párátky nebo zašijeme. Stehna během grilování občas potřeme rozehřátým máslem.
---------------------------------------------
39. Grilované kuře na labužnický způsob.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 kuře | 4 plátky slaniny | sůl | 25 g másla | Na omáčku: | 25 g másla | 1 lžíce mouky | 1/8 l vína | 1/4 l vývaru | 1/8 l sladké smetany | sůl | bílý pepř | špetka cukru | několik kapek citrónové šťávy | 2 žloutky | 1 malá konzerva žampiónů | 1 malá konzerva karotkových kuliček | 1/2 svazku petrželové natě.
Kuře omyjeme a osušíme. Stehna obložíme plátky slaniny. Stehna a křídla dobře připevníme k tělu kuřete. Grilujeme dokřupava na stolovém grilu asi 1 hodinu. Kuře osolíme a polijeme rozehřátým máslem.
Na přípravu omáčky opražíme máslo a mouku, dolijeme víno, vývar a sladkou smetanu, přivedeme k varu a okořeníme. Dochutíme kořením a zahustíme žloutky. Žampióny a karotku necháme po opláchnutí okapat a přidáme do omáčky. Necháme odstát. Ozdobíme snítkou petrželky. Kuře naaranžujeme s omáčkou.
--------------------------------------
40. Grilované kuře na bylinkách.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""":
1 kuře | sůl | 100 g bylinkového másla | 4 čerstvé kukuřičné klasy.
Kuře omyjeme, osušíme, mírně osolíme a potřeme zvenku i zevnitř 60 g tekutého bylinkového másla. Stehna a křídla upevníme nití, kuře nasuneme na otočný špíz a upevníme opěrnými vidlicemi. Grilujeme za občasného potření zbylým ohřátým bylinkovým máslem. Kukuřičné klasy potřeme bylinkovým máslem, položíme na grilovací rošt a grilujeme. Kuře rozčtvrtíme a servírujeme i s kukuřičnými klasy.
------------------------------------------
41. Grilovaná ďábelská křidýlka.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
12 kuřecích křidýlek | 1/4 hrnku oleje (nejlépe olivového) | 1 lžíce čerstvé citrónové šťávy | 1 lžíce francouzské hořčice | 1 lžička tabasco omáčky | 1/2 lžičky mletých chilli papriček | sůl.
Olej, citr. šťávu, hořčici, tabasco omáčku, papričky a sůl dobře promícháme a do této marinády naložíme křidýlka. Necháme odležet v lednici do druhého dne. Během grilování potíráme marinádou.
-----------------------------------------------
42. Grilovaná kuřecí prsa v alobalu.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
6 kuřecích filé z prsíček | 1 balíček mražené zeleninové směsi | 100 g másla | 1 lžíce kečupu | sůl | pepř | 6 vajec | alobal.
Zmrazenou zeleninu necháme rozmrazit. Máslo rozpustíme. Kuřecí prsa potřeme máslem a kečupem, osolíme a okořeníme. Alobal rozstříháme na 6 větších čtverců a na každý položíme jedno filé z kuřecích prsou a porci zeleniny. Alobal složíme tak, aby během grilování nemohla vytékat šťáva z masa. Maso grilujeme na stolním grilu nebo na grilu na dřevěné uhlí asi 20-30 minut. Nakonec upečeme volská oka. Alobal otevřeme, na každý kousek masa položíme jedno volské oko a podáváme.
--------------------------------------------------
43. Grilovaná kuřecí stehna s ovocem.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
2 balíčky mražených kuřecích stehen | sůl | kari | olej | 1 cibule nakrájená na plátky | 50 g másla | 1/4 l bujónu | 1 šálek šlehačky | 1 lžička maizeny | 1 konzerva míchaného kompotu | 1 šálek meruňkovice.
Rozmrazená kuřecí stehna omyjeme, potřeme solí, kari kořením a olejem. Grilujeme je na stolovém grilu na roštu(občas je potřeme olejem). Mezitím udusíme na másle cibulku do sklovita. Podléváme bujónem. Přidáme maizenu zředěnou trochou vody a necháme vařit 10 minut. Zjemníme šlehačkou a dochutíme kari kořením. Omáčkou zalijeme stehna servírovaná na míse. Míchaný kompot necháme nejdříve na sítu odkapat a upravíme ho na mísu se stehny. Chvíli před podáváním ovoce pokapeme meruňkovicí.
---------------------------------------------
44. Křidýlka v medovo-sojové omáčce.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
6 lžic sojové omáčky | 3 lžíce medu | 3 lžíce sherry | 3 lžíce rostlinného oleje | 1 lžička soli | 16 kuřecích křídel.
Do mísy nalijte 6 lžic sojové omáčky 3 lžice medu 3 lžičky sherry a 3 lžíce rostlinného oleje. Přidejte 1 lžičku soli a vše rozšlehejte do hladka. Do marinády vložte 16 kuřecích křídel a uložte alespoň na 2 hodiny do chladničky. Marinovaná křídla opékejte na grilu 20 minut. Během grilování je asi každých 5 minut obracejte.
---------------------------------------------
45. Pálivá křídla na grilu.
""""""""""""""""""""""""""""""
dle chuti: chilli | 2 ks papriky | dle chuti: česnek | 16 ks křídla kuřecí | 3 lžíce protlak rajčatový | dle chuti: sůl a vegeta | 300 g tvaroh měkký | 3 lžíce cukr | 1 ks cibulka jarní | 1 lžíce med | 2 lžíce olej | 1 lžíce ocet vinný | 3 lžíce mléko.
Kuřecí křídla omyjeme. V mističce si smícháme, protlak, cukr, ocet, med, olej, česnek a chilli a touto marinádou potom maso potíráme. Křídla rozložíme na plech, osolíme a potřeme marinádou ze všech stran. V troubě rozpálíme gril a křidýlka pod ním pečeme asi 5 minut, potom je obrátíme a pečeme znovu 5-7 minut a potřeme marinádou. Hotová křidélka podáváme s tvarohovým dipem a pečivem. Dip si uděláme takto: Tvaroh rozmícháme s mlékem na hladký krém, přidáme vegetu, utřený česnek, nasekanou cibulku a na drobné kostičky nakrájenou papriku, vše promícháme.
---------------------------------------------------
46. Kapitánská křídla na grilu.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
16 kuřecích křídel | 3 lžíce kečupu | 3 lžíce rajského protlaku | 1 lžíce balsamikového octa | 1 lžíce medu | 3 lžíce olivového oleje | 6 lžic vermutu | 2 stroužky česneku.
Nejdřív připravíme omáčku. Do misky vlejeme rajský protlak, kečup, ocet, med, olej a víno a přidáme rozetřený česnek. Dobře promícháme, až se vše spojí. Omáčkou potíráme kousky kuřete a grilujeme 20 min. Občas porce kuřete otočíme a potíráme omáčkou. Hotová křidýlka podáváme pokapaná zbylou omáčkou.
--------------------------------------
47. Čertovské kuře.
"""""""""""""""""""""""""""""
1 kuře | 40 g cibule | 1 velké jablko | 1 lžíce sekané petrželky | 1 lžička soli | 1 lžička mletého černého pepře | 1 lžička zázvoru | 1 lžíce oleje.
Vykuchané a očištěné kuře omyjeme a potřeme navrch i uvnitř směsí, kterou připravíme z jemně nasekané cibule, petrželky, soli, zázvoru a oleje. Dovnitř kuřete vložíme jablko, aby maso bylo křehké. Kuře
pečeme dozlatova na rožni nebo grilu asi 60 minut.
-------------------------------------------
48. Kuře v marinádě.
""""""""""""""""""""""""""
1 šálek bílého vína | 1/2 šálku oleje | 1 lžíce worcesteru | 1 lžička sójové omáčky | citrónová šťáva | 1 cibule | 4 stroužky česneku | 1 lžička tymiánu | 1 lžička rozmarýnu | 1 lžička majoránky | 4 porce kuřete.
Promícháme 1 šálek bílého vína s 1/2 šálkem oleje, 1 lžící worcesteru, 1 lžičkou sójové omáčky, citrónové šťávy, usekanou cibulí, česnekem, lžičkou tymiánu, rozmarýnu a majoránky a necháme v chladu asi hodinu odležet. Do připravené marinády naložíme porce kuřete a necháme nejméně hodinu uležet. Během grilování potíráme marinádou.
------------------------------------------------
49. Kuře na jehle.
"""""""""""""""""""""""
4 ks kuřecí prsa | dle chuti: slanina | 1 cibule | marináda : | 3 lžíce sojové omáčky | 1 lžíce dezertního vína | 1 lžička cukru | 1 lžička zázvoru | 3 stroužky utřeného česneku | směs na potírání: | 2 lžíce sojové omáčky | 2 lžíce medu.
Uděláme si marinádu a necháme v ní maso alespoň dvě hodiny. Potom napícháme na jehly střídavě se slaninou a cibulí. Grilujeme a během grilování potíráme směsí.
---------------------------------
50. Kuřecí steak s grilovanou švestkou.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 vykoštěné kuřecí řízky | 4 lžíce Kuřecí steak s červeným pepřem od Vitany | 250 ml bílého jogurtu | 4 lžíce oleje | 16 sušených švestek | 16 plátků anglické slaniny | Steak omáčka švestková.
V misce smíchejte jogurt, olej a kořenící směs. Očištěné steaky naložte do připravené marinády a nechte alespoň 2 hodiny marinovat. Poté grilujte za občasného otáčení a potírání zbylou marinádou. Sušené švestky obalte anglickou slaninou, napíchněte na jehlu a ugrilujte spolu s masem.
------------------------------------------------
žž.JPG
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png

Líbí se Vám tyto stránky?

Ano, líbí (342 | 87%)
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png
Obrázky na profil, obrázky na lide.cz
Zápatí stránek
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one