Ve fotogalerií Vám ukážu jak má vypadat raut. Fotky rautů mám od své kamarádky Lenky.
ž01.jpg
ž16.jpg
ž1.jpg
ž2.jpg
ž02.jpg
ž3.jpg
ž8.jpg
ž04.jpg
ž9.jpg
ž13.jpg
ž10.jpg
ž14.jpg
ž11.jpg
ž15.jpg
ž7.jpg
ž17.jpg
ž4.jpg
ž5.jpg
ž6.jpg
Ve fotogalerií Vám ukážu jak májí vypadat obložené mísy. Fotky obložených mís mám od své kamarádky Lenky.
37.jpg
1.JPG
2.jpg
4.jpg
6.jpg
7.jpg
8.JPG
10.JPG
12.JPG
13.JPG
15.JPG
16.jpg
18.jpg
19.jpg
22.jpg
23.jpg
25.jpg
26.jpg
30.jpg
31.jpg
32.jpg
33.JPG
34.jpg
35.jpg
36.jpg
14.JPG
3.jpg
5.jpg
9.JPG
11.JPG
17.jpg
20.JPG
27.jpg
29.jpg
28.jpg
24.jpg
Pizza caprese

Pizza caprese

Pizza vegetaria

Pizza vegetaria

Pizza cardinale

Pizza cardinale

Pizza 4stagioni

Pizza 4stagioni

Pizza provencia

Pizza provencia

Pizza Italiana

Pizza Italiana

Pizza Mexicana

Pizza Mexicana

Pizza Barroccia

Pizza Barroccia

Pizza Valentina

Pizza Valentina

Baby Pizza

Baby Pizza

Pizza Hawaii

Pizza Hawaii

Pizza Contadino

Pizza Contadino

Pizza Palermo

Pizza Palermo

Pizza Bufalina

Pizza Bufalina

 Pizza al tonno

Pizza al tonno

Braccio di Ferr

Braccio di Ferr

Pizza alla Kall

Pizza alla Kall

Pizza Golosa

Pizza Golosa

Pizza Feuerwerk

Pizza Feuerwerk

Pizza Viennese

Pizza Viennese

Pizza Primavera

Pizza Primavera

Pizza Reale

Pizza Reale

Frutti Di Mare.

Frutti Di Mare.

Barrocciaia

Barrocciaia

Pepperoni Speci

Pepperoni Speci

Pizza Frutti di

Pizza Frutti di

PROSCIUTTO DE F

PROSCIUTTO DE F

Záhlaví stránek

V dobrůtkách najdete více než 3500 receptů..
Na těchto stránkách se pracuje..
ž.jpg
-------------------------------------------------
1. Krůtí maso na jehle.
"""""""""""""""""""""""""""""""
1 plechovka ananasu ve vlastní šťávě | 500 g krůtích prsíček bez kosti | 2 středně velké zelené papriky | 1 plechovka brusinkové šťávy | 2 lžičky strouhaného křenu | rostlinný olej ve spreji.
Krůtí maso a papriky nakrájejte na kostičky. Slijte ananas a šťávu dejte stranou. Jehlice na gril namočte na chvíli do vody. Pak napíchejte na jehlu střídavě maso, kousky ananasu a papriky. Brusinkovou šťávu smíchejte s křenem a ananasovým džusem v hrnečku. Směs chvíli prohřívejte na mírném ohni za stálého míchání. Jehlice s masem a ostatními ingrediencemi dejte na rozehřátý gril, který jste před tím postříkaly olejem ve spreji. Grilujte 15-25 minut, dokud maso nezměkne. Krůtí maso na jehle pravidelně obracejte a polévejte ohřátou šťávou z brusinek a ananasu.
--------------------------------------------------
2. Grilované krůtí závitky.
""""""""""""""""""""""""""""""""
4 krůtí řízky | 100 g tvrdého sýra | 2-3 rajčata | 1 pórek | 1 červená paprika | 1 zelená paprika | dle chuti sůl | dle chuti pepř.
Plátky masa naklepeme. Z obou stran je důkladně osolíme a opepříme. Pórek a papriku očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Tvrdý sýr nakrájíme na stejně velké proužky. Na plátky masa položíme vždy sýr, pórek, papriku. Maso potom opatrně stočíme do závitků a sepneme párátkem. Závitky položíme na rozpálený gril a za občasného obracení grilujeme 15 minut. Nakonec přidáme na gril rajčata, která grilujeme jen krátce, aby zůstala pevná. Maso s rajčaty rozdělíme na talíře a podáváme.
-------------------------------------------------
3. Grilovaná krůtí křídla s marinádou.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 krůtí křídla | 1 citrón | 1 česnek | rozmarýn | 4 lžíce oleje | 4 lžíce červeného vína | bobkový list | pepř | sůl | černé olivy.
Krůtí křídla důkladně opláchneme. Připravíme si omytý citrón a rozmarýn, který osušíme a jehličky otrháme ze stonku. Nakrájíme citrón na plátky a vodorovně rozřízneme hlavičku česneku. Vše spolu s vínem, olejem, bobkovým listem a krůtími prsy vložíme do mikrotenového sáčku, pečlivě svážeme a necháme jeden den marinovat. Marinovaná krůtí křídla vložíme na předehřátý gril a grilujeme přibližně 20 minut. Maso přitom průběžně potíráme zbylou marinádou. Nezapomeňte osolit, opepřit a podávat s česnekem, plátky citronu, rozmarýnem, bobkovým listem a olivami.
--------------------------------------------------
4. Grilované krůtí špízy.
"""""""""""""""""""""""""""""""""
500 g krůtího masa | 100 g prorstlé slaniny | 200 g čerstvého ananasu | 200 g středně velkých čerstvých žampiónů | 125 ml sójové omáčky | 3 lžíce portského vína | 4 lžíce oleje | 1 lžička mletého zázvoru.
Krůtí prsa umyjeme studenou tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na 2 až 3 cm silné kousky. Slaninu nakrájíme příčně na plátky. Ananas pokrájíme na středně velké kousky, žampióny očistíme a krátce opláchneme studenou vodou. Všechny suroviny napichujeme střídavě na šašlikové špízy. Sójovou omáčku smícháme s portským vínem, olejem a mletým zázvorem. Do této směsi vložíme krůtí špízy, necháme působit 2 až 4 hodiny, potom je obrátíme, resp. horní přendáme dospodu a naopak, aby všechny špízy nasákly marinádou. Špízy vyndáme, osušíme a grilujeme 15 až 20 minut, přičemž je několikrát obrátíme. Podáváme s různými grilovacími omáčkami.
-------------------------------------------------
5. Krůtí jehly s banány.
"""""""""""""""""""""""""""""
4 krůtí řízky | 2 pevné banány | 2 červené cibule | 3 lžíce červeného vína | rostlinný olej | mletý pepř | sůl.
Omyté a osušené krůtí řízky mírně naklepeme, vložíme do misky, zalijeme směsí červeného vína a přibližně stejného množství oleje a necháme nejméně hodinu marinovat. Pak řízky vyjmeme z marinády, necháme odkapat, osolíme je, opepříme a nakrájíme na kousky. Banány a cibule oloupeme, banány podélně rozkrojíme a nakrájíme na dílky, cibule na měsíčky. Připravené maso, banány a cibuli střídavě napíchneme na čtyři grilovací jehly nebo špejle s hrotem a rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, který jsme ještě potřeli olejem. Špízy vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia nebo pod rozehřátý gril a upečeme za průběžného otáčení doměkka a dozlatova.
-------------------------------------------------
6. Krůtí řízky s mozzarellou na grilu.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 ks krůtí řízek | 1 ks grilovací koření | 2 ks rajče (větší) | 1 kulička mozzarella
Necháme okapat mozzarellu a nakrájíme ji na plátky. Umyjeme si rajčata, očistíme je, případně zbavíme stopek. Rajčata nakrájíme také na plátky. Krůtí maso očistíme, omyjeme, osušíme a si posypeme grilovacím kořením. Na každy kousek poklademe plátek rajčete a mozzarellu. Maso následně přeložíme a zabalíme do alobalu, který jsme si potřeli olejem. Grilujeme asi 15 - 25minut. Občas obrátíme.
-------------------------------------------------
7. Krůtí prsa plněná gorgonzolou.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
6 silnějších kousků krůtích prsou | 1 svazek bazalky | 200 g gorgonzoly | 1 lžička sladké papriky | 2 lžíce oleje | sůl | pepř.
Krůtí prsa omyjeme, osušíme a do každého kousku nařízneme kapsu. Bazalku omyjeme, lístky otrháme a nakrájíme je na nudličky. Gorgonzolu rozmačkáme vidličkou a promícháme s bazalkou a paprikou. Sýrovou hmotou naplníme krůtí kapsy. Otvory uzavřeme špejlí. Maso potřeme olejem, a z každé strany grilujeme asi 7 minut. Osolíme a opepříme.
-------------------------------------------------------
8. Marinovaný krůtí špíz.
""""""""""""""""""""""""""""""""
4 krůtí řízky | 1 stroužek česneku | 1/2 svazku majoránky | 200 ml suchého bílého vína | 2 lžíce hořčice | sůl | pepř | 8 třešňových rajčátek | 2 cibule | 1 jablko | 8 sušených švestek | 5 lžic oleje.
Krůtí řízky podélně rozpůlíme. Česnek posekáme. Majoránku nadrobno posekáme a smícháme s česnekem, vínem, hořčicí, solí a pepřem. Do marinády naložíme maso asi na 3 hodiny. Cibuli rozčtvrtíme, jablko oloupeme, vyřízneme jádřinec a dužinu nakrájíme na dílky. Maso vyjmeme z marinády a osušíme. Rajčata a pruhy masa napichujeme se švestkami, dílky cibule a jablek na špízy a potřeme olejem. Grilujeme za častého obracení asi 15 minut.
------------------------------------------------
9. Špíz s krůtím masem a zeleninou.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
400 g krůtího masa | 1 dl bílého vína | 4 lžíce sójové omáčky | 1 kávová lžička cukru | 2 lžíce rostlinného oleje | dle chuti: majoránka | dle chuti: mladé čerstvé žampiony | 1 menší cuketa | dle chuti: mletý pepř a pepř.
Maso nakrájíme na středně velké kousky a vložíme do vhodné nádoby. V hrnečku smícháme víno, sójovou omáčku, cukr, olej a majoránku a směs přilijeme k masu. Dobře promícháme, přiklopíme a dáme alespoň na 3 hodiny do ledničky. Poté na špejle nebo kovové jehly pak střídavě napichujeme kousky naloženého masa, asi 1 cm silná kolečka cukety a celé nebo rozpůlené žampiony. Potřeme marinádou a pečeme na grilu, na roštu nebo na pánvi na oleji. Nakonec osolíme a opepříme.
-------------------------------------------
10. Krůtí sendvič s avokádem.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 steaky z krůtího masa, každý asi o 150 g | 8 plátků anglické slaniny | 4 plátky sýra typu ementál nebo čedar | 4 půlky minibagety, chleba ciabatta nebo chlebánků | 4 lžíce majonézy | 2 středně velká rajčata, nakrájená na plátky | 1 avokádo, oloupané, vypeckované a nakrájené na plátky | 8 lístků hlávkového salátu
Gril předehřejte na nejvyšší teplotu. Krůtí steaky a slaninu rozložte na plech a grilujte po každé straně tři minuty; to by mělo na propečení masa stačit. Slaninu dejte stranou a na steaky rozložte plátky sýra. Na plech umístěte také pečivo a vložte jej znovu pod gril, aby se chléb opekl a sýr roztavil.Pečivo potřete majonézou, položte na ně steak se sýrem, plátky rajčat, avokáda, lístky salátu a úplně nahoru křupavé plátky slaniny. Podle chuti dosolte a dopepřete. Okořeňte to! Plátky masa můžete před grilováním podle chuti poprášit pikantním kořením.
-----------------------------------------------
11. Marinovaná krůtí prsa.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""
2/3 hrnku košer (krystalové) soli | 1/2 hrnku medu | 10 nových koření, rozdrcených | 1/4 hrnku oloupaného a nastrouhaného zázvoru | 4 stroužky česneku, rozdrcené, nikoli utřené | 4 hřebíčky, vcelku | 2 bobkové listy | 1 tyčka skořicové kůry | 2,25 - 2,75 kg krůtích prsou | 1 lžíce rozpuštěného másla.
Ve velkém hrnci rozpusťte sůl ve dvou hrncích horké vody. Přidejte zbytek ingrediencí krom krůty a másla, dobře rozmíchejte. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Krůtí prsa opláchněte studenou vodou, osušte a dejte do marinády. Přidejte asi 6 hrnků ledu v kostkách, doplňte vodou aby maso bylo potopeno. Ještě jednou opatrně promíchejte. Dejte do chladna, pokud možno do lednice, na 12 hodin či přes noc.
Vyndejte maso z marinády, maso osušte nejlépe papírovými ručníky. Marinádu vylejte. Kůži pomažte rozpuštěným máslem a grilujte na nepřímém ohni, (to znamená že oheň by měl hořet stranou a vše se dělá pod poklopem). Až vnitřní teplota masa dostoupí 77°C (170°F) je maso hotovo. Nechte ještě 15 minut odpočinout, pak krájejte na tenké plátky a servírujte.
-------------------------------------------------
12. Plněná krůtí prsa na grilu.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1 kg krůtích prsíček | ostrá čili omáčka | sůl | grilovací koření | steakový pepř | sojová omáčka sladká | sojová omáčka | žampióny | červená a žlutá paprika | anglická slanina | ostrá klobáska nebo paprikáš či jiná uzenina | ostrá bambusová párátka nebo jehly na špízy | nemusí být, ale pokud máme možnost čerstvých bylinek je dobré dát trochu bazalky, tymiánu, oregána a šalveje dle chuti | olej.
Vyšší krůtí prsíčka nakrájíme na větší pláty. Plátky opravdu velmi lehce naklepeme. Maso z obou stran trochu osolíme, posypeme grilovacím kořením, trochou steakového pepře. Pak již máme připraveno k plnění. Stranu, kterou budeme plnit lehce potřeme čili omáčkou a kapkou sojové omáčky. Na to dáme plátek anglické slaniny, lžičku žampiónů, trochu nakrájených barevných paprik a kousek uzeniny. Uzavřeme párátky a připravíme si směs na potírání. V hrníčku rozmícháme asi 2 dcl oleje s grilovacím kořením, trochou sladké sojové omáčky (místo sladké sojovky může být meruňková marmeláda nebo med smíchaný s obyč. sojovkou) a čili a máme-li, přidáme trochu posekaných čerstvých bylinek.
Pak již grilujeme na mírném plameni za občasného otáčení a potírání směsí, asi 30 -35 minut.
Komu nevadí sýr, může do náplně pridat kousek tvrdého sýra nebo nastrouhanou Nivu.
-------------------------------------------------
13. Krůtí stehna na taragonu.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
2 velká krůtí stehna, asi 30 dkg každé | 1/3 hrnku olivového oleje | 1/4 hrnku čerstvého taragonu | 2 lžíce červeného vinného octa | 1 lžíce dijonské hořčice | 2 stroužky česneku, rozdrcené | sůl a pepř dle chuti.
Smíchejte vše krom krůty. Stehna dejte do plastikového pytle, zalijte marinádou a nechte aspoň dvě hodiny, lépe však přes noc, marinovat. Grilujte až maso není uvnitř ani růžové.
------------------------------------------------
14. Grilované krůtí kapsy se sýrem a slaninou.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 ks krůtího prsního řízku | 1 camembert | 1 mozzarella | 8 plátků anglické slaniny | 4 PL olivového oleje | 2 PL citronové šťávy | sůl | pepř | sušená šalvěj.
Do každého krůtího řízku uděláme ostrým nožem kapsu a vnitřek kapsy vytřeme solí a pepřem. Vložíme plátek camembertu a nebo mozzarelly a posypeme špetkou šalvěje. Dvěma plátky slaniny obalíme každý kuřecí řízek s náplním a dle potřeby sepneme párátkem. Olivový olej smícháme v misce s citronovou šťávou a touto směsí potíráme při grilování z každé strany. Nad středně horkým uhlím grilujeme z každé strany cca 10 minut.
--------------------------------------------------
15. Krůtí závitky se zeleninou a sýrem.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
600 g krůtích prsou | sůl | bílý pepř | 1 pórek | 1 červená paprika | 100 g tvrdého sýra | 4 snítky čerstvého tymiánu | minirajčátka na ozdobení | párátka.
Krůtí prsa pečlivě odblaníme, omyjeme a nakrájíme na plátky, které opatrně naklepeme. Z obou stran je potom důkladně osolíme a opepříme. Pórek a papriku očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Tvrdý sýr nakrájíme na stejně velké proužky. Snítky čerstvého tymiánu opláchneme a vytřepeme dosucha. Na plátky masa položíme vždy sýr, pórek, papriku a celou snítku tymiánu. Maso potom opatrně stočíme do závitků a sepneme je párátkem. Závitky položíme na rozpálený gril a za občasného obracení grilujeme asi 7 minut. Nakonec přidáme na gril rajčátka, která ale ogrilujeme jenom krátce, aby zůstala hezky pevná.
--------------------------------------------------
16. Plněná krůtí stehna.
""""""""""""""""""""""""""""""
4 krůtí stehna | 150 g mrkve, jablko, cibule | 2 lžíce másla | dle chuti: sůl a pepř | 3 lžíce hořčice | 1 snítka čerstvého rozmarýnu | 2 lžíce jablečného moštu.
Část rozmarýnu nadrobno nasekáme, jablko a mrkev nastrouháme. Cibuli nakrájenou na kostičky necháme na horkém másle zesklovatět. Přidáme jablka, mrkev a dusíme 5 minut.
Okořeníme, přidáme hořčici a nasekaný rozmarýn. Mezitím vykostíme krůtí stehna a každé rozklepeme na plát. Na připravené maso pak navršíme směs jablek a mrkve, srolujeme a sešijeme nití. Zabalíme do alobalu a hodinu necháme propéct. Nakonec fólii odstraníme a ještě půl hodiny grilujeme. Krátce před koncem grilování stehna polijeme jablečným moštem. Budou šťavnatější.
----------------------------------------------------
17. Plněná krůtí prsa se slaninou.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
800g krůtích prsou | 200g balkánského sýra | 8 plátků slaniny | 100g másla | 1 hrst lístečků rozmarýnu | na potření olivový olej | 8 malých bagetek | 2 lžíce sekané petrželky | mletý černý pepř | sůl.
Maso rozdělíme na 8 plátků a přes fólii naklepeme. Řízečky osolíme, opepříme a posypeme lístečky rozmarýnu. Sýr nakrájíme na 8 špalíčků. Každý položíme na maso, svineme a obalíme slaninou. Balíčky potřeme olejem a na rozehřátém grilu ze všech stran pečeme asi 15 minut. Během pečení potíráme olejem. Bagetky rozkrojíme a potřeme rozpuštěným máslem promíchaným s nasekanou petrželkou. Poté je na grilu opečeme dozlatova.
----------------------------------------------------
18. Marinovaná krůtí křídla na grilu.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 krůtí křídla | 1 chemicky neošetřený citron | 1 hlavička česneku | 1 snítka rozmarýnu | 4 lžíce červeného vína | 4 lžíce oleje | dle chuti: několik bobkových listů | dle chuti: sůl a pepř | dle chuti: černé olivy na oblohu.
Krůtí křídla opláchneme ve studené vodě a osušíme je. Citron omyjeme horkou vodou, pokrájíme na plátky. Hlavičku česneku vodorovně rozpůlíme, rozmarýn opláchneme, osušíme a jehličky otrháme ze stonku. Víno, olej, česnek, plátky citronu, bobkové listy a krůtí prsa dáme do mikrotenového sáčku, pevně svážeme, 24 hodin marinujeme. Předehřejeme gril. Křídla vyjmeme. Grilujeme 15-20 min. a přitom potíráme marinádou. Osolíme, opepříme. Křídla podáváme s česnekem, plátky citronu, rozmarýnem, bobkovým listem a olivami.
--------------------------------------------
19. Grilované krůtí roládky.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
2 lžíce kečupu | 2 lžíce hořčice | 1 lžíce oleje | 400 g krůtích řízků | sůl, pepř | plátky šunky | 2 papriky | olej na potření.
Smícháme kečup s hořčicí a olejem. Lehce naklepeme krůtí řízky a maso podélně překrojíme. Osolíme, opepříme a potřeme kečupovou směsí. Na každý pruh položíme překrojený plátek šunky a několik proužků papriky, stočíme je a zajistíme špejlemi. Roládky potom potřeme olejem a zvolna ze všech stran grilujeme.
---------------------------------------------
20. Špikovaná krůtí stehna.
"""""""""""""""""""""""""""""""""
2 krůtí stehna | 200 g prorostlé uzené slaniny | sůl | pepř | ml. paprika
Krůtí stehna omyjeme a osušíme. Slaninu nakrájíme podélně na proužky a pomocí špikovací jehly maso prošpikujeme, koření důkladně vetřeme do prošpikovaného masa.
---------------------------------------------
21. Drůbeží špíz na šalvěji.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 plátky krůtí | 2 lžíce olivového oleje | 8 lístků šalvěje | olivového oleje | sůl
Každý plátek krůtího masa napíchneme vlnitě na špejli, osolíme, potřeme olivovým olejem a poklademe šalvějovými lístky. Špíz grilujeme za občasného otočení 10 minut.
------------------------------------------------
22. Exotický drůbeží špíz.
"""""""""""""""""""""""""""""""""
400 g krůtích plátků | 1 malý ananas | 1 pomeranč | 4 lžíce olivového oleje
Krůtí maso omyjeme a dobře osušíme. Ananas se slupkou nakrájíme na plátky. Pomeranč se slupkou nakrájíme na osminky. Plátky rozdělíme na 12 kusů a střídavě s ananasem a pomerančem napichujeme na 4 jehly. Krůtí maso potřeme olejem, špízy grilujeme za stálého obracení 10 minut.
---------------------------------------------
23. Krůtí špíz s hořčičným dipem.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 krůtí řízky | 200 g kořeněné hořčice | 250 g tvarohu | 50 g šlehačky | 1/2 čerstvé papriky.
Řízky podélně nakrájíme na tenké proužky a vlnitě napichujeme na špejli. Špízy potřeme hořčicí a grilujeme do zlatohněda. Tvaroh smícháme se šlehačkou, hořčicí na pikantní dip. Papriku nakrájíme na malé kousky, které zapichujeme do hotového dipu. Hotové špízy servírujeme s dipem
---------------------------------------------------
24. Slaninová krůtí prsa s medovým banánem.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
2 lžíce petrželky | 1 lžíce másla | pepř | 300 g krůtích prsou | angl. slanin s pepřem | sůl | olej | příloha | 1 lžíce medu | 2 banány | 1 lžička másla | trocha citr. šťávy.
Krůtí maso očistíme, nakrájíme na plátky, osolíme, potřeme rozpuštěným máslem po obou stranách a obalíme ve směsi připravené z tymiánu, mletého či drceného pepře a zelené petrželky.
Takto připravená krůtí prsa položíme na plátek anglické slaniny, druhým plátkem anglické přikryjeme a zpevníme jehlicí. Opečeme na grilovací pánvi nebo v troubě na grilu s trochou oleje.
Banány oloupeme, rozkrojíme na půlky a podélně rozřízneme. V hrnečku si rozpustíme máslo společně s medem a trochou citronové šťávy. Banány položíme do zapékací misky, přelijeme medovou marinádou a zapékáme 10 minut v dobře vyhřáté troubě.
Slaninová krůtí prsa zbavíme jehlice, rozdělíme na talíře a doplníme banánem a vypečenou šťávou.
---------------------------------------------
25. Krůtí kapsa quatro formaggi.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 krůtí prsní řízky | 4 lžíce směsi Kuře 7 bylin | 4 plátky hermelínu | 4 plátky eidamu | 50 g nivy | 50 g mozzarelly | 4 žampióny | 4 lžíce oleje | Příloha: | 600 g nových brambor | 4 vyzrálá rajčata | 1 menší cuketa | 2 lžíce směsi Grilovací česnekové koření | 100 g másla
Krůtí prsa naklepejte a okořeňte směsí Kuře 7 bylin.
Poklaďte na ně po 1 plátku od každého ze 4 sýrů a žampióny nakrájené na plátky. Maso v půli přehněte, spíchněte jehlou nebo párátkem, pokapejte olejem a nechejte alespoň 2 hodiny marinovat. Poté grilujte za občasného otáčení a potírání zbylou marinádou. Syrové brambory nakrájené na měsíčky rozdělte na 4 stejné části, které rozložte zvlášť na alobal. Přidejte oloupaná rajčata a cuketu nakrájenou na kostičky, Grilovací česnekové koření, plátek másla a vše dobře zabalte. Grilujte asi 30 minut, až brambory změknou. Kapsu podávejte s bramborami přelitými šťávou z alobalu.
------------------------------------------
26. Krůtí kapsa.
"""""""""""""""""""""
4plátky krůtích prsních řízků | 4lžíce kari | 4plátky hermelínu | 4plátky eidamu | 50g nivy | 50g mozzarely | 4 žampiony | 4lžíce oleje.
Prsa naklepeme a okořeníme kari. Dáme na ně 1 plátek od každého druhu sýra a žampiony nakrájené na plátky. Maso v půli přehněte a spíchněte jehlou. Pokapejte olejem a nechte min. 2 hodiny marinovat. Poté grilujte za občasného otáčení a potírání zbylou marinádou.
------------------------------------------------
27. Krůtí kapsy se sýrem.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 krůtí plátky | 8 plátků anglické slaniny | dle chuti: citronovou šťávu | 4 porce sýra | dle chuti: sůl a pepř | dle potřeby: slunečnicový olej | dle potřeby: lístky čerstvé šalvěje.
Do každého řízku uděláme kapsu, kterou vytřeme solí a pepřem, do kapsy dáme kousek sýra a lístek šalvěje. Dvěma plátky slaniny obalíme každý naplněný řízek. Olej smícháme s citronovou šťávou, potřeme jím kapsy a opečeme je na grilu.
-----------------------------------------------
28. Krůtí kapsa Quattro Formaggi.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 krůtí prsní řízky | 4 lžíce směsi Kuře 7 bylin | 4 plátky Hermelínu | 4 plátky eidamu | 50 g Nivy | 50 g Mozzarelly | 4 žampiony | 4 lžíce oleje.
Krůtí prsa naklepeme a okořeníme směsí Kuře 7 bylin. Poklademe na ně po 1 plátku od každého ze čtyř sýrů a žampiony nakrájené na plátky. Maso v půli přehneme, spíchneme jehlou nebo párátkem, pokapeme olejem a necháme alespoň 2 hodiny marinovat. Poté grilujeme za obasného otočení a potírání zbylou marinádou.
---------------------------------------------
29. Krůtí steaky na grilu se zeleninou.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 krůtí prsa | 4 lžíce oleje | 2 lžíce medu | drcený pepř | citr. šťáva | sůl | 16 cibulek malých | 16 nových malých brambor | olej.
Krůtí řízky naklepeme a jejich povrch lehce nařízneme do mřížky. Maso osolíme, posypeme drceným pepřem, potřeme citronovou šťávou, olejem a medem. Necháme ho na hodinku v chladu rozležet.
Mezitím důkladně omyjeme celé nové brambory. V osolené vodě je předvaříme (asi 10 minut), pak je scedíme. Brambory a očištěné cibulky střídavě napichujeme na grilovací jehly či na špejle a celý špíz potřeme olejem.
Maso a připravené špízy opékáme pozvolna doměkka na rozehřátém grilu nebo pod grilem v troubě.
----------------------------------------------
30. Kachní prsíčka na grilu.
""""""""""""""""""""""""""""""""""
800 g kachních prsíček | 4 ks pomeranče | 2 ks citrony | 1 ks bobkový list | 2 stroužky česneku | 2 ks cibule | 8 ks žampionů | sůl a pepř podle chuti | 1 dl bílého vína | 1 ks čekankový puk.
Čekanku nakrájíme na proužky, prudce opečeme na grilu a naložíme do marinády připravené z výše uvedených ingrediencí. Na špíz napícháme střídavě kachní prsíčka nakrájená na kostky, silnější kolečka cibule, plátky pomeranče a bobkový list. Grilujeme spolu se žampiony a citronem. Podle chuti osolíme a okořeníme. Špíz servírujeme na listu salátu a jako přílohu podáváme marinovanou čekanku spolu s grilovanými hlavičkami žampionu a citronem. Jako přílohu lze nabídnout opečený toast nebo bagetu.
-----------------------------------------
31. Grilovaná kachna na švestkách.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
2 pečené kachny | 12 sušených švestek | 50 g mandlí | 1 lžíce medu | 100 ml slivovice | lžíce olivového oleje | 4 hřebíčky | badyán | sůl | 4 červené cibule | olivový olej
Postup přípravy receptu Grilovaná kachna na švestkách:
Pečenou kachnu (se solí a kmínem) vykostíme a naporcujeme. V kuchyňském kutru rozmixujeme švestky, mandle s medem, slivovicí, olivovým olejem, hřebíčkem, badyánem a solí do jemné pasty. Oloupanou cibuli překrojíme na půl, pokapeme olivovým olejem a společně s kousky kachny pečeme na grilu. Během grilování potíráme maso švestkovou pastou.
-------------------------------------------
32. Růžová kachna.
"""""""""""""""""""""""""""
150 ml červeného vína | 75 ml vody | 5 lžic cukru | 250 g malin | 2 pomeranče | 1 lžička škrobové moučky | špetka soli | špetka mletého černého pepře | 4 kachní prsa | 1 rozmarýn.
Do kastrůlku nalejeme víno, vodu, osladíme cukrem a přivedeme k varu. Když se cukr rozpustí, přidáme maliny a zakryté vaříme asi 5 minut. Omáčku prolisujeme přes síto a znovu chvíli povaříme. Vmícháme šťávu z pomeranče smíchanou se škrobovou moučkou, když omáčka zhoustne, tak ji osolíme a opepříme. Kachní prsa nařízneme křížem přes kůži a vetřeme do nich sůl a pepř. Maso grilujeme z každé strany asi 15 minut tak, aby bylo uvnitř propečené a kůrka křupavá. Prsa nakrájíme na tenké plátky a zalejeme omáčkou. Ozdobíme snítkou rozmarýnu.
-----------------------------------------------
33. Kachna na grilu.
""""""""""""""""""""""""
1 mladá kachna | 4 jarní cibulky | 1 jablko | 2 lžíce pomeranč. šťávy | 2 lžíce sherry | 1 lžíce medu | 2 lžíce soj. omáčky | dle potřeby sůl, pepř, kájenský pepř.
Kachnu zevnitř osolíme a opepříme. Cibulky nakrájíme na kolečka. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na osminy. Cibulkami a jablkem naplníme kachnu, sešijeme ji a napíchneme na grilovací jehlu.
Pomerančovou šťávu, sherry, med, sójovou omáčku a kajenský pepř smícháme a směsí potřeme kachnu. Grilujeme asi 60 až 70 minut a během této doby občas potřeme marinádou.
----------------------------------------------------
34. Kachní prsa v marinádě ze sherry.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
2 porce kachních prsou bez kosti | 4 lžíce sojové omáčky tmavé | 3 lžíce sherry | 1/2 šálku sezamového oleje | 1 lžička citr. pepře | sůl.
Maso omyjeme, osušíme a odstraníme šlachy. Na kuchyňském prkénku ostrým nožem nařízneme kůži do kosočtverců. Nyní se můžeme vrhnout na marinádu. Promícháme sójovou omáčku, sherry, olej, citrónový pepř, dochutíme solí a směs přelijeme do hlubokého talíře. Kachní prsa vložíme do marinády kůží dolů a necháme zhruba dvě hodiny marinovat. Nezapomeneme občas otočit. Maso položíme na gril kůží dolů (z této strany budeme grilovat delší dobu) a ponecháme na ohni tak, aby maso uvnitř zůstalo růžové. Před servírováním necháme pár minut odpočívat na okraji roštu.
----------------------------------------------------
35. Kachna vyuzená na čajových lístcích.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
2 kg kachna bez tuku | 1/4 hrnku suchého scherry | 1,5 lžičky krystalové soli | 1 lžíce zázvoru str. | 2 zelené cibulky | 2 anýzy drcené | 1-2 lžičky hrubě mletého pepře | na udící balíček | 1/3 hrnku čajových lístků | alobal | 5 lžic syrové rýže | 3 lžíce hnědého cukru | 1 zelená cibulka | 1/3 lžičky koriandru mletého.
Kachnu nejprve důkladně omyjte a osušte, poté ji několikrát propíchněte kuchyňskou vidličkou. Smíchejte všechny ingredience na marinádu, dejte do mikrotenového sáčku a přidejte kachnu. Nechte marinovat přes celou noc, nikdy ne méně než osm hodin. Udící balíček: Alobal s dalšími ingrediencemi zabalte a nahoře několikrát propíchněte. Kachnu vyndejte z pytle a osušte. Udící balíček dejte přímo na dřevěné uhlí či grilovací brikety. U plynových grilů ho umístěte tak, aby byl v přímém dosahu plamenů. Balíček sice nebude dýmat po celou dobu grilování, ale kouř který v začátcích vydá postačí k dokonalému provonění grilovaného masa. Kachnu dejte na rošt prsy nahoru a grilujte asi 1,5 hodiny, nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 82°C a při napíchnutí uniká čistá, nekrvavá šťáva. Kachnu sundejte z ohně a nechte aspoň 10 minut odpočinout. Poté ji naporcujte a ozdobte zelenou cibulkou.
-----------------------------------------------------
36. Meruňková kachna s medem a anýzem.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
4 kachní prsa s kůží | 1 malá červená cibule pokrájená na tenké plátky | 3/4 šálku sušených meruněk | 1 lžíce čerého medu | 2 lžičky mletého anýzu | sůl | černý pepř čerstvě mletý
Postup přípravy receptu Meruňková kachna s medem a anýzem:
Maso položíme kůží dolů a dlouhým řezem na jedné straně vytvoříme kapsu. Do kapsy vložíme plátky cibule a meruňky a opět maso stlačíme do původního tvaru. Zajistíme kovovými špízy. Smícháme med, sezamový olej a hodně kachnu potřeme, hlavně kůži. Posypeme anýzem, osolíme a opepříme. Prsa grilujeme na středně horkém grilu asi 15 minut dozlatova. Jednou otočíme. Kachna by měla být ve středu lehce růžová.
-----------------------------------------------
žž.jpg
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png

Líbí se Vám tyto stránky?

Ano, líbí (342 | 88%)
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png
big16.gif.png
Obrázky na profil, obrázky na lide.cz
Zápatí stránek
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one